Én itthon vetten holland papírokkal, annyi a különbség, hogy volt egy plusz adásvételi annak a nevével, aki behozta. Kinti papírjai a következők voltak: egy adásvételi, egy holland ideiglenes biztosítás (2 hétig érvényes), eredeti holland forgalmi engedély és azt hiszem, hogy volt valami export papírom. A lakón holland ideiglenes rendszám volt. Kint biztosan segít a holland az ügyitézésben, ha megkéred.
Itthon besétáltam az összes papírral az NKH-hoz, kaptam egy időpontot a honosítsra. Mielőtt viszed honosításra, kell kötni egy kötelező biztosítást, gázbiztonsági és érintésvédelmi tanusítvány is kell. Elvittem az adott napon reggel 8-ra a vizsgaállomásra, ott megkaptam a forgalombahelyezési engedélyt és a műszaki adatlapot, azzal áthúztam az okmányirodára és délre a kezemben volt a rendszám a forgalmival.
NAV-hoz nem kell menni, mert nincs rá regisztrációs adó.
Elvitték a lakóautóm és most lakókocsit vennék helyette. Hollandban nézelődök a Marktplaats -on (esetleg más oldalt tudtok ahol még érdemes nézelődni?). Kérdésem az lenne hogy ha kimegyek egy kinézett darabért akkor mit kell ott intéznem hogy húzhassam haza? Leginkább magánszemélytől venném. Adásvételit megírjuk az ok, de gondolom kell ideiglenes rendszámot intézni rá ott, meg esetleg biztosítást kötni? Itthon mi a menete a honosításnak?
5 de inkább 6 személyes lakót keresek egyébként olyan 2007 környéki gyártásút amin van mozgató, klíma és kerékpártartó is. Esetleg itthon ilyen eladóról tudtok ami hibátlan állapotú? Még ahogy nézegettem itthon nem túl nagy a választék. Hobby gyártmány érdekelne leginkább.
Ma megvolt a lakókocsim műszaki vizsgáztatása! Előzőleg kb két hete bejelentettem a tőlem két utcányira lévő szerviz - vizsgahelyre! ( az előző műszaki is ott volt...)
8:00-ra oda vittem, 10:30-kor telefonáltak.....kész mehetek érte! Minden rendben volt, nem akartak se szigetelés szilárdságit, se gáztömörségit csinálni! 18200 Ft volt!
Azt mondták, ha nekem kell csináltassak, Ők nem tudnak olyanról, hogy a műszaki vizsga része kellene, hogy legyen! ( régi szervíz, régóta műszakisztatnak is...!)
Üdv kedves fórumozók! Truma gondjaim adódtak.. Ultraheat s3002 elektromos oldallal és ultrastore B10 panellal, esetleg ha valaki értene hozzájuk vagy tud olyat aki igen, kérem üzenjen.(jó lenne Bács megye és környékéről) Ha van fellelhető kapcsolási rajz esetleg, az is közelebb vinne a megoldáshoz. Köszönöm!
...és persze szép kék színű a víz, ami már önmagában a higiénia érzetét kelti. Összességében még olcsóbb is, mint a gyári lötty, ami bele is feketedik, ha nem cseréled. Az ablakmosóval ilyen nem történik.
Sziasztok. Én tesco-s téli ablakmosó folyadékot töltök az öblítő tartályba. nyáron higítva, télen töményen. nem algásodik be, nem fagy be télen, és elnyomja a wc-szagát.
Nekem vegyszeres öblítésű van és idáig az öblítő likvidálta a kellemetlen szagokat. Ezekszerint tévesen, de eddig azt gondoltam a rózsaszin lötty hiánya lakókocsiban gondot jelent.
Ha valaki egy lakáshoz hasonlítja a lakókocsit, ilyen szempontból csalódni fog és két megoldás marad: nem használja a lakó budiját, vagy megy szállodába, vendégházba.
Ui: régen az illatosító /piros/ vegyszer sem oldotta meg ezt a problémát, csak kicsit javította.
Ès ez így mennyire higiènikus? Mert bàr a lakàsban is csak tiszta vìzzel öblítūnk, de a mennyisèg sokkal nagyobb. A lakókocsiban meg egy lègtèr minden, hiàba az ajtó az nem hermerikusan zàr. Nincsenek így kellemetlen szagok vagy a kismennyisègű öblítès miatt higiènès gondok? Vagy minden hasznàlat utàn kūlön fertőtlenítözni kell?