Hétvégén csináltam én is egy szuzukit ami így nézett ki, de ott 6 éve nem cseréltek olajat csak néha töltöttek bele valamit... (helyesebben még most is csinálom)
Az előírt 30 000-es olajcserénél azért ilyen nem fog előfordulni, ne csúsztassunk kérem! :-) Akinek meg sok fölös píze van az cserélje 10-nél, egészségére! :-P
Érdekelne engem is egy ilyen dönthető kettes ülés. Mennyibe fáj ez vajon? Megoldható-e az, hogy amikor hazafelé mész, Füzesabonynál kiviszem az autópályához az ülést? Amikor meg hozod vissza készen, kimegyek érte ugyanoda.
SZIASZTOK SRÁCOK IGAZ NEM IDE VALÓ TÉMA DE AZÉRT MEG KÉRDEZEM KERESEK ÉN EGY 30CM ÁTMÉRŐJŰ ÉKSZÍJTÁRCSÁT 17 ES ÉS DUPLA FUTÁSÚT HA ESETLEG LENNE NEKEM KELLENE MEG ADOD A SZÁMOD ÉS FEL HÍVLAK SOS KÖSZI. SZÉP NAPOT MINDEN FÓRUM TÁRSNAK......
A "furcsa" jel a motort hivatott jelölni a stop meg hát azt ,hogy lehetőleg mihamarabb vidd szervizbe az autót.Ki kell olvasni a hibakódot,valószínű közelebb leszel a megoldáshoz.
A műszerfalon a KIJELÖLT piktogram villan fel és akkor az egész kocsi leáll majd újra indítani már nem lehet. A PIKTOGRAM jobb oldalon alulról felfelé a második. Egy ilyen furcsa jel benne a STOP felirattal. Szóval aki tudja, hogy mi lehet a gond, kérem írja meg mert nagyon sürgős lenne!! :)
űdv hát ha a szűrőből jön a gáz olaj ha önindítózol akkor odáig ki lehet zárni hogy probléma van tehát a tank nem koszos a szűrő rendben mehetsz tovább azok a csövek ami megy a nagynyomású szivattyúból kifelé az is fontos hogy szed szét és fújd ki levegővel .de egyébként igen a nyomás szabályzó nyomástartó az egy csak van aki így mondja meg van aki úgy de igazából annak a neve nyomástartó aszt kel ki venned de egyébként be tudják mérni de csak az autóba nekem is mondták de én ki vetem szét szedtem és annak a rugóját húztam szét egy kicsit mert ugyan is az állítólag meg tud ragadni.Nekem ennyi elég volt hogy meg javuljon. és utána vetem bele egy tisztítót ami elméletileg ki tisztítja a csövekből a piszkot 3500 volt de lehet nem ér egy kalap szamócát se de bele öntotem hát ennyi eszt te is próbáld el játszani ha te csinálod nem vesztesz semmit na jó egy kis időt .sok szerencsét hozzá ki tartás egyszer úgy is meg javul....helló...
Ja, és még egy érdekesség vagyis tünet. Ha felpumpálás után, azonnal beindítom és ütemesen, nem is nagyokat nyomkodok a gumilabdán, folyamatosan jár a motor. Ha, abbahagyom az ütemes nyomkodást, akkor elkezd elcsendesedni a motor hangja, majd leáll.
Igen, mindenképp tudtál segíteni.... Köszi a választ! Aksi kitartóan tekerne, ha hagynám. A szűrőt cseréltem először. A szűrőház kivezetésén könnyen jön a gázolaj, ha nyomkodom a gumilabdát. Viszont, ha leveszem a gumilabda csövét a szűrőről, akkor azonnal visszafolyik a tankba az összes gázolaj. Ez baj? Egyébként könnyen végigfújhatok a tankig.
A nyomástartó az, amiben valami leragad?
A nyomásszabályzó szelep az, amiben a rugót nyújtottad meg?
üdv hát az enyém 1.9 vivaro dti m van nekem a közös nyomó cső végén de szerintem neked is ot csak le kell bontani a légszűrő házat tekerd ki és utána egy ínbusszal ki hajtod találsz benne egy rugót amit én egy kicsit meg nyújtottam kb 1cmrel hosszabb mint ami volt és még valami a nagynyomású szivattyúból ki jőnek a csövek még aszt se ártana szét húzgálni és ki takarítani mert ott is lehet benne piszok nekem utána jó lett de mindenek előtt a szűrő nem baj ha tiszta sőt a szűrő után meg kel nézni jön e gáz olaj lehet a tankod piszkos ez ilyen türelem játék és eszt végig kell zongorázni sorba nekem itt lett meg a gond ja és nekem nem kellet légteleníteni csak egy jó aksi kell hozzá és meg teszi helyetted az önindító hát remélem a tied is meg gyógyul és nem húznak le a szerelők hogy eszt is vedd meg meg aszt is bár oszt lehet a nyomástartód a rossz de mondom az le szokott ragadni.üdv legyen szép napod ......rem segítettem valamit .
"REMÉLEM VALAKINEK HASZNOS TANÁCS LESZ MÉG VALAMIKOR ÜDV SRÁCOK ."
Köszi!
Nem pusztába kiáltott szavak ezek!
Nekem is előjött tegnap! Sajnos!
Viszont kérdezném, hogy melyik típuson volt neked?
Kérdezném továbbá, Tőled és Mindenkitől, hogy:
- a 2.5l G9U motoroson, pontosan hol van ez a szabályzószelep?
- lehet-e csak úgy felspanolni, vagy valami pontos gyári nyomásértéket kellene ennek a szelepnek tartania?
- előjöhetett-e attól, hogy 8-9l környékén volt az üzemanyag, amikor egészen megdőlve, fel kellett állnom egy partoldalra, és akkor le is ált az autó. Csak nagyon nehezen, vízszintes terepen, légtelentés után indúlt el. De, azóta azt csinálja amit a Tiéd.
Én télen érek rá olajat cseréltetni meg átnézetni az autóm(1.9dci100 2003)mert akkor nem használom.Addig 15ezret megyek.Megnéztem mit engedett le a mester,hát én nem tartanám bent tovább azt ha nem muszáj.Nem áruszállító vagyok tehát közvetve keresem vele a kenyerem de szerintem ez a km-enkénti csere bele kell,hogy férjen.Aki meg többet megy vele az nyilván többet is keres vele tehát annak meg azért.Most 250ezer van bent de még minden eredeti(leszámítva pár érzékelőt)rajt.Persze én is lekopogom:-)
Úgy legyen!:-)500 000-rel én már elégedett leszek.:-)
Nem kell hogy az idő eldöntse kinek van igaza, mert nekem nem fontos hogy igazam legyen, egyszerűen csak így csinálom és kész, eddig bejött.
Van még pár autó a családban, azoknál is.
Szűrőket én is így cserélem mint te, talán a levegőszűrő kicsit alul van tervezve, az esetleg igényelné a gyakoribb cserét. Az 1.6-os benzines Astrámban 2x akkora van.
Mi 15-20 ezrenként cseréljük. Egyébként már hallani a motor hangján 15 körül h. kezd hangosabban "csattogni".
Gázolajszűrőt minden 2. olajcserénél, levegőszűrőt az olajszűrővel együtt minden alkalommal cserélünk.
Mindkettő chippelve már kb. 30 ezer km utántól. (eredeti turbó...) (1.9 és 2.0)
Nem kíméljük őket, néha többet megyek a szemközti sávba :) (előzök), mint a helyes oldalon.
Sztem az idő majd eldönti h. kinek lesz igaza.
Lehet h. a 30-40 ezrenként elvégzett olajcsere után a Tiéd 500 ezer után v. hamarabb kimúlik (elkopik...), a miénk meg akár 700-ig is elmehet, esetleg tovább.
Kívánom h. ne legyen igazam és Te is élvezd még jó sokáig a géped.