Keresés

Részletes keresés

szigi101 Creative Commons License 2000.03.06 0 0 254
Egy nagyon fontos kérdés!

Időrendi sorrendben 93-94-ben így voltak a klippek, hogy:

Hello - Búcsúdal - Dúdolni halkan - Láss bennem mást - Kezemet nyújtom - Do We Bow - Barátom?

Na ez is tipikus Szigis kérdés, persze, hogy nem szokás ilyenekre emlékezni, de azért nagyon érdekelne.

Wallace: Amit a Karcolatokról írtál, azzal tökéletesen egyetértek. Az Én Leszek nekem nem tetszik, az Átkozz el annál jobban. A Test már valóban fertőzöttebb volt ("Küldj egy jelet, vagy jóslatot", "Vártak rád a túlsó parton, tudtad biztosan" - vesd össze: "Nincsen magyarázat, jó volna tudni, hogy a túloldalon várnak"), de azt még őszintébbnek éreztem, mint a mostani műveit.

A Jóslat viszont nekem eléggé furcsa, szerintem egyáltalán nem összeszedett, meg főleg nem érett ("Most ide nekem az oroszlánt is, és jöhetnek mind a tigrisek" - na ne!!!).

BB stúdióalbumsorrendem: Régi és új, Jel, 1984, Induljon a banzáj, Jóslat, Elmondatott, Pillanat emlékműve.

patrona Creative Commons License 2000.03.05 0 0 253
Egyetértek!
Test rulez!
Ha kritikát akarsz írni, akkor elöbb olvasd el a Szigi műveit:-))))))))
www.extra.hu/some_strange_sites/
Előzmény: Wallace (252)
Wallace Creative Commons License 2000.03.05 0 0 252
Bennem ez a kérdés újra meg újra felvetődik. Ugyanis közelebb áll hozzám a BB, annak ellenére, hogy inkább rocker vagyok. Az Ikon c. albumon viszont tetszik az a néhány szám, melyekben talán latinos beütés van (Féltelek, Gyilkos ezüstgolyó(?) stb.), de az albumon szerintem a legjobb a Szabadíts fel vonós bevezetése. Két novellámat is úgy írtam, hogy ezt hallgattam közben.
Az Ismerj fel pedig egy összefogott, érett album. Örökre megmarad bennem az élmény, mikor a Hello szimfónikus változatát hallgatom.
szólólemezei közül azonban úgy gondolom, az első kettő a legjobban sikerült. A Karcolatokban még egyáltalán nem fertőzte meg a szólósiker. Őszinte, precíz, logikus zene, a tőle megszokott, gazdag mondanivalóval bíró szövegekkel. A rajta szereplő dalok közül kiemelkedik az Átkozz el, mely igazi átmenet a BB és a szóló stílus között. A Hello méltó arra a helyre, amit a sikerdalok között elfoglal. Az albumon szereplő szolíd rock dalok (Tanulékony szörnyeteg, Minden élet, A lámpagyújtogató dala, Girl In The Café, Tudnom kell) önálló stílust képviselnek, a későbbi szóló daloktól teljesen eltérő stílusban íródtak. Ebben persze minden bizonnyal szerepet játszott a zenekar, amelyik sokat segített a zeneszerzésnél és a hangszeres kíséretnél. sokan nem is gondolnák, hogy olyanokkal játszott együtt, mint Horváth Kornél, László Attila, Dorozsmai Péter (a Korálból). A szigorú szabályok szerint vezetett, és mégis szabad vokálozások nagyon közel hozzák a hallgatóhoz a sámánok világát. És ez nagyon illik Ákosra. Ilyet utoljára akkor éreztem, amikor a Napoleon boulevard francia és angolszász hatást honosította meg határainkon belül.
Visszatérve Ákosra az Én leszek... című finálé talán himnusza is lehetne. A szintetizátorok az Átkozz el c. dalban és ebben uralkodnak igazán, a többiben inkább a csodás gitárszólamok dominálnak. Kár, hogy ezt az albumot sokan elfelejtik. Nekem ez a kedvencem.
A Test már közelebb vitte a mostani Ákos stílushoz, de a rajta szereplő Dúdolni halkan talán kilóg a sorból. A hangszerelés és a dallamvezetés még érettebb mondanivalóra utal, mint ami az előző lemezt jellemezte. Egyébként ez az Ákos-lemez jelent meg a BB-Jóslattal egyidőben, mely a zenekar talán legérettebb gyűjteménye. Amellett talán nem véletlen, hogy a BB- Búcsúkoncertre is a Dúdolni halkan került fel a szólószámok közül. A kezdő és záró epigramma megint csak Ákos egyéniségét és érettségét tükrözi. A vokálozások itt is megjelennek, bár később mintha elsiklanának.
Az Indiántánc már tagadhatatlanul az övé, a jelenkori Ákosé. Szerintem nem olyan jól sikerült, de azért tetszik, akárcsak az Élő dalok. A Beavatás nem jött be nálam, se az Újramix. A többi előtt le a kalappal.
Később majd BB kritikát is írok.

Minden jót.

Wallace

Előzmény: disp (251)
disp Creative Commons License 2000.03.04 0 0 251
Szerintem ez már lefutott kör ezen a topicon is...de inkább olvass vissza a topic elejére.
Előzmény: Wallace (250)
Wallace Creative Commons License 2000.03.04 0 0 250
És a Bonanza Elmondatottja? 92-ben az év zenekarává avatta őket. Hol lenne Ákos a BB nélkül?
Előzmény: disp_ (248)
patrona Creative Commons License 2000.03.03 0 0 249
MarK: Tényleg! Igazad van, ez tök kiment a fejemből. Bocsi Jarl!
Ákosnak meg gratula!
Előzmény: MarK (247)
disp_ Creative Commons License 2000.03.03 0 0 248
A Jarl-press jelenti :
KÉT ZSIRÁF

Ákos a könnyűzenei élet legrangosabb díjkiosztóján, az Arany Zsiráf
gálán
idén is komoly sikert könyvelhetett el. Az Év Rockalbuma kategóriában
győzött az Ismerj fel című albummal, és ezzel hazai rekordot állított
fel:
három esztendeje folyamatosan ő nyeri ezt az elismerést.(A Beavatás és
az
Ikon is az év rockalbuma volt.)
Mint tavalyi győztes, Ákos adta át a legjobb videóért járó díjat, és a
Tarzan-album - melynek hazai sikerében nagy szerepet játszott, hogy ő
írta
a magyar szövegeket és ő is énekelte Phil Collins dalait - elnyerte Az
Év
Filmzenéje címet.

MarK Creative Commons License 2000.03.03 0 0 247
Szerintem Jarl világosan fogalmazott akkor, amikor azt írta, hogy a honlap kb. 1 hónap múlva fog korrektül működni...
Akkor ne fikázzunk má' addig... :-))
Előzmény: patrona (246)
patrona Creative Commons License 2000.03.03 0 0 246
Jarl: Akkor ha nem haragszol fikáznám még az oldalatokat. A vendégkönyvet nem tudom előcsalni. Illetve mégis, de csak az a rész jön le, ahol új hozzászólást írhatok, más nem. Konkrétan, úgy néz ki, mintha tök üres lenne. Persze az adatforgalom folyamatos, de semmi nem történik. És az sem lehet, hogy türelmetlen vagyok, mert amíg ez löltötte magát, én a DM topicot olvasgattam, és az nem kétperc volt, azt elhiheted. Ne érts félre, én csak szólok, hogy ez van, és az már kiderült, hogy nem csak nálam sz@rakodik. De akármit is mondassz, a régi tényleg jobban muzsikált. Igaz az még a betöréses időszak elött volt.
Előzmény: jarlaxle (242)
MarK Creative Commons License 2000.03.02 0 0 245
totyus: millió thanx az infoért :-)).
szigi101: csodálatos... :-))) A Vér szavából viszont az eredeti sokkal jobb! :-))))
Lehet, hogy a küszöbön álló remixversenyre benevez a Shape is - ha lesz rá ideje... :-))
Wallace Creative Commons License 2000.03.02 0 0 244
Ugye rokona vagy Sziogeti Ferinek?
Előzmény: szigi101 (239)
totyus Creative Commons License 2000.03.02 0 0 243
Én is kérdezek egy jót:
MIKOR ADJA LE A RÁDIÓ A GRONINGENI KONCERTET???
Ugyanis egy ismerősöm tegnapelőtt azt hallotta, hogy hétfőn vagy kedden este.
Tegnap már írtam a listára is ezügyben, de úgy tűnik nem érkezett meg...
ÁHH, gondoltam egyet és felhívtam a Petőfi rádiót.
Aholis azt mondták hogy MÁRCIUS 6. 20:00.

Na ez van.

jarlaxle Creative Commons License 2000.03.02 0 0 242
jo kerdes miert kerul 15 percbe. osszessegeben nincs 1mb az oldal,
raadasul ami ebbol latszik, az kb 50kb oldalankent.
meg a hatterek merete is kozel akkora mint az elozoben.

masik: ez is jol kezelheto, ha egyszer teljes lesz
pl.: a layereknek koszonhetoen nem kell megvarni a discografianal
mig uj oldalt tolt be.

Előzmény: patrona (237)
patrona Creative Commons License 2000.03.01 0 0 241
Kimaradt: Akkor azért tetszik nekem az Áradás!:-))))))
Előzmény: patrona (240)
patrona Creative Commons License 2000.03.01 0 0 240
Szigi: Őangyalsága le fog Téged b@szni azért a kritiádért:-))))))))))))
De persze csak akkor, ha nyomtalanul elmúlik köztünk az a kis mosolyszünet ami van, és elengedik egy buliba. De akkor ne számíts arra, hogy lesz időd tombolni:-))))))))))))))))
Előzmény: szigi101 (239)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 239
patrona: a Halo és az Áradás egy és ugyanaz...
Egyébként én vagyok Szigeti László, és köszönöm a meghívásodat a klubban :-)))) Őangyalsága észrevételeire pedig már nagyon kiváncsi vagyok... De azt ugye tudja, hogy ezek szubjektív vélemények???

Wallace: Persze, hogy ismerem a Vér szavát. De nem igazán kedvelem. Az Ákos-féle verzió már jobb.

MarK: A Kezemet nyújtom nekem is nagyon-nagyon tetszik (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) :-))))))))))

Wallace Creative Commons License 2000.03.01 0 0 238
Nem csak nálad.
Úgyhogy én is csatlakozom a kérdéshez. Az előző page mintha jobban kezelhető lett volna.
Előzmény: patrona (237)
patrona Creative Commons License 2000.03.01 0 0 237
Jarl: Magyarázd már el nekem, hogy miért kerül negyed órába, hogy lejöjjön az Ákos HP? 56.6-os modem, nem Elender, ráadásul az éjszaka közepe. És olyan mint a csiga a jégen. Ez csak nálam van, vagy mindenhol sz@r?
Előzmény: jarlaxle (233)
MarK Creative Commons License 2000.02.29 0 0 236
Íme a cikk, ahonnan az info-k származnak (thnx by LovoGabi).
:-))
Előzmény: MarK (235)
MarK Creative Commons License 2000.02.29 0 0 235
Jelenleg hivatalosan annál többet még az Ákos levlistán sem tudni, mit amit totyus írt a 227.-ben.
Előzmény: morpet (234)
morpet Creative Commons License 2000.02.29 0 0 234
Lehet, hogy már volt róla szó a topicon, de mi az új kislemez címe? És mit lehet tudni róla?
Előzmény: jarlaxle (233)
jarlaxle Creative Commons License 2000.02.29 0 0 233
> Jja, szóval te lennél az Ákos péjdzs egyik guruja?

en rajzolom.

> És az az egy hónap ugye április 6-át, az új maxit jelenti?

igen, kb.. mar megvan az osszes hatter, adat, stb.. csupan
ossze kell rakni, es megoldani a korrekt mukodest.

Előzmény: morpet (231)
Wallace Creative Commons License 2000.02.28 0 0 232
Az is biztos, ha az életembe kerülne, akkor is találkozhatnánk ott. Bízom benne, hogy majd együtt tombolhatunk ott.
Előzmény: Törölt nick (223)
morpet Creative Commons License 2000.02.28 0 0 231
Jja, szóval te lennél az Ákos péjdzs egyik guruja?
És az az egy hónap ugye április 6-át, az új maxit jelenti?
Előzmény: jarlaxle (229)
Wallace Creative Commons License 2000.02.27 0 0 230
Nálam akármire klikkelnék, mindig a vendégkönyvet írja ki, persze az is keelhetetlen.
Előzmény: morpet (228)
jarlaxle Creative Commons License 2000.02.27 0 0 229
Tenyleg szorakoztato, en pl. majd mexakadok a rohogestol, amiota keptelenek vagyunk barmifele
cgi-t futtatni, modositani a regi html lapokat
(Kulon keresre az index.html-t egy het alatt csereltek most le!!!!) amiota voltak a betoresek. A flash oldal...egyszer arra is jut ido, addig ki lesz szedve, mert mar panaszkodtak jo sokan.. a tobbit meg remelem fel tudom tolteni hamarosan, mert offline majdnem kesz van az egesz...
a hibauzenetekrol.. hmmm. NS 4.5-tol es IE 4.0-tol folfele teszteltuk (az uj, beta mozzilla (leendo NS 6.0) alatt abszolute nem megy, van mit fejleszteni a NScom.nak.)
Osszefoglalva: a lap egy honap mulva teljesseggel mukodni fog.. (kell)
Előzmény: morpet (228)
morpet Creative Commons License 2000.02.25 0 0 228
Nézzétek meg az ákos honlapot, nagyon szórakoztató! Miután a HTML oldalon a legváltozatosabb hibaüzeneteket kapjuk, Javascript konzoltól Fejlesztés alatt üzenetekig, kipróbáltam a Flash oldalt... kihagyhatatlan....
Wallace Creative Commons License 2000.02.25 0 0 227
Segítségre lenne szükségem!

Nincs Cd lejátszóm, de van néhány olyan BB dal, ami csak CD-n jelent meg. (Bonanza pogo 3. és a '94; Live-ról egy jó pár szám, Induljon a banzáj angolul stb.)
Valaki át tudná-e ezeket venni nekem MC-re? Ha igen, jelezzen: wiliam@freemail.hu

Előre is kössz!

Wallace

totyus Creative Commons License 2000.02.25 0 0 226
Most, hogy már olvastam a blikket, tiszta a dolog. Szó szerint idézek az újságból egy részt:
"Kosztümös videoklipet készítek hozzá, és remixpályázatot is tervezek. A legjobb keveréseket korlátozott példányszámban kiadom" - újságolta.
Az áprilisban megjelenő maxin is több verzió lesz, sőt még el is szavalja Ákos.
Ami tuti: Nov. 17.-18. Körcsarnok.
patrona Creative Commons License 2000.02.25 0 0 225
totyus: Szerinted mi lesz az a pályázat? Legalább is mire tippelsz? Én Disp-et már faggattam/faggatom az ügyről, de nem nagyon akarja elárulni.
Előzmény: totyus (224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!