Sajna perpill belassúltak. (már vagy egy éve) :D Sajnos vannak ügyfelek, akik tényleg csak ott mennek át. Csak azokat viszem oda, amúgy az én idegrendszerem sem bírná. :)
lakáshitellel kapcsolatban remélek tőletek némi használható info-t, a bankoknál eddig nem jártam sok sikerrel.
egyedülálló anyuka vagyok (32) két kiskorú lánygyerekkel és két állással (ebből egy bejelentett, havi nettó 130.000). anyámnál lakunk és a későbbi tettlegesség elkerülése végett tavaly szeptemberben úgy gondoltam h talán szimpatikus lehetek vmely bank számára és boldogan nyújtanak számomra lakáshitelt (használt bp-i). szeptemberben kezdtem el módszeresen felhívogatni a bankokat. a legtöbb helyen élből elutasítottak, mondván h nem elég a fizetésem és nincs önerőm. ekkor kiderült h van a fészekrakó konstrukció de a bb lebeszélt róla, illetve közölték, h túl sok lenne a papírmunka ill. utánajárás és vszínűleg meg sem kapnám. az erste bankba még be is hívtak a call centeres faggatózás után, majd személyesen közölték a rossz hírt, h még a 2 gyerek után járó félszocpolra (ill. FOT) sem vagyok jogosult : )))
persze később kiderült h itt nagyot tévedtek.
végül decemberre körvonalazódott, h egyedül az otp hajlandó nekem hitelezni 11-12 millióig önerő nélkül.
kérdéseim a következők lennének: változtak-e azóta a feltételek, mely banknál lehet érdemes újra próbálkozni ill. jó döntés-e, ha az otp-nél veszek fel kölcsönt?
esetleg tud-e vki jobbat, természetesen szeretném ha minél alacsonyabb lenne a havi törlesztés (20 évre) mert meg is kéne vhogy élni...
továbbá: többen a forint hitelre esküsznek - én chf alapú hitelben gondolkodtam, mert úgy láttam h a ft alapúnál a havi törlesztés nagyságrendekkel magasabb, mint a chf alapúnál. szabad manapság nem ft alapú hitelt felvenni?
Ez egy marhaság. Maximum kötvénykölcsönt kaphatsz, a díjtartalék erejéig. Ráadásul abban a naptári évben vissza kell fizetned kamatostul, mikor felvetted, különben buktad az adókedvezményt (ha van). Szerinted, adna bármelyik bank több millió forintot egy szerződésre, amit vagy fizetsz vagy nem? Fel lehet venni 1-2 milliót személyi kölcsönként, de ahhoz igen jó, bejelentett jövedelemmel kell rendelkezned.
Sziasztok! Szerintem jelzálogos hitelben senki ne gondolkodjon, mi a fenének tenné valaki Damoklész kardját a feje fölé.
Nem tudom, tudjátok-e, de rengeteg esetben előfordul, hogy életbiztosítást hitelfedezeti kezességként lehet felajánlani, ez nagyon sok biztosításra vonatkozik, csak nem mondják el az üzletkötők. Akinek tehát van életbizt-a, nézze meg a szerződést, szerepel-e benne ilyesmi! És akkor már nem forog veszélyben a ház!
Általánosságban nehéz rá válaszolni. Én közvetítek hiteleket (is). Sokszor még nekem is tele van a t*k*m a bankokkal. Akkor képzeld el az ügyfeleket! :)
Tanácsot szeretnék kérni.Otp-nél vagyok nagyon régóta ügyfél.Van náluk személyi kölcsön,rendesen is törlesztem,még kb 300 ezer Ft adósságom van.A havi nettó fizu alapján-ami 150-160 ezer- lehetőségem lett volna nagyobb hitelt igényelni,de én ezt a hitelt 3 különöző összegben vettem fel.Az utolsót 4 hónapja.A bibi ott van,hogy szükségem lenne legkésőbb keddig 40 ezer Ft-ra,viszont az Otp-nél azt mondta egy ügyintéző,hogy megkaphatnám,de mivel 3 különböző igényből tevődik össze a mostani adósságom,így engedélyeztetni kellene,ami 1,kb 1 hét 2,valszeg nem adják meg.Még egyszer mondom a havi nettóm kb 150-160 ezer.Illetve a harmadik probléma az,hogy min. 100 ezer Ft a személyi kölcsön összege.Van valakinek valamilyen tanácsa?
Úgy alakult sajnos a dolog, hogy lehet, hogy válás miatt el kell adnunk a házunk, amin 10 milliós államilag támogatott kölcsön van. 2002 óta fizetjük, és a jogszabály szerint elvileg 2012-ig nem lehetne eladni vagy ki kell fizetni a kamatokat előre is. Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? Ha pl. az ember a kölcsönt fizeti vissza előtörlesztéssel, akkor is ki kell fizetni pl? Csak azért kérdezem, mert tudom, hogy sokan nyerészkedtek ezzel a dologgal és valamit biztos kitaláltak, hogy ne a bank járjon jól, mint mindig:(((((
Egyébként már léteznek tisztán fedezet alapú hitelek is, nem kell munkaviszony.
A bar miatt próbáld a Raiffeisen-t. Ott zálogkötelezettként nem gáz a BAR, a feleséged, meg fel tudja egyedül is venni. Amúgy bonyolult lenne munkálatatóival, mert egy csomós szart kérnek be után.
Ha a vételár valós, akkor kb. olyan 18 misit tudtok felvenni rá. Ez a legroszabb eset, mert használt hb-kel számolta, ha új a lakás, akkor megy több is. Meg ha tudtok, akkor vegyetek fel szoc.polt.
Szia! Vannak eltartott gyerekeitek? Mióta vagy KHR listás és miért? Passzív vagy aktív még? A 400e kettőtöknek van fejenként, vagy összesen? Van esetleg másik ingatlan, amit plusz be tudtok vonni fedezetként?
Belterületen van egy házunk, ami jelenleg gazdasági épületnek van feltüntetve, de itt lakunk, telek anyós nevén. Szeretnénk tőle megvenni a telket, kb. 3,5 millió hitelre lenne szükségünk. Sajnos sehol nem fogadják el fedezetként a házat, hiába nézte meg értékbecslő is, aki 14-et mondott a lakásra, 4-et a telekre.... Ötletek?
feleségemmel ausztriában dolgozunk, külföldön elö magyarállampolgárok vagyunk. szeretnénk venni egy házat sz.hely mellet 29M forintért. van 8-9 M forint kp-ben kettönknek havi 400 e a netto fizunk de én bar-os vagyok a felesegem nem.
elegendö e ez a fizetés ahoz hogy a fenmaradó 20M forintot hitelként megkapjuk?
ja, és a hitelt úgy gondoltuk hogy a bank egyböl jellzálogként rá tenné a vásárlandó házra.
Egy kis segítségre lenne szükségem, nem látok át tisztán ezeken a banki kondiciós listákon. A helyzet a következő, házat szeretnénk építeni, de a szándékunkon és a jónak mondható fizunkon kivül nincs semmink:) Telket úgy képzeltem, hogy személyikölcsönből tudnánk venni, míg az építkezést jelzáloghitelből (nem tudom mi a pontos megnevezése, arra gondolok amikor a megépítendő ingtatlan kerül jelzálog alá). Első kérdésem az volna, hogy az eddig leírtak mennyire irreálisak, illetve volna-e alternatíva? Mindketten 30 alattiak vagyunk, felsőfokú végzettséggel(számít?) és élettársi viszonyban élünk. A telekvásárlás előtt jó volna tudni, hogy milyen telket szabad megvenni? Mennyire veszik komolyan az összközművet, és egész pontosan mi is tartozik ide? Neten keresve folyton azzal szembesülök, hogy víz + villany + gáz + csatorna... de egy kicsit értetlenkedve állok, mert ezzel nemhogy telkek ezreit hanem egész falvak, városrészek vannak kizárva... nagyon sok helyen eleve nem létezik gáz, illetve közüzemi csatornázás, ott nem lehet hitelre venni ingatlant? A szippantós szennyvíz nem megfelelő pl.? És ha nem gázzal akarok fűteni? Továbbá hogyan működik az építkezési jelzáloghitel, lehet abból építkezni vagy az csak a kiadások utólagos fedezésére jó? A cél egy kő/rönkház lenne amúgy.
a B hitelt szüntették meg, viszont akárhányszor otp-ben vagyok felajánlják, hogy váltsam át személykölcsönné mert ez nagyon rossz konstrukció, mire én: