Keresés

Részletes keresés

Fruzsikaa Creative Commons License 2006.02.12 0 0 607
Köszönöm kedves Gyula!
Lehet, rosszat kérdeztem, mert Miskolcról lenne az indulás. Onnan a Donovaly van közelebb?/ahol méh hó is van/ A miskolciak hová járnak síelni? (Bánkúton túl?)
Előzmény: Gyula (599)
bage Creative Commons License 2006.02.10 0 0 606
Köszönöm.
bopat Creative Commons License 2006.02.09 0 0 605
1-2 héttel korábban keress meg és megmondom milyen idő van akkor, illetve mi várható.
Amúgy ezt figyeldDONOVALY hójelentés
Előzmény: bage (603)
AgentOrange Creative Commons License 2006.02.09 0 0 604
Szokott lenni március 20-án hó, de ilyenkor már nem lehet biztosra menni sajnos. Van esélye annak is, hogy valami meleg esős fron addigra elmossa a havat, annak is van esélye, hogy egy hideg nedves frontnak köszönhetően friss puha porhó lesz akkor, de a legnagyobb esélye annak van, hogy napsütéses enyhe idő lesz, ennek megfelelő firn állagú hóval.
Előzmény: bage (603)
bage Creative Commons License 2006.02.09 0 0 603

Sziasztok!

Tudtok-e segíteni abban, hogy március vége fele, milyen hóviszonyok szoktak lenni. Sajnos csak március 20 körül tudunk elmenni, de félek attól, hogy nem lesz megfelelő hó. Nem merem lefoglalni a szállást előre. Mik a tapasztalatok?

Üdv: bage

Copa Creative Commons License 2006.02.09 0 0 602
Köszi!
Előzmény: Gyula (601)
Gyula Creative Commons License 2006.02.09 0 0 601

Szia.

Én is hasonló cipőben járok, próbáltam hétvégére 2 éjszakára szállást keresni, (nagyon) bennfentesek azt mondták, ne is reménykedjek, ha 5 éjszakánál rövidebb időre mennék, mert nem lesz, esetleg a tágabb környéken. Nem tudom, hétközi éjszakákkal mi a helyzet, talán akkor. Mindenesetre próbáld meg felhívni Botondot (ide bopat néven ír), ho.hu a honlapja, hátha... Ha ő nem tud szállást, akkor szerintem mondj is le róla.

Én Miskolc környékén lakom, melyik útvonalat ajánljátok, ha összejön?

Bánréve - Tornalja (kis kitérő, de jó az út) - Rimaszombat - Zólyom (E571) - Besztercebánya - Donovaly.

Ha esetleg Aggtelek vagy Encs környékén laksz, érdemesebb lehet Tornyosnémetinél vagy Aggteleknél (nem tudom, nyitva van-e az átkelő) átmenni, és úgy rá az E571-esre.

Előzmény: Copa (600)
Copa Creative Commons License 2006.02.09 0 0 600
Sziasztok!

Megköszönném, ha ellátnátok néhány hasznos infóval.

Régóta készülök kiruccanni Donovalyba, és a következő dolgokat jó lenne tudnom.
Mivel teljesen tervezhetetlen az életem, és nem tudom előre kiszámolni, hogy mikor, és hány napra tudok elmenni, van-e esély arra, hogy csak úgy foglalás nélkül elindulva valamely hétköznapon kapok valamilyen szállást 2-3-4 éjszakára? Vagy ez teljesen reménytelen? Ha van erre esély, hová érdemes ott mennem, kit keressek?
Kb 8000 Ft-ot szánnék éjszakánként két főre, mit ajánlotok, mi a legjobb választás?

Én Miskolc környékén lakom, melyik útvonalat ajánljátok, ha összejön?

Köszi: Copa
Gyula Creative Commons License 2006.02.08 0 0 599
Aranyida (Kojsovska Hola, Zlata Idka) nagyon jó, 28 km. Kassán van sok szálláslehetőség, de helyben is találsz, bár én régóta nem jártam arra. Kicsit messzebb van Korompa (Krompachy), illetve Drienica. Közvetlenül Kassa határában van Eprestető (Jahodna), fejlődő dombocska, bár gyerekkel élményt jelenthet, valamint Kavecsány (ez Kassa külterülete).
Előzmény: Fruzsikaa (597)
roland02 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 598
Sziasztok. A fiam szeretne snowboardozni tanulni. Magyarországon van valahol oktatás ?
Fruzsikaa Creative Commons License 2006.02.05 0 0 597
Lehet, nem jó helyen érdeklődöm, de tudnátok e segíteni?
Kassához melyik felvonós sípályák vannak a közel és milyen minőségűek?
Először mennénk családosan. Jó szálláslehetőség is kéne...
bopat Creative Commons License 2006.02.02 0 0 596

Mindenki figyelmébe ajánlom aki ezen a hétvégén akar Donovalyba jonni vagy csak átutazna ...
FONTOS INFO

www.ho.hu/traffic.shtml

Dzsonaj Creative Commons License 2006.01.31 0 0 595

Sziasztok!

Donovalyba mennék sielni, (2 fö), és szállásajánlatot kérnék, ha valaki tudna esetleg, azt megköszönném. Síelni nem szívesen mennék vaktában, més a nyári Horvátország elmegy, de a minusz 20 fokban nem szívesen éjszakáznék.- Szóval ha valaki közületek megosztana néhány hasznos tippet, akkor szívesen fogadnám.

Üdv:

Dzsonaj

bopat Creative Commons License 2006.01.29 0 0 594

Igen minden nap megy, ha nincs hideg nagyon, akkor elég sokan síelnek este...

Előzmény: AgentOrange (589)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.29 0 0 593
Bármelyik étterembe bemehetsz, természetsen a szállodák éttermeibe is
Előzmény: szépazélet (591)
drumlin Creative Commons License 2006.01.29 0 0 592
szépazélet Creative Commons License 2006.01.29 0 0 591

sziasztok!

azt szeretném kérdezni, csak 1 napra mennék fel.

szeretnék wc-re menni vagy csak meleg teát inni vagy kajálni, bemehetek bármelyik ilyen étterembe-szállásra vagy hova?

üdv Évus

armadillo Creative Commons License 2006.01.28 0 0 590

Amíg ott voltunk (Vasárnap - Csütörtök) minden nap volt, 17.30 - tól 21.00 - ig.

(Csak az a baj vele, hogy az ükőlift iszonyú lassan megy, ami mínusz 20 fokban elég kellemetlen.:-)

Előzmény: AgentOrange (589)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.27 0 0 589

Még akartam kérdezni, hogy minden nap van esti sízés a zahradiste-n?

Előzmény: bopat (586)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.27 0 0 588
gondolom azárt csak van valami garancia aminek értelmében mint a kisangyalok kötelesek éjt nappallá téve javítani a cuccot, mert azért ez így meredek, nem hiszem, hogy egy síliftnek -15nél be kell adnia az unalmast, hiszen nem tökúj fejlesztés....kiváncsi vagyok mik a tapasztalatai az ugyanilyen típusú vratna-i lift kezelőinek
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.27 0 0 587
na fasza, nem értem mindekt preferálják a franciákat, egy jó kis doppelmayr biztosan működik -15 alatt is:-)))
bopat Creative Commons License 2006.01.27 0 0 586

Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de ugyanaz áll mint az autókra.
Francia felvonó xar mint a francia autó.
Mielőtt nekem ugrana valaki, nézze meg a Totalcar tesztjét, Népítélet rovatban..

Vissztérve a felvonóhoz, mindig minden baja van, attól függően hogy magas a páratartalom, vagy nagyon hideg van, vagy csak úgy.
Ma beszéltem az igazgatóval, aki az őrület szélén áll, és őn is elküdené a franciákat valahová melegebb tájakra.

A nagy hideg miatt a sodronyból kifolyt  ( kiesett?) a belső gyanta (kenőanyag) és ráfolyt a felvonó alkatrészeire amivel ezt azt tönkretett. Namármost azokból az alkatrészekből persze nem volt elegendő, mivel ugye az nem mehet tönkre, csak elvétve, és nem az összes. France ből kellett hozniuk a PrOfI szerelőknek, akik a szezon elején simán elhúztak innen, anélkül hogy a felmerülő hibákat kijavították volna.

Azóta is csak szenvednek a szerelők és átkozzák a franciákat, a síelők meg a szlovákokat.

Hát így állunk....

Előzmény: AgentOrange (584)
armadillo Creative Commons License 2006.01.27 0 0 585

Tegnap este értünk haza Donovalyról, tényleg elég hideg (és hétfőig) szeles idő volt, bár végig felhőtlen, napos idő volt.

A Nova Holát sajna csak szerdán indították el és akkor is le-leállítgatták a telemixet, a végállomásnál egy hosszú rúddal birizgálva vmit a szerkezeten fenn. Nem tudom, miért. Mindenestre az új kabinos nagyon jó ilyen leálláskor; nem fagytunk meg benne, amíg a csúcs alatt 100 méterrel lengedeztünk egy-két percig.

Amúgy a hó és ez a pálya nagyon jó volt, csak a tető alatti gerincen volt kicsit jeges, a szél lesöpörte róla a havat.

Előzmény: AgentOrange (584)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.25 0 0 584
Botond, sokat hallom, hogy mindenféle homályos okok miatt (túl hideg van), napokig nem megy a nova hol'a oldali telemix lift, mi a helyzet ezügyben?
Előzmény: bopat (583)
bopat Creative Commons License 2006.01.25 0 0 583

Bármikor, csak ne szombaton gyere....

Ha az alapján ítéled meg Szlovákiát akkor sokáig nem jössz ismét...

Előzmény: Hermione17 (581)
szalonkavaro Creative Commons License 2006.01.15 0 0 582

Én pénteken voltam,rendkívül jó hóviszonyokkal, nagyon jó ratrakolt pálya volt, hihetetlenül kevés emberrel, emiatt kb. a liftek fele müködött csak és így sem kellett várni semmit, hétvégén biztosan többen lesznek.

Előzmény: Hermione17 (581)
Hermione17 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 581
Nagyon szívesen mennék Donovaly-ba egy napra, de amikor utoljára odamerészkedtem egy hétvégén, 20 perces sorok voltak, tolakodó, sor elejére automatikusan beálló szlovák gyerekekkel... azt gondoltam soha többé, de elég kevés helyre szerveznek buszos 1-2 napos utat, szeretném megkérni, aki a közelmúltban ott járt, mi mostanság a helyzet, olvasom itt a fórumon, hogy új felvonókat állítottak üzembe... köszönöm szépen!
Előzmény: Törölt nick (572)
bopat Creative Commons License 2005.12.24 0 0 579
Pár kép az elkészült PATTY apartmanokról....
bopat Creative Commons License 2005.12.24 0 0 578

Minden rendben van már, a visszaigazolt szállásokkal nincs gond, csak a folyamatban levőkkel volt gond.

Amúgy dec 24 én azaz holnap indul a Nova Hola új Hibrid Telemix 6üléses/kabinos felvonó.... és az esti síelés is beindul a Zahradiste oldalon.

Előzmény: AgentOrange (577)
AgentOrange Creative Commons License 2005.12.22 0 0 577

Szia Botond!

A múltko olvastam a honlapotokon a szerver üzemtavarról, ugye a még november első hetében lefoglalt-visszaigazolt-befizetett foglalós szállásigénylésünket nem érintette?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!