Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Amelyiknek megtetszik a kávája, színe, és bírja a buxtárcád :-) nagyon jók ezek az inverteres hegesztők. Ezekkel viszonylag könnyű meg tanulni hegeszteni, beléjük van építve sok biztonsági funkció.Például nem olyan ragadós mint a régi trafók ha remeg a kezed eleinte akkor is tartja az ívet.........
Nem az alfaweldet, hanem az ergus invertert ajánlottam.Az alfaweldet "vati666" linkelte ajánlotta.Nekem Alfaweld TIG 200QT AWI MMA inverteres hegesztőgépem is van amit awizgatni használok, de az alfaweldek olcsó gépek nem ezeket szokták ajánlani és venni.
Én is így gondoltam, de valamiért a blm leírása olyan, mintha az awi-hoz valót használná a bevonthoz is, ez volt furcsa. Ha ugyanolyan kapcsolós, mint pl az iweld, akkor ok.
Sokkal jobbat ezeknél nem akarok, meg a nulla szinten szerintem felesleges is.
Szóval az az alfaweld a legjobb az összes közül, amit írtál? Vagy ebben az árkategóriában 40-60e van még valami isteni?
értem köszi, akkor majd ha odakerül a sor felhivom a boltot hogy nehogy rosszat rendeljek meg. nem tudnám kihasználni az awit, még ezt is ami van co csak időszakosan használom. 0,6 os huzallal is lehet szép eredményt elérni , persze nem awi minőségben , de nekem megteszi.
köszi. veszek majd akkor egy 0,6-0,8 as görgőt, mert gondolkoztam az awin, sokba lenne, inkább veszek 0,6 os huzalt aztán megelégszek azzal. ezek a görgők szabványméretüek?
A blm-nél miért írják oda mindenhol hogy liftes-awi gyujtással? Jó az nekem bevonthoz :) ?
Ehez a Blm- hez is lehet csatlakoztatni Awi (Tig) kábelt,de oda már kell argon palack is mert az már nem a hagyományos elektródás hegesztés.A két lehetőség közt egy kapcsolóval tudsz váltani,tehát két funkciós. Ennél a gépnél lényegesebb, hogy akár agregátorról is használhatod.Viszont, ha jóbbat akarsz itt egy gép, de ez áfa nélküli ár ezen az oldalon.
Teljes laikusként Én is mma-s inverteres gép vásárlása előtt állok, hobby-házi célra, illetve építkezés előtt. Max. 160A-os gépet szeretnék, de annyi márka van és szeretem kifogni a jobbat :)...
Amik tetszenek:
iweld pocketmonkey 170
iweld hd 160
blm 1600tm v dtm
alfaweld hyperarc 160
Ezek közül mindegy hogy melyiket veszem, az ár számít vagy azért vannak különbségek, minőségben stb? Ha annyira nem kell az awi, akkor elég jó egy pocketmonkey vagy akkor már inkább egy hd?
A blm-nél miért írják oda mindenhol hogy liftes-awi gyujtással? Jó az nekem bevonthoz :) ?
az komoly! nekem soha nem jött be a használt vétel, bármiről is legyen szó. maradok az újnál mindig.inkább kigyüjtöm a pénzt. én amiket eladtam gépeket mindenki jól járt vele, kivéve engem:)) azokkal tényleg max5-10 kg huzlat hegesztettem el, makulátlan állapotban minimum 6 hó garival adtam el és korrekt áron. ami most van alfa 185 kombi az már innen megy nyugdijba, mert már buktam eleget a gépeken.
Remélem beválik, nagyon sok helyen forgalmazzák a Mastroweld márkát. A fő szervizük Hódmezővásárhelyen van, nézegettem náluk gépet de nem tudtam alkudni a bruttóbol.
Azért ne csüggedj, a palack amit be linkelten tőle lett volna. Azt mondta 3-4 éve vette de valami nem stimmel a képek alapján szerintem, azt mondta lehet még ma jelentkezik mert megy valaki megnézni a gépet, azt hittem te mész.
A gép lehet megéri az árát de a kép szerint szerintem nem 3-4 alkalommal használták. A képen mintha kicsit kiszívta volna a nap bár a kép is csalhat.