Keresés

Részletes keresés

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 98
Aranyos vagy, ami a nemeket illeti különösen, az lenne az ideális, de én bármilyen párosításnak örülni fogok, egyszer már azt mondtam, hogy azt sem bánom, ha homokosok lesznek, persze azért nem repdesnék az örömtől, de....
Előzmény: packages (82)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 97
Az én terhességi korom most 13 hét az előző uh alapján. Akkor viszont a szülés időpontja is tolódik. Ja és 28 éves vagyok. (Miért van, hogy mindig 18-at írok? Pedig már nem is szeretnék annyi lenni...)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 96
A tarkóredő nekem hüvelyi uh volt. Pont két hete voltam, én is reménykedtem, hogy hátha nem....
Képzeljétek, az előbb csöngettek, és ki állt az ajtóban? A védőnő. Hozta az eredményeimet. Tök rendes tőle, de hirtelen elakadt a lélegzetem, mert ma még semmit nem csináltam, szokásos reggeli rumli, nincs elmosogatva, beágyazva stb. Ezért nem szeretem a váratlan vendégeket. De úgy néz ki, hogy ezentúl mindig rendben kell tartani a lakást, mert bármikor megérkezhet...
Előzmény: Jázmin79 (80)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 95
Jázmin iwiwen te találtál meg? A cicából gondolom.:)))
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 94
:( elvileg az enyémnek is van tanácsadó időpontja, de mivel sokat van ott egyébként is, ezért mindig lehetett vele beszélni. Lehetne igazán rugalmasabb, biztos nem négy óra a heti munkaideje közalkalmazottként :S
Előzmény: packages (90)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 93
ugyan nem tea, de a lándzsás utifű segíthet, és sztem terhesség alatt is mehet.
Előzmény: fnémonika (91)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 92
Homeopátiás cuccot szedhetsz. Én is szedtem 8 hetesen, patikában ajánlották.
Neked szerintem a Stodal szirup lenne jó, próbáld ki nekem bevált!

Packages!
Toldót mintha az Anita kismamafehérneműi között láttam volna.
Előzmény: fnémonika (91)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 91
A 12 hetes ultrahang hüvelyi előtte pisilj, mert kizavarnak esetleg wc-re.
A fogászaról annyit hogy nekem gázos eljutni 13:00 -től rendel 16:00-ig
13-kor érek haza a gyerekekkel, busz 2:45-kor 15:30 mire a dokihoz érek, ugyhogy várom párom mikor lesz itthon hogy eljusak oda is.
Ma egyépként vukkal kezdtem a napot, nem a baba véget olyan köhögés kapot el hogy minden vissza nézet, rendesen megfáztam és nem javasolnak semmilyen gyogyszert,
a száraz köhögéstől meg már a fasfalam is fáj, hiába tea, méz,citrom ,vitamin egyre roszabb, tea tippeket várok. Minden érdekel ami segithet!! Mert ez sem jo a babának hogy álandoan rázkodik.
packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 90

Igen a toldás csak a hátára vonatkozik. Nekem egyelőre az kezd szűk lenni. Ja és a pántokat kellett kiengednem teljesen. Ha már ez sem elég, kénytelen leszek újat venni.

Szoptatós melltartóm már van egy. Még évekkel ez elött kaptam anyukámtól. De még nem nőttem bele. :)

Nincs másik időpont. 2 napon rendel és mind a 2 napon 2 órát dél körüli időpontban. Azt hiszem, akkor kénytelen leszek szólni a főnöknek, hogy van egy kis dolgom, pár órára el kell mennem. Ha más is megteheti, akkor én is.

Előzmény: zsejkee (88)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 89
Fogászatra szerintem a második trimeszterben érdemes menni, addigra már kiderül hogy romlottak-e a fogak. Én 1 hónap múlvára tervezem. Meg igazából szülés után érdemesebb menni.

Nekem mindig megjegyzi a védőnő, hogy menjek fogászatra, de szerintem mindenki maga döntse mikor érzi úgy hogy el kell mennie.

Ja és nem kötelező!
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 88

köszi!

toldó: a hátát még értem, de a kosarát hogy toldod meg? vagy csak az én melleim nőttek megint egy méretet? :)

én nem fűznék nagy reményt ehhez a fél órához.... még ha időre is mész, nagyon sok mindent kérdez első alkalommal (családi örökletes betegségek, panaszok), kitöltögeti a kiskönyvet (nálunk legalábbis), elmondja mit hogyan tovább, mikor gyere legközelebb, telefonszámot ad, egyéb kötelezők (súyt mér vagy kérdez...) nem lehet vele munka előtti v. utáni időpontot megbeszélni?

Előzmény: packages (86)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 87
Szia Packages!

Nagyon jó a táblázat !!! Köszi!! Ügyes vagy!!!!!!
Talán még azt be lehetne venni, hogy ki hol lakik.

Jázmin!
A tarkóredő általában hüvelyi UH. De hallottam már olyat is, hogy valakinek hasi volt.
Ilyenkor még a hüvelyi pontosabb.

Ja képzeljétek találtam pár majdnem nyári ruhát amibe még beleférek kismamaöv nélkül is! De a hasam nő, ugyhogy nem értem, hogy férek bele, de örülök!

Lujzer!
Megvan az állítható melltartó: Triumph Mamabel (mellel együtt növő terhességi melltartó). A neve: Mamabel Micro Stretch
A neten találtam rá. Erre gondoltál?

packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 86

Javítottam. És shaish korát is.

Én holnap megyek először a védőnőhöz. 1-re megyek, így el kell lógnom a munkából. Remélem nem tart tovább fél óránál, mert a másfél órás eltűnés már elég feltűnő lenne. És az időbe még az útnak és az ebédnek is bele kell férnie.

Melltartó kérdés. Az egyik terhes könyvemben azt olvastam, hogy lehet toldót venni hozzá, és akkor még egy darabig nem kell újat venni. Persze még sehol sem láttam ilyet, így az sem biztos, hogy nálunk is létezik.

Előzmény: zsejkee (85)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 85

nekem jó, köszi!

a nevemet kijavítanád? (zeejkee van írva - zsejkee)

Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 84

Köszönönm, hogy javítottad a nevemet.

Szerinem shaish terhességi kora nem jó, nem lehet 11+1, annyi én  vagyok és ő 5 nappal korábbra van kiírva.

zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 83

a tarkóredő emlékeim szerint hasi UH.

Sajnos tényleg elég sok helyre kell menni, kicsit zűrös ez az egész rendszer, nekem a védőnővel mázlim van, nagyon kedves, jókat beszélünk, sokszor őt hívom fel a gyerekorvos, vagy a háziorvos helyett ha valaki betegeskedik.

packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 82

Lujzer, én most vagy nagyon nem tudok számolni vagy te nem 6+2 vagy. Akár hogy is néztem, ha február 20-án volt az utolsó menstruációd, akkor nem 6+2, hanem 7+2 vagy. Valahol elszámoltál egy hetet. Vagy én, de akkor nem értem hol.

Most lehet reklamálni, ha valakinek nem jó a terhességi kora.

Előzmény: lujzer (59)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 81
Engem a védőnő elküldött belgyógyászatra, EKG-ra és fogászatra is azzal az utasítással, hogy feltétlenül pecsételjenek a kiskönyvbe az orvosok. Domival is végig kellett ezt járnom. Ennnyire nem érek rá. Sőt.
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 80

Nem buta kérdés :) Mióta megvan a kiskönyvem nem voltam Nála. Utsó UH-m 9+1 naposan volt, utána mentem kiskönyvért. Jövő hétfőn megyek hozzá, most hívtam a kórházat, kedden ügyel a dokim, akkor lesz a tarkóredőmérés. Az mindenképpen hüvelyi UH?

Jól felborította a rendemet, h. nem hétfőn ügyel, mert holnap viszem leadni a labort, azaz kedden mehettem volna a háziorvosomhoz az eredményekért, ami így csütörtökre tolódik :) Közbe jó lenne elslattyogni fogászatra (húdenehezenveszemrámagamat).

Előzmény: fnémonika (76)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 79

Igen, vannak ilyen emberek. A rosszindulat és az alacsony intelligenciaszint "csodákra" képes. Úgyhogy Irgalmatlan nővérkével teljesen egyetértek.

Terhesen mehet szuri, hogy lidokain, vagy valami más azt nem tudom, nekem vagy 5x kellett mennem az előző terhességem alatt a fogorvoshoz, és kaptam szurit. AZt mondta a doktornő, hogy nem jut el a méhemig, helyi érzéstelenítő.

Előzmény: packages (65)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.10 0 0 78
Ekg-ra és fogászatra nem küld senki, ha menni akarsz vagy nőgyogyász vagy körzetistől beutalót kérsz ez ekgra vonatkozik, fogorvoshoz annak idején sem küldtek csak elmentem, ezeket a vizsgálatokat azért javasolják, mert a terheséget,v. mert a terheség a szervezetedet befolyásolja. Szóval járj utána hova tartozol és meny.:))Saját érdeked, nem véletlen van a kiskönyvben hely számukra.
Előzmény: Éloin (77)
Éloin Creative Commons License 2007.04.10 0 0 77

Nekem eddig 1db beírásom van (a védőnőtől), és nem küldött sehová, se EKG, se fogászat se semmi. Itt a topikokból olvasgatom ki, hogy mikor-hová kéne mennem.

Mondjuk az EKG-t nem sajnálom, fogászatra amúgy is mennem kell (kiesett egy tömésem:(   ).

Tényleg: lidocaint kaphatok várandósan??????

Melltartó: nekem eddig 75B volt.A 4.héttől kezdve folyamatosan feszül, nő (most egy kicsit leállt).Próbálgattam 80-asokat mindenféle kosárméretben, de szorította a hátamat.Nem is értettem a 75jó, a 80 szorít??? Fordítva vagyok bekötve? :))))

Szóval még nem vettem nagyobbat, de így a kötözött sonka effektus........tudjátok:D

Éloin 11+2

Előzmény: mmarek (72)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.10 0 0 76
Jázmin buta kérdés a leleteidet a nőgyogyász nem nézi ,pecsételi?
A védőnőhöz nem ő küldöt kiskönyvért?Leletel amin szerepel a terheségre vonatkozo adat? Itt is van káosz de nem ekkora.Most alakitják a kórházunkat át, megszüntetik az sztk-kat, fogalmam nincs hol kell vérvételt csinálnom hova menjek, mit szüntetek meg az sztk-nal mi költözöt már a kórházhoz.:((
Előzmény: Jázmin79 (75)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 75

Na akkor meggyőzöm a nődokim, hogy írjon Ő is bele :)

Mmartek, nekem a háziorvos ad beutalót laborra + EKG, + az eredménnyel is hozzá kell visszamenni. De most majd a 16 hetes vérvételre lehet meggyőzöm a nődokim, bár Ő szerintem csak a kórházba tud adni, míg a háziorvos a kis laborba is a rendelője mellett, ahol lényegesen kevesebben vannak...

Előzmény: fnémonika (73)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.10 0 0 74
Egyépként a nőgyógyász nálam, a védőnő csak a vérnyomást meg a súlyt ,ill. a vizelet eredményt, a doki utána vizsizsgál, itt igy müködik. A védőnőmel csak ha akkarok valamit kérdezni, de ő nem a petefürkész védőnője, hanem a területim.
Az ekgt a házi orvosom csinálta, mivel ő sebész orvos és megcsinálhatja az ekgt.
Nagy ultrahangra kórházhoz járok, ezen kivül család gondozoba az orvosomhoz.
Ennél a kórháznál szülészorvos a dokim.
Előzmény: fnémonika (73)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.10 0 0 73
Jázmin összesen 5 x kell szerepelnie a beirásnak a kiskönyvben.
1.a Terheség megálapitása
2.12 hetes ulthang
3.16 vérvétel
4.20 hetes ulthang
5.26-28 hétben erre nem emlékszem pontosan vérvétel.
6. 30 hét körül megnézik befordult -e már a baba
ezt mind orvos igazolja,dátum ,pecsét. ez elég szülés után igazolást adnak róla ezt kell bemutatni.Mire megszülsz minden meglesz nyugi :))
Előzmény: Jázmin79 (68)
mmarek Creative Commons License 2007.04.10 0 0 72
Nekem eddig csak a védőnő írt, a nődokim nem, pedig odaadtam neki. Szerintem csak azért van nálam,hogy ne kelljen kifizetnem a vizitdíjat. A házidokihoz minek kell járni? Én csak a táppénzes papírért szoktam menni, de olyankor vele nem is kell találkoznom. Minden beutalót a védőnő ad, és az eredményeket is ő nézi meg. Eddig még nem küldött a háziorvoshoz, csak belgyógyászhoz, meg vérvételre...
Allia Creative Commons License 2007.04.10 0 0 71
Lányok, a szülés terhesség 3.0 topik nagy múltú táblázatába is be lehet jelentkezni (indexesbabak.uw.hu), az egyetlen feltétel, hogy viszonylagos rendszerességgel kell írni, illetve a változásokról szólni. Azt a táblát én vezetem.
zsejkee Creative Commons License 2007.04.10 0 0 70
A nődoki is pecsételhet bele, nekem tavaly hol a védőnő, hol a nődoki írt bele.
zsejkee Creative Commons License 2007.04.10 0 0 69

Húha, lányok!

Gondoltam átolvasok ide, jól belehúztatok :D

Akkor: életkor 31, van két tesó, az egyik 9 éves, a másik 10 hónapos, mindkettő fiú.

Bp-i vagyok, Bajcsyban szeretnék szülni.

Émelygés hányás nuku, bár ez nem kell a táblázatba :)))

(nekem nem nyílik meg, szóljatok, ha kell még bele valami.)

Mellfeszülés: nekem van, múltkor is volt, de nem vész.... 75B-ről 85C-ig jutottunk.

A C&A-ban vannak jó szoptatós melltartók, pamut, kényelmes, és nem horror az ára sem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!