Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3201
Erre a beírásodra utaltam:

„Fogd vissza magad kispajtás, mert gyorsan végetér indexes pályafutásod”

Az IRL adatokkal kapcsolatban, egy másik erős személyiség oktatott más fórumost.

Különben nem szeretem az olyan megnyilvánulásokat  ahogyan nyilatkoztál.

Előzmény: Enzo (3199)
Enzo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3200

Bizonyos ingatlanokat többször is államosítottak. A rendszerváltó pártok, sleppjeik, hivatalaik szépen megosztoztak néhány koncon, köztük olyanokon is, melyeket korábban másoktól vettek el.

Persze a maga idejében minden "jogszerű" volt.

Előzmény: Törölt nick (3195)
Enzo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3199

Vélt IRL adat közlése szerinted a másik fórumozó állati mivoltának taglalása? Az útszéli buzizásról nem beszélve.

Nem fenyegetett meg senki senkit, csupán tanácsoltam. Szerintem olvasgassál modus moderandit, mielőtt hülyeségeket írsz!

Előzmény: Törölt nick (3194)
Sarkany Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3198

Azért a kettő között óriási különbség van!

Tolvajlás tekintetében semmi különbség.

Teljesen mindegy, hogy azt egy diktatúrában, vagy egy demokratikus rendszerben követték-e el. A demokratikus rendszerbeli eset talán annyiból súlyosabb, mivel a társadalom bizalmával visszaélve tette, egy magát demokratikusnak nevező párt...

Látom, különbséget teszel a baloldali és jobboldali tolvajlás között! Egyik számodra bocsánatos, a másik halálos bűn, jóllehet lopás mindkettő!

Kettős mércével mérsz?!

Előzmény: Törölt nick (3195)
tibra Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3197

Valaki mondta a minap (talán Fejtő Ferenc), hogy az egész baj az, hogy Magyarországon a XX.században vagy 9 rendszerváltás volt.

Előzmény: Törölt nick (3185)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3196
Több dologban nincs különbség kettőnk között, de amíg az általad is felhozott ügyek nincsenek jogilag rendezve, addig mindig fennáll a ”casus belli”.

Gondolj bele, államosítanák a te vagyonod?

Jövőt építeni úgy lehet, ha tiszta a múlt!

Előzmény: eR-dei (3193)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3195
Az évszámok megmutatják, hogy rosszul közelíted meg a témát, mert a Fidesz egy demokratikus rendszerben kapott székházat, mint a többi párt is, viszont Apró Antalnak, a jogtalanul elvett Odescalchi hercegek villáját, akit elűztek, utalta ki a kommunista diktatúra.

Azért a kettő között óriási különbség van!

Előzmény: Sarkany (3192)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3194
Meglepőnek és fenntartásokkal fogadom, mikor valaki vélt IRL adat közlése, vagy obszcén szavak, illetve sértegetések miatt, kizárással megfenyegeti a másik fórumozót.

Tapasztaltam már máskor is ezt, ezért megkérdezem, ennyi beírás elég mások likvidáláshoz? Ez normális ügymenet? Ilyen befolyással bírnak egyes emberek itt nálatok?

Előzmény: Enzo (3191)
eR-dei Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3193
Bihari,
természetesen igazad van, az 1945-49 között elrabolt javakat erkölcsi érzékünk és jog szerint is vissza kellett volna adni.
A kárpótlási törvényt többek között ilyen erkölcsi alapon (is) támadták, akkor az alkotmánybíróság - az akkori elnökét gondolom ismered - kimondta, hogy az államnak joga van gazdasági erejéhez mért kárpótlásban részesíteni a volt tulajdonosokat, valamint örököseiket.

Az, hogy államosított villát kaptak az előző rendsezr prominensei, szintén igazságtalan, de nagyon jellemző volt arra a rendszerre. Többek között ezért bukott meg.
Tudnod kell azonban, hogy még nagyon sok más ember is haszonélvezője volt az előző rendszernek, többé kevésbé, pl. én is, aki állami ösztöndíjjal tanulhattam külföldön. És bizonyos kollégiumok bizonyos hallgatói is.

Másrészt azonban a kárpótlás után már nincs mit visszaadni.
Ráadásul inkább azzal foglakozzunk, ki mit akar csinálni a politikában, miért és hogyan.
Előzmény: Törölt nick (3190)
Sarkany Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3192

ezért érdekelt, hogyan vélekedsz arról, hogy a miniszterelnök egy államosított villában tengeti életét?

Miért nem ezzel kezdted!?

A Fidesz is egy ugyanilyen államosított villát kapott a magyar köztársaság közvagyonából székház címén, míg el nem adta és ennek bevétele szőrin-szálán el nem tűnt.

A véleményem mindkét esetre ugyanaz...

Előzmény: Törölt nick (3190)
Enzo Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3191

Namost ez egyrészt törvénysértő, másrészt alpári.

Fogd vissza magad kispajtás, mert gyorsan végetér indexes pályafutásod!

Előzmény: alpenhorn (3187)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3190
Mivel mindig igazságról és erkölcsről tartasz hangzatos előadásokat, ezért érdekelt, hogyan vélekedsz arról, hogy a miniszterelnök egy államosított villában tengeti életét?

Mivel most is megkerülted a válaszadás lényegét, ezért te is csak maszatolsz, mikor konkrét ügyekben nyilatkozni kellene.

Válaszod alapján én egyáltalán nem tartalak jópofa embernek, pedig te próbáltál szellemesen reagálni megkeresésemre.

Előzmény: Sarkany (3188)
Sarkany Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3189

Veled együtt, én is a főemlősök azon kitüntetett csoportjának egyede vagyok, melyet összefoglaló néven "emberek"-nek (homo) jellemzett Orbán Viktor.

Különbözőségünk csupán abban nyilvánul meg, hogy Te homo orbaniensis vagy... 

Előzmény: alpenhorn (3187)
Sarkany Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3188

Mi magyar állampolgárok szeretnénk látni azt az adásvételi szerződést, amely alapján a herceg, a internacionalista proletárnak eladta tulajdonát.

Úgy gondolod, hogy én vagyok az Odescalchi herceg?

Mióta köteles egy herceg az alattvalóknak bármiről is számot adni?

Mióta van olyan kényszerképzeted, hogy Te vagy a nép?

alpenhorn Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3187
Ugy látszik Te is ezen állatok közé tartozól?!
Előzmény: Sarkany (3182)
Enzo Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3186

Nem világos, hogy Sarkanynak mi köze az Odescalchi hercegek vagyonának elrekvirálásához.

Sarkany, Te voltál?

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3185
Sarkany!

Amennyiben ezekre a kérdésekre nem tudsz válaszolni, akkor szintén ajánlom a mea culpa rovatot, ahol kifejtheted erkölcsi tételed!

Az a villa, amelyet Apró Piroska, Apró Antal leánya, valamint az ő édes leánya és kedves férje, Gyurcsány Ferenc népesíti be, az valaha az Odescalchi hercegek tulajdona volt.

Mi magyar állampolgárok szeretnénk látni azt az adásvételi szerződést, amely alapján a herceg, a internacionalista proletárnak eladta tulajdonát.

Kíváncsak lennék, hogy Apró Antal mennyit fizetett ezért a házikóért, amely ma miniszterelnökünk családjának tulajdona.

Előzmény: Sarkany (3059)
Sarkany Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3184

A liberalizmus viszi árokba az országot

Orbán Viktor szerint a Fidesz politikája képviseli a jobb és a baloldali embereket.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8715

A Fidesz úgy látszik mindenkit képvisel(ni akar).

Olyan ez mint a szaktudás: Aki mindenhez ért, az nem ért semmihez!

Sarkany Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3183

Katolikus tíz pont a választásokra

http://www.fn.hu/index.php?id=187&cid=116883

Sarkany Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3182

egyenlőre

Úúhhhhhhh...

Ha valaki magyar érzelmű, legalább az anyanyelv helyesírási szabályait megtanulhatná...

Szerencsére ez nem igaz!

A pingvinek esetében közel 20 %, a delfinek esetében 10-12 %, a tőkésréce sem áll jobban és még sorolhatnám...

Nem mintha pártolnám ezt a jelenséget, de ami tudományosan bizonyított tény, az tény!

Előzmény: alpenhorn (3181)
alpenhorn Creative Commons License 2006.02.04 0 0 3181

Szerencsére ez nem igaz!

De jó, hogy nem szaprodhatnak, "egyenlőre"!

Előzmény: eR-dei (3166)
nilan Creative Commons License 2006.02.03 0 0 3180
Ezek azok a könnyű drogok, amit az Szdsz liberalizálna? :))
Előzmény: eR-dei (3179)
eR-dei Creative Commons License 2006.02.03 0 0 3179
na fussunk neki mégegyszer:

Előzmény: eR-dei (3178)
eR-dei Creative Commons License 2006.02.03 0 0 3178
plakáttervem:

hihi
Sarkany Creative Commons License 2006.02.03 0 0 3177

Felszállt a pufajkás turul

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/

:)))

eR-dei Creative Commons License 2006.02.03 0 0 3176
Tévedni emberi (felmérő) dolog.
Már soxor idéztem, a 2005 évvégi adatokból. Azok mást mutatnak.
Már olyan sokszor volt ez, nagyon sok meglepő adattal.
Egy dolog akadályozza szerintem a szélessáv további terjedését és ez az ár.
Szerintem.
Előzmény: nilan (3175)
nilan Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3175
Esetleg egy kis fekete humor? :))

http://index.hu/tech/net/gfk060202/
Előzmény: eR-dei (3174)
eR-dei Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3174
E heti viccem:

"Jean, ma még ugye nem ígértem semmit?
Nem Uram, de még csak reggel fél nyolc van..."
Enzo Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3173

"A szolgáltatási szférában ugyanis akkor veszünk fel új munkaerőt, ha a meglévővel nem tudjuk minőségben kiszolgálni a szolgáltatást igénybe vevőt, nem pedig akkor, ha csökken a munkaerő költsége."

Közlöm, hogy a munkaerő költsége a termelésben sem olcsóbb mint máshol.

Az elméleti közgazdászok ezzel pontosan tisztában vannak, ha nem tompítja el a látásukat pártjuk által adott valamilyen színű szemüveg.

Tőkeigényes iparágakban adott technológia mellett a munka-tőke arány nem változtatható meg egyik pillanatról a másikra. A járulékcsökkentés hatása hosszabb távon okozhat változást, ugyanis ha egy új berendezésnek/technológiának alternatívája a többlet élőmunka, akkor a gép megtérülését jelentősen rontja az "olcsó" munkaerő. De csak azért, mert alacsonyabb a munkabér, SEHOL nem vesznek fel ugyanyi a feladatra plusz munkaerőt.

A házon belüli munkanélküliség ideje a múlt homályába vész lassan.

Ezt megírhatod az ismerősödnek.

Előzmény: eR-dei (3172)
eR-dei Creative Commons License 2006.02.02 0 0 3172
Viszont itt egy ismerősöm levele a többszázezer új munkahelyekkel kapcsolatban:

>>Na mondjuk akkor én megmagyarázom )
Van mondjuk egy turista irodám, ahol voltaképpen ügynökként árulom nagy cégek külföldi útjait. Jelenleg öten dolgozunk az irodán.
Ha lecsökkentik a TB terheket 33 %-al, akkor lesz annyi plusz pénzem, hogy felvehessek egy munkanélkülit dolgozni hatodik alkalmazottnak, hiszen a 6 alkalmazottam teljes költsége annyi lesz, mint jelenleg az öt alkalmazotté. Ez így igaz.

De vajon ezt fogom -e tenni ?

Nos, az ez évi elemzések alapján elmondhatom, hogy az irodám forgalma nőni fog 6 - 8 %-al, mert jó iroda és jó a reklámom is, a tavalyihoz képest máris ennyi az előjelentkezés nálam az utakra. Így az árbevételem 6 - 8 %al fog nőni, és 33 %-al csökkennek a terheim, akkor én nem veszek fel ujabb (és egyébként fölösleges) munkaerőt, hanem először emelni fogom az alkalmazottjaim viszonylag alacsony fizetését, a maradék többletből pedig beruházok új bútorra + PR-ra.
A szolgáltatási szférában ugyanis akkor veszünk fel új munkaerőt, ha a meglévővel nem tudjuk minőségben kiszolgálni a szolgáltatást igénybe vevőt, nem pedig akkor, ha csökken a munkaerő költsége.
Nos nálunk nem jön létre új munkahely, vagyis az elméleti közgazdászok ezt benyalták. <<
Előzmény: eR-dei (3171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!