Én is hallottam. Nagyon gyönyörű dal. De nem az én zenei világom. Szóval biztos, hogy jót fog neki tenni a remixelés. Majd meglátjuk.
Kiváncsi leszek, hogy Szigi mit fog belemagyarázni a szövegbe:-)))))))))))))))))))
Nekem nagyon bejön, őszinte és szép dal. És persze kérdéseket vet fel bennem, de szerintem mindenkiben. Tetszik, nagyon tetszik, a vonósok fantasztikusak, a gitár szintén jól szól, a szöveg egyszerű és érthető, bár ma este még legalább 40-szer meghallgatom és még érthetőbb lesz, vagy ki tudja? Na, kigyönyörködtem magamat, majd kiváncsi leszek az Ákost fikázók véleményére is. Mert lesz neki és nem biztos ,hogy pozitív. Leírtam már hogy mennyire tetszik Ákos új száma?
Éppen futkos a hideg a hátamon. Hallgatom, ahogy Ákos keresi az útját, nekem már most nagyon tetszik, de hát ez nagyon elfogult vélemény, úgyhogy ne higgggyetek nekem. Holnaptól már minden rádióban lehet hallani, remélem ez a dal, valamint a róla kialakuló vélemények mennyisége és ( természetesen ) különbözősége feldobja a topikot.
Infók: Ezzel a dallal kapcsolatosan meg fog jelenni még egy maxi vmikor később, amelyen a remixverseny győztesének verziója mellett profik remixeit is lehet majd hallani.
A most megjelenő maxin egyébként 5 verzió lesz.
"Én valahogy azt érzem ki ezekből a sorokból, hogy Ákos mintegy meglepődik azon, hogy mit térdepelnek a rajongók... "
Valóban meglepődik rajta és igazándiból nem is szereti. Gyakran szoktam az első sorban megfordulni, ott szabályos szervezkedések szoktak menni, hogy mindenki guggoljon le ( az könnyebb ) majd egyszerre a 3. refrénnél fel kell ugrani. Nekem erről nincs különösebb véleményem, viszont nem rontom el mások "térdelését", ezért aztán én is letornázom magam.
Arra nem emlékszem, hogy Ákos letérdelt volna valaha ( nem voltam ott minden koncerten, lehet hogy valami egyedi dolog volt, a rózsát meg valszeg egy rajongó dobta be, majd ő vissza. Tavaly pengetőket dobált: nekem 3 is van, az egyik pl. egy debreceni Ilyenek voltunk.:-)
A bőrnaci-paraszting összeállítás nyugdíjba vonult, az IKON-imidzsbe nem már nem fértek bele.
"Helló, helló, újra itt vagyok. Szólókarriert kezdek. Nem tudom, hogy most, hogy már nincs mögöttem a Bonanza, sikeres leszek-e, félek, hogyha szóra váltom a gondolataimat, már nem fog érdekelni. De ne hidd azt, hogy ez egy új Ákos: Én a régi vagyok. És minden bűnöm, amit eddig tettem, megbocsátható: semmi felelősségem nincs, ha esetleg később kijönnék egy Ikonnal, vagy ha esetleg az én hibámból oszlana fel a Bonanza Banzai."
Éppenséggel ez a verzió is ráhúzható a szövegre, de ezt inkább csak azok gondol(hat)ják, akik Ákost hibáztatják a BB feloszlásáért ( főleg ).
Szünet: éppen most nézem a @2-n a party-tv-t ( Hajrá Betty:-)) és a viájpi azt mondta, hogy az ablak-zsiráf gála után többek között Ákos is megdícsérte őket a produkciójukért. NADE ÁKOS!!
Ebből fognak most egy évig élni.
"Sokmindenben én is egyetértek pl.. angolul énekelni nem tud jol . (a magyar akcentus a legrosszabb a világon) És az is igaz hogy affektál.De ezeken tul kell nézni. Senki nem tökéletes."
Ebben lehet valami, ennek ellenére májusban Londonban fog koncertezni ahova meghívták.
Nem tartom valószínűnek, hogy kifütyülnék a "rossz" kiejtése miatt. Anglia meg nem arról híres, hogy bármit beengednének magukhoz. Jó persze ez "csak" egy koncert, de......
"Most pl. azt számolom, hogy még 16 nap a maxi-ig és a november-i koncert-ig pontosan 241. Tudom, tudom, (nem láttál rég…) ezt hívják fanatizmusnak, de nekem így jó és mégis jó…"
Egyetértek, bár nekem a számolgatásból a seregben elegem lett. Erről a Beavatás dedikálása jut eszembe, ahol a - márciusban még elég vastag - centimet irattam vele alá.
Na és hogy én mit nem szeretek benne?:
Amikor olyan meghívásokat fogad el ( Z+ és társai ), aminek a témája kurvára nem érdekli, de arra használja ki hogy reklámozza az éppen aktuális hanghordozóját. Ékes példa volt amikor a Z+ IZÉ-ben Ádám és Erikaszi mellett ő volt a vendég és a híres szülő és gyermeke volt a téma.
Ákos nem hozott képet a fiáról ( megértem és igazat adok neki hogy nem mutogatja ), de egy Call My Name CD-t igen és azt emelgette fel 10 percenként. Szerintem erre nincs szüksége.
Inkább vezessen több önkéntes mérvadót. Persze nem tudom, hogy a Z+ mint médiatámogató kötelezi e Ákost ilyen baromságokra?
HA esetleg még nem tudnátok:
Az új dal - KERESEM AZ UTAM - prömierje VASÁRNAP ESTE 20:00 körül.
Videócsip: Április 4. körül - természetesen - a Z+-on
Sziasztok,
nagyjából végig követem a topic-ot, és úgy emlékszem nem volt téma még. Szóval a csere-bere...nekem van jópár Ákos Cd-m, mp3, rendes...de szeretném beszerezni a többi Bonanza Banzai és Ákos Cd-t is...szóval lehetne kölcsön, feliratni stb...a többit megbeszélnénk...
aoe
MarK: korrekt lista, mondjuk szinte az összes antikedvencem a kedvenced, de hát megszoktuk :-))))) (Kicsi szív, Like The Rain, Szabadíts fel, Öngyilkos álom, stb.).
Tényleg, emberek! A Szerelemisten c. dalt csak én szeretem a világon?
Angel 2: Idézek egy interjúból:
" - Mi volt eddig a legmeglepőbb rajongói reakció a koncertjeiden?
- Amerre jártam eddig, az emberek mindig letérdeltek a Hello című szám alatt. Elképesztő volt."
Én valahogy azt érzem ki ezekből a sorokból, hogy Ákos mintegy meglepődik azon, hogy mit térdepelnek a rajongók...
Egyébként én mindössze egy Ákos-koncerten voltam (99 aug. Siófok), ott nem térdelt le, nem rózsázott, még csak azt a szép fehér ruháját sem vette fel, hanem maradt a deszkás cuccában.
Mihelyt hazamegyek, meghallgatom a Hello-t, és az fog a szemem előtt lebegni, amit Te mondtál erről a dalról.
Egyébként az én értelmezésem nagyon durva, előre is ne haragudj.
"Helló, helló, újra itt vagyok. Szólókarriert kezdek. Nem tudom, hogy most, hogy már nincs mögöttem a Bonanza, sikeres leszek-e, félek, hogyha szóra váltom a gondolataimat, már nem fog érdekelni. De ne hidd azt, hogy ez egy új Ákos: Én a régi vagyok. És minden bűnöm, amit eddig tettem, megbocsátható: semmi felelősségem nincs, ha esetleg később kijönnék egy Ikonnal, vagy ha esetleg az én hibámból oszlana fel a Bonanza Banzai."
A szeretőkről mailben, de sokat nem tudok.
Ez a MarK lista nagyon felkeltette az érdeklődésemet, nem tudom, volt-e nekem ilyesfajta listám, de ha nem haragudtok, akkor most én is írok valami hasonlót.
Induljon a banzáj!:
ÚJRA ÉLSZ, NÉZZ RÁM, Coming Around, Induljon a banzáj!
Jel:
SZERELEMISTEN, TO SEE ME, NE TITKOLD, Nem ér semmit a dal, Dörömbölnek a vágyak
Emberek!
Magamra vállalok mindent én küldtelek el benneteket a DM topicba és nem Patrona Ő soha nem tenne ilyet, a kis St. (szent):)))))))
A Csak te vagyhoz, ezt Ákos mondta:
„A Csak te vagy című szám a Test lemezről szerintem arról szól, hogy én csak egy fénykép vagyok, illusztráció egy történetben. Arról szó, hogy hát én nem is vagyok, csak az Isten, és milyen érdekes ezt fölfedezni. A legtöbb ember ezt a dalt szerelmi vallomásnak gondolja, hallottam, ahogy rádiós kívánságműsorban…”
A Dave-Ákos párhuzam pedig valóban nem volt reális. Semmi közük 1máshoz. (MárK ez neked szól…)
Sziginek még van itt valami…
„ Hiszen minden bűnöm megbocsátható…”
Ákos barátunk Hello-ja és a mondat…minden1es Ákos koncerten, a szegény +boldogult BS-ben, ebben a pillanatban térdelt le 1 vörös rózsával a kezében és „MI” rituális mozdulatát követtük.
A mű mondanivalója a szerelmes ifjúról szól, aki nem tud maradni és talán nem is akar. Ákos nem Önmagáról beszél, bár ez az én személyes véleményem, viszont a világ 1ik legszebb szerelmes dalát próbáltam +védeni és elemezni, de attól tartok nem fog menni. Inkább hallgasd + és gondolkozz el rajta, + fogod érteni, ha nem az lebeg a szemed előtt mikor átéled, hogy „Ez a beképzelt Ákos már +int miket hazudozik…” :)))))) Remélem ezúttal nem sértődik + senki, nem is ez a célom, és ha ti nem lennétek üres lenne az Ákos topic, és nem lenne kivel kidumálni a fent említett személyt. (nem a Szigit :))
Angel
Csak annyit fűznék hozzá szerényen, hogy bár lehet hogy egyesek mércéjével nem vagyok DM-es, megvan tőlük kb. 10 album ( ennek egy része ugyan mp3 ):-). HDMFC-ben még sosenem voltam, régóta szeretnék lemenni, de mindig közbejön vmi, jó tudom ez nem igazi kifogás, de ez van. Prágába vagy Bécsbe is majdnem mentem, de az anyagiak.....
Érdekes lehet, de én a Mode-ot 1997-ben szerettem meg olyan szinten, hogy elkezdtem venni a lemezeiket. Addig lehet, hogy azért nem voltam "Mode"-os, mert - amit már a DM topicban kifejtettek - a BB citrompótló szerepe olyan hatással volt rám, hogy csak na.....:-)
Patrona: nem volt ez olyan nagy "nekedesés"... :-))
Én mindenfajta elemezgetés nélkül egyszerően csak teljesen SZUBJEKTÍV módon leírom, hogy melyek azok a dalok, amiket kedvelek a kezdetektől napjainkig (NAGY BETŰVEL azok, melyeket KIEMELKEDŐNEK tartok). Kíváncsi vagyok mennyiben egyezik szigi101 ízlésével az alábbi lista... :-)))
BB:
Induljon a banzáj: A VÉR SZAVA, Induljon a banzáj, Calypso, Nézz rám, Félelem I., Újra élsz
A Jel: KIHALT MINDEN, NE TITKOLD, KICSI SZÍV, Colours, Dörömbölnek a vágyak
1984: ÉRINTHETETLENEK, LIKE THE RAIN, 1984, Szárnyas fejvadász
A pillanat emlékműve: A SZAKADÉK, VALAMI VÉGET ÉRT, Rosszkedv, Nincsen magyarázat
Elmondatott: BERLIN, PERSZE HAJNAL VAN MEGINT, Elmondatott, A szív hideg marad
Régi és új: RÉGI ÉS ÚJ, A vers minig uaz marad, Búcsúdal
Jóslat: KEZEMET NYÚJTOM, HA ÚJRA ÉLHETNÉK, RÉGI INDULAT, Térj vissza, Barátom
Ákos:
Karcolatok: HELLÓ, ÁTKOZZ ELL
Test: CSAK TE VAGY, IDELENN IDEGEN, ÁRADÁS, Csillagok alatt, Láss bennem mást
Indiántánc: ESŐKIRÁLY, EZ A MIÉNK, UTOLSÓ LEVÉL, TAVASZI MOHIKÁN, Indiántánc, Örvény
Beavatás: BEAVATÁS, TITOK, MUM'S DYING, Gyönyörű madár, Azért vagy itt, Ilyenek voltunk, Nem
Ikon: SZABADÍTS FEL, FÉLTELEK, ÖNGYILKOS ÁLOM, VÉGRE, A VILÁG LEGVÉGÉN, AKAROD MÉG?, ÚJ VILÁG, Játszuk el, Ikon (valamint az Ikon koncertre írt INTRO)
Besztof: Ismerj fel
Nos az én szerény véleményem az hogy bárkiben lehet hibákat találni és kritizálni azt látom itt mindenki nagyon tud.
A zene is egy olyan dolog ami mindenkinek mást jelent ha neked nem tetszik ne hallgasd.
És ne is probálj meggyozni másokat hogy ne hallgassanak ákost. Az ilyen kifejezéseket hogy a zenéje nagy 0 ezt tartogassátok
meg magatoknak mert ez nem igaz és ezt csak azért mondjátok hogy választ kapjatok (flame)
Nem tetszenek ezek a kijelentések hogy csak "hatásvadász" a zenéje meg hogy nincs semmi konkrét mondanivaloja.
SZÁMODRA LEHET HOGY NINCS DE SZÁMOMRA VAN!
A másik dolog az hogy én pl ezerfajta zenét hallgatok nap mint nap és nem vagyok beállitott hogy csak egy bizonyos zenét
hallgatok meg. Arrol meg hogy mi az igényes zene és mi nem arrol ne vitattkozzunk.
A te zenéd is lehet számomra gyagyi zene ha olyan dolgokat látok benne ami nekem nem tetszik. De én nem szolok
le mások zenéjét mert engem nem zavar ha mást hallgatsz. Sot én kimondottan élvezem ha találok olyan zenét ami
csak NEKEM szol és senki más nem hallgatja.
Nem vagyok Ákos fanatikus. Sokmindenben én is egyetértek pl.. angolul énekelni nem tud jol . (a magyar akcentus a legrosszabb a világon) És az is igaz hogy affektál.De ezeken tul kell nézni. Senki nem tökéletes.
Én nem tul régota, az ikon megjelenése után ismertem meg ákos zenéjét. Az Elso album
az Élo dalok volt amit meghallgattam. Aki kölcsön adta mondta hogy érzésekrol szolnak a dalai.
Azota is hallgatom + megvan az összes.
Úgy érzem magam, mint egy paranoiás!:-)))))
Szigi:Technikai okokból Angel egy nappal mindíg le van maradva tőlünk, és lesz olyan is, hogy eltűnik majd egy időre, mert nem mindíg van ideje ezzel foglalkozni. Szóval majd kiderül, mi a véleménye, várj türelemsen:-))))))
Akkor mailben válaszolsz a kérdésre?
Disp: Azokat én is szerettem régebben.
Na, így sikerült. A sima Angel foglalt volt. Akkor mostmár minden világos mindenkinek.
Ittvan Angel legutóbbi hozzászólása, amiben Wallace 310-es számú hozzászólására reagál. Hogy mééé is szereti Ő Ákost:
Wallace…jó kérdés, én tudom a válaszokat…
1. Helyes!!!!! :))))))
2. Akár mit is mondtok, én imádom a dalszövegeit.
3. A zenéje is tetszik. (ez enyhe kifejezés…)
4. ….
Tovább nem megy. A lényeg, hogy én nagyon szeretem, néha én se tudom elmondani miért, (mint most), de örülök, hogy van, él, alkot, és legalább van miért felkelnem minden nap. Tényleg, ez nem ide vág, de Ti mit gondoltok, mi az élet értelme? Folyt. Most pl. azt számolom, hogy még 16 nap a maxi-ig és a november-i koncert-ig pontosan 241. Tudom, tudom, (nem láttál rég…) ezt hívják fanatizmusnak, de nekem így jó és mégis jó…
Angel
Patrona: Ha kérhetlek, hamar "tárd" Angel elé ezt a "Hiszen minden bűnöm megbocsátható"s dolgot, mert nagyon-nagyon kiváncsi vagyok a véleményére...
Ja, egyébként a mailre valószínűleg pénteken lesz válasz. Nagyon jó dolgokat írtál (különösen a két topicról), hasonlóan magvasakat próbálok meg én is válaszolni...
Köszi Szigi! Rád számítottam!
Egyébként ha tudnám, hogy hogy kell vastagabb betűket varázsolni ide, akkor természetesen azzal kiemeltem volna. De mostmár mindegy, mert megfogadom Disp tanácsát, csa ahhoz egy Freemail címet kell nyitnom, mert a régit nem fogadja el kétszer.
OK, akkor intézkedem.
Mark&Disp: Az OK, hogy félreérthető volt, de azért nem kellett volna így nekemesni.
Mark: Tudom, hogy nem vagy sértődős, de pont ezért furcsállottam a hangvételt.
Disp: Te Metallicás vagy?
:-))))))))))))))
Patrona, asszem csak értettem a hozzászólásodat... Lentről felfelé olvastam, és noha nem nagyon emelted ki, hogy ezt most Angel véleménye, azért én gondoltam, hogy ez nem Te vagy...
Van egy olyan sejtésem, hogy Angel olvasta az irományaimat...
"Hiszen minden bűnöm megbocsátható" - na akkor ez miről szól, ha nem a beképzeltségről?
A DM-es beszólása nagyon... furcsa (a furcsa szinónimját gondosan lenyeltem).
Csak Te vagy: Szerintem is Istenről szól, de két másik haverom szerint
1) szerelmesdal
2) egy rajongó írja Ákosnak (azért ez is elgondolkodtató! Különösen, ha megnézzük, hogy a CD borítóban a Csak Te vagy mellett ott látható az életnagyságú képe...)
Miért szeretem Ákost?
- igényes
- nagyon jó, érzékeny és lendületes a zenéje
- kifejezi az ember érzéseit, amit az ember néha ki sem tud fejezni ("Neked soha el nem felejtem, hogy kimondasz dolgokat helyettem")
- intuitív, remek szövegeket ír
- egyenletes színvonalon dolgozik
- néha egy-egy dala segít az Életben is
- nagyot alkotott a Tarzannal (gondoljunk bele: meg kellett egyeznie pl. a szótagszámnak Phil Collins művével, rövid soroknak kellett rímelnie, stb.)
- emberközpontú
- koncertjei fantasztikusak
- koncertjein szemkontaktust keres a közönséggel!!!! (ilyen szerintem nincs még egy. Nem elnéz a levegőbe, hanem mindig egy-egy ember szemébe néz!)
- eszméletlen nagy poénjai vannak néha
Azért értettük félre, mert félreérthető volt...
Érzékeny a lelkünk? Mi van? Aszittem ismersz.
Nem értem, mi furcsálnivaló van abban, ha "egy DM rajongó véleményezi Ákos zenéjét"...
De azért felmerül, hogy állítólag Dave miatt vágatta le a haját és talán drogozik is... Szóval, hogy is van ez?
Én, szeretem, tisztelem Ákos munkásságát, de el kell ismerni, hogy igenis sok köze van a DM-hoz. Mondjuk ez nem baj, talán éppen ettől (is) ilyen jó...
Egyébként az új dal bemutatója vasárnap 20 és 24 között a Danubiuson...
:-))
Na álljunk meg egy kicsit, mert asszem nem világos mindenki előtt a szitu. Ezeket a hozzászólásokat nem én írom, csak egy Angel nevű ismerősöm nevében teszem föl! És nem provokatív céllal.
Disp&aki még félreértette: Ez nem egy "Mode-osok takarodjanak" felszólítás volt. Érzékeny a lelketek. Egyszerűen arról van szó, hogy egy Ákos rajongó furcsálja, hogy DM rajongók véleményezik az Ő kedvencét. Ha ez egy BB topic lenne, akkor talán lenne valami alapja, de Ákos zenéjének semmi köze a DM-hez.
Ok, azt belátom, hogy a megfogalmazás egy kissé dúrva, illetve inkább nyers volt, de pl én nem éreztem sértőnek. Pedig én tényleg fanatikus vagyok.
Viszont az tény, hogy azok közzül, akik rendszeressen írnak ide, csak Wallace, Totyus, és Ugyanmár nem Mode-os. A többi igen.
Én viszont azt nagyon furcsálom, hogy az igazán fanatikus Ákos rajongóktól csak annyi tellik, hogy néha beírnak egy olyat, hogy:"Ákos a király", meg "Imádlak Ákos". Asszem azt mindenképp becsülnünk kéne Angelben, hogy veszi a fáradságot, és próbál minket meggyőzni arról, hogy Ákost gyakran félreértjük.
Ok, erről ennyit, és ha szabad javasolnom, akkor koncentráljato Angel írásának utolsó bekezdésére, mert abban elég sok érdekes kérdés van elrejtve, amit érdemes lenne megvitatni.
Patrona bazzeg! Itt a DM-ról főleg csak Ákossal kapcsolatban esett szó!! Legalább annyira nem bírom ezt a szöveget, mint azt, amikor az a baj, hogy 1-1 alkalommal szót ejtünk másról is a DM klubban...
A kuratórium elnökének pedig üzenem, hogy szerintem most már Lovasinak is csak üzlet ez az egész. Amióta qrva jól megéll ebből, szarik bele, csak mindig uazt löki, hozza a formáját. Ennyi. Pedig ráférne egy kis frissités... Szvsz az Ágy, Asztal, TV-vel bezárólag volt jó, amit csinált. Addig viszont tényleg nagyon tetszett (az is lehet, hogy csak kinőttem belőle - 94-ben már leérettségiztem :-))).
Patrona: 1-2 dologgal értek csak egyet, egyébként nem. Pl. az Ákos-Dave párhuzammal kapcsolatban is butaságokat írsz...