„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
"Ez olyan, mitha azzal jönnél, az antiszemitizmus az arabok, berberek, s etiópok elutasítása, hiszen ezek szemita népek."
Pontosabban a berberek bár afroázsiaiak, de azon belül nem sémik, viszont az arabok és az etiópok (amharák, tigrék, tigrinyák) bár szintén afroázsiaiak, de azon belül sémik is.
Ahogy pl. A szlovének és lengyelek indoeurópaiak és azon belül szlávok is, de a litvánok, bár ugyancsak indoeurópaiak, de azon belül nem szlávok.
A fordítottja viszont van, azaz akik különállónak kezelik a kettőt, sőt egymás közti hiererchiával. Lásd ókori áriánuok, jehovisták, mormonok, unitáriusok.
Bárki, bármekkora ökörséget hihet, az kétségtelen.
Azt is hihetnéd, hogy a szívedddel, májaddal gondolkozol, de akkor sántítana a korod ismereteinek elfogadása... Azt azonban hiheted, hogy valaki mindig sasol téged, és muszály vagy figyelembe venni, hat rád, mit is csinálsz. Sokan fordulnak orvoshoz is ilyesmi miatt.
Hiheted majd ötösöd lesz, de csak sikerül akkor nyer bizonyítást a hited.
Annak van is matematikai alapja, sokan nyertek már.
Az Isten hited az egyenlőre a nullán stagnál, senki, soha, semminemű bizonyítékot nem volt képes létére, vagy világunkra való hatására felhozni.
Kivétel a hatására amikor tömegesen benyalják, templomi szertartások vannak felé, meg más tradíciók, hatalmas biznisz, és műkincsek is lettek felhalmazva egy 0, zéró bizonyítást nyertt kitaláció okán.
A helyén kezelem a világot. Tudom, hogy nem létezik a szó szoros értelmében, de én része vagyok, továbbá megvan az eszköz a "feljebb" lépésre.
Kicsit leegyszerűsítve: te vagy a Szuper Márió, haladsz a rendszerben, éldegélsz, meg akarod menteni a hercegnőt (bocs, de friss példát nem tudok hozni, utoljára 30 éve játszottam számítógépes kalandjátékot). Neked az a valóság. S ha megtudod, hogy az egész világod "csak" egy játékszoftver által generált virtuális valóság? Attól még a világod nem lesz más, megint vnnak dinók, gombák, akadályok.
van az a hívő aki a "teremtést" vagy Jehovának, vagy Jézusnak tulajdonítja (érdekes, hogy felülrva, a zsidó "szentírást"!
nincs az a (normális) keresztény hívő, aki a teremtést Jézusnak tulajdonítja, hanem ugyanúgy Istennek, mint az izraelita és az izmaelita, csak míg a keresztények Istent háromszemélyűnek mondják, addig az izraeliták és az izmaeliták nem.
Az tény, van az a hívő aki a "teremtést" vagy Jehovának, vagy Jézusnak tulajdonítja (érdekes, hogy felülrva, a zsidó "szentírást"!) ez a többség, ám más már a kora ismeretei előtt meghajolva, holmi beavatkozást fantáziál.
De:
Kreáció szó jelentése: 1. Alkotás; alkotó, teremtő munka eredménye; egy személy által tervezett, létrehozott dolog, tárgy, mű, munka.
Kérdés számodra, hogy igaz-e a Mózes könyvében lévő teremtéstörténet?
Bárminemű kitalációd mögé tényeket és bizonyítékokat mutatsz fel, és elfogadom.
Én egyszerű helyzetben vagyok, mivel korom ismereteit és tudományos eredményeit fogadom el, amik mögött számtalan bizonyíték van, a tudományos területek akreditált képviselői által elfogadottan.
Meselények léte, ókori ismerethiányos emberek képzelgéseit csak az elmém beborulása által lennék képes hinni.
Vagyis a személyiségem megnyekkenése árán.
A "vakhit" ippeg rátok vonatkozik, mivel tudatlanul és ismeretek ellenére nyaltok be fantazmagóriákat.
Csupán gyermeteg hitetek van, pont ahogy egy gyerek hiszi a Fogtündért, a manók létét, úgy hiszitek istenetek létét.