A radiátorokkal nekem is problémám van. Amióta leállt a fűtés az E-ben, és újraindult, azóta nem csak zörög az egyik radiátor, hanem csobog benne a víz. Hiába légtelenítettem, nem használt. Utána olvastam a neten, hogy ilyenkor szakembert kell hívni. Most van a garanciális bejárás, és ezt a hibát is bejelentem.
Nálam érdekesen alakul a hangszigetelési probléma, a liftet halkan hallom, az ajtónyitást, csukást szintén. Néha hallom, ha pl. a fürdőben a zuhanyrózsát lerakaja a szomszéd, csobogást viszont nem igazán. Hangokat is nagyon ritkán, talán csak ha "buli" van, és nagyobb az alaphang. Viszont ha a felettem lakó bekapcsolja a szagelszívót a fürdőben, azt hallom, de csak a saját fürdőmben, ha "buli" van és beszélgetnek, akkor szinte szórol szóra mindent. Az érdekes, hogy nem mindig hallom a hangokat. Nem tudom mitől függ, mert szerintem a szomszédaim nem lépnek le hetekre. Szóval nálam nem annyira elviselhető, de lehet, hogy csak jó fej és csendes szomszédaim vannak. :)
Hát egyfelől megnyugodtam, hogy nem nekem túl alacsony az ingerküszöböm, másfelől viszont nem lehetne közösen fellépni a Mandarino felé emiatt? Valahogy megvizsgáltatni, hogy megfelel-e a hangszigetelés az előírásak, ilyen elképzelhető?
A fűtés miatt szerintem írj a közös képviselőnek egy e-mailt, és ő majd intézkedik, hogy a gondnok intézkedjen:). Közvetlenül PG-hoz fodulni az én tapasztalataim szerint időpocsékolás.
Én sem vagyok megelégedve a hangszigeteléssel, hallom a tusolást, nappaliban is, hálóban is, a villanykapcsolást is, egyéb szabadidős örömökről nem is beszélve. + 2 hete levegős a fűtési rendszer, vagy elzárom, vagy nem tudok aludni mellette, annyira hangosan durrog.
Ilyenkor mit lehet tenni ? Bosszankodáson kívül...
Nálunk nagyon gyatra a hangszigetelés, a hálóban este (és reggel is) simán lehet hallani a szomszédot, és mivel a háló mellett van az ő fürdőszobájuk, volt már rá példa, hogy a zuhany alatt énekelt (nem vicc), meg beszélgettek. Ja, és persze még azt is hallani, ahogy a tusfürdőt kinyitják és becsukják.
reggel gyakran hallom, hogy a klumpával (vagy más - hasonlóan kopogós - papuccsal) mászkál a szomszéd, meg a beszédet is (ezt este is) és ezt sajna a hálóból...
Szia, a közös képviseletet a Modiant Kft. látja el december óta. Ebben a házban nagyon sok tennivaló van, én úgy látom, hogy dolgoznak a problémákon. Barátaink laknak egy másik házban, ahol szintén ők a kk, és meg vannak elégedve velük.
Nálunk is nagyon sok repedés van a falakon, a nappaliból nyíló erkélyajtót annyira gányul falazták be, hogy valszeg az egészet ki kell majd cserélni, meg pár helyen elválik a szegélyléc a parkettától.
Összességében elég gyenge minőségűek az anyagok és a kivitelezés is, én eléggé csalódtam. Az előző lakásunk is új építésű volt, de ott nem voltak ilyen problémák.
nálunk is zörög a radiátor. és nagyon zúg is, amikor beindul a fűtés. sőt szerintem egyáltalán nem szabályozható. van, hogy 1-esen is tűzforró. szólok hétfőn a swietelsky-nek, hogy nézessék meg újra.
Több jelölt közül választottunk, és reméljük, hogy minden rendben lesz. Még nem sok ideje működik a közös képviselet, majd a következő lakógyűlésen kiderül. Segítséget kérek! Az E lépcsőházban a kazán újra indítása után a fűtőtestek zörögnek. A légtelenítést megcsináltam, de amikor újra bekapcsol a fűtés, akkor megint zörög. Mit nem csinálok jól? A garanciális bejárásról mi a vélemény? Milyen hibákat találtatok? Nekem az erkélyajtó a problémás.
Hary Attila annyira ért a közös képviselethez, mint tyúk az ABC-hez... nálunk bebizonyította, és szerencsére majd egy év után végre sikerült megszabadulni tőle..
Érdemes rákeresni a "referenciáira", meg fogtok lepődni.
Az E-ben megint nincs fűtés. Mi a csuda lehet a kazánnal? Vízóra. A hitelesítéskor felírt vízóra állás, és az lakásátadáskor felírt óra közötti különbséget a vízművek nekünk leszámlázza, és az lesz az első vízszámla. Kicsit húzós. Az általunk befizetett összeget a társasháznak visszautalja, mivel ez már befizetésre került. Nekem már be kellett diktálnom a mostani óraállást, és innen kéthavonta lesz leszámlázva.
HA kinyitjátok az ablakot hallhattok valami sistergést, viszonylag hangos és már vagy fél órája folyamatosan észlelem, amióta kinyitottam az ablakot. Kint voltam az udvaban, mintha az óvodából jönne. Olyan a hang mintha víz vagy gáz ömelene egy csőből, de nem akarok rémeket látni, nem érzékeltem semmit hogy honnan jön.
A Közös Képviselő honlapján már üzemel az az oldal, ahol a saját egyenlegeket, befizetéseke, stb. meg lehet nézni? Kapott már valaki ide azonosítót amivel be lehet lépni?