Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Szerintem a PayPal a legbiztonságosabb netes fizetési mód. Nekem sem volt sohasem gondom belőle. Úgy tudom, hogy egy luxemburgi bank bonyolítja, nem kell megadnod a kártyaszámodat sem. Én mindig úgy szoktam csinálni, hogy a PayPal számlára csak annyit utalok, amennyi a visszaigazolt tranzakció összege. Nagyon biztonságos, de az utóbbi időben elég sok PayPal jelmezbe ötöztetett kamu adathalász emilt kaptam, amit nem nehéz azonosítani, ha kiíratjuk a valós e-mail címet. Tény, hogy van kockázata a netes vásárlásnak, de nem gondolom, hogy ez a kockázat egyenesen arányos a távolsággal.
Ma reggel rendeltem meg és előre utalással ki is fizettem egy asztali számítógépet. Tőlem 20 km-re lévő városban van az eladó cég. Soha nem ismertem, de az internetes vásárláshoz szükségeltetik némi plusz bizalom. Most telefonált, hogy elindult vele, hozza a gépet és a számlát is. Ettől még rábaszhatok, ha nem ér ide, vagy nem azt kapom, amit rendeltem. Hiába van közel.
Nézegettem én is a "jóáras" Web oldalakat, talán a gls? vámol is de ők a legdrágább szállítási opció, mert ugye lehet választani.A PayPal sem egyszerü, ahogy itt a topikjukat olvasgatom vannak gondok.
Nekem is az volt az érzésem, hogy azt a marketing politikát követik, hogy az 40-50 ezres gépet felhúzzák 130-ra, majd "leakciózzák" izibe 70-re. Nem tűnik korrektnek ez a cég. Gagyi gépek erősen túlárazva. Egy ilyen hegesztőmágnest sárgában, ESAB logóval fele áron lehet megvenni egy hegesztős szakboltban. Pedig a webáruházaknak alapon olcsóbbnak kellene lenni, lévén nincs üzlet amit fent kell tartani, fűteni. Egy ember egy íróasztallal, meg egy laptoppal elvisz egy ilyen vállalkozást. Az esetek 99%-ában semmi raktárkészlet, berendeli, továbbküldi.
De ez nem a mi problémánk, majd a piac rendberakja. Ha meg van olyan hülye, aki a mai internetes világban, ennyi információ birtokában megvesz egy ilyen gépet ennyiért, az meg is érdemli a sorsát.
Nagyon nem jó árak,de van ilyen is már :-( A jófogáson hirdetett (52990Ft digit kijelző) strausz tighez hasonlót kijelző nélkül, 138389Ft helyett 72509Ft- ért árulják, de legalább lehet fizetni bankkártyával, PayPal netes fizetéssel, ja és 6 nap szállítás.
szerintem gyárilag a 0,6-0,8 as görgőt kellett volna rátenni. a legtöbb felhasználónak elég lenne a max 0,8 as huzal. vagy csak én gondolom így? persze tudom hogy üzlet nekik.
Kicsit macerás, mert nagyon figyelni kell az ömledéket nem elég "csak" mozgatni az elektródát mint normál hegesztésnél.Más az anyag szerkezete, ha azt akarod, hogy szép is legyen úgy mozgasd az elektródát hogy az ömledéket figyeled.