Zeneileg egyszerűen csúcs. Az is érdekes, hogy úgy éreztem, az LGT a két évvel később megjelenő 424-es albumjukon az Ígéret földjét mintha innen koppintotta volna. Én legalábbis így érzem. Nem túl nagy koppintás, de hatás van.
szigi: nem azt írtam, hogy "gond" lenne veled... :-)) Csak egy jót mosolyogtam a dolgon. Már csak azért is, mert az Idelenn idegen az egyik kedvenc Ákos számom, a Kihalt minden pedig szvsz a best BB dal... :-))) (A Kezemet nyújtommal együtt :-)))
Ákos egyébként tud a topicról, de még a néhány héttel/hónappal ezelötti viták idején azt írta, hogy "túl öreg vagyok már az ilyesmihez"...
Igaza volt.
:-))
Régi és új, meg a Jóslat. Ez utóbbi igazán komoly, és érezni rajta a fájdalmat, amit magukban hordoztak. Mind közül kedvenc BB dalom a 'Kezemet nyújtom'. A Régi és új-on lévő 'Valami véget ér' változat pedig mindent felülmúl. Szuper. A Vér szavát ismered?
Szigi: A Some Strange Sites tudtommal a Te honlapod. Ott van egy BB albumkritika, amit egy Szigeti Laci nevű csávó írt(legalábbis ez van aláírva). Nos, mivel a "Rólam" link alatti szöveg úgy kezdődik, hogy "Laci vagyok" gondoltam, hogy csak Te lehetsz. És ráadásul a beceneved is passzol a névre. Ennyi véletlen egybeesés meg elég ritka. Na, ezt a kritikát küldtem el Neki, és eléggé felháborodott pár dolgon. Majd Ő elmondja a problémáit. De nem a pecsában, mert oda nem engedték el a szülei. Talán a Vikingben már ott lessz(remélem).
Ja, és bocs, hogy kiadtalak(amennyiben jól következtetek a kilétedre)
És hamát a Test szóbajött. Csak én érzek egy kis hasonlóságot az Áradás és a Halo között? Zeneileg értve. Nem tudnám megmagyarázni, hogy miért, de ezt érzem.
Ennek ellenére nemértem, hogy minek kell ebben a topicban állandóan azt boncolgatni, hogy ki-kit másol, utánoz, lenyúl stb. A szinti műfajban elég nehéz újat alkotni, mert mindenki ugyanazokkal a hangszerekkel dolgozik. Legalábbis itt Mo.-n. Az, hogy videókat koppintanak, az egy más kérdés, de itt a pénzhiány is lehet az ok. Azért az a Kylie Minogue klipp nem egy túlbonyolított, számítógépes animációt, és mindenféle efektet használó történet, és mégis milyen ötletes.
És szerintetek van esély arra, hogy Ákos is beleolvas ebbe a topicba? De arra is kéne gondolnunk, hogy ezt biztos sokkal többen olvassák, mint a DM-et, és rohadtul nemértik amit mi üzengetünk egymásnak. Lehetnénk egy kicsit "globálisabbak", nem?
Hallottátok a Végre koncertváltozatát?Na,az imént említett Kylie Minoque számból le van nyúlva a refrén dallama.Onnantól jön az a rész Ákosnál,hogy:"Bizonytalan és egyszerű szándék...".Nem lesz nehéz megismerni.De az ötlet nem rossz,és nagyon passzol ide!
Ha a kedvenc BB-d a Régi és új, akkor köszöntelek.
"...Társak nem voltak,
Magam voltam csak.
Én már fáradok.
Mindent rád hagyok.
Kérlek, engedj el,
Nekem mennem kell.
A csendnek hódolok.
Hallgass, hallgatok..."
Milyen BB kritikámat olvasta ez az Angyal? Esetleg egy Elmondatott-
fanatikus, aki szeretné elmondani, hogy az én legeslegkedvencebb Bonanza albumom,
a Régi és új, milyen borzalmas? (bár arra ott van Morpet :-))))) )
Szóval megyek II.25.-én (jé, mához egy hétre), és majd ott bemutathatod
Őangyalságát :-)
DM-BB-Ákos hasonlóságok (szerintem): az Induljon a banzáj album szerintem
eléggé hasonlít a Some Great Reward-ra. A Test pedig mintha egy nagyon jól
sikerült Bonanza album lenne (kicsit több gitárral). Ezt a kettőt leszámítva
valóban egyik sem hasonlít a másikra.
MarK: :-))) Nem Te vagy az első, aki ezt észrevette (Morpettel beszélj ez
ügyben), de hát a változatosság gyönyörködtet... Pedig szerintem csak annyi
velem a "gond", hogy van pár sláger mindhárom együttestől, amit nem igazán
kedvelek (pl. Question Of Time, It´s No Good, Kihalt minden, Idelenn idegen,
stb.). Ugyanakkor nagyon tudok fanatizálni mások által gyengének, vagy
töltelékszámnak minősített dalokat.
MarK: a Féltelek és az Új világ nekem is két kedvencem az Ikonról, csak ezekben a dalokban önmagát sajnáltatja szerintem Ákos.
Tehát attól még király számok.
Hamarosan visszatérek a régi terjedelemben mindkét topicban (mélyen együttérzek mindenkivel :-) )
Hát, ahogy elnézem, itt elég gyér a forgalom. Nem baj, majd beindul. De gondolom itt sokkal több a "bámészkodó", mint az aktív hozzászóló. Szóval arra bíztatom azokat, akik csak beleolvasnak, és hozzá akarnak szólni, hogy bátran regisztáltassák magukat. Nem kerül semmibe.
Disp: Úgylátszik, a DM topicban elkerülte a figyelmed a kérésem, szóval itt is szólok: Légyszives tedd hozzáférhetővé nekem az Ákos játékát, mert én nem tudom kicsomagolni! Dehát végülis Te ajánlottad föl ezt a lehetőséget, szóval szeretnék élni vele. Köszi!
Halhó, itt vagyok! Hát nem gondoltam volna, hogy itt is azokkal a nevekkel találkozom, mint a Mode-os topicban. Ahogy elnézem ez csak nemrég indult, de már a hivatalos honlapon is ott a link(én is onnan jövök).
Hát, mit tudnék én mondani Ákosról. Rosszat nem merek, meg nem is akarok. Jót meg minek.
Szigi: Vigyázz, mert Angel már feni Rád a fogát. És hogy ki az az Angel? Majd egyszer bemutatom Neked(ha a szülei elengedik valamelyik bulira), és akkor megkapod a magadét a BB kritikád miatt.:-)) A meghívás még mindíg él, nem felejtettem el. Majd a Pecsában elrendezzük.
Hali endi!
Nekem nem kell ajánlanod a DS-honlapot,mert szeretem a zenéjüket.Nem vagyok rajongójuk,de szeretem őket.Ugyanígy szívesen hallgatok mindenféle HANGSZERES zenét.Ezzel csak azt akartam írni,hogy nem csak Ákos létezik nálam,hanem elég sok minden.Ugyan ez most off,de mostanában Sting zenéje fog meg a kelleténél jobban.Nem tudjátok,hogy jön-e valamikor Pestre?Mert én úgy hallottam,hogy most februárban tervezett itt koncertet.Csak a BS-ügy miatt nem tudom,hogy hogy áll a helyzet.Mégegyszer bocs az offért.
Kedves Ákos rajongók!
Egy topic ajánlás: Dire Straits+rockzene...
Találtok ott több dalszöveget, amelyeket melegen ajánlok nektek...
Na meg a DS zenéjét is ajánlom...
Hali!
Nálam egyértelműen a Beavatás jön be a legjobban.Csak utánna következik az Ikon.A Karcolatokat pedig igazából olyan "még nem Ákos,már nem Bonanza" kategóriába sorolnám.Nem volt még kiforrott az az album.
szigi101:
Most már mosolyognom kell... :-)))) Nem elöször veszem észre, hogy - bár többnyire azonos zenekarokat, előadókat kedvelünk - az adott együttesen belüli ízlésünk szöges ellentétben áll egymással... :-)) No sebaj, nem jöhet be mindenkinek uaz, de érdekesnek találom a dolgot... :-))
Pl. a Nem c. dal szövege szerintem zseniális, zeneileg valóban szokni kell...
Féltelek, Öngyilkos Álom, Új világ: a legjobb dalokat soroltad fel a lemezről... :-)) Bár az Ikonról gyakorlatilag minden szám jó... :-))
Itt egy kicsit már Uselesshez is kapcsolódnék, ugyanis elsősorban a DM szeretetemmel (is) magyarázom, hogy ennyire "bejött" az Ikon album.
Az pedig, hogy a BB DM utánzat lenne, egyszerűen tévedés. Max. hangulatában lehet hasonlóságot felfedezni + hogy igen meghatározó és markáns feelingel SZÓLTAK a rajongókhoz. Zeneileg a BB nagyon le volt maradva a DM-tól. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szeret(t)em aBB-t, albumonként igenis van 2-3 dal, amit kedvelek... :-))
Vissza Ákoshoz: Useless: szerintem egyikhez sem hasonlít.
Én is az Ikonn-al szerettem meg Ákos-t, az volt az első Ákos-lemezem, amit megvettem. Azelőtt csak annyit tudtam róla, amennyi a rádiókban ment. A BB-t sem szerettem soha igazán, én tulajdonképpen csak most ismerkedem a BB-vel. De azt soha nem tudtam megérteni, ha valaki azt mondta, hogy azért nem szereti a BB-t, meg Ákos-t, mert "Depeche Mode utánzat". Na és?? Miért nem valamit önmagért szeretni?
A fórumban jelenlévő Mode-sokhoz van egy kérdésem. Szerintetek melyik DM klipphez hasonlít Ákos Ismerj Fel című videója?
Érdekes, én 1999 nyarán kezdtem el hallgatni Ákost... Addig: "á, nem, rockzene, meg fénynekszenttüze... ne vicceljünk már", de aztán egy haver elkezdte eröltetni (mint most én teszem Morpetnek a DM topicban...). A Karcolatok még nem robbant akkorát, a Test viszont éjjel-nappal ment. Az Indiántánc színtelenebb volt, de még mindig jó, a Beavatás pedig megint erőteljesebb, de azért már van rajta pár kevésbé sikerült szám (pl. Nem), az Ikon viszont egyrészt megint kevésbé üt, másrészt Ákos valahogy több dalban önmagát sajnáltatja (Féltelek, Öngyilkos Álom, Új világ), ami nem a legszimpatikusabb dolog egy aranylemezen... Ráadásul itt van az Öngyilkos álom című dal, amit még nem sikerült igazán végighallgatnom... :-)
Albumlistám:
1. Test
2. Karcolatok
3. Beavatás
4. Indiántánc
5. Ikon
szigi101: lehet, hogy pont emiatt a váltás miatt tetszett meg nagyon az Ikon... Bár szerintem a "váltás" nem jó szó, messze volt ez az igazi váltástól, de valóban egy kicsit "újabb" lett zeneileg...
Mondjuk egy kicsit igazságtalan voltam a Beavatással (hiszen a címadó dal, a Táncolj a tűzön át, Azért vagy itt, Gyönyörű madár, Mum's dying nagyon OK), de összességében nem hatott rám úgy, mint pl. a Test, v. az Indiántánc...
Hozzá kell tennem, hogy kedvenc zenekarom a Depeche Mode, a "DM-on kersztül" jutottam el Ákoshoz, így a szintetizátor, ill. computer orientáltabb dalait mindig is jobban kedveltem és az Ikon album bővelkedik ilyenekben... :-))
Na, írok akko' má' én is egy albumlist-et:
1. Ikon
2. Test
3. Indiántánc
4. Beavatás
5. Karcolatok
Nekem mindig is volt (és szerintem lesz is) olyan, hogy "átugrottam" track-eket, melyek elsőre nem jöttek be, de ezek rendszerint többszöri meghallgatást igényelnek, s a végén beértek... (Pl. Játszuk el, Minden nap, Csillagok alatt)
Érdekes, én meg úgy emlékszem, mintha felkészülten vártam volna az Ikont. Sűrűn emlegette akkoriban a "csapásmérő" kifejezést mindenre ( lemez, koncertek, na meg az ínhüvelyre tényleg "csapást mérő" 10 órás dedikálás:-)). Nekem annyira nem okozott tehát meglepit az Ikon, mint album. Nagyon jónak tartottam, talán a legjobbnak, de nálam olyan korábban nem fordult elő egy még friss lemeznél, hogy átugrottam volna bizonyos számokat. Na itt pl. a Végre c. szám ( többek között ) olyan volt. Most meg az a kedvencem.
Nálam spec. az album toplista vhogy így alakul:
Az Élő Dalok egy külön kategória, az Újramixet ilyen sorbaállításnál, meg sem említem, nem mintha nem tetszene róla egy-két szám, de.......( a két koncertfelvétel azért nagyon tuti ).
Így hirtelen úgy rémlik, hogy a Minden nap c. számnál jobban kerestem az államat:), mint pl. az Ikonnál.