Hali!Tegnap véletlenül az AXN csatornán elkaptam ennek a sorozatnak a pilotját. Sokat olvastam már erről a sorozatról, de mivel egyszerre kb. 5-tö nézek (Lost, Invasion, 24, PB,DH, Twin Peaks....stb) így nem nagyon figyeltem rá. Na mindegy, tegnap lemerevedtem, hogy mekkora jó ez. Jól kidolgozott karakterek, viszonylag sablonmentesen, és a trükkök sem hótgagyik. Sajna nekem a többi SF sorozat (kiv:Invasion), jöhet is meg mehet is, de ez tecc.
azért megnéznék lassan már egy cylon base star-on játszódó epizódot is. vagy egy olyan flahbacket, amiben még a centurionok főnökei nem emberi külsővel rendelkeztek. netalán pont az átállás időszakának fontos momentumait a 40 éves készülődés alatt...
nem hinném, hogy megsemmisitnék, hiszen pont azért ilyen labilis, mert azt akarták minél jobban emberibb legyen a tökéletes asszimilácó okán. ez benne van a pakliban. max majd kezelik vhogy.
szerintem egyébként ha Gina tudomására jut, hogy lázadás van, akkor tutira be fog állni a lázadók közé. :) És szerintem az a modell is, akit kivágtak a légzsilipen, miután Starbuck kivallatta.
Amúgy nem tudom, észrevettétek-e, de Biers 5-ös modell, Six ugye hatos :), míg Boomer 8-as... a nagyobb sorszámúak egyre emberibbek, és cylon szempontból egyre labilisabbak. Míg Biers afféle főnöknek tűnt a Downloadedban, tehát "megbízható" cylon, aki afféle undorral vegyes lenézéssel kezeli Boomert, Six még éppen a "határon" van, és végül az események hatására lázadó lesz, Boomer totálisan emberi - akár az alvó-ügynök változatot nézzük, akár pedig azt, aki gyereket szült végül. Cylon szempontból eleddig Boomer a leginkább megbízhatatlan, nem csodálkoznék rajta, ha előbb-utóbb arra a következtetésre jutnának, hogy az egész szériát meg kell semmisíteni.
Az is lehet, hogy Caprica Six és társai mondjuk megkeresik valami békeajánlattal a Galacticat, akik persze nem hisznek nekik, és csapdát gyanítanak. :)
Baromi kíváncsi vagyok arra is, hogy a Gina szálból mit fognak kihozni...
Hát....de csak akkor olvasd el, ha TÉNYLEG tudni akarod.
SPOILER
Először is ugrunk egy évet az időben, Baltar elnök, minden fasza és jó, de jönnek a Cylonok, a flotta elindul, de New Capricán marad egy rakás ember, köztük Roslyn, Tigh, Chief, Kara....szóval nem lesz eccerű.
A BitmeTV-re raktak már fel olyan release-ket, amiből egy epizód 4 Giga körüli. A 2. szezon elején járnak ezekkel, a minőségük pedig kenterbe ver minden DVD-t...
én eddig végig bírtam nézni, mert valahol szórakoztat, és tanulságos (na ezt nem tudnám kifejteni, lehet hogy csak kiváncsi mazochista vagyok), de aztán egyből felülírom az eredeti hangú, szélesvásznúval
Az az igazság, h a tegnapi TréVé2 féle BSGből nem láttam túl sokat, a 15.000-nél elszált az agyam és elkezdtem káromkodni, de böszen, ugyhogy a család kizavart a szobából!:-)) Még annyit sikerült megállapítanom, h Zarek magyarhangja Haás Vander Péter!:-))) Hogy ez jó-e még nem döntöttem el, kb 2 mondatot hallottam tőle, majd ha lesz hozzá energiám végig nézem (komolyan egyre erösebb bennem a Voyager 7ik évados zones"szinkron" utánérzetem)