A szedermálnám leveleivel valami gond van. Luykacsosak, némelyik lyukon pókhálószerűség is van. Illetve némelyik levélne a sze van összerágva. Nm látok rajta semmilyen kártevőt. Mi lehet ez, atka? Nemrég vettem Actarát.
Frissen szedve minden málna finomabb. Amikor vendégek jönnek és megkóstolják el vannak ájulva mert amit a piacon kapnak nincs ennyire finom. Persze mert azt már előző nap leszedték, veszít az ízéből és elszáll az illata. Ugyanez igaz az őszibarackra is.
Valaki azt írta korábban, hogy az Autumn Bliss íze és állaga nem az igazi. Hát, nem tudom. Nekem most terem először (idén márciusban kapott tövek) és szerintem nagyon finom, illatos és ugyanolyan állaga van, mint a többi málnának. Én semmilyen különbséget nem éreztem.
Jesszus! Szóval ettől sárgul? Az tény, hogy a trágyaleves öntözés után kezdett el sárgulni. Én meg azt hittem, hogy jót teszek vele... Egy ismerőstől vettem az istállótrágyát és viszonylag érettnek tűnt. Persze nem olyan érett, mint a bolti, szagtalan, morzsalékos.
De akkor milyen formában juttassam ki a tápanyagokat? Tápoldattal?
Köszi. Tény, hogy nagyon sovány a talaj. De többször is öntöztem őket sűrű trágyalével, azt hittem az elég. Jó minőségű, érett marhagytrágyából csináltam esővíz hozzáadásával. Igazából ezután kezdtek el fakulni a levelek... Majd szerzek Wuxalt és csinálok csalánlevet is.
Autumn bliss folytontermő málna, másfél hónapja telepítettem. Nagyon szépen nőnek, de némelyiknek az új levelei túl világoszöldek. Szinte sárgászöldek. Ez a legsárgásabb.
Trágyaleves öntözést többször is kapott mostanában. Sima vízzel pedig átlag 2 naponta locsolom.
A málnám új hajtásai elég világos zöldek, mi okozhatja? Tápanyaghiány? Trágya híján csak pár marék virágföldet tettem alájuk telepítéskor (másfél hónapja). 1 hete gyomirtóztam mellettük, de nem hinném, hogy ment rájuk.
Mint írtam is ,már kicsit kései ültetni,mert nagyon hajt.Azért is írtam az őszt,másrészt most nincs is fölösleg.Ami volt eladtam ill. cseréltem...aztán kipucoltam a sorokat,mert én nem szeretem,ha megy minden felé.Szóval ősz,akkor viszont tudok többféle színűt is...
Mint írtam is ,már kicsit kései ültetni,mert nagyon hajt.Azért is írtam az őszt,másrészt most nincs is fölösleg.Ami volt eladtam ill. cseréltem...aztán kipucoltam a sorokat,mert én nem szeretem,ha megy minden felé.Szóval ősz,akkor viszont tudok többféle színűt is.