Azért is használtam az "nem annyira erőteljes" kifejezést, mert nekem is tetszenek ezek a dalok (illetve nekem csak a Dúdolni halkan), csak nem voltak annyira... erőteljesek :-) , pörgősek, mint a Láss bennem mást, vagy az Indiántánc.
Azért is használtam az "nem annyira erőteljes" kifejezést, mert nekem is tetszenek ezek a dalok (illetve nekem csak a Dúdolni halkan), csak nem voltak annyira... erőteljesek :-) , pörgősek, mint a Láss bennem mást, vagy az Indiántánc.
Patrona: csatlakozom szigihez: a DM topicból kicopyzhatod klubélményeimet... :-))
szigi101: láss csodát, egyetértek veled a dal megítélésben (azért az Utolsó levél ezerszer jobb ennél, az album egyik húzódala... :-))
A múlthéten nekem is szerencsém volt a Keresem az utamhoz, de nem szerettem volna elsőre véleményt írni. Sokáig azon gondolkodtam, hogy vajon az erdetit hallom-e (thnx to Disp), mert hihetetlenül borzalmasan szól! Olyan, mint egy demo felvétel! Jó, ha 5 sáv megy, kész, ennyi.
A szöveg nekem is tetszik, de zeneileg többet vártam Ákostól. A "többszázezres" vonósok eltűnnek a háttérben - ezt a hatást szintivel is el lehetett volna érni -, csak a végén, mintegy 10 másodpercre erősödnek fel...
Sajnos nekem üresnek és egyszerűnek tűnik az anyag. Ha viszont nem feltétlenül hangszerelés, technika, "súlyosság és zsúfoltság" szempontjából nézem (nem mindíg így kell), akkor mint DAL, igenis megállja a helyét, van benne egy kis báj, vagy mi. Sz'al összességében nem rossz, mégha - újból elovasva - a véleményem végkicsengése negatív is... Furcsa számomra negatív kritikát írni Ákosról... :-)))
Nagyon jó kis remix fog születni belőle... :-)))
Ja, sajna van még egy dolog, ami nem tetszik, pedig a témával kapcsolatban én mindig védeni szoktam Ákost: a borító dizájnra gondolok, amiről már szigi101 is írt. Pontozott betűk... Folytassam?
A HDMFC-ről írtam már egy cseppet a DM-topicban, azt küldd el szerintem Angelnek. Ja, és mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de a sok + rettenetesen zavaró a hozzászólásaiban!
Ha érdekli, elküldhetem neki a leadott dalok listáját... (csak nem nyugszom).
Héé, topic, ébresztő! Useless topicja beindult, ez meg leáll???
Mit szóltok az új Ákos-borítóhoz? Only When I Lose Myself "betűtipussal", Scooterre emlékeztető image-dszel. Jajjj...
Viszont kedves Kuratórium Elnöke! Ezúttal nem tette fel a saját arcát a borítóra!!!
A HDMFC beszámolót én már megtartottam egyszer, de úgylátszik nem volt kielégítő. Szigi, Mark, vagy valaki! Ha van kedvetek, akkor írjátok meg a Ti verzótokat mailben, és én eljuttatom Angelnek.
Hát akkor, ha nincsen tma, akkor majd én csinálok 1et, 2őt!!!
Kuratórium elnökének visszaolvasva hozzászólásait, inkább magát teszi nevetségessé a hozzászólásaival és nem tudom, hogy jön ahhoz, hogy bárkit is leszóljon Ákoson kívül a topicban! Ugyanis ez nem is másról, hanem Ákosról szól. Még Őt magát se kéne, mert én úgy gondolom azért beszélünk ezekről a dolgokról, mert valahol az tart minket össze, de ez nagyon jelképes, hogy szeretjük Ákost. Na erről ennyit, de e mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. És a Kispálhoz még valami. Ha mindannyian olvastátok azt a bizonyos Wanted-ot, akkor azt is tudjátok, hogy az Ákos cikket +előzően a barom Lovasival, + tudom is én, hogy kivel beszélgettek, bár ez is eléggé triviális volt. Effektíve, nekem van igazam, mert Ákos utálja a Kispált és akkor is azt mondom, hogy ezen nem is csodálkozom. De ha akarjátok, csináltassatok, egy Kispál topicot a mi kis elnök Úr-unknak és akkor ott majd én leszek a negatív emberke. (és még csak nem is elnök). (A cikkben mellesleg azt mondja Lovasi, hogy „szerintem, irigyel minket”, és erre Ákos + „a többi úgy szól, mintha lavórba pisálnának”, már elnézést a durva +fogalmazásért Ákos nevében, de 1 igénytelen újságban csak igénytelenül lehet +szólalni???) Ha nekem nem hisztek, kérdezzétek + Ákost. Kinek kell a telszáma? Á ennyit azért nem ér +, holmi bagatel vita…
Ezt a tmát kimerítve, örülnék, ha ezt csak +jegyzésként fognátok fel. Köszi.
És valaki 1 kisebb fajta élmény beszámolót is tarthatna a HDMFC-ról.
Angel
Most az vígasztal, hogy amikor jóval album előtt jött ki egy dallal (Dúdolni halkan, Utolsó levél), az mindig egy kevésbé erőteljes alkotás volt, aztán az albummal kijött az a bizonyos "erőteljes dal" (Láss bennem mást, Indiántánc).
A dal aranyos, de ennél több jót nem tudok róla mondani. Pedig szeretnék :-)
Keresem az utam! Látom ti is ezen tmáztok! Én már első hallásra +szerettem adalt, és két észrevételem is van. (Szigi, neked már +int csak a rossz jut az eszedbe…) „Látod nincs mit mondanom…” Ez szerintetek mit jelent? Nem akar tán búcsúzni? Isten/Ákos mentsen + ettől minket, csak ez is felmerült bennem, mint lehetőség. A számra illetve a dal szerzőjére Jamie Winchester-re jellemző a kezdés a gitár solo és a két-két taktus, majd a kis hatásszünetek. Imádom. Egyenlőre erről ennyit, nem győzöm hallgatni, Ákos újra nagyot alkotott, és hogy azért ne legyen ilyen nyálas és csöpögös, ez a kicsit sem elfogult vélemény a szóvégi mássalhangzót igazán elválaszthatná…pl: „bajtés keresem aztaki engem akart…” és még 1 pozitívum Engem is +említ :)))))) (Angyal-nyelven)
Angel
Sziasztok. Ez itt az első hozzászólásom. Eddig a DM-topicon voltam igen aktív.
Régebben szerettem Ákos zenéjét, manapság egyre kevésbé. Valahogy egyre kezd távolodni az ízlésemtől az, amit csinál. De hát ez az én bajom.
Az új dalról már írtam a DM-es oldalon is... Na jó. Szóval szép-szép, de ettől sokkal jobb számokat is írt már Ákos. Én úgy hiszem, hogy az zenei pályája inen már csak lefelé ível(het)...
Én is hallottam. Nagyon gyönyörű dal. De nem az én zenei világom. Szóval biztos, hogy jót fog neki tenni a remixelés. Majd meglátjuk.
Kiváncsi leszek, hogy Szigi mit fog belemagyarázni a szövegbe:-)))))))))))))))))))
Nekem nagyon bejön, őszinte és szép dal. És persze kérdéseket vet fel bennem, de szerintem mindenkiben. Tetszik, nagyon tetszik, a vonósok fantasztikusak, a gitár szintén jól szól, a szöveg egyszerű és érthető, bár ma este még legalább 40-szer meghallgatom és még érthetőbb lesz, vagy ki tudja? Na, kigyönyörködtem magamat, majd kiváncsi leszek az Ákost fikázók véleményére is. Mert lesz neki és nem biztos ,hogy pozitív. Leírtam már hogy mennyire tetszik Ákos új száma?
Éppen futkos a hideg a hátamon. Hallgatom, ahogy Ákos keresi az útját, nekem már most nagyon tetszik, de hát ez nagyon elfogult vélemény, úgyhogy ne higgggyetek nekem. Holnaptól már minden rádióban lehet hallani, remélem ez a dal, valamint a róla kialakuló vélemények mennyisége és ( természetesen ) különbözősége feldobja a topikot.
Infók: Ezzel a dallal kapcsolatosan meg fog jelenni még egy maxi vmikor később, amelyen a remixverseny győztesének verziója mellett profik remixeit is lehet majd hallani.
A most megjelenő maxin egyébként 5 verzió lesz.
"Én valahogy azt érzem ki ezekből a sorokból, hogy Ákos mintegy meglepődik azon, hogy mit térdepelnek a rajongók... "
Valóban meglepődik rajta és igazándiból nem is szereti. Gyakran szoktam az első sorban megfordulni, ott szabályos szervezkedések szoktak menni, hogy mindenki guggoljon le ( az könnyebb ) majd egyszerre a 3. refrénnél fel kell ugrani. Nekem erről nincs különösebb véleményem, viszont nem rontom el mások "térdelését", ezért aztán én is letornázom magam.
Arra nem emlékszem, hogy Ákos letérdelt volna valaha ( nem voltam ott minden koncerten, lehet hogy valami egyedi dolog volt, a rózsát meg valszeg egy rajongó dobta be, majd ő vissza. Tavaly pengetőket dobált: nekem 3 is van, az egyik pl. egy debreceni Ilyenek voltunk.:-)
A bőrnaci-paraszting összeállítás nyugdíjba vonult, az IKON-imidzsbe nem már nem fértek bele.
"Helló, helló, újra itt vagyok. Szólókarriert kezdek. Nem tudom, hogy most, hogy már nincs mögöttem a Bonanza, sikeres leszek-e, félek, hogyha szóra váltom a gondolataimat, már nem fog érdekelni. De ne hidd azt, hogy ez egy új Ákos: Én a régi vagyok. És minden bűnöm, amit eddig tettem, megbocsátható: semmi felelősségem nincs, ha esetleg később kijönnék egy Ikonnal, vagy ha esetleg az én hibámból oszlana fel a Bonanza Banzai."
Éppenséggel ez a verzió is ráhúzható a szövegre, de ezt inkább csak azok gondol(hat)ják, akik Ákost hibáztatják a BB feloszlásáért ( főleg ).
Szünet: éppen most nézem a @2-n a party-tv-t ( Hajrá Betty:-)) és a viájpi azt mondta, hogy az ablak-zsiráf gála után többek között Ákos is megdícsérte őket a produkciójukért. NADE ÁKOS!!
Ebből fognak most egy évig élni.
"Sokmindenben én is egyetértek pl.. angolul énekelni nem tud jol . (a magyar akcentus a legrosszabb a világon) És az is igaz hogy affektál.De ezeken tul kell nézni. Senki nem tökéletes."
Ebben lehet valami, ennek ellenére májusban Londonban fog koncertezni ahova meghívták.
Nem tartom valószínűnek, hogy kifütyülnék a "rossz" kiejtése miatt. Anglia meg nem arról híres, hogy bármit beengednének magukhoz. Jó persze ez "csak" egy koncert, de......
"Most pl. azt számolom, hogy még 16 nap a maxi-ig és a november-i koncert-ig pontosan 241. Tudom, tudom, (nem láttál rég…) ezt hívják fanatizmusnak, de nekem így jó és mégis jó…"
Egyetértek, bár nekem a számolgatásból a seregben elegem lett. Erről a Beavatás dedikálása jut eszembe, ahol a - márciusban még elég vastag - centimet irattam vele alá.
Na és hogy én mit nem szeretek benne?:
Amikor olyan meghívásokat fogad el ( Z+ és társai ), aminek a témája kurvára nem érdekli, de arra használja ki hogy reklámozza az éppen aktuális hanghordozóját. Ékes példa volt amikor a Z+ IZÉ-ben Ádám és Erikaszi mellett ő volt a vendég és a híres szülő és gyermeke volt a téma.
Ákos nem hozott képet a fiáról ( megértem és igazat adok neki hogy nem mutogatja ), de egy Call My Name CD-t igen és azt emelgette fel 10 percenként. Szerintem erre nincs szüksége.
Inkább vezessen több önkéntes mérvadót. Persze nem tudom, hogy a Z+ mint médiatámogató kötelezi e Ákost ilyen baromságokra?
HA esetleg még nem tudnátok:
Az új dal - KERESEM AZ UTAM - prömierje VASÁRNAP ESTE 20:00 körül.
Videócsip: Április 4. körül - természetesen - a Z+-on
Sziasztok,
nagyjából végig követem a topic-ot, és úgy emlékszem nem volt téma még. Szóval a csere-bere...nekem van jópár Ákos Cd-m, mp3, rendes...de szeretném beszerezni a többi Bonanza Banzai és Ákos Cd-t is...szóval lehetne kölcsön, feliratni stb...a többit megbeszélnénk...
aoe