Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3099

Bocsánat, hogy ismeretlenül belekotyogok, de a "munkanélküliek" jelentős része nem munka nélkül, hanem munkahely nélkül vannak/vagyogatnak.

2005. november 1-től a regisztrált munkanélküliek hivatalos elnevezése pedig: "álláskereső".

(No, persze az is igaz, hogy nem minden regisztrált munkanélküli keres állást, és nem minden álláskereső munkanélküli. Nagy-nagy katyvaszok vannak ennek hivatalos - statisztikai - kimutatásában.)

Előzmény: eR-dei (3098)
eR-dei Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3098
Talán elgondolkodhatnál azon, hogy :
1) államháztartás <> gazdaság;
2) lakossági eladósodás <> szegénység;
3) több regisztrált munkanélküli <> több munkanélküli

Az utolsó ponthoz annyit érdemes hozzátenni, hogy a foglakoztatási arány bár alacsony, de nem csökkenő, inkább stagnáló - enyhén emelkedő.

Ma reggel Rogán beszélt a munkanélküliekről és egyet értek vele, kb 700 ezerre tehető azoknak a száma akik időszakosan vagy tartósan munkanélküliek.
Pont ugyanennyire volt tehető 4 évvel ezelőtt is.

(Más kérdés, hogy az 5 %-os kedvezményes ÁFA kulcs megszűntetésével riogat, pedig azt senki nem akarja)
Előzmény: arnyekxxx (3095)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3097

Féltik a turult a fővárostól

Jogászok szerint a XII. kerület csak az időt húzza.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8418

Ugyanaz a pimasz, az ország alkotmányos rendjét felforgató, a törvényeknek ellentmondó magatartás, amit már 1998-2002 között volt alkalmunk kormányzati szinten is megtapasztalni.

Sarkany Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3096

Szavazásra biztatnak az egyházak

A katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői arra kérik híveiket, hogy a választási programok értékeit megvizsgálva felelősen hozzák majd meg döntésüket.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8411

Titkos, elveszett (esetleg nem létező (?)) programok értékeit hogyan lehet megvizsgálni és utána felelős döntést hozni?

arnyekxxx Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3095
Éljen a dübörgöen kirobbano gazdaság: Alaposan eladósodott a magyar lakosság - Megint leminõsítették Magyarországot - Tovább nõtt a munkanélküliség http://www.ujneplap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-01-27&r=4&c=485359 Nyavajás fideszbérenc országronto Néplaposok, mindig ezek a lejárato hazugságok...
Sarkany Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3094
Nem találják a Fidesz egészségügyi programját

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8330

y42 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3093

Egy kis vízió a magyar jövőröl:-)))

A Magyar Tudományos Akadémia összehasonlító tanulmányt készített arról, hogy milyen fejlődés várható a magyar, illetve a nemzetközi tudomány és technika területén 2050-ig:-)

2010
A Világ: Teljes mértékben gyógyítható lesz a rák.
Magyarország: A tüdőszűrő-állomásokat eladják egy cipőbolthálózatnak.

2015
A Világ: Az első agyátültetés az USA-ban.
Magyarország: Horn Gyula ismét miniszterelnök.

2020
AVilág: Mágneses levitációval működő járművek elterjedése.
Magyarország: Új parkolási rend a belvárosban.

2025
A Világ: Az első ember a Marson.
Magyarország: Az első ember a 4-es metrón.

2030
A Világ: Elkészül a New York - London alagút.
Magyarország: Átadják a magyar sztrádaprogram 2007-re ígért ütemét.

2035
A Világ: Világköztársaság.
Magyarország: Az ellenzék vezérének gyújtó hangú beszéde Magyarország csatlakozása ellen.

2040
A Világ: Az első lakótelep a Holdon.
Magyarország: Már csak 43 évet kell várnunk, hogy megtudjuk, mi történt Sándor "papával".

2045
A Világ: Megtalálják az öregedés génjét, és semlegesítik.
Magyarország: Kulcsár Attilát kiadják Magyarországnak, majd megszökik.

2050
A Világ: Kapcsolatfelvétel az első földönkívüliekkel.
Magyarország: Az első ÁFA-csalások földönkívüliekkel.

Enzo Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3092

Ebben speciel kb egyet is értünk.

hamár, akkor inkább...

Előzmény: arnyekxxx (3090)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3091

Jaj nekünk! avagy egy sötét nép sötét jövőképe

A napokban a hivatalos statisztikák között lapozgattam, és egy érdekes adatra bukkantam. A hazánkban bejegyzett pártok taglétszáma összesen nem éri el a felnőtt lakosság 5%-át! Ez számomra azt jelenti, hogy egy hihetetlen arányú kisebbség terelgeti a nyájat tetszése szerint arra, amerre akarja. Lelki szemeim előtt meg is jelent egy nagy birkanyáj, amely jobbra-ballra hömpölyög a nagy semmi közepén néhány eszes honfitársunk érdekei szerint, azok csettintgetéseire.

Számomra hihetetlennek tűnik, hogy a kincstári statisztika szerint is valamilyen ideával fertőzött agyú kisebbség mindig ki tud állítani annyi kiművelt emberfőt, ahány a „nyáj” életben tartásához szükséges. Az életben tartás célja ugyan világos: hiszen pásztoraink a nyájból táplálkoznak. Az azonban érthetetlen, hogy az ideáktól mentes, tiszta agyú 95% nem képes annyi fertőzésektől mentes, pallérozott elmét kiállítani, amely végre a nyáj kedve szerinti utat egyengetné.

Némi töprengés után azonban szörnyű kétségek kezdenek gyötörni. Talán az én nyájam olyan sötét, hogy nincs is jövőképe!? Talán ez a céltalan ide-oda hömbölgés a pusztában a lételeme ennek a nyájnak!? Láttam ugyan néhány sorstársam fejét felbukkanni, de azok eltűntek. Mások megpróbáltak kitörni, de azokat meg a falkát terelgetők kapták el. Lehet hogy jobb, ha én is belesimulok az összképbe?

De nem! Én tudom merre akarok menni. Látok kövér legelőket, ahol mindannyian jól lakhatunk. Látok árnyat adó lombokat, ahol megpihenhetnénk. És még csak nem is kellene messzire mennünk, csak a nemrég elhagyott „kőkeresztig” visszakocogni. De vajon ki a fene akarhatja ezt rajtam kívül. Ebben a nyájban úgy érzem én vagyok az egyetlen fehér bárány.

A többi sötét birkának a gondolkodása is olyan, mint a bundája, az ártatlanokat éppúgy eltapossák, mint a kivezető utat. Így aztán ez a nyáj itt fog forgolódni a sötétség közepén mindaddig, amíg az utolsó szemig fel nem zabálják. Az hiszem jobb, ha lelépek. Így talán marad hírmondó.

Gulyás Péter
arnyekxxx Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3090
persze, valahol szinte minden politikai döntés, nagyjábol ugyanaz a végeredmény, x pénz kell az államnak, azt be kell valahogy szedni. Az elvi különbségtöl lehet valamelyik verzio "érzésre" szimpatikusabb, illetve -szerintem legalábbis - az a különbség, hogy az állam azt szeretné-e éreztetni a pógárral, hogy " én vagyok az állambácsi, add ide a pénzed majd én jol tudom, hogy neked mi a jo és visszaadom neked ami szerintem jár, köszönjed jol meg" vagy azt, hogy "dogozz pogár meg csinájj sok gyereket és cserébe nem veszem el a pénzed, te jobban tudod mire kell, mint én". Nekem az utobbi elv szimpibb. Én spec jobban szeretem megtartani a pénzem, mint visszakapni segélyként ugyanazt.
Előzmény: Enzo (3089)
Enzo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3089
A kivitelezés technikai kérdés, érdemben viszont politikai döntés, ami hatásában nagyjából ugyanaz, mintha elvennéd mindenkitől, csak visszaadnád annak akinek Te gondolod. Legfeljebb a pógár érzi másképp.
Előzmény: arnyekxxx (3086)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3088

azért a családi adokedvezmény már eléggé régota stabil pont a fidesznél...

...elvégre akiknek a cs.adokedvezmény nem elérhetö annak is kell valamit adni.

Fentiekből is látszik, persze csak akkor, ha a Fidesz programja megfelel az általad leírt koncepciónak, hogy a Fidesz nem adócsökkentést akar, arról csak beszél most a kampányban, hanem atyáskodni akaró, osztogató államot.

elvégre akiknek a cs.adokedvezmény nem elérhetö annak is kell valamit adni.

Igen. Adócsökkentést és semmi egyebet! 

Előzmény: arnyekxxx (3087)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3087
azért a családi adokedvezmény már eléggé régota stabil pont a fidesznél (másrészt alkalmazták is és tiltakoztak az eltüntetése miatt) ettöl függetlenül lehet ötletelni egyéb támogatásokkal is, elvégre akiknek a cs.adokedvezmény nem elérhetö annak is kell valamit adni.
Előzmény: Sarkany (3085)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3086
szerintem messze nem technikai kérdés. Komoly elvi különbség van aközött, hogy mkitöl elveszi az állam a pénzt, aztán nagy kegyesen visszaosztja az alapján ahogy ö gondolja (függetlenül a személy-család által megtermelt adotol) és aközött, hogy a jövedelemböl nem vesz el az állam, hanem ott hagyja annál aki megtermelte és ebböl tarta el a családot. Az a komoly különbség, hogy az egyik állami támogatás ami állami joindulaton mulik, a másik pedig kedvezmény, nem visszaadott potlék-segély-támogatás. Szerintem mkinek jobban esik, ha nem kell odaadni egy részét a jövedelmének, mintha arra kell épitenie, hogy odaadja a pénzét és majd visszakapja (és még meg is kell köszönne azt, hogy "igen megcsináltuk, emeltük a blabla")
Előzmény: Enzo (3084)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3085

Bizony, milyen jo is a családi adokedvezmény ahol az elvonást csökkenti az állam

Amiről írtam, az pontosan az adókedvezmények megszüntetéséről szól és semmi köze nincs ahhoz, hogy egy család hány főből áll, vagy mennyi az összjövedelme.

Orbán retorikája is ettől válik zavarossá. Hol adócsökkentésről, hol támogatásokról beszél, pedig a támogatások rendszere azt feltételezi, hogy nincs adócsökkentés. Amennyiben lenne, úgy nem lenne miből finanszírozni a támogatásokat.

Persze, egy kampányban a legjobb összegubancolni mindent, mert a kibogozásához gondolkodni kell és azt sokan nem szeretnek, vagy nem tudnak. Az ilyen választók számára elegendő, ha azt hallják, amit hallani szeretnének...

Előzmény: arnyekxxx (3083)
Enzo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3084

Hogy ez mennyivel jobb a felosztó-kiróvó rendszernél az politikai döntés (preferencia) kérdése.

Mindenesetre csak technikai kérdés, hogy az egyiktől kevesebbet veszek el, és a másiktól kell többet.

Vagy lefaragom a kiadásokat. (Igaz, akkor meg a slepp jár rosszul.)

Sokkal lényegesebb a mindenki (vagy legalábbis a többség) számára elfogadható mérték, amit viszont nem könnyű eltalálni.

Előzmény: arnyekxxx (3083)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3083
"A támogatásnál jobb módszer, ha nem elvonja, hanem otthagyja az állam a pénzt az adózók zsebében." Bizony, milyen jo is a családi adokedvezmény ahol az elvonást csökkenti az állam és nem utolag osztja a pénzt a 0-át adozo, ám támogatásokat nagy tételben igénylö gyerekgyárosoknak... (lehet rasszistázni)
Előzmény: Sarkany (3082)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3082

az állam támogatni tudjon anyagilag hátrányosabb helyzetben lévő csoportokat.

A támogatásnál jobb módszer, ha nem elvonja, hanem otthagyja az állam a pénzt az adózók zsebében. Erre lenne hivatott, az Orbán által is oly sokat emlegetett, adócsökkentés. Csak annyit vegyen el az állam, amennyi a működéséhez elengedhetetlenül szükséges és ezt a paternalista jellegű, újraelosztó szerepét pedig felejtse el. Emiatt (is) kell a sürgős államháztartási reform.

Az egyiktől elveszem, hogy legyen mit odaadnom a másiknak alapon felépülő támogatási és adórendszer kotyvalék teljesen abszurd. Csupán arra alkalmas, hogy még bonyolultabbá tegye az adórendszerünket. Ennek egyszerűbbé tételére lenne hivatott az egykulcsos adó, amit sajnos mindkét nagy párt elutasít.

Próbáld ki kicsiben otthon, ha van két gyereked!

Az egyiktől vedd el a csokit és add oda a másiknak! Gondolom, sejted mi lesz a végeredmény... :)) 

Előzmény: y42 (3080)
Enzo Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3081

Az adózás lényege a közfeledatok ellátásának finanszírozása elsődlegesen!

A jövedelem újraelosztása csak másodlagos.

Ennek alapja a társadalmi igazságosság, szolidaritás, amiről minden politikai erő mást gondol.

Ami az egyik szerint igazságos, az a másik szerint nem.

Ugyanannyi jövedelmet osztunk el, csak más elvek mentén. A cél az össztársadalmi hasznosság, jólét maximalizálása. Az egyik széle szerint azé a jövedelem aki megtermeli, mert ezzel mindenkit motivál. A másik széle úgy gondolja, hogy ő jobban tudja kiknek kell odaadni a mások által megtermelt jövedelmet. Az optimális valahol a kettő között van.

Ha rosszul osztok, fordítva sül el.

Ha elvonják a megtakarításaimat, akkor én majd miből fogok családot alapítani?

Tudom, Viktornak könnyen ment, ő leparkolta a két gyereket az anyósánál Szolnokon, amíg ő az eszmét kergette a parlamentben a haverokkal. A másik alvezérről meg nem is szólva. 

Most akkor csináljak én is három porontyot anyáméknak a harmadik emeletre, csak hogy ne kelljen annyi adót fizetni?

Ez lesz a társadalmi optimum?

Arról nem beszélve, hogy a pszichológusok tele vannak frusztrált "szinglikkel", akiknek a családalapítás valami miatt nem sikerül.

Nosza, adózzanak csak!

Előzmény: y42 (3080)
y42 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3080

Pedig az adózásnak pont az a lényege, hogy az állam támogatni tudjon anyagilag hátrányosabb helyzetben lévő csoportokat.

Ezt hívják társadalmi újraelosztásnak.

Előzmény: Sarkany (3079)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3079

Ettől függetlenül: valamit tenni kell

Azt nem tartom jó módszernek, amikor a társadalom egy csoportját annak érdekében kényszerítik anyagilag hátrányos pozicióba, hogy egy másik csoportnak jobb legyen a pénzügyi helyzete.

A szocializmusban volt hasonló gyakorlat.

A veszteséges, gyenge hatékonysággal működő, versenyképtelen termékeket gyártó vállalatokat támogatták, míg a nyereséges cégektől központilag vonták el a forrást teremtő nyereséget.

Ez a módszer nem ösztönöz senkit. Ennek az a vége, hogy a rosszak elkényelmesednek és még rosszabakká válnak, a jóknak meg elmegy a kedve az egésztől, előbb-utóbb visszacsúsznak arra a szintre, ahonnan már nem lehet tőlük elvonni semmit.

Előzmény: tibra (3076)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3078

Valamit kihagytál a bevezetőből, hogy ezt a SZDSZ aktivista nők mondták!

Azt is írhattam volna: Orbán megfenyegette a társadalom egy csoportját ezzel a felvetésével. Ennek tényén egy fikarcnyit sem javít, hogy erre az SZDSZ nőnemű aktivistái hogyan reagáltak.

Előzmény: Törölt nick (3077)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3077
Valamit kihagytál a bevezetőből, hogy ezt a SZDSZ aktivista nők mondták!

És amint látom beszéltek a nagy semmiről, szapultok továbbra is hamisan, és riogattok ti is.

Az SZDSZ kirekesztőnek tartja Orbán gyermektelenségi adóról szóló ötletét.

„Liberálisként és nőként is úgy gondoljuk: Orbán Viktor és a Fidesz programja már a száz éve is elfogadhatatlannak, kirekesztőnek számított volna - áll Béki Gabriella, Kóródi Mária, Mézes Éva, Sándor Klára és John Emese SZDSZ-es politikus közleményében.

A szabad demokrata politikusok Orbán Viktornak arra a kijelentésére reagáltak, amely szerint a Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel. A liberális politikusok választ várnak a konzervatívoktól arra, hogy milyen alapon szabják meg a "helyes" gyermeklétszámot.

Fidesz közleménye szerint "a gyermekes családok változást szeretnének, mert mára döntő részük egyre nehezebb anyagi körülmények között kénytelen gyermeke biztonságos neveléséről gondoskodni. A Medgyessy-Gyurcsány-kormány az SZDSZ támogatásával hozta meg családellenes intézkedéseit."

Előzmény: Sarkany (3070)
tibra Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3076

Azt azért próbáltam írni, hogy a javaslata által hozott szavazat mennyiség haszna nem biztos, hogy olyan kiemekedő lesz:)

De írhattam volna így is:(

A népesség tartósan kiszámítható családpolitikánál gondolná meg magát - szerintem.

Ettől függetlenül: valamit tenni kell, mert a mai költségek (különösen a gyermekeseknél) nagyon élesen jelentkeznek.

Lehet, hogy az egy kulcsos (kvázi családbarát adórendszer lesz) a megoldás?!:)

Előzmény: Sarkany (3075)
Sarkany Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3075

Úgy gondolod, ettől az orbáni ígérettől meglódul majd a népesség gyarapodás?

Arról sem vagyok meggyőződve, hogy ez az igéret több voksot hoz neki, mint amennyit visz!

Előzmény: tibra (3073)
Enzo Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3074

Mióta dolgozom még nem voltam táppénzen, sem beteg. Ha szarul vagyok, benyomok egy marék C-vitamint és lefekszem. Évente el kell mennem tűdőszűrőre, mert olyan helyen dolgozom. (Ja, bocs, egy anyajegyet is leoperáltattam a múltkor. Micsoda dorbéz!). A sportorvosi vizsgálatért is fizetek (alkotmányellenesen).

Fizetek magán- és önkéntes nyugdíjat is, noha a statisztikák szerint a várható élettartamom a nyugdíjkorhatár alatt van. Mindeközben pl. egy saját lakás szinte kilátástalan.

"Ki tart el hát kit?"

Én ezt nem  kérem számon senkin, de aki úgy gondolja, hogy ezen felül még extra adót is fizessek, ************!!!

Előzmény: tibra (3073)
tibra Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3073

A kirekesztettség érzéssel egyetértek, azzal is, hogy a singli társadalomban ilyennel nem lehetne már megjelenni.

De ettől még a probléma probléma: az újraelosztás tényleg nem kedvez a 2-3 gyerekes vagy több tagú családoknak (megkockáztatom, hogy a népesség reprodukciójához szükséges két gyerekeseknél a legkevésbé); a TB negatív eredménye, a nyugdíjrendszer viszont mindenkire érvényes.

Ki tart el hát kit? Mi az érték? Ezek az igazi kérdések. Viktor egy választ adott rá.

A célcsoport választásilag jól körülhatárolt.

Sarkany Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3072

Lehet, hogy Orbán is MSZP-aktivista? 

Ezt nem hinném, de komolyan aggódom amiatt, hogy elkezd hullani a haja, megkopaszodik és ettől a denevérfülei is láthatóvá válnak. A többi tulajdonsága már most adott... :))

Előzmény: Enzo (3071)
Enzo Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3071

Ha fűt fát megigér mindenkinek, akkor előbb-utóbb már csak mások rovására lehet igérgetni.

Kis országban sokat toporogsz, gyorsan rálépsz egyre többek tyúkszemére.

Még néhány ilyen veszett ötlet, és az MSZP hazaküldheti az összes kapmánytanácsadóját, aktivistáját pihenni.

Lehet, hogy Orbán is MSZP-aktivista? 

Sarkany Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3070

Orbán Viktor szerint, a Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel.

Forrás: Nincs gyereke? Fizessen adót!

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8340#founded

Fenti ötletet, a Rákosi korszakból, Ratkó Annától kölcsönözte (lopta) Orbán. 

Abban az időben volt gyermektelenségi adó. Sőt, agglegény adó is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!