Keresés

Részletes keresés

Wallace Creative Commons License 2000.03.13 0 0 272
Igazad van: ez a két szám valóban jó; bár én se tudom, én írtam-e őket. És a Szimfonica?
Előzmény: szigi101 (270)
patrona Creative Commons License 2000.03.12 0 0 271
Szigi: Ahhha! Hát az utóbbi időben éveket okosodtam, az tuti:-)))))))))
A Popular szövegek állati jók! De a dalokat hol tudnám meghallgatni? Mondjuk a Toudr de Frace-ot már hallottam egyszer a szépemlékű Császármorzsákban. Ha jó emélkszem Előd azzal szivatta Norbit, hogy "fogadjunk, hogy fogalmad sincs mit énekeltél", vagy valami ilyesmi.
:-))))))) Ismét jót mulattunk gázolós barátunkon!
Előzmény: szigi101 (270)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.12 0 0 270
Patrona: Kérdésedre nagyon egyszerű a válasz: azért, mert Ákos zenéjre alig változott ellentétben a DM-mel...

Meg hát ugye az Ikon idején sok rajongót láttam összetörve sírni, de sokan voltak, akik nem értették, hogy miről is van szó, tök be voltak indulva, hogy új album, új koncert, meg minden...

Csak nem tetszenek a Populär szövegek????
Zene füleimnek :-))))

Wallace: Inspirálásodra újrahallgattam a Vér szava c. számot. Tényleg egész jó, bár a végén nagyon zavar az a hosszú elnyújtás.
Kedvenc BB lassúm: Ne titkold, Kezemet nyújtom.

Egyébként kedves Wallace, képzeld el, hogy a Berlin és az Éjjel a városban nekem is két nagyon-nagy kedvencem (ugye Te írtad ezeket? most egy picit elbizonytalanodtam), pedig senki nem igazán érti, hogy mit eszek ebben a két számban...

Wallace Creative Commons License 2000.03.11 0 0 269
Aki igazán meg akarja ismerni Ákost, az olvassa el verseskötetei valamelyikét. Én ezért szerettem meg, pedig inkább rocker vagyok.
Előzmény: patrona (268)
patrona Creative Commons License 2000.03.10 0 0 268
Szigi: Hát ha magam vagyok, nem jövök erre rá, az tuti. Illetve lehet, hogy egyszer mégis eszembe jutott volna ez a megoldás, de én egész más vonalon kerestem. Elakadtam az ikonnál. "Hogy kerül ez ide?", ez volt a fő problémám. Ennek az értelmét kerestem, és a rajongósokkolás eszembe sem jutott. De akkor tulajdonképpen nem is lettem olyan sokkal okosabb, mert Te sem érted ezt az ikon vonalat a dalban. Azért köszi az eszmefuttatást, nagyon szép volt:-)))))
De talán ez a dal az, amiből a legjobb átköltések születtek. Nikon, flakon, stb.
Ja, és Ákos szerintem mindíg cinikus. Alaptermészet, vagy nemtommi. Ez egy darabig vicces, utána unalmas, aztán meg nagyon ellenszenves. Ezért mindíg csak az interjúi elejét nézem meg. Aztán megunom.
És azt tudtátok, hogy imádja a szecessziót? És a kedvenc regénye a Szindbád. Ezt is egy interjúban mondta(de még az elején:-)) ).
Uj maxi: Lehet, hogy Ákos is csinál egy One caress-t? :-))))) Jó lenne.
De ha már így szóba jött a DM albuma(mert szóbahoztam:-)) ), a Songs of faith, and devotion: Na az sem lehetett semmi, amikor a felnyírt hajú ősmodeosok meglátták Dave-et, aki úgy néz ki, mint egy rozzant rocker. Páran tökönszúrták magukat, az tutui:-))))
Pont ellenkező az ok. Dave megnövesztette a haját, Ákos meg levágatta. Viszont az érdekes, hogy Ákos népszerűségét nem viselte meg annyira a váltás, mint a DM-ét.
Vajon miért? Szigi, várom a válaszod, de ezt inkább a Dm topicba, mert szerintem itt ez senkit nem érdekel.
Ja, és ha jó dalszöveget akartok olvasni, akkor melegen ajánlom Szigi lapján a Popular ki nem adott dalait. Eszméletlen jó!!! Méz és méreg rulez!
Wallace Creative Commons License 2000.03.10 0 0 267
Na látod; én még semmit nem hallottam belőle.
Előzmény: Ugyanmár (266)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.10 0 0 266
Üdv!

Délután hallottam részleteket az új Ákos-számból a Z+-on. Nekem már most tetszik. Ahogy félfüllel érzékeltem, a Végre c. számhoz hasonló gitárhangzást csempészték bele, és igen fülbemászó lesz a dal. Egyébként a műsorban a vonósfelvételekról esett szó, úgy látszik egyre inkább dominálni fog Ákos-zenéjében. Már alig várom április 6.-át. Szerintem nem fogunk csalódni!

Wallace Creative Commons License 2000.03.10 0 0 265
Ha jót akartok hallani, melegen ajánlom a BB-től a Vér szava c. balladát.
Zene, 100%; Szöveg 100%.

Állat.

szigi101 Creative Commons License 2000.03.10 0 0 264
Wallace: Elmondatott - szám vagy az album?

szám: nagyon jó
album: kicsit üres.
Egyébként részletes albumkritikákat olvashatsz tőlem ezen a címen: www.extra.hu/some_strange_sites.

Patrona: hmmmm, én nem vagyok fanatikus Ákos-rajongó, de most megkísérlem leírni (bár már egyszer leírtam, és a honlapomon is fenn van röviden).

Egyébként én sem értettem, de aztán a barátnőm, aki régen fanatikus Ákosos volt, és pont az Ikon miatt csalódott benne (nem Ő volt az egyetlen!) vezetett rá a szerintem jó verzióra.

Tehát: a dolog lényege a már általam a DM topicban is említett hiten, és annak lerombolásán van.

Képzelj el egy fanatikus Ákos-rajongót, aki teljesen Ákos szavai szerint próbál élni. És ez nem is olyan nehéz, vagy furcsa, hiszen:

"Azért vagy itt, hogy mindent láss,
Hogy értsd a szót, olvasd az írást,
Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj,
Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj."

Ez egész szép kis ars poetica. Azért élsz, hogy boldogulj az életben. Nekem ez tetszik.
A fanatikus rajongónak meg még inkább. Már nem "Én vagyok a jel, neked hinned kell bennem", hanem "Élj boldogul, úgy, hogy megőrizel engem magadban".

Na de akkor jön az Ikon.

Új image, ijesztő külső, mintegy a divatnak való behódolás. Némiképpen tucituci alap ("Már nem akarom tudni, hogy ki csinált ipart a zenéből").
Egy Z+ interjú, ahol Ákos - hogy is fogalmazzak finoman - kissé cinikus.
És a dal szövege! A rajongó, aki esetleg egy Azért vagy itt 2-t várt, most jól megkapja. Kegyetlen énekstílusban így énekel magáról Ákos:

"Örök hajnal vagy,
Más nem érdekel,
Csak olyan jelent hozol,
Amilyet a világ megérdemel".

Majd kicikizi a saját eddigi teljes munkásságát!!!

"Itt bűn és erény
Csak képregény"

Majd a refrén a cinizmus csúcsa: (mintha egy rajongó írná Ákosnak):

"Ikon,
Felragyog újra a napom,
Ikon,
Hinnék benned vakon,
Ikon,
Kegyetlen szép vagy,
Ikon
Ikon"

Tehát hiába vagy kegyetlen(-szép), Ákos, én azért kiszolgáltatom magam - gondolja a fanatikus - azáltal, hogy még mindig hiszek-hinnék benned vakon. És mivel újra itt vagy, és nekem énekelsz, ezért felragyogott újra a napom. És még arra is kérlek, hogy

"Segíts megmaradnom,
Te igazi, tiszta fény!"

Merhogy Te éltetsz engem - fejezi be a gondolatsort a fanatikus.

Szóval nem semmi cinizmus van ebben a dalban. A rajongók sírtak, amikor meghallották ezt a dalt. A hitük eddigi táplálója most nem elég, hogy cserbenhagyja őket, még kis is gyűnyolja őket ezért a hitért.
Fanatikus Ákos-rajongók egyébként így vigadtak sírva az Ikon-maxi megjelenésekor:

"Iszony,
Beégtél megint nagyon,
Iszony,
Hittem benned vakon,
Iszon,
Szopd le Ákos a faszom
Iszony
Iszony."

Nem semmi összetörés lehet amögött, ha egy fanatikus rajongó (aki ha lány, akkor az esetek nagy részében szerelmes is Ákosba), ilyeneket énekeljen...

Na, remélem egy kicsit meg tudtam világítani a dolgokat.
Egyébként az, hogy miért éppen Ikon, azt már nem értem én sem.

patrona Creative Commons License 2000.03.10 0 0 263
Na mi van? Ákos új maxiáig megállt itt az élet? Szomorú. Na majd én feldobom ezt is(Useless DM topicjába is megpróbáltam életet lehellni).
Szóval: Kéne nekem egy fanatikus Ákos fan, aki elmagyarázza, hogy mi a halálról szól az Ikon. Mert én abban semmi értelmes gondolatot nem találok. Rejtett tartalmat meg végképp. Lehet, hogy én vagyako a hülye, de akkor sem értem.
Valaki mondja meg...:-)))
Wallace Creative Commons License 2000.03.09 0 0 262
Szigi:

Kár. És az Elmondatott hogy áll nálad?

Előzmény: szigi101 (259)
disp_ Creative Commons License 2000.03.07 0 0 261
Olvass vissza a D.M.Klub topicban ott van a story :)
Előzmény: totyus (260)
totyus Creative Commons License 2000.03.07 0 0 260
disp
Hát lehet hogy hülye vagyok, de nem értem.
Egyébként én is matávos ( így csupa kicsivel ) vagyok, ha jól emlékszem valaha te is az voltál.
Érdekelne az "elkerülésed" története. Ha nem vagyok túl tolakodó, írd meg lécci.
Előzmény: disp (258)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.07 0 0 259
Wallace: Nem vagyok rokona Szigeti Ferencnek.

A Búcsúkoncert nekem is jobban bejön, különösen az első 6 és az utolsó szám.

disp Creative Commons License 2000.03.06 0 0 258
Jajj fijjuk Dagad a Májam de sejtettem hogy így lesz ... :PPPP legszebb öröm a káröröm mert senki sem irígy rá :)))
Előzmény: totyus (256)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.06 0 0 257
Ez nem igaz. Direkt erre időzítem az esti programomat, indítom a magnót is és akkor beüt a ménykű. Bassza meg! Valahogy meg kellene szerezni a felvételt. Ha rádióban nem alkalmas a lejátszásra, azért még otthonra csak megtenné szerintem. Igazi csemege lett volna az Ákost kedvelőknek. Azért a hollandoktól többet vártam, ez lenne a nyugati profivilág????
totyus Creative Commons License 2000.03.06 0 0 256
CSESSZÉK MEG!

Most mondták be a Petőfi Rádióban, hogy nem adják le a groningeni koncertet az anyag gyenge hangminősége miatt, helyette az IKON BS koncertből adnak le részleteket.
Csak a Groningenben készült riportot adják le ezekben a pillanatokban.
Fú, de pipa vagyok.

Wallace Creative Commons License 2000.03.06 0 0 255
Az én BB toplistám:

1) Jóslat
2) Búcsúkoncert
3) Induljon a banzáj
4) Régi és új
5) Elmondatott
6) A pillanat emlékműve
7) 1984
8) Live
9) A jel

a részleteket majd később.

Egyébként Szigi: nem írtad még meg, rokona vagy-e Szigeti Ferinek.

Előzmény: szigi101 (254)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.06 0 0 254
Egy nagyon fontos kérdés!

Időrendi sorrendben 93-94-ben így voltak a klippek, hogy:

Hello - Búcsúdal - Dúdolni halkan - Láss bennem mást - Kezemet nyújtom - Do We Bow - Barátom?

Na ez is tipikus Szigis kérdés, persze, hogy nem szokás ilyenekre emlékezni, de azért nagyon érdekelne.

Wallace: Amit a Karcolatokról írtál, azzal tökéletesen egyetértek. Az Én Leszek nekem nem tetszik, az Átkozz el annál jobban. A Test már valóban fertőzöttebb volt ("Küldj egy jelet, vagy jóslatot", "Vártak rád a túlsó parton, tudtad biztosan" - vesd össze: "Nincsen magyarázat, jó volna tudni, hogy a túloldalon várnak"), de azt még őszintébbnek éreztem, mint a mostani műveit.

A Jóslat viszont nekem eléggé furcsa, szerintem egyáltalán nem összeszedett, meg főleg nem érett ("Most ide nekem az oroszlánt is, és jöhetnek mind a tigrisek" - na ne!!!).

BB stúdióalbumsorrendem: Régi és új, Jel, 1984, Induljon a banzáj, Jóslat, Elmondatott, Pillanat emlékműve.

patrona Creative Commons License 2000.03.05 0 0 253
Egyetértek!
Test rulez!
Ha kritikát akarsz írni, akkor elöbb olvasd el a Szigi műveit:-))))))))
www.extra.hu/some_strange_sites/
Előzmény: Wallace (252)
Wallace Creative Commons License 2000.03.05 0 0 252
Bennem ez a kérdés újra meg újra felvetődik. Ugyanis közelebb áll hozzám a BB, annak ellenére, hogy inkább rocker vagyok. Az Ikon c. albumon viszont tetszik az a néhány szám, melyekben talán latinos beütés van (Féltelek, Gyilkos ezüstgolyó(?) stb.), de az albumon szerintem a legjobb a Szabadíts fel vonós bevezetése. Két novellámat is úgy írtam, hogy ezt hallgattam közben.
Az Ismerj fel pedig egy összefogott, érett album. Örökre megmarad bennem az élmény, mikor a Hello szimfónikus változatát hallgatom.
szólólemezei közül azonban úgy gondolom, az első kettő a legjobban sikerült. A Karcolatokban még egyáltalán nem fertőzte meg a szólósiker. Őszinte, precíz, logikus zene, a tőle megszokott, gazdag mondanivalóval bíró szövegekkel. A rajta szereplő dalok közül kiemelkedik az Átkozz el, mely igazi átmenet a BB és a szóló stílus között. A Hello méltó arra a helyre, amit a sikerdalok között elfoglal. Az albumon szereplő szolíd rock dalok (Tanulékony szörnyeteg, Minden élet, A lámpagyújtogató dala, Girl In The Café, Tudnom kell) önálló stílust képviselnek, a későbbi szóló daloktól teljesen eltérő stílusban íródtak. Ebben persze minden bizonnyal szerepet játszott a zenekar, amelyik sokat segített a zeneszerzésnél és a hangszeres kíséretnél. sokan nem is gondolnák, hogy olyanokkal játszott együtt, mint Horváth Kornél, László Attila, Dorozsmai Péter (a Korálból). A szigorú szabályok szerint vezetett, és mégis szabad vokálozások nagyon közel hozzák a hallgatóhoz a sámánok világát. És ez nagyon illik Ákosra. Ilyet utoljára akkor éreztem, amikor a Napoleon boulevard francia és angolszász hatást honosította meg határainkon belül.
Visszatérve Ákosra az Én leszek... című finálé talán himnusza is lehetne. A szintetizátorok az Átkozz el c. dalban és ebben uralkodnak igazán, a többiben inkább a csodás gitárszólamok dominálnak. Kár, hogy ezt az albumot sokan elfelejtik. Nekem ez a kedvencem.
A Test már közelebb vitte a mostani Ákos stílushoz, de a rajta szereplő Dúdolni halkan talán kilóg a sorból. A hangszerelés és a dallamvezetés még érettebb mondanivalóra utal, mint ami az előző lemezt jellemezte. Egyébként ez az Ákos-lemez jelent meg a BB-Jóslattal egyidőben, mely a zenekar talán legérettebb gyűjteménye. Amellett talán nem véletlen, hogy a BB- Búcsúkoncertre is a Dúdolni halkan került fel a szólószámok közül. A kezdő és záró epigramma megint csak Ákos egyéniségét és érettségét tükrözi. A vokálozások itt is megjelennek, bár később mintha elsiklanának.
Az Indiántánc már tagadhatatlanul az övé, a jelenkori Ákosé. Szerintem nem olyan jól sikerült, de azért tetszik, akárcsak az Élő dalok. A Beavatás nem jött be nálam, se az Újramix. A többi előtt le a kalappal.
Később majd BB kritikát is írok.

Minden jót.

Wallace

Előzmény: disp (251)
disp Creative Commons License 2000.03.04 0 0 251
Szerintem ez már lefutott kör ezen a topicon is...de inkább olvass vissza a topic elejére.
Előzmény: Wallace (250)
Wallace Creative Commons License 2000.03.04 0 0 250
És a Bonanza Elmondatottja? 92-ben az év zenekarává avatta őket. Hol lenne Ákos a BB nélkül?
Előzmény: disp_ (248)
patrona Creative Commons License 2000.03.03 0 0 249
MarK: Tényleg! Igazad van, ez tök kiment a fejemből. Bocsi Jarl!
Ákosnak meg gratula!
Előzmény: MarK (247)
disp_ Creative Commons License 2000.03.03 0 0 248
A Jarl-press jelenti :
KÉT ZSIRÁF

Ákos a könnyűzenei élet legrangosabb díjkiosztóján, az Arany Zsiráf
gálán
idén is komoly sikert könyvelhetett el. Az Év Rockalbuma kategóriában
győzött az Ismerj fel című albummal, és ezzel hazai rekordot állított
fel:
három esztendeje folyamatosan ő nyeri ezt az elismerést.(A Beavatás és
az
Ikon is az év rockalbuma volt.)
Mint tavalyi győztes, Ákos adta át a legjobb videóért járó díjat, és a
Tarzan-album - melynek hazai sikerében nagy szerepet játszott, hogy ő
írta
a magyar szövegeket és ő is énekelte Phil Collins dalait - elnyerte Az
Év
Filmzenéje címet.

MarK Creative Commons License 2000.03.03 0 0 247
Szerintem Jarl világosan fogalmazott akkor, amikor azt írta, hogy a honlap kb. 1 hónap múlva fog korrektül működni...
Akkor ne fikázzunk má' addig... :-))
Előzmény: patrona (246)
patrona Creative Commons License 2000.03.03 0 0 246
Jarl: Akkor ha nem haragszol fikáznám még az oldalatokat. A vendégkönyvet nem tudom előcsalni. Illetve mégis, de csak az a rész jön le, ahol új hozzászólást írhatok, más nem. Konkrétan, úgy néz ki, mintha tök üres lenne. Persze az adatforgalom folyamatos, de semmi nem történik. És az sem lehet, hogy türelmetlen vagyok, mert amíg ez löltötte magát, én a DM topicot olvasgattam, és az nem kétperc volt, azt elhiheted. Ne érts félre, én csak szólok, hogy ez van, és az már kiderült, hogy nem csak nálam sz@rakodik. De akármit is mondassz, a régi tényleg jobban muzsikált. Igaz az még a betöréses időszak elött volt.
Előzmény: jarlaxle (242)
MarK Creative Commons License 2000.03.02 0 0 245
totyus: millió thanx az infoért :-)).
szigi101: csodálatos... :-))) A Vér szavából viszont az eredeti sokkal jobb! :-))))
Lehet, hogy a küszöbön álló remixversenyre benevez a Shape is - ha lesz rá ideje... :-))
Wallace Creative Commons License 2000.03.02 0 0 244
Ugye rokona vagy Sziogeti Ferinek?
Előzmény: szigi101 (239)
totyus Creative Commons License 2000.03.02 0 0 243
Én is kérdezek egy jót:
MIKOR ADJA LE A RÁDIÓ A GRONINGENI KONCERTET???
Ugyanis egy ismerősöm tegnapelőtt azt hallotta, hogy hétfőn vagy kedden este.
Tegnap már írtam a listára is ezügyben, de úgy tűnik nem érkezett meg...
ÁHH, gondoltam egyet és felhívtam a Petőfi rádiót.
Aholis azt mondták hogy MÁRCIUS 6. 20:00.

Na ez van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!