Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Tehát 5,5cm*5,5cm*3,14*150bar ennyi lesz a nyomóerő
durván 14,2t
Persze lehet elegendő lesz a 100bar hasításnál
akkor meg olyan 5kwattot kér a szivattyú
200as hea lesz a váz annak a talpa 10mm vastag
Az fog kapni még 200*10mm es laposvasat így 20m lesz a vastagság amin a kés fog menni
Kb ilyen lesz
Viszont a márkás hasítókon azért kell kisebb motor mert két szivattyú van összekötve. A vezértömb az be van állítva pl 50bar nyomásra. Amint eléri a nyomást kikapcsol az egyik szivattyú vagyis nem kikapcsol hanem a vezértömb az olajat a tartályba engedi vissza így hasítás pillanatában lassabb lesz a gép de amint elhasad a fa visszakapcsol a másik szivattyú is
Szia, én is a debreceni Kovácstól vettem a co palackom, de én lindés-et vettem. Az enyémre rá van írva, hogy linde meg hogy cserepalack, szerinted gond lehet vele cserekor. Ennek is négyszögletes az alja, egy kicsit ütött kopott a festése, meg ha jól emlékszem 1979-es kiadású, (elég régi). Amúgy más néven is árul a jó fogáson. Azt miért írtad, hogy kerülni fogod más okok miatt, (csak azért kérdezem, hogy ne vásároljak tőle semmit). Mert árul reduktort, munkakábelt,huzalt sőt régebben co gépet is árult garanciával.
Nagyon szépen köszönöm a képeket, mindig is kíváncsi voltam a 180/210-es belsejére. Mennyi idős a géped, nagyon szép állapotban van. Esetleg nem tudod milyen szabályzókártya (elektronika)van benne, gondolom a WEL sorozat valamelyike lehet.
A 7,5kW os motornak fázisonként kell 16,5A nem csak az egyik fázison.
De ha csillag-deltába kötöd elméletileg elindul terhelés nélkül 3x16A-ról.
Legalábbis nekem elindult a teszt során. 3x25A ről viszont már indul deltába is.
Az az ár nagyon jó amit neked mondtak.
Én 198000ft-ot fizettem csak az Émásznak a ,,hálózatfejlesztési hozzájárulás" címén. (igaz 3x25A-ért)
És ebbe nem volt benne se az új mérőóraszekrény se a főelosztó se a fővezeték, csatlakozószekrény, főkapcsoló, stb.
Az egész kb 350e volt úgy, hogy a főkapcsoló után csak anyagköltség volt, mert mindent én csináltam.
Csatlakozószekrény 78e lett volna én kb 40e ből csináltam meg testreszabottan bevezetékelve (a 78ezresbe még nem lett volna egy centi vezeték se)
Kérdeztem mennyi lenne most 3x25ről 3x32re bővíteni (csak a kismegszakítót kell cserélni mivel a rendszert úgy terveztem, hogy 3x47A ig hivatalos szabvány szerint terhelhető) Na erre a 3 kismegszakítócserére kellene fizetnem ~95ezret. Meg 3hét alatt valamikor szíveskednének kijönni.
Ide még nem írtam, de hosszas gondolkodás után csak nem bírtam megállni hogy megmutassam nektek ezt a gépezetet, amivel pár hete egy idős mester olyan szépen hegesztett alvázat hogy öröm volt nézni!
Azt mondta hogy akkor sem volt új a masina mikor ő tanult rajta a '60-as években, de a varrat amit húzott az valami csodálatos volt!
Ma már inkább hobbi kategória, de még létezik elvétve: