Keresés

Részletes keresés

fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 128
Isten hozott köztötnk, bocs hogy csak most reagálok ,de boltba ,és tejért voltam igy lemaradtam, most szuszogok és olvasok vissza felé.:))
Előzmény: liv81 (103)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 127
Homopátiás gyogyszereket a patikus hölgyünk szokot kiadni ,mert a doki hozzá küld ha terheség alatt beteg vagyok, ő mosa kezeit nem javasol semmit tea ,fekvés, teszem hozzá én sem szivesen szedek gyógyszert ,csak ha döglödöm, sajnos gyerekkorból vissza maradt aszmám van, ezért fuladom mikor komolyabb a nátha,egyépként nem kell semit használnom anyira kinötem, most a gyerekek is betegek mind itthon, nekik irt gyógyszert ,de igy vissza fertőzőm őket is.
Előzmény: fozolalu (105)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 126
gyógyszertárban az Elevitet ajánlották, vettem is.
Előzmény: csacskamacs (125)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 125
Nekem a nődokim azt mondta, hogy 3 hónapig a folsav is elég napi 1mg, aztán térjek át a terhesvitaminra. Én most Gravidát szedek 1 hete, eddig bevált.
Előzmény: liv81 (121)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 124

Én külön megkérem a védőnőt, hogy ne jöjjön váratlanul, telefonáljon előtte.

1. nem biztos, hgy otthon vagyok

2. ha felkelt legmélyebb álmomból, tuti morcos lezsek, én ennek hangot is adok.

Élion, én a SOTE I-re járok.

Előzmény: Éloin (117)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 123
Hát ja. :)
Előzmény: airik (122)
airik Creative Commons License 2007.04.11 0 0 122
Én meg ha tehetem 11 körül mászok ki az ágyból, felőlem dörömbölhetne a védőnő az ajtón 9-kor.
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 121

A terhesvitaminból többféle van? Melyiket ajánljátok?

A doki nem mondta, hogy már szedjem, de akkor lehet hogy mindjárt át is megyek a gyógyszertárba... Folsavat hallottam még hogy kell a baba normális fejlődéséhez. Ezt külön is kell szedni, vagy a terhesvitaminban van elég?

úgy kb. hanyadik hét után nyugodhatunk meg, hogy mostmár nem lesz baj?

Előzmény: gaspoltshofen (119)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 120

Elég fura ez a váratlan látogatás... Ez a terhesség melyik harmadában szokott lenni, vagy bármikor? Én se szeretem, amikor csak úgy beállít valaki.

Tényleg, ha táppénzen vagy, attól még nem vagy köteles mindig otthon lenni, nem?

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 119

Igazából sok mindenre nem tudsz, ill. hogy ne erőltesd meg magadat, ne emelj, szedjél magzatvédő vitamint, és pihenj amennyit tudsz, de állítólag a szervezet mindent jelez, hogy mi jó neki. Bizzál a babában:)

A koraterhes vetélések legnagyobb része a baba genetikai eredetű problémája, ami ellen nem tudnak semmit tenni, ill. nem is biztos, hogy jó lenne, ha tennének, mert tuti beteg baba születne belőle. Bocs a morbidságért.

Előzmény: liv81 (113)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 118

A védőnöknek elő van írva egy kötelező váratlan látogatás, mert úgy tud igazán - az okosok szerint - környezet tanulmányt végezni. Én mondjuk próbáltam ezt kivédeni azzal, hogy van egy 45 kg-os kutyánk, és nem szeretném tveszélyeztetett terhesen őt megtartani, ha esetleg nem szimpi neki, így jó lenne, ha a férjem is otthon lenne, így megállapodtunk, hogy telefonál előtte.

Egyébként én sem tartom illendőnek, hogy csak úgy beállít, nem vagyok rendetlen, de nem mindig patent rend van mindehol, úgy, ahogy egy vendéget fogadnák, főleg, mondjuk egy rossz napomon, amikor hányinger és fáradtság kerülget.

Gaspi

Éloin Creative Commons License 2007.04.11 0 0 117

Ez milyen dolog már, hogy csak úgy beállít a védőnő?????

Nekem erre hétre ígért egy lakáslátogatást, de azt mondta, hogy mindenképpen telefonál előtte. Ez azt hiszem a minimum, hiszen gondolom te sem vagy otthon egész nap és nem biztos, hogy a lakás is 'partyképes'.

Mondjuk hozzánk be sem tudna jönni (a lépcsőházba), mert én már nem veszem fel a kaputelefont, mert állandóan csak szórólaposok jönnek, ők meg szépen beengedik a hajléktalanokat is .

Van itt valaki aki esetleg a SOTE I.re jár terhesgondozásra???

Előzmény: mmarek (96)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 116
Jó, hogy mindenre tudtok nekem megnyugtató választ adni, mert erről is már rémhíreket hallottam... :)
Előzmény: Ammandina (115)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 115
6 hetes terhes voltam, amikor a bölcsis csoportban, ahova a fiam jár, skarlátos megbetegedés történt. de seni sem kapta el még a csoportból. Felnőttek nagyon ritkán kapják el. Magának a skarlátnak nincs magzatkárosító hatása, antibiotikummal gyógyítható. Viszont magas lázzal jár, a mi terhesen, főleg koraterhesen nagyon rossz.
Előzmény: liv81 (114)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 114

Én eddig még semmilyen leletet nem kaptam, ez is fura.

Tényleg tudtok valamit a skarlátjárványról? Bár ez biztos változó helyileg, de azt hallottam országosan sok a beteg. Ilyenektől félek, főleg, mert üzletben dolgozom.

Előzmény: airik (112)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 113
Mostmár kivárom az ápr. 19-et, mert már a főnökömnek is azt mondtam. Remélem addig minden rendben lesz. Mire kell az első hetekben nagyon vigyázni?
Előzmény: gaspoltshofen (109)
airik Creative Commons License 2007.04.11 0 0 112
Én is gondoltam, hogy kiiratom magam az elején, főleg hogy a fenyegető vetélés mint diagnózis, és a javasolt pihenés ott figyelt a leletemen, de mindig volt valami vírus ami miatt nem akartam bemenni a háziorvos rendelőjébe, nálunk olyan hülye rendszer van, hogy tilos a váróban szellőztetni. Pedig igazán kaphattam volna egy kis táppénzt, ha már dolgozni úgysem voltam.
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 111
Ez megnyugtató, köszi.
Előzmény: Ammandina (108)
airik Creative Commons License 2007.04.11 0 0 110
Sziasztok! Az én adataim a mensim alapján jók. Remélem a dokim is így fogja gondolni a mai vizsgálat után!
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 109

Szia,

szerintem azért mondta, hogy várjátok meg az első Uh-t, amikor láttok petezsákot v. már babát is, mert igazából a dokik onnéttól fogva tekintik terhességnek, de ha a nőgyógyászod nem akar javaslatot adni, akkor menj el a házidokidhoz, és beszéld meg vele. A 12. hétig ők is kiírhatnak terhességgel, utánna már csak nővédelmi. Egyébként 12. hét előtt is kírhat a doki táppénzre, sőt ez is elég veszélyes időszak, én a 6. héttől vagyok, mert elkezdtem vérezni, és már nem is nagyon fognak visszaengedni. Szóval ne hagyd magad, a baba az első.

Gaspi

Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 108
Bármikor kiírhatnak a terhességed alatt. Az első 12 hétben meg pláne. Pihenj sokat.
Előzmény: liv81 (106)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 107

Rendben:) Esetleg kérdőjelet tehetsz oda, mint a többiekhez.

Gaspi

Előzmény: packages (102)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 106

Köszi a gyors választ.

Én is így gondolom, hogy az utazgatás nem tesz jót.  Mostmár a munkahelyemen jeleztem hogy 19-e után nem jövök, szóval akkor mindenképp kiíratom magam.

Előzmény: mmarek (104)
fozolalu Creative Commons License 2007.04.11 0 0 105

mályvalevél jól felszaggatja a köhögést, de jó még az édeskömény, és a kakukkfű is

azért a dokidat kérdezd meg lehet-e, de az én természetgygyászom szerint ezek mehetnek terhesen is

Előzmény: fnémonika (91)
mmarek Creative Commons License 2007.04.11 0 0 104
Engem amikor kértem kiírtak. Volt már egy elhalt terhességem, nem akartam kockáztatni. Ha kéred, akkor ki kell, hogy írjanak. Én azért nem akartam maradni, mert éppen mindenféle járványok voltak a suliban, nem akartam elkapni a skarlátot, vagy valami hasonló gyönyörűséget. Egyébként én úgy tudom, hogy az utazás se tesz jót főleg az első 12 hétben.
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 103

Sziasztok Lányok! Csatlakozhatom hozzátok?

Én az 5. hétben járok. Eddig egy UH-n voltam, 19-én megyek vissza a dokimhoz. Megkérdeztem tőle mikor mehetek táppénzre, mert 40km-re járok dolgozni, és így elég kellemetlen az utazgatás, + endometriózisos vagyok, két hasi műtéten túl, szóval voltak előzmények, és ez az első, várva-várt terhességem. Szerintetek kiírathatom magam már ezek tudatában? Mert a doki azt mondta, a következő UH-n majd meglátjuk. Mert olyat is hallottam, hogy a 12 hét előtt nem nagyon írnak ki...De én nem szeretnék kockáztatni...

Üdv mindenkinek:

liv

packages Creative Commons License 2007.04.11 0 0 102
Majd ha már biztosan kiderül, akkor átírjuk. De azt hiszem, azt kihagyom a táblából, hogy akár homokosak is lehetnek, hacsak nem ragszkodsz hozzá. Még a végén pár év múlva számonkérnék rajtad. :)
Előzmény: gaspoltshofen (98)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 101
Igen garázdálkodtam, volt egy kis időm és párótokat megkerestelek :))))))
Előzmény: fnémonika (95)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 100
Pedig mennyit gondolkodtam, hogy honnan a csudából tudhatod ilyen korán :D
Előzmény: gaspoltshofen (98)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 99
Ha nem nagy az eltérés az uh-n mért és a menzis terhességi kor között (1 héten belül van)akkor szvsz nem érdemes módosítani a terhességi kort és a szülés várható idejét. Az úgyis csak egy becsült időpont. Ráadásul a babák nem egyenletesen fejlődnek, az egyik héten egy picit jobban, a másikon egy picit kevésbé.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!