Keresés

Részletes keresés

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 119

Igazából sok mindenre nem tudsz, ill. hogy ne erőltesd meg magadat, ne emelj, szedjél magzatvédő vitamint, és pihenj amennyit tudsz, de állítólag a szervezet mindent jelez, hogy mi jó neki. Bizzál a babában:)

A koraterhes vetélések legnagyobb része a baba genetikai eredetű problémája, ami ellen nem tudnak semmit tenni, ill. nem is biztos, hogy jó lenne, ha tennének, mert tuti beteg baba születne belőle. Bocs a morbidságért.

Előzmény: liv81 (113)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 118

A védőnöknek elő van írva egy kötelező váratlan látogatás, mert úgy tud igazán - az okosok szerint - környezet tanulmányt végezni. Én mondjuk próbáltam ezt kivédeni azzal, hogy van egy 45 kg-os kutyánk, és nem szeretném tveszélyeztetett terhesen őt megtartani, ha esetleg nem szimpi neki, így jó lenne, ha a férjem is otthon lenne, így megállapodtunk, hogy telefonál előtte.

Egyébként én sem tartom illendőnek, hogy csak úgy beállít, nem vagyok rendetlen, de nem mindig patent rend van mindehol, úgy, ahogy egy vendéget fogadnák, főleg, mondjuk egy rossz napomon, amikor hányinger és fáradtság kerülget.

Gaspi

Előzmény: Éloin (117)
Éloin Creative Commons License 2007.04.11 0 0 117

Ez milyen dolog már, hogy csak úgy beállít a védőnő?????

Nekem erre hétre ígért egy lakáslátogatást, de azt mondta, hogy mindenképpen telefonál előtte. Ez azt hiszem a minimum, hiszen gondolom te sem vagy otthon egész nap és nem biztos, hogy a lakás is 'partyképes'.

Mondjuk hozzánk be sem tudna jönni (a lépcsőházba), mert én már nem veszem fel a kaputelefont, mert állandóan csak szórólaposok jönnek, ők meg szépen beengedik a hajléktalanokat is .

Van itt valaki aki esetleg a SOTE I.re jár terhesgondozásra???

Előzmény: mmarek (96)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 116
Jó, hogy mindenre tudtok nekem megnyugtató választ adni, mert erről is már rémhíreket hallottam... :)
Előzmény: Ammandina (115)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 115
6 hetes terhes voltam, amikor a bölcsis csoportban, ahova a fiam jár, skarlátos megbetegedés történt. de seni sem kapta el még a csoportból. Felnőttek nagyon ritkán kapják el. Magának a skarlátnak nincs magzatkárosító hatása, antibiotikummal gyógyítható. Viszont magas lázzal jár, a mi terhesen, főleg koraterhesen nagyon rossz.
Előzmény: liv81 (114)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 114

Én eddig még semmilyen leletet nem kaptam, ez is fura.

Tényleg tudtok valamit a skarlátjárványról? Bár ez biztos változó helyileg, de azt hallottam országosan sok a beteg. Ilyenektől félek, főleg, mert üzletben dolgozom.

Előzmény: airik (112)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 113
Mostmár kivárom az ápr. 19-et, mert már a főnökömnek is azt mondtam. Remélem addig minden rendben lesz. Mire kell az első hetekben nagyon vigyázni?
Előzmény: gaspoltshofen (109)
airik Creative Commons License 2007.04.11 0 0 112
Én is gondoltam, hogy kiiratom magam az elején, főleg hogy a fenyegető vetélés mint diagnózis, és a javasolt pihenés ott figyelt a leletemen, de mindig volt valami vírus ami miatt nem akartam bemenni a háziorvos rendelőjébe, nálunk olyan hülye rendszer van, hogy tilos a váróban szellőztetni. Pedig igazán kaphattam volna egy kis táppénzt, ha már dolgozni úgysem voltam.
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 111
Ez megnyugtató, köszi.
Előzmény: Ammandina (108)
airik Creative Commons License 2007.04.11 0 0 110
Sziasztok! Az én adataim a mensim alapján jók. Remélem a dokim is így fogja gondolni a mai vizsgálat után!
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 109

Szia,

szerintem azért mondta, hogy várjátok meg az első Uh-t, amikor láttok petezsákot v. már babát is, mert igazából a dokik onnéttól fogva tekintik terhességnek, de ha a nőgyógyászod nem akar javaslatot adni, akkor menj el a házidokidhoz, és beszéld meg vele. A 12. hétig ők is kiírhatnak terhességgel, utánna már csak nővédelmi. Egyébként 12. hét előtt is kírhat a doki táppénzre, sőt ez is elég veszélyes időszak, én a 6. héttől vagyok, mert elkezdtem vérezni, és már nem is nagyon fognak visszaengedni. Szóval ne hagyd magad, a baba az első.

Gaspi

Előzmény: liv81 (103)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 108
Bármikor kiírhatnak a terhességed alatt. Az első 12 hétben meg pláne. Pihenj sokat.
Előzmény: liv81 (106)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 107

Rendben:) Esetleg kérdőjelet tehetsz oda, mint a többiekhez.

Gaspi

Előzmény: packages (102)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 106

Köszi a gyors választ.

Én is így gondolom, hogy az utazgatás nem tesz jót.  Mostmár a munkahelyemen jeleztem hogy 19-e után nem jövök, szóval akkor mindenképp kiíratom magam.

Előzmény: mmarek (104)
fozolalu Creative Commons License 2007.04.11 0 0 105

mályvalevél jól felszaggatja a köhögést, de jó még az édeskömény, és a kakukkfű is

azért a dokidat kérdezd meg lehet-e, de az én természetgygyászom szerint ezek mehetnek terhesen is

Előzmény: fnémonika (91)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 104
Engem amikor kértem kiírtak. Volt már egy elhalt terhességem, nem akartam kockáztatni. Ha kéred, akkor ki kell, hogy írjanak. Én azért nem akartam maradni, mert éppen mindenféle járványok voltak a suliban, nem akartam elkapni a skarlátot, vagy valami hasonló gyönyörűséget. Egyébként én úgy tudom, hogy az utazás se tesz jót főleg az első 12 hétben.
Előzmény: liv81 (103)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 103

Sziasztok Lányok! Csatlakozhatom hozzátok?

Én az 5. hétben járok. Eddig egy UH-n voltam, 19-én megyek vissza a dokimhoz. Megkérdeztem tőle mikor mehetek táppénzre, mert 40km-re járok dolgozni, és így elég kellemetlen az utazgatás, + endometriózisos vagyok, két hasi műtéten túl, szóval voltak előzmények, és ez az első, várva-várt terhességem. Szerintetek kiírathatom magam már ezek tudatában? Mert a doki azt mondta, a következő UH-n majd meglátjuk. Mert olyat is hallottam, hogy a 12 hét előtt nem nagyon írnak ki...De én nem szeretnék kockáztatni...

Üdv mindenkinek:

liv

packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 102
Majd ha már biztosan kiderül, akkor átírjuk. De azt hiszem, azt kihagyom a táblából, hogy akár homokosak is lehetnek, hacsak nem ragszkodsz hozzá. Még a végén pár év múlva számonkérnék rajtad. :)
Előzmény: gaspoltshofen (98)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 101
Igen garázdálkodtam, volt egy kis időm és párótokat megkerestelek :))))))
Előzmény: fnémonika (95)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 100
Pedig mennyit gondolkodtam, hogy honnan a csudából tudhatod ilyen korán :D
Előzmény: gaspoltshofen (98)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 99
Ha nem nagy az eltérés az uh-n mért és a menzis terhességi kor között (1 héten belül van)akkor szvsz nem érdemes módosítani a terhességi kort és a szülés várható idejét. Az úgyis csak egy becsült időpont. Ráadásul a babák nem egyenletesen fejlődnek, az egyik héten egy picit jobban, a másikon egy picit kevésbé.
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 98
Aranyos vagy, ami a nemeket illeti különösen, az lenne az ideális, de én bármilyen párosításnak örülni fogok, egyszer már azt mondtam, hogy azt sem bánom, ha homokosok lesznek, persze azért nem repdesnék az örömtől, de....
Előzmény: packages (82)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 97
Az én terhességi korom most 13 hét az előző uh alapján. Akkor viszont a szülés időpontja is tolódik. Ja és 28 éves vagyok. (Miért van, hogy mindig 18-at írok? Pedig már nem is szeretnék annyi lenni...)
Előzmény: packages (82)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 96
A tarkóredő nekem hüvelyi uh volt. Pont két hete voltam, én is reménykedtem, hogy hátha nem....
Képzeljétek, az előbb csöngettek, és ki állt az ajtóban? A védőnő. Hozta az eredményeimet. Tök rendes tőle, de hirtelen elakadt a lélegzetem, mert ma még semmit nem csináltam, szokásos reggeli rumli, nincs elmosogatva, beágyazva stb. Ezért nem szeretem a váratlan vendégeket. De úgy néz ki, hogy ezentúl mindig rendben kell tartani a lakást, mert bármikor megérkezhet...
Előzmény: Jázmin79 (80)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 95
Jázmin iwiwen te találtál meg? A cicából gondolom.:)))
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 94
:( elvileg az enyémnek is van tanácsadó időpontja, de mivel sokat van ott egyébként is, ezért mindig lehetett vele beszélni. Lehetne igazán rugalmasabb, biztos nem négy óra a heti munkaideje közalkalmazottként :S
Előzmény: packages (90)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 93
ugyan nem tea, de a lándzsás utifű segíthet, és sztem terhesség alatt is mehet.
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 92
Homeopátiás cuccot szedhetsz. Én is szedtem 8 hetesen, patikában ajánlották.
Neked szerintem a Stodal szirup lenne jó, próbáld ki nekem bevált!

Packages!
Toldót mintha az Anita kismamafehérneműi között láttam volna.
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 91
A 12 hetes ultrahang hüvelyi előtte pisilj, mert kizavarnak esetleg wc-re.
A fogászaról annyit hogy nekem gázos eljutni 13:00 -től rendel 16:00-ig
13-kor érek haza a gyerekekkel, busz 2:45-kor 15:30 mire a dokihoz érek, ugyhogy várom párom mikor lesz itthon hogy eljusak oda is.
Ma egyépként vukkal kezdtem a napot, nem a baba véget olyan köhögés kapot el hogy minden vissza nézet, rendesen megfáztam és nem javasolnak semmilyen gyogyszert,
a száraz köhögéstől meg már a fasfalam is fáj, hiába tea, méz,citrom ,vitamin egyre roszabb, tea tippeket várok. Minden érdekel ami segithet!! Mert ez sem jo a babának hogy álandoan rázkodik.
packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 90

Igen a toldás csak a hátára vonatkozik. Nekem egyelőre az kezd szűk lenni. Ja és a pántokat kellett kiengednem teljesen. Ha már ez sem elég, kénytelen leszek újat venni.

Szoptatós melltartóm már van egy. Még évekkel ez elött kaptam anyukámtól. De még nem nőttem bele. :)

Nincs másik időpont. 2 napon rendel és mind a 2 napon 2 órát dél körüli időpontban. Azt hiszem, akkor kénytelen leszek szólni a főnöknek, hogy van egy kis dolgom, pár órára el kell mennem. Ha más is megteheti, akkor én is.

Előzmény: zsejkee (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!