Keresés

Részletes keresés

szintis Creative Commons License 2005.05.15 0 0 90
Sziasztok !
Ha valakit érdekelne egy Fatar SL-880 pro mesterbillentyűzet szóljon. Kizárólag anyagi okok miatt kell sajnos megválnom tőle. Gyakorlatilag teljesen új ( 2 hónapos
), garanciális, eredeti papírdoboz van hozzá. 140 volt az új ára, én 120-ért árulom, de nem zárkózom el a kisebb szinti vagy mesterbillentyű (pl. A-33) beszámításától, k.b.50.000 Ft értékig.
Nyugodtan hívjatok további infókért : 06-20-9188987
OsCaR Creative Commons License 2005.05.15 0 0 89
Ha jó állapotú, azonnal vedd meg (kis alku után:). Új ára ~300e.
Előzmény: KEEP (87)
armin_ Creative Commons License 2005.05.14 0 0 88
Hali!

Hever idehaza egy alig használt Roland A-33 midi keyboard, amit anno még gyakorlás miatt vettem, de ez elmaradt... így most megválnék tőle. Mi az az összeg, amit el lehet kérni egy szép állapotú holmiért, illetve ha valaki érdekel, felkínálom eladásra.

armin(kukac)suavis(pont)com
Köszi!

Ármin
KEEP Creative Commons License 2005.05.14 0 0 87
És mégegy dolog.
Felhívtam egyik ismerősömet, akinek véletlenül éppen van egy eladó használt Yamaha Clavinova CLP 115-öse kb 150-160e-ért.
Mi a véleményetek erről az ajánlatról?
KEEP Creative Commons License 2005.05.14 0 0 86
Hello!

Én is most tervezek valamilyen digit zongit venni, de érdekes megoldásban.
A helyzet az, hogy a párom évekig zongorázott, tehetséges is, csak mostanában nincs lehetőségünk gyakorolni. 3. emeleti panelbe nem hoztuk a pianínót. Mivel költözni is fogunk remélhetőleg hamarosan, nem is szeretnénk :-)
Az az ötlet támadt, hogy adjuk el a pianínót és vegyünk egy digit zongorát.
Na ebben kérném a tanácsotokat.
1. Hallottam, hogy van olyan hely, ahol beszámítanak pianínót. Erről tudtok mondani bővebbet?
2. Az eladandó példány egy páncéltőkés Thürmer, sajnos nem a legjobb állapotban. Átélt egy lakástüzet, ami a műanyag billentyűinek nem tett túl jót. A legtöbb cserélve lett, de még nem az igazi. A külső burkolatra is ráférne egy felújítás. Ezt meg lehet oldani szerintetek házilag? Valami burkolat rá, vagy esetleg butorcsiszolás és lakk? Nem értek hozzá, nagyon, lehet hogy vétek ezt megcsinálni? :-)
Egy hangolás minimum kell neki, de nincs kizárva, hogy egy kisebb belső felújítás is ráférne. Azért játszani lehet rajta, párom szépen végigjátsza a Schubert futamokat is :)
Szóval úgy saccra szerintetek mennyiért lehetne egy ilyet eladni, illetve mi az a minimum, amit rá kéne költeni meghirdetés vagy beszámíttatás előtt?

Erre az összegre max 50ezret tudnék ráemelni és annyiért venni egy digitzongit. Majd az is érdekelne, hogy mit javasoltok, csakhát az elején kellene indulni.
Aztán lehet, hogy ez a pianínó + 50-ből még egy szintire se futja :)

Előre is kösz a segítséget.
keep
Sandor Creative Commons License 2005.02.27 0 0 85
Hello!
Ilyen szintű programozásra nem emlékszem, hogy lenne :(
Talán összekavarodott ezért valami global resetet kéne megütni...
Sandor
Előzmény: szintis (84)
szintis Creative Commons License 2005.02.26 0 0 84

Hello !

Na...pontosítanék : a program change üzenetet megjegyzi, és ez a baj. Hogyan lehetne törölni, hogy bármely más paraméter állítása után az előzőleg beállított program change üzit ne adja ki ? Az első problémám a bank select elállítása miatt volt.( nem létező programot akart a szinti behívni ) Ez a probléma a 2,3,4 zonában nincs ( mivel azt nem piszkáltam ), tehát szerintem valami programozási probléma lehet.

Tehát mit kell beírni, hogy ne legyen program change ?

Sandor Creative Commons License 2005.02.26 0 0 83
Hello!

SL-880 nem csinálja. Az elektronika valószinüleg ugyanaz, ezért valami programhiba lehet. Mivel kódvédett a proci, ezért proci/panelcsere lesz, ha tényleg hibás. Sándor
Előzmény: szintis (82)
szintis Creative Commons License 2005.02.26 0 0 82

Sziasztok !

Segítséget kérnék Fatar SL-880 Pro billentyű ügyben : bármilyen midi paramétert állítok, végrehajt egy program change üzenetet is. Midi monitorral nézve is látható, a szintin pedig vált. Mindez pl. velocity állításakor. Reset megtörtént , változás semmi.

Idegesít a dolog, mert pár hetes a billentyű.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Sandor Creative Commons License 2005.02.07 0 0 81
Az állandó jelet, amit látsz azt úgy hívják aktiv érzékelés :)
Benne van a MIDI szabványban.
Vannak készülékek amik adják és vannak amik nem.
A fatar running statusban ad és nincs benne aktiv sensing. Ettől még a port nem jó vagy rossz.
Egyébként a Thru az az In bemenetet csatolja ki és nem adja hozzá a készülék által generált plusz kódot (tehát nem merge-el). Van készülék, ami az Out-ra is tud Thru-t(nincs Thru csati), de az merge-elni is kell tudjon.

Üdv,
Sándor
Előzmény: westpoint (76)
westpoint Creative Commons License 2005.02.07 0 0 80
én úgy gondolom, hogy ha a másik xp-s gépemen ment, amelynek ugyanaz a hardvere, akkor vszinü egy szüz xp-n talán megy. majd kiderül : )) Majd kipróbálom a fatart a 3 gombbal. Tképpen mit csinál az inicializálás? Mindent alapra állít vissza? üdv: wp.
Előzmény: MidiTom (79)
MidiTom Creative Commons License 2005.02.07 0 0 79
Westpoint,
a Win újrainstallal kapcsolatban szkeptikus vagyok. Nem zárom ki, hogy segít, de nem mernék rá fogadni, hogy megoldja a problémádat.
Az SL990 új gépkönyvében tényleg nincs benne az init. Nem emlékszem már pontosan, vagy kettő, vagy mindhárom gombot nyomva kell tartani, amikor bekapcsolod hátul a kapcsolóval.
Előzmény: westpoint (78)
westpoint Creative Commons License 2005.02.07 0 0 78
Hi MidiTom!

A midi-thru-t igy már értem, tehát akkor az kimenet : )))

És a lényeg:
Nem fogod elhinni, de rájöttem, hogy hogyan lehet megoldani a midisport
problémáját! Format C: : ))))))))
Mivel két rendszer van a gépemben, két egymástól független vinyón,
ezért csak úgy rápróbáltam a másikra a midisportot, és tökéletesen működött.
Tehát a Windows az, ami a gondot okozza. Szóval csak annyit kell tennem, hogy
újrainstallálom. Igaz a sok progi miatt, meg az adatok miatt el fog tartani egy
ideig, de remélem megéri!!!

a billentyű a fatar 990 Sl pro. Ennél hogyan lehet inicializálni, mert ezt már
említettétek többen itt? Valójában a kis brossúra, amit adtak hozzá három dolgot
ir le: a hangszerbank kiválasztását, a hangszer számának kiválasztását, és a bill.
érzékenység beállítását.

köszi: wp
Előzmény: MidiTom (77)
MidiTom Creative Commons License 2005.02.05 0 0 77
westpoint, a problémáid száma nem kevés :)

gyanítom, hogy a midi interfészeid rendben vannak, ellenben a Fatar-ral lehet, hogy probléma van.
Melyik keyboardról is van szó?
Ha modulációt ad ki, az azért szokott lenni, mert a mod wheel túl érzékeny, és néha akkor is azt hiszi, hogy el van tekerve, ha az ember csak erősebben üt le egy billentyűt. Ezt úgy lehet megszüntetni, hogy egy határozott moztdulattal az meber föltekeri, aztán vissza le. Ha viszont a midi kommunkiáció megszűnik kifelé, azt okozhatja hardver gond is, lehet, hogy javítás szükséges. (Ha a reset nem segített.)
Ha jól értem, az XP a PC felé nem kommunikál az interfésszel. Nem tartom kizártnak, hogy a szinti midi kimenete sérült, tehát pl. valamikor rá lett dugva valami nem odavaló dolog, és pl a 220 Ohmos felhúzó ellenállás megnyúlott, ezért a kiküldött áramjel a szabvány által megadott határon van. A Midisport meg emeiatt nem tudja stabilan értelmezni. De az sem kizárt, hogy a Midisport nem kap megfelelő 5V-os tápot, akár a PC oldalról, akár valahol belül csökken ez le. Ilyenkor is előfordulhat bizonytalan működés.
Az a tény, hogy az oktapad, vagy más eszköz nyugalomban is ad le jelet, önmagában nem biztos, hogy baj. Általában "active sense" jelet adnak az eszközök, de az is lehet, hogy midi clock jön belőle. Én a MidiHack programmal szoktam nézni pécén, hogy mi jön a midin.
A midi THRU csatlakozó egy olyan kimenet, ami az adott eszköz IN-jébe beérkező jelet továbbvisszi egy egy másik IN felé. Tehát a láncoláshoz szükséges. Megpróbálhatod például, hogy az XP OUT-járól kihozott jelet bedugod az Octapad IN-jébe, és ennek a THRU-járól mész tovább a Midisportba.
Előzmény: westpoint (76)
westpoint Creative Commons License 2005.02.05 0 0 76

hi!<br>

<br>

Hát folytatódik a midi-rejtély:<br>

Mivel úgy gondoltam, hogy a Midisport 2x2 bemondta az unalamast, ezért<br>

a hangkártyára tettem rá a midicsatit. Hát itt is megjelent az a hiba, mint a<br>

midisportnál, tehát játszom, majd minden elözetes figyelmeztetés nélkül<br>

megszünik a kimenö midi-jel. Többnyire akkor, ha hosszabb ideig nem érek hozzá.

Billentyű kikapcs-bekapcs, és ismét van jel.<br>

Lehet, hogy van a billentyűnek egy beépített „képernyövédője”, ami x idő<br>

után leállítja a jelet? ; )))<br>

Minden esetre furcs, hogy még régebben ez olyan tünetet is okozott, hogy<br>

visszakapcsolás után olyan jel ment ki, mintha a modulatort eltekertem volna,<br>

tehát „nyávogott” a hang. Ezt a zeneprogi ujrainditása aztán megoldotta.<br>

Most viszont naturban leáll az egész.<br>

<br>

Másik kérdés MidiTom-hoz:<br>

A telefonon tárgyalt midisport2x2 közben meggyógyult : ))))<br>

Rákötöttem a billenytyűt, és láss csodát működött!!!!! (érteni meg nem értem : O )<br>

Akkor mégiscsak a Fatar-ban lehet a kutya elásva.<br>

Viszont, az XP-vel továbbra sem kompatibilis azonnal a midisport, tehát csak az újrainditáskor

hajlandó a pulzáló jellel villogva működni.<br>

<br>

Ezek kicsit magasnak tünik nekem. De hogy legyen egy kis hab a tortán a midisport2x2<br>

egy másik dologra is felhivta a figyelmemet: próbaképpen megnéztem a kimenö jeleket<br>

a MIDIOX progival. Mig a Fatar „csendben” van, addig az Octapad akkor is ad le vmi jelet, ha nem érek hozzá.<br>

Méghozzá a TR csatorna villog folyamatosan. Ez mit jelent? Normális jelenség ez

az Octapadnál?<br>

És lenne még egy kérdésem, ha már ennyire belejöttem ; ))))

Megpróbáltam az Octapad MIDI THRU-ját használni úgy, hogy a Fatart kötöttem be.<br>

Én úgy gondolkodtam, hogy a THRU (jól irtam??) változatlanul továbbadja a jelet.<br>

Sajnos egy hang sem ment át, csak akkor, ha a Midi in be csatoltam.<br>

A thru érvényes bementnél is vagy csak kimenö midi jelet visz át?<br>

<br>

Röviden ennyi.<br>

Elöre is köszi a válaszokat.<br>

<br>

wp.

Előzmény: MidiTom (72)
Sandor Creative Commons License 2005.01.31 0 0 75
Hello!
A PC-s interface sem különbözik az általánostól.
Ugyanaz a galvanikus leválasztás van benne általában, mint bármi másban.
Így "kinyirni" is csak annyira lehet. Persze lehet valami gagyi is, de az tényleg nagyon ritka. Sandor
Előzmény: ZE (74)
ZE Creative Commons License 2005.01.31 0 0 74
A MIDI-é igen, de a PC-s interfészek közel sem annyira hibatűrő cucmók sajna :-(

Speciel nekem is a kábelezés a gyanús, nem tudom, milyen MIDI-kábellel, illetve Gameport/MIDI konverterrel játszik a kolléga...
Előzmény: Sandor (73)
Sandor Creative Commons License 2005.01.31 0 0 73
Hello!

A MIDI kapcsolástechnikája arról hires, hogy nehéz kinyirni :)
Szerintem vagy a kábeled rossz, vagy a Fatar kimenete kicsit "elszabadult" a panelról.
Ha 220-at nem kötöttél rá, akkor biztos lehetsz benne, hogy kinyirás nem történt...
Rövidzár se árt neki :O

Üdv,
Sándor
Előzmény: westpoint (71)
MidiTom Creative Commons License 2005.01.31 0 0 72
Annak az esélye, hogy a Fatar midi kimenete tönkretegye a midi bemenetet, nagyon kicsi. Ott valami más problémának kell lennie.
Előzmény: westpoint (71)
westpoint Creative Commons License 2005.01.31 0 0 71
hi MidiTom!

Elszörnyedve tapasztaltam, hogy ma reggel, hasonlóan a két héttel ezelőttihez
megint egyszer leállt a billentyűm. Viszont most már a hangkártyába integrált midi csatira volt kötve.
Elképzelhető, hogy a billentyű nyirta volna ki az usb-midi átalakitómat??? : O
Igaz, hogy utána folyamatosan ment megint.

üdv:wp
Előzmény: MidiTom (67)
alexclassic Creative Commons License 2005.01.22 0 0 70
OFF

Eladó egy EM-10 kb 2 évesen, minden tartozékkal, másjellegű kiadások miatt.
Árajánlatokat magánban szívesen várom!

ON
ZE Creative Commons License 2005.01.21 0 0 69
Akkor lehet, hogy valaki (elsősörben a PC) nem jól volt földelve, mert ilyet, a "vason" megjelenő kóbor feszültségek is bírnak okozni...

A billentyűzetem Sl 990 XP, tehát nyomigomb, majd billentyűzet.
Előzmény: westpoint (68)
westpoint Creative Commons License 2005.01.21 0 0 68
Hello!

Közben megoldódott a probléma : ))))
Kiderült hogy az M-Audio usb Midisport 2x2 mondta be az unalmast.
A hangkártya midibemenetén keresztül minden ugyanúgy müködik mint az régen.

köszi a segitséget!

Előzmény: MidiTom (67)
MidiTom Creative Commons License 2005.01.20 0 0 67
ZE,
milyen Fatar-ról van szó? Billentyűkkel kell beadni a program change-t, vagy nyomógombokkal?
Előzmény: ZE (66)
ZE Creative Commons License 2005.01.20 0 0 66
Ja, a billentyűzet, legalábbis nálam, bekapcsoláskor nyom egy MIDI resetet, azaz a "tóloldal"-t GM-re, és azon belül 1-es hangszerre, azaz zongorára állítja.
Előzmény: westpoint (62)
ZE Creative Commons License 2005.01.20 0 0 65
Köszi :-) Fatar-Roland témában valami ötleted? Ha a Fatar-on nyomok valamit (A Rolan lehet GM-állásban is), "lóugrásban" vált hangszert, bankváltásánál meg egészen vad hangszerekre tud lépdelni az XV :-( Mondom, nekem, aki csak próbálgatja a hangszert, nekem zavaró, a páromnak, aki játszik rajta, neki nem (Beállítja (tekeri) zongorára, aztán hajrá...)

Előzmény: MidiTom (64)
MidiTom Creative Commons License 2005.01.20 0 0 64
ZE elmonta frankót
ZE Creative Commons License 2005.01.20 0 0 63
A kétoldalas sillabuszon is van az inicializálásról szó, valamelyik gombot köll nyomva tartani bekapcsoláskor.

A PC-ben milyen hangkártya van, illetve az milyen aljzatba van dugva (földelt-e vagy sem)? Ha gameport-MIDI átalakítót használsz, az is lehet gond, meg az is, hogy valami progi rámászik a gameportra, vagy... Egy hangmodulon köllöne megnézni, hogy mit alkot, ad-e ki magából midi-adatfolyamot. Mert ha igen, akkor a kábel másik végén van gond, ha nem, akkor meg az egyiken :-))
westpoint Creative Commons License 2005.01.20 0 0 62
Hello MidiTom!

- inicializálni már próbáltad?
ezt már kérdezte tölem egy segiteni próbáló ismerös, de sajnos nincsen leirásom
az eszközhöz, csak egy kétoldalas lap, ami az inicializálásról nem ir : (

- az EM-100-ra van rákötve, vagy más hangforrást használsz?
pc-re van rákötve és azon keresztül a hangkártya szolaltja meg a zongora hangmintát.

- a tápegység eredeti, vagy másféle?
eredeti tápegység.

wp
Előzmény: MidiTom (61)
MidiTom Creative Commons License 2005.01.20 0 0 61
westpoint:
három kérdés:
- inicializálni már próbáltad?
- az EM-100-ra van rákötve, vagy más hangforrást használsz?
- a tápegység eredeti, vagy másféle?
Előzmény: westpoint (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!