Az egészben a legszebb, hogy akik eddig a legnagyobb csatlósai voltak azok fordultak el tőle a leghamarabb és most is vígan tengetik napjaikat a hivatalban.....
Csak tudnám mit vártak tőle? Miután meghurcolt egy csomó embert egy rakás fegyelmi tárgyalással csak azért, hogy a saját embereit odarakhassa, és ehhez a hivatal vezetői még asszisztáltak is. Ugyanezt kéne vele is csinálni nem pedig kifizetni.
Egy barátnőm a Városházán dolgozik és felháborodva mesélte, mi folyik ott mostanság! A jegyző állítólag ott tesz keresztbe az új vezetésnek ahol tud és ennek praktikus okai vannak. Ugyanis ezzel akarja olyan helyzetbe hozni a polgármestert, hogy az minden áron meg akarjon szabadulni tőle. Állítólag több tízmillió forintot kért azért, hogy távozzon!! Napok óta betegállományban van! Lehet ilyent csinálni ma Magyarországon?!
Bár a költségvetési törvényjavaslatnak van ilyen kiadási sora, mégpedig csak kicsit - 10 %-kal - kisebb összeggel mint a 2006. évi, ez azonban csak a korábban eldöntött fejlesztések finanszírozására szolgál. Új projektekre ez a költségvetés valóban nem tervez előirányzatot. Idézet a törvényjavaslat indoklásából:
"2007. évtől kezdődően a jelentősen megnövekedő uniós forrásokra és az államháztartási egyensúly megteremtését célzó törekvésekre tekintettel, a címzett és céltámogatási rendszer új induló beruházásokhoz már nem nyújt támogatást. Így a 2007. évi költségvetési törvényjavaslat szerinti 57,3 milliárd forintos forrás kizárólag a címzett és céltámogatással folyamatban lévő beruházásokhoz használható fel."
Ha azt nézzük, mit tett a megelőző városvezetés (akar az is, amiben a mostani polgármester alpolgármester volt), akkor még az is haladás, amit Döcskovszky tett. Hogy egyáltalán beengedte a városba őket. És akkor még nem beszéltünk a Fidesz álláspontjáról a vasúti aluljáróról. Ők ugyanis ellenezték azt mert hogy "csúnya" lenne. Ebből én azt vontam le, hogy a mai városvezetés meg sem engedné a Mávnak, hogy kiváltsa a sorompókat. Na az aztán haladás lenne. Szerinted. De ugye szerinted is civil="polgári", vagyis a Fidesznek dolgoztál a civilek kapmányfőnökeként?
Azt azért megnézném, hogy mi lenne itt, ha a város új vezetését kezdené valaki ilyen légbőlkapott állításokkal mocskolni. Az illető egyből gyüttment lenne meg idegenszívű.
Olvastam, de sajnos nem volt benne: bocs' tévedtem, nem szűnik meg a céltámogatások rendszere, hiszen a költségvetési javaslat 57 milliárd Ft-ot irányoz elő erre a célra.
Úgy tudom, a címzett támogatások lehetősége jövőtől megszűnik, az állami költségvetés vitája során legalábbis erről volt szó.
A SZJA és a normatív támogatások összegére gondoltam (de lehet, ha túl optimista voltam... Térjünk majd vissza rá akkor, amikor megvannak a konkért számok)
A hírek szerint a helyben maradó részt 10%-ról 8%-ra csökkentenék (ez 20%-os csökkentést jelentene). A tavalyi kb 2.200 millió 20%-a önmagában 440 millió csökkenést jelentene, de remélem, lesznek korrekciók.
"2007-ben 2006-hoz képest még 500-600 millóval (általam becsült szám!!!!!!!!) csökkenti, akkor milyen lehetőségek vannak? "
Ez a becslésed mire vonatkozik? Az SZJA Érdre visszaosztott része csökken 500-600 millióval? A normatív támogatásé? A kettő együtt? Vagy az Érdre befolyó minden állami pénz (SZJA, normatív, címzett céltámogatás stb.) együtt?
Talán csak véletlenül, -nem tudom,- mindenesetre most mást írsz, mint az 5028. hsz-ban (ott azt írtad: az önkormányzati normatív támogatás összességében 30 %-kal csökkenne )
Talán csak véletlenül, -nem tudom,- mindenesetre nem emeled ki, azt, hogy Az állami költségvetési törvényjavaslatban. És az utána következő mondat sem kap jelentőséget (az önkormányzati oktatási-nevelési intézmények tekintetében kb. 1 milliárd forint saját finanszírozásra lesz szükség), pedig az érdi "Városházi tudósítások" topikban szerintem ennek volna több jelentősége.
Egészen biztosan több, mint annak, hogy országosan mi történik-az egy másik topik témája és lehet ragozni -meggyőződésem szerint napokig, hetekig, idéztem is rá és még tudnék idézni sajtóhíreket.
Persze, hámozhatjuk tovább a lufit ebben a topikban, de a számok nagyon hamar megmutatják magukat az érdi költségvetési számok tekintetében. És ennek van jelentősége szerintem: az érdi oktatási intézményrendszert miből finanszírozza az érdi önkormányzat?
Ha 2006-ban 2005-höz képest 200 millióval kevesebb pénzt jutatott az állam és ehhez képest 2007-ben 2006-hoz képest még 500-600 millóval (általam becsült szám!!!!!!!!) csökkenti, akkor milyen lehetőségek vannak?
Talán csak véletlenül, - nem tudom, - mindenesetre most mást írsz mint eredetileg: ott még az ök. finanszírozás egészében volt szó a 30 %-os csökkenésről, nem csupán az oktatási területen, és ráadásul nem is reálértékről írtál eredetileg!
"Az állami költségvetési törvényjavaslatban megfogalmazott önkormányzati normatív finanszírozás a 2006. évihez képest mintegy 30%-al csökken."
Meg is tettem. A vitát akkor volna értelme -szerintem- folytatni, ha olvasható a város honlapján az előterjesztés (ez szerintem hétfő előtt nem lehetséges).
Te egyelőre azt állítod, hogy kételkedsz abban, hogy ekkora méretű lenne az oktatási normatíva-csökkenés reálértéken, de nem alapozod meg számokkal, hogy ha nem ennyi, akkor mennyi? :)
Szerintem is kevés hinni az állításokban. Ezért kértem, támaszd alá valamilyen ténnyel, hiteles hírforrással azt az állításod, hogy az önkormányzati normatív támogatások 30 %-kal csökkennek.
A hozzászólásom (5014) úgy kezdődött, hogy "A 2007-es költségvetési koncepció vitája során valószínű szó lesz arról, hogy ..."
Az oktatási intézmények finanszírozásánál említettem a javaslattevő által megfogalmazott állítást a csökkenő normatívákról, aminek tényét nem nehéz leellenőrizni.
Én egészen eddig úgy tudtam, hogy a vita az érvek ütköztetését jelenti, amelyben állítások, cáfolatok, tények és hiedelmek is elő szoktak fordulni. De lehet, ha tévedtem. Lehet, ha nem kell számokat állítani számokkal szemben, elég hinni jó erősen valamiben.
"Lehet, ha nem akarsz tudomást venni róla, de az állami költségvetésben igenis kemény megszorítások vannak-több más terület mellett az egyik legjelentősebb az önkormányzati finanszírozás terén."
Tudomásom van a megszorításokról. Csupán abban kételkedem, hogy az önkormányzati normatív támogatás összességében 30 %-kal csökkenne. Ez tűnik - egyelőre - hiteles forrással alá nem támasztott "hírnek".
Csak jelzésként: sem az új, sem a régi előterjesztések, sem semmilyen testületi dokumentum (rendelet, határozat, jegyzőkönyv) nem érhető el jelenleg az önkormányzat honlapjáról. Vagy rossz lenne ez a cím? http://195.56.110.181/doc/szervezes/www.nsf?OpenDatabase
namost akkor jön a következő: mikor mondtam, hogy részletkérdés? Kérlek, idézd :)
Amúgy én olvastam máshol is erről szóló vitát a sajtóban (be is idézném, de már nem tudom, hol). Lehet, ha nem akarsz tudomást venni róla, de az állami költségvetésben igenis kemény megszorítások vannak-több más terület mellett az egyik legjelentősebb az önkormányzati finanszírozás terén.
Bizonyára emlékszel, hogy a 2006-os érdi költségvetésbem már kb. 200 millióval kevesebb volt az állami normatívák, átengedett adókból származó bevétel. Pedig akkor még nem is volt hivatalosan bevallott megszoritáscsomag.
Ez egyáltalán nem részletkérdés! Az egy igen súlyos állítás, hogy az önkormányzati normatív támogatás 30 %-kal csökken. Ha igaz lenne, már rég erről dübörögne a sajtó, a polgármesterek, az önkormányzati képviselők. Mivel csak egy helyben készült előterjesztés szövegére tudsz hivatkozni, ez engem még nem tud meggyőzni az állítás megalapozottságáról.
Kiragadsz egy részletet és sikerül alaposan felfújni, annyira, hogy az eredeti szövegnek már jóformán semmi jelentősége nem marad (itt pl. annak, hogy milyen mozgástér van egyáltalán tervezésre)
Amúgy meg a 2007-es költségvetési koncepció előterjesztésben olvastam, csak azt szerettem volna, ha a városi honlapon való megjelenést követően hivatkozzon rá bárki.