Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
szerintem gyárilag a 0,6-0,8 as görgőt kellett volna rátenni. a legtöbb felhasználónak elég lenne a max 0,8 as huzal. vagy csak én gondolom így? persze tudom hogy üzlet nekik.
Kicsit macerás, mert nagyon figyelni kell az ömledéket nem elég "csak" mozgatni az elektródát mint normál hegesztésnél.Más az anyag szerkezete, ha azt akarod, hogy szép is legyen úgy mozgasd az elektródát hogy az ömledéket figyeled.
Nem csak az számít hogy hány amperos a kismegszakító, hanem az is, hogy milyen típus.
Az én 200 as awi-m a konnektorhoz tartozó C16-ost még egyszer sem verte le, de a villanyóránál lévő Bk20-ast(20 amperos) kb. minden 5. alkalommal leveri.
Pedig az ipari áramon van nem a háztartásin.
Utána olvastam és megtudtam hogy különböző érzékenységűek vannak.
Ezt már többször tárgyaltuk, nem kell megijedni :-)
Nálam is csak 16A van a garázsban. Eddig három 200A-es inverterem volt, egyik sem verte le soha még 200A-nál sem. Sem a BLM-ek, sem a mostani Ergus. Ezekre is 25-27A-es biztosíték van írva az adattáblán. Legkevésbé az Ergus veszi igénybe a hálózatot, ennél meg sem pislan a világítás amikor bekapcsolom. Valszeg van benne lágyindító. De a kínaiak sem rántották meg különösképpen.
Én 2 hete vettem egy BLM 1600TM-et. Elég sokat bújtam előtte a netet,szeretek mindendt jól körbejárni. Ha azt választod biztosan nem fogsz csalódni és most az ára sem rossz.
Alfaweld se lehet rosszabb, főleg 2 év garival, de nekem ez jobban gyerebe.
Ne érts félre nem akarom meg venni és nem akarlak meg győzni csak óvatosan érdeklődtem.Az én 200- as alfaweldemhez 16A lomha biztosítékot írtak ami nekem fontos volt.