Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Másrészt meg ha neki nem válaszolsz, akkor jön egy újabb "postamester" , akinek ugyan neve nincs (csak itt van hozzászólása) mégis ha máshova ír, oda régi ismerősként köszön be (ld. a belinkelt természet őr topik, és "postamester" hsz-e)
120 decibel nem lételeme a szabad természetnek... - annak a gazdálkodás sem az. Sem a vadászat, mégis jelen van.
És ne ferdíts : 120 decibelt akarva sem érnénk el.
érdekes módon rallysokkal sem találkoztam soha a természetben miközben élesben edzettek volna. - quad-osok sem edzenek "élesben" max. egy zárt pályán. Aki egy erdőben száguldozik Téged bosszantva az nem ATV-s túrázó, de még csak nem is quad-versenyző.
+1 - nem merem mondani hogy helyesen de számunkra elfogadhatóan írod hogy quad. Valami.
a "természet" fogalmad, hogy úgymondjam hézagos, de látom kész vagy levezetni akár azt is hogy a Quad része annak...
nem fogsz meggyőzni, de maradjunk annyiban, hogy a 120 decibel nem lételeme a szabad természetnek...
mehettek tőlem földúton, de ne a természetben (természet nem azonos szabadban) a quad szabadidős kültéri tevékenység, és nem a műfaj ellen vannak kifogásaim, sport és közlekedési eszköz. De mi köze ennek a természetnek?
Semmi, ott ahol más járműveknek is megnyitott közforgalmú út (föld vagy burkolt út) van használjátok egészséggel, vagy olyan zárt területeken amik ezt a célt szolgálják használjátok.
de a természetet ebből hagyjátok ki.
Köszönettel. eke
érdekes módon rallysokkal sem találkoztam soha a természetben miközben élesben edzettek volna.
Javaslat volt itt már tucatszámra : felajánlások, meghívások, szervezések sőt még tanácsok is.
Ebből egyetlen "élte túl" a viharokat - vagy legalább is ez az egy tért vissza : quad-okkal ki mindenhonnan! Csak zárt pályán mehetnek !
Pedig még a talán leglelkesebb igen7 is úgy gondolja , hogy ha nem NP, "csak" egy nagyobb fa-csoport az alföldön, akkor az azon átvezető földúton semmi értelme a tiltásnak (persze nem a szűz földön a fák között, az megin' más.).
Hiszen gyalogtúrás elvétve akad csak, és a rabsic-ok/fatolvajok/ipari méretekben szemetet elhagyók megzavarásásra alkalmasabb eszköz mint a heti egyszeri vadász/erdész őrjárat.
Az hogy ÉPPEN AZ INDEXEN ki mit tett, az csak arra jogosítja fel, hogy az ettől hanyatt eső törzsközönség kellőképpen tisztelje.
Ha KONKRÉTAN erről a vitáról van szó, csak az érdekel ami az első és az utolsó h.sz. között történt. És ez az 1600 történés nekem azt mutatja, amiről írtam is.
Ha valaki tiszteletlen, és nem éppen jó szándékú az utána hiába mutatkozik be mint 40 éve önkéntes véradó, és mellesleg a Máltai Szeretetszolgálat élmunkása. Egyszerűen nem függ össze.
A "nyikhajért" pedig elnézést - csak az Álatalad keltett indulatok hozták ki belőle. A többi áll.
Tudom hogy mit írok, másrészt az, hogy van egy honlapcím csatolva a nickemhez csupán azt jelenti, hogy tisztelem a tényeket. Nem többet.
Ha megzavart akkor leveszem, és lecserélem egy "Ki a Quadokkal a természettel" honla linkjére. Mások is terjesztették ezt a linket...
Másrészt, nem kell hogy minősítgesselek, mert az írásaitok magukért beszélnek. Csőlátással a kisszerű szokásaitok rabjaként, nem vagytok hajlandól elhinni, hogy mennyire visszás amit műveltek.
Hasonlóan (elnézést a VADÁSZOKTÓL) azokhoz a "puskás" emberektől akik a vadászat értelmét a ravasz meghúzásában látják.
Ti nem látjátokj a Quadotoktól az erdőt. Qadról nem lehet a természetet megismerni.
Ti a gátlástalanságotoknak kívántok nagyobb teret szerezni. Ehhez nem kaptok felhatalmazást. Tőlem.
- Az rajtad kívül senkiben nem merült fel, hogy ott nem mehetünk.
- Ha a "fuxos-dagadt-adócsaló stb..." jelzők mellé újabbakat akarsz felvenni (lásd pl. most: drogos/alkoholista) azt előtte beszéld meg velünk. Nehogy (még) egy olyan jelzőt használj, ami miatt valaki Hozzád hasonlóan "tudatmódosult" lesz, és esetleg hasonlóan is fog gondolkodni pl. a tettlegességről. Tudod: ahogy az elején Te is tetted.
Az álláspontodat már ismerjük : ha újra akarjuk olvasni/látni majd copy/paste-tel megoldjuk. Ha nincs új mondanivalód, akkor ne rontsd a levegőt itt tovább.
Nekünk elég hogy nincs közös nevező , és hogy ennek ellenére mégis próbálunk a felé haladni.
Neked - a látottak alapján - személyes érdeked hogy NE IS LEGYEN , ill. olyan hangnem uralkodjon amiben nem lesz. Na ez az ami nem hiányzik innen - hess innen nyikhaj!
Ha mégis építő dologgal jelentkeznél - akkor pedig szívesen várunk TERMÉSZETESEN...
Véleményem szerint lehet quados is természetbarát, ha vannak autós természetvédők, csak gondolj bele.
Belemocskoltok a természetbe, de közben véditek is. Minden tiszteletem a tiétek mert véditek, de nekem elhiheted, de te is tudhatnád a quadosok között is van aki védi, óvja a természetet és van akinek eszébe sem jut.
Vannak gyalogos túristák, akik gyüjtik a szemetet és hazaviszik, vannak akik eldobélják az erdőben.