Csakhogy azon a kínais rajzon volt román és indiai cucc is, mégsem azzal jösztök, hogy bemegy a szegényember az indiai butikba...
Na mind1. Én passzolok. Ha nem értitek a fonákságát annak, hogy Boss öltönyös ficsúrok papolnak mások Aramiairól , akkor nincs miért vájkálni a témában.
Tudod, OV-nak 1989-ben egy szolnoki lakásuk volt, mai értéken 10 milka, mostmeg... Én egyébként nem sajnálom tőle, csak ő se sajnálja mástól....
Az egész kinais téma ama bizonyos rajz miatt indult ki, aminek nem volt témája a kinában gyártott márkás készülékek minösége. Nem is vitatom, hogy a nagynevü cégek kinába kihelyezett gyártosorai nem szemetet gyártanak. De A kinaiboltok kinálatában nem az Adidas kinai gyártásu termékeit találod, hanem lenyügözöen kimondhatatlan vagy nagy márkára hasonlito feliratokat tartalmazo csodákat. És a lentebb emlegetett átlagember nem az Adidas márkaboltba megy be kinában gyártott Adidast venni (annyiért amennyi a nem kinában gyártott) hanem a Hogonkongázsiakinaiolcsonmindent Áruházba, vagy az exlengyelpiacra Adios "márkáju" olcso csodáért, és nem azért mert az annyira jo, hanem mert azt tudja megfizetni. Mindenesetre mostmár nem csak velem, hanem a Néplap ujságiroival és a megszolaltatott utca emberével is vitatkozhatsz:) Szerintem dobd be kampányszlogennek az szdsznél, hogy " Az Én országomban olcson tudok minöségi kinai ruhát venni hitelre", tuti siker lenne:))))) Ps.: Nekem olyan érzésem van, te még soha nem voltál mezei kinai boltban. Mintha nem ugyanarrol beszélnénk.
Mintha nem lennének jó kínai cuccok, teljesen úgy csinálsz! Vedd már észre, hogy bizony megfelelő fölötti minőségű cuccaik is vannak, mondjuk a Grundig tévék. De ruházatban sem rosszak, sőt adidasban például a fillipínek a guruk! Szinte a teljes ruhaipar és cipőipar kiszaladt ázsiába, az olcsó ésjóminőségű munkaerő miatt. De számítástechnikában sincs miért szégyenkezniük, az alaplapgyártók többsége ázsiai cég.
Vagyis az, hogy mekkora forgalma van a kínai áruházaknak, vagy mondjuk az, hogy a nagy üzletházak tele vannak ázsiai cuccokkal az nem kizárólag a szegénységet mutatja.
Ha valamit, ami jó megvehetsz olcsóbban akkor miért ne tennéd? Vagy Te csak azért jársz a kinai üzletbe mert annyira szegény vagy ?
Biztos olvasták a kis vitánkat a kinai cuccokrol Néplap szerkesztöi :))))) , mert a mai számban eléggé részletesen, több oldalon foglalkoznak a témával. Persze elfogult vagyok, de nekem valahogy nem a nagyajolét jött ki végkövetkeztetésnek (tudom, a Néplaposok nem olvasnak elég statisztikát, rájuk kéne szolni, hogy ne ilyen negativ cikkekkel tömjék az olvasok fejét ahelyett, hogy megirják a statisztikai valoság csodáit, mert a végén az olvasok még elhiszik nekik, hogy olcso kinai szarokat vásárolnak jomodjukban)
Én úgy gondolom, hogy ezek az ügyek a Fidesz üzenetén is lemérhetőek.
Számomra a vadkapitalizmusból az emberarcú kapitalizmusba való átmenet szorgalmazása azt mondja, hogy a Fidesz prominensek is ismerik: a kilencvenes évek első kétharmadában (kb) a gazdasági szereplők viselkedéséhez hozzájárultak a svindlik. Ugye ismerjük a mondást: a társadalom a hibás:)
Az Altus is beperli a Magyar Nemzetet a lap Gyurcsányt támadó cikksorozatának második része miatt, a cég cáfolatában ugyanakkor néhány homályos pont is maradt.
A cáfolatot cáfolva folytatta a Magyar Nemzet cikksorozatát, amelyben azt igyekszik bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferenc egy nemlétező fantomcég segítségével alapozta meg vállalkozói birodalmát.
A szerdán kezdett sorozat második "dossziéjának" szerzői úgy fogalmaztak: "magyarországi privatizáció talán leggátlástalanabb és legsötétebb korszakát idézik" azok a lízingkonstrukciós ügyletek, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdekeltsége, az Aldo Kft. tető alá hozott 1994-ben.
A lap szerint a nemlétező Nomentana Kft. segítségével Gyurcsány Ferenchez került Aldo Kft. bekebelezte például a korábban állami tulajdonban lévő balatonszemesi villát, és a MeH futószalagon kötötte az állami tulajdonban lévő ingatlanok eladására vonatkozó szerződéseket.
A Magyar Nemzet állítja, hogy Gyurcsány Ferenc a nemlétező cég vezetőjeként hatósághoz benyújtott okiratokat írt alá, szerződéseket kötött, taggyűléseken képviselte a fantomcégeket. Ezekkel az okirat-hamisításokkal megtévesztette üzleti partnereit és a hatóságokat is.
Az írás szerint az ingatlanok megszerzését követően Gyurcsány Ferenc a "fantom Nomentana Kft. nemlétező ügyvezetőjeként" eladta az akkor már jelentős vagyont felmutató, 2,9 millió forint névértékű Aldo-üzletrészt 2 millió forintos vételáron Molnár Attilának, aki a miniszterelnök tulajdonostársa volt az Altus Rt.-ben. Az Aldo üzletrészt egy éven belül visszaadta Gyurcsány Ferencnek Molnár Attila.
A lap csütörtökön azt írta, "nem állította", hogy a sorozat első részében illusztrációként fénymásolt formában közölt szerződések hamisak lennének. Ezzel egy időben újabb fénymásolt dokumentummal támasztotta alá, hogy a Nomentana Kft. - a lap állításait visszautasító Altus Rt. cáfolatával szemben - igenis értesült arról, hogy a cégbíróság 1993 szeptemberében elutasította bejegyzési kérelmét.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda már a sorozat első részének megjelenése után közölte: "a cikksorozat későbbiekben megjelenő részeinek tartalmától függetlenül a felelős személyek és a Magyar Nemzet kiadója elleni büntető és a polgári jogi eljárások megindításához szükséges lépéseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök haladéktalanul megteszi".
A Miniszterelnöki Hivatal a tőle elvárható gondossággal megvizsgálta a vevő, azaz az Aldo Kft. létezését, jogi helyzetét - kommentálta László Boglár, a miniszterelnök sajtófőnöke a Magyar Nemzet csütörtöki cikkének azon bíráló megjegyzését, amely szerit a MeH "egy hang nélkül hozzájárult ahhoz, hogy a rendkívül értékes állami ingatlanok egy teljes mértékben törvényellenesen működő társasághoz kerüljenek".
Úgy látszik ez a program annyira titkos, hogy még Halász János és Pokorni Zoltán sem tud a létezéséről, sőt, Orbán következetesen tagadja, hogy létezne ilyen!
Tulajdonképpen csak egy mondatot tartok reagálásra érdemesnek: " Ez igaz és nagyon élvezem. Különösen azt, ahogy az ellenoldaliak vetődnek rá és elkezdenek fröcsögni." Egy saját állitása szerint provokatörrel nem állok le vitázni. Köszönöm az eddigi lehetöséget.
ha általad utált személlyel párttal akármivel) kapcsolatos negativ cikket találsz, azt azonnal elfogadod kész ténynek
Minden esetben nem.
Pl. a JOBBIK honlapján található Fideszes cikkeket ignorálom...
beirod a linkjét, irsz rá valami minimum cinikus megjegyzést *
Ez igaz és nagyon élvezem. Különösen azt, ahogy az ellenoldaliak vetődnek rá és elkezdenek fröcsögni.
Ezt nevezik heccelésnek, vagy cukkolásnak. :))
Én meg lusta vagyok a másik oldal hasonlo oldalirol elökeresni az ellenlinket
Akkor ne keveredj vitákba, mert kínos perceket szereznek majd Neked...
Élö példa a titkolt választási program. Én az elmult 2 éven ugy láttam, ha a fidesz valami pozitiv és tömegeknek tetszö ötlettel elöállt egy sajtotájékoztaton, azt GYF egy héten belül mint zseniális uj mszp ötlet bejelentette
Ha kívánod, kigyűjtöm azokat a linkeket az elmúlt két évből, ahol rendre ellentmond magának, korábbi "proramnyilatkozatainak" a Fidesz és azt is, hogy ki-mikor-mit jelentett be.
Persze ettől még hiheted, hogy itt mindenki csak úgy lopja a zseniális ötleteket.
Erre most rögtön mondanék is egy példát: "Mindenki hozzon magával még egy embert!"
Na, ki mondta? Marosán György!
Ezek után és simán elhiszem, hogy nem akarják a választások elött sokkal elöhozni az ötleteiket
Ezt elhiszem, Kövér mondta.
Azért azon eltöprenghetne a Fidesz, hogy a program azoknak a gondolkodni képes választóknak szól, akik talán emiatt szavaznak majd rájuk vagy ellenük. Tudom, nem ez a többség, de a szavazatmaximáláshoz rájuk is szükség van.
A program nem olyan, mint a pénztárca: ellopjuk és már fizetünk is belőle. Azt ki kell megfelelő részletességgel dolgozni.
Tudomásom szerint az SZDSZ-nek is és az MSZP-nek is készen van a programja.
Szerintem ez a nagy titkolózás semmi egyebet nem jelez, mint azt, hogy nincs még készen a Fidesz programja, vagy egyáltalán nem is létezik ilyen. Ez utóbbin sem csodálkoznnék...
Szerintem!!! az köztünk a különbség, hogy te (legalábbis ha általad utált személlyel párttal akármivel) kapcsolatos negativ cikket találsz, azt azonnal elfogadod kész ténynek, beirod a linkjét, irsz rá valami minimum cinikus megjegyzést * és kész. Aztán hiába van birosági itélet ellentétesen meg akármi, az már mindegy. Én meg lusta vagyok a másik oldal hasonlo oldalirol elökeresni az ellenlinket, csak elmondom a véleményemet rola. Szerintem!!! a legtöbb emlitésre érdemes linkedre lehetne találni cáfolatot, csak nem szoktam a (persze számodra érvként ugyse elfogadhato) oldalakon kikeresni a cáfolatot. Lusta dög vagyok, elismerem. Én a véleményem irom, és szerintem legtöbbször külön kiemelem, hogy Szerintem. Szerintem itt most abba is hagyom. *Élö példa a titkolt választási program. Én az elmult 2 éven ugy láttam, ha a fidesz valami pozitiv és tömegeknek tetszö ötlettel elöállt egy sajtotájékoztaton, azt GYF egy héten belül mint zseniális uj mszp ötlet bejelentette a parlamentben. Ezek után és simán elhiszem, hogy nem akarják a választások elött sokkal elöhozni az ötleteiket, ha nem akarják, hogy azok legyenek az mszp huzo programpontjai. Ps.: Egy idöben sokat polidiliztem, egyedül a másodrendü cigisek topicban ignorált egy közröhely tárgyát képezö, éppen potnickjét használo cigifanatikus. Nem omlottam össze:) Lehet, ha Soltikával nekiálltam volna vitázni, ö is ignorál, de ennyire azért nem tudok lesülyedni:)
Kioktattál, hogyha valaki állít valamit, azt bizonyítania kell.
Ezt követően azt állítottad - minden bizonyíték nélkül -, hogy a jegyzőkönyvnek látszó papírok hamisak. Ezt többszöri felszólításra sem voltál hajlandó bizonyítani, de ragaszkodtál továbbra is ahhoz, hogy hamisak. Beleestél saját csapdádba...
Erre írtam Neked akkor, hogy ignore.
Ezt, itt és most csupán azért nem tettem meg, mert itt topicgazda vagyok, Te pedig vendég a topicon.
Amennyiben úgy gondolod, folytathatjuk ezt a nexust...
Persze, hogy nem kenyeret vesznek hitelre, hanem tartos fogyasztási cikket, ez evidens, de azt ugye te se komolyan gondolod, (ok tudom, azt kell mondanod -de ha nem nyilvánosan kérdezné egy jobarát, hanem kettesben egy eröben ahol nem hallgattathat le a Kövérlászlo és nem zsarolhatna meg vele:) ), hogy a dübörgö jolét miatt költenek hitelre többet karácsonykor? Nem kell rá válaszolnod :)
Köszönöm Doktor Ur az analizist. Az elöbb irtam egy hosszabb választ, de kitöröltem. Én még emlékszek a néplapforumos "vitákra" ugyhogy nem veszem fel a kesztyüt. Ugyis ignoráltál ott, vedd itt is érvényesnek.
Javasolnám a Fidesznek, hogy nagy nemzetbiztonsági kockázatra való tekintettel, csak a választások után ismertesse a programját. Akkor talán már nem is lesz rá szükség és így titokban maradhat még 2010-ig! :))
Nem arról van szó, hogy bárki bántani akarna a populizmusodért, és különben is, a fideszesek narancssárga ingben járkálnak ... :))
Viszont a hiteleket a lakosság a tartós fogyasztási cikkekre vette föl 4 éve és most is. Ha most sokkal nagyobb karácsonyi forgalom mellett több hitelt vettek fel az emberek, az nem azt jelenti, hogy "megbolondultak" hanem azt, hogy szoroznak, osztanak és úgy találják, hogy most többet vásárolhatnak, és /vagy több hitelt vehetnek fel.
Végül is a lakosok sokkal többet költenek, mint 4 évvel ezelőtt, köszönhetően egyébkjént a tizenszázalékos reálbérnövekedésnek.
[Egyébként az áruvásárlási hitelek (milyen régi terminológia) általában nem hosszútávúak, hosszútávú hiteleket csak lakásra (házra) és szgk-ra vesznek fel.]
Oh bocs a populizmusért, mi barnainges fideszesek már csak ilyenek vagyunk,
Ilyen jelzős szerkezetekre még célzást sem tettem. Felfogom részedről egy gátlásos kisiklásnak...
a munkásemberért meg föleg elnézést
Tőlük lenne is miért, mert nem egész négy évvel ezelőtt még panelbunkók és lumpenprolik voltak bizonyos " mértékadó" sajtóorgánumokban.
Persze, nagyot fordult azóta a világ! A prolivoks is annyit ést, mint a "pógári"...
a "bérböl és fizetésböl élö alkalmazottak" kifejezést mertem rövidieni vele.
Azért az nem egy és ugyanaz!
Milyen társadalmi csoportról is beszélünk tulajdonképpen? Közalkalmazottakról, köztisztviselőkről, a versenyszférában dolgozó alkalmazottról?
azért hitelre veszi a házimozit, mert kiszámolja, hogy addig a pénze a részvényeiben többet jövedelmez igy az osztalékbol tudja a kamatokat fizetni miközben az a tökéje se csökken, vagy azért, mert igy tudja csak megvenni?
Léteznek nulla THM-es hitelek, halasztott kezdőfizetéssel.
A hülye embernek minden drága. A hülye ember számolni sem tud...
Erre vonatkozóan beírtam már korábban egy magyar közmondást. Ismételjem?
Neked hülye fideszes vagyok aki csak hülyeségeket irhat, akkor meg minek.
Írtam volna valami hasonlót abban, amire reagáltál?
Az általad leírtak mentális állapotodat tekintve némely helyeken aggasztóak.
Ezekre a jelzős szerkezeteidre gondolok: barnainges fideszesek, hülye fideszes.
Ha ennyire zavar ez a fideszes alárendeltség, hirdesd Magadról, hogy MDF-es vagy! Esetleg találj ki valami mást!
Oh bocs a populizmusért, mi barnainges fideszesek már csak ilyenek vagyunk, a munkásemberért meg föleg elnézést, a "bérböl és fizetésböl élö alkalmazottak" kifejezést mertem rövidieni vele. De ezen kivül szerinted az emberek tulnyomo többsége - nem munkásember hanem bérböl és fizetésböl élö alkalmazot - azért hitelre veszi a házimozit, mert kiszámolja, hogy addig a pénze a részvényeiben többet jövedelmez igy az osztalékbol tudja a kamatokat fizetni miközben az a tökéje se csökken, vagy azért, mert igy tudja csak megvenni? Á, mindegy hagyjuk, veled nem kezdek el vitatkozni. Neked hülye fideszes vagyok aki csak hülyeségeket irhat, akkor meg minek.