Az adózás lényege a közfeledatok ellátásának finanszírozása elsődlegesen!
A jövedelem újraelosztása csak másodlagos.
Ennek alapja a társadalmi igazságosság, szolidaritás, amiről minden politikai erő mást gondol.
Ami az egyik szerint igazságos, az a másik szerint nem.
Ugyanannyi jövedelmet osztunk el, csak más elvek mentén. A cél az össztársadalmi hasznosság, jólét maximalizálása. Az egyik széle szerint azé a jövedelem aki megtermeli, mert ezzel mindenkit motivál. A másik széle úgy gondolja, hogy ő jobban tudja kiknek kell odaadni a mások által megtermelt jövedelmet. Az optimális valahol a kettő között van.
Ha rosszul osztok, fordítva sül el.
Ha elvonják a megtakarításaimat, akkor én majd miből fogok családot alapítani?
Tudom, Viktornak könnyen ment, ő leparkolta a két gyereket az anyósánál Szolnokon, amíg ő az eszmét kergette a parlamentben a haverokkal. A másik alvezérről meg nem is szólva.
Most akkor csináljak én is három porontyot anyáméknak a harmadik emeletre, csak hogy ne kelljen annyi adót fizetni?
Ez lesz a társadalmi optimum?
Arról nem beszélve, hogy a pszichológusok tele vannak frusztrált "szinglikkel", akiknek a családalapítás valami miatt nem sikerül.
Azt nem tartom jó módszernek, amikor a társadalom egy csoportját annak érdekében kényszerítik anyagilag hátrányos pozicióba, hogy egy másik csoportnak jobb legyen a pénzügyi helyzete.
A szocializmusban volt hasonló gyakorlat.
A veszteséges, gyenge hatékonysággal működő, versenyképtelen termékeket gyártó vállalatokat támogatták, míg a nyereséges cégektől központilag vonták el a forrást teremtő nyereséget.
Ez a módszer nem ösztönöz senkit. Ennek az a vége, hogy a rosszak elkényelmesednek és még rosszabakká válnak, a jóknak meg elmegy a kedve az egésztől, előbb-utóbb visszacsúsznak arra a szintre, ahonnan már nem lehet tőlük elvonni semmit.
Valamit kihagytál a bevezetőből, hogy ezt a SZDSZ aktivista nők mondták!
Azt is írhattam volna: Orbán megfenyegette a társadalom egy csoportját ezzel a felvetésével. Ennek tényén egy fikarcnyit sem javít, hogy erre az SZDSZ nőnemű aktivistái hogyan reagáltak.
Valamit kihagytál a bevezetőből, hogy ezt a SZDSZ aktivista nők mondták!
És amint látom beszéltek a nagy semmiről, szapultok továbbra is hamisan, és riogattok ti is.
Az SZDSZ kirekesztőnek tartja Orbán gyermektelenségi adóról szóló ötletét.
Liberálisként és nőként is úgy gondoljuk: Orbán Viktor és a Fidesz programja már a száz éve is elfogadhatatlannak, kirekesztőnek számított volna - áll Béki Gabriella, Kóródi Mária, Mézes Éva, Sándor Klára és John Emese SZDSZ-es politikus közleményében.
A szabad demokrata politikusok Orbán Viktornak arra a kijelentésére reagáltak, amely szerint a Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel. A liberális politikusok választ várnak a konzervatívoktól arra, hogy milyen alapon szabják meg a "helyes" gyermeklétszámot.
Fidesz közleménye szerint "a gyermekes családok változást szeretnének, mert mára döntő részük egyre nehezebb anyagi körülmények között kénytelen gyermeke biztonságos neveléséről gondoskodni. A Medgyessy-Gyurcsány-kormány az SZDSZ támogatásával hozta meg családellenes intézkedéseit."
Mióta dolgozom még nem voltam táppénzen, sem beteg. Ha szarul vagyok, benyomok egy marék C-vitamint és lefekszem. Évente el kell mennem tűdőszűrőre, mert olyan helyen dolgozom. (Ja, bocs, egy anyajegyet is leoperáltattam a múltkor. Micsoda dorbéz!). A sportorvosi vizsgálatért is fizetek (alkotmányellenesen).
Fizetek magán- és önkéntes nyugdíjat is, noha a statisztikák szerint a várható élettartamom a nyugdíjkorhatár alatt van. Mindeközben pl. egy saját lakás szinte kilátástalan.
"Ki tart el hát kit?"
Én ezt nem kérem számon senkin, de aki úgy gondolja, hogy ezen felül még extra adót is fizessek, ************!!!
A kirekesztettség érzéssel egyetértek, azzal is, hogy a singli társadalomban ilyennel nem lehetne már megjelenni.
De ettől még a probléma probléma: az újraelosztás tényleg nem kedvez a 2-3 gyerekes vagy több tagú családoknak (megkockáztatom, hogy a népesség reprodukciójához szükséges két gyerekeseknél a legkevésbé); a TB negatív eredménye, a nyugdíjrendszer viszont mindenkire érvényes.
Ki tart el hát kit? Mi az érték? Ezek az igazi kérdések. Viktor egy választ adott rá.
Ezt nem hinném, de komolyan aggódom amiatt, hogy elkezd hullani a haja, megkopaszodik és ettől a denevérfülei is láthatóvá válnak. A többi tulajdonsága már most adott... :))
látom nem csak én asszociáltam a kendeponthura :) A "nagy házkutatás project"-röl mondjuk semmi nem derült ki, de arra mindenesetre jo, hogy lehet példálozni vele.
ez igen, ennyire nagy veszélyt jelentesz a hatoságokat irányito fidesznek? (részleteket nem tudok- nem tudom ki kutatott házat nálad és miért, de gondolom nem magánszemélyek, megyek néplapforumot bujni gyorsan)
Egyébiránt az ÚN fórumán, a Fidesz hírek topicban, egy "dog" nevű, meglehetősen nívótlan nick próbált meg, minden előzmény nélkül, mindeféle hamis váddal lejáratni kb. másfél hete. Volt a munkahelyemen házkutatás, meg hasonlók...
Szóval, ha Neked úgy jobban tetszik, meg is tapasztaltam ezt a szeretet és összefogás jegyében zajló akármit.
Szerintem ne aprozd el, a "hallottam valahol" témakört intézd el egy linkkel. http://www.kende.hu bár aki ezt a "hiteles" stilust szereti az ugyis ismeri. De most komolyan, attol hogy akármilyen oldalon akármi megtalálhato a neten, már hitelessé válik számodra? Annyira, hogy felhozod példának? Rákeresek a gugliban, hogy Elvis él, tuti találok rá ezer linket. Most akkor Elvis él? Vagy csak akkor mindegy a forrás, ha a fideszt fikázza?
Akkor fáradj el itt az Index fórumán a "mea culpa" című topicba és gyakorolj bűnbocsánatot azért a hozzászólásodért, amiben az állításodat nem tudtad bizonyítani!
Ez egy Fideszes belső utasítás (állítólag), a 2002 választási kampányra.
Elég sokat olvasgatok mostanában különböző internetes fórumokon a politika-közélet tárgyában. Tapasztalataim szerint most is működik valami hasonló, mert az utasításban megfogalmazottak végrehajtására elég sok kísérletet látni itt az Indexen is...
101. Különösen figyelni kell az Internetes médiákon megjelenő jól író, de nem Fidesz szellemiségű publikálókra, és szervezett lejárató kampánnyal ezeket el kell távolítani az újságok olvasói köréből. Ennek érdekében fogjanak össze a Fidesz szimpatizánsok az elektronikus újságokon, és rekesszék ki, vagy egyeztetve érveljék le, - szükség esetén kemény eszközökkel is - azokat, akik nem a Fidesz szellemiségét képviselik.
102. Semmiképpen nem szabad megengedni, hogy a nem Fidesz szellemiségű publikáló elektronikus újságok moderátorai, vezető vagy felelős szerkesztői legyenek.
103. Minden egyes veszélyesen Fidesz ellenes publikálóról a Fidesz központjába jelentést kell tenni, és ezekek szoros megfigyelés alá kell venni.
104. A Fidesz központja olyan Fideszes aktivistákat jelöl ki, akik folyamatosan figyelemmel kísérik az ilyen megfigyelt személyek minden egyes Internetes jelentkezését!