Hát, nem tudom melyik üzleteket hivtad fel. De, ha a nagyobb kereskedések sem tudják beszerezni akkor nem lesz könnyű dolgod. De ha szerencséd van Cebus-nak talán lesz ötlete.:)
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves.
Keresem az alábbi gekkót: Aranyporos nappaligekkó,(Phelsuma laticauda laticauda)
A nagyobb bp-i kereskedéseket végigtelefonáltam, de most éppen sehol sincs.
Köszi: Z
egy kígyó van lent, de arra rámozdult. nem is vesszük elő. kár lenne az állatért.
a patkány a ketrecben sem izgatja, csak ha kiveszem.
de akkor ezerrel féltékeny. pedig már többször odadugtam az orra elé, de látom a szemében, hogy utálja nagyon. mivel féltem a patkányt, ezért csak felügyelettel veszem ki.
Jaja, én sem tudom, úgy megközelítni, hogy ne vegyen észre.. Sőt, ha alszik is, és mondom neki hallkan, hogy szijja Gyulakoma, akkor kinyitja a szemét és RÁM néz:)
De a legjobb a tücskös doboz. Ha akár üresen is megzörgetem, rögtön előrohan és beáll az ajtóba:)
Hát igen, jó a látásuk. Én is észere vettem már. És szerintem értelmesek is. Soka figyelem öket én is. De nem csak jól látnak. Ugy vettem észre nagyon jó a hallásuk is. Volt hogy az elöszobába ledobtam a paucsomat a járólapra ( még hozzá nem is magasról) viszonylag halkan, de bent a szóbába megijedt a hangra. Ha mászkálok a szobában és a parketta kicsit is nyikorog rögtön ésre veszi. Nem tudok ugy odaosonni a terkohoz hogy ne vegyék észre.
Képzeljétek. A kicsi megint vedleni fog. Tegnap este kezdett megint elfehéredni.
mivel éji vadászok (a természetben), nagyon jól látnak a sötétben. láttad már a pupilláját? szánj rá egy kis időt. nagyon érdekes. feltételnül közelről nézd meg.
és azért látod, hogy csak éjszaka nézgelődik, mert nappal a terkóban ugye ég a villany, és az visszatükröződik. kifelé akkor nem lát semmit.
éjjel nem ég a lámpa, az üveg teljesen átlátszó.
én is láttam már rajtuk különböző arckifejezéseket.
az az igazság, hogy nagyon kevés etológus szán rájuk időt és fáradságot.
még mindig nem tudjuk, hogy mennyire értelmes állatok.
de az ugye már látszik, hiszen mi is látjuk, hogy több van bennük, mint gondolnák az emberek.
(ld Jurassic Park: tök buták, és csak a mozgásra támadnak. ehhez képest a csörgőkígyók és a kobrák őrzik a már kikelt fészekaljukat egy darabig. a pitonok pedig keltetik a tojásaikat. )
de tüneményesen aranyos volt:) és nem tudom, hogy ki mondta, hogy a hüllők olyan kifejezéstelenek..
Én sokat nézegetem Gyulát és sok mindent fel lehet fedezni rajta. Máshogy néz ki, ha álmos, ha vadászni akar, ha csak hetrázik, ha nagyon figyel, ha valami nem tetszik neki:) Olyankor a legaranyosabb, ha csak hetrázik a kövén.. valszeg csak a szájberendezése miatt, de olyankor olyan, mintha mosolyogna félig lehunyt szemmel (bár tudom, hogy ezt már én magyarázom be neki:)
Egyébként tök furi.. szombat este már sötét volt a szobában, hirtelen felkapcsoltam a villanyt, Gyula meg ott állt az üvegnél és kifele nézett.. mostanában elég sokat csinálja, hogy áll az üveg előtt és nézelődik kifelé..vajon kiváncsi?:) mennyire láthat, ismerhet fel minket?
az én anyumnál maradt spanimat pedig mindenki lánynak nézi, amóta ivartalanították szegénykét.. nem győzi foggal, körömmel elmagyarázni a többi kannak, hogy ő is kan.. még ha golyó nélküli is..
ON
Tegnap Gyula majdnem rámugrott:) Készítettem a kajáját és erre mindig elő szokott jönni.. De most annyira, hogy odaállt az ajtó elé.. kinyitom az ajtót, erre ugrott egyet.. nem tuodm, hogy ennyire éhes volt, vagy csak kajának nézte a dobozt?:) de ari volt.. amikor rájött, hogy hülyeséget csinált, "méltóságteljesen" odébbvonult és csak akkor kezdte a tücsköket vadászni, amikor visszazártam a terráriumajtót.
Sáska: én a Leguánban csak botsáskát láttam.. ne azzal etessem ugye? hanem "normál" zöld sáskával kellene, ugyi?:)
Hétvégén tök jó kis digitképek készültek Lustiról! Van egy baseball sapkás is, már csak gépre kell tenni. Aztán csatolom ide Nektek! :-))))
És tegnap több, mint 3 órán keresztül sétáltunk a Ligetben. Persze gyalog mentünk ki a Keletitől, aztán hazafelé is gyalogoltunk. Raktunk rá egy kis izmot. :-)))) Láttunk boxit is, kajla kan volt, és naggggyon édi fehér cipői! Sajna nem engedték oda, lehet, hogy kannak nézték az én Sonkalady-met???? :-)))))
A többi állatról is inkább digitképet csináltatok, azt könnyebb felrakni.
és tök tuti, mikor szimatolás után jól megrázza magát!! csak úgy lebben a cipőfűző!! :-))))))
a boxinak is van a szájzugban olyan amőbaszerű bőrkinövés? tudom, hogy minden kutyának van ott kicsi, de a bulldinak jó nagy amőbák vannak. ki szoktam hajtogatni a szájszerkezetét. olyan vicces, mikor felhúzom a füléig. :-)))))))
szeretem, hogy nem kapkodja a lábait karomvágáskor, a fülét is nyugodtan ki lehet pucolni.
Mostanában a patkányomon szoktam jókat röhögni. Olyan pózban alszik, hogy kész vicc. vagy amikor üldögél: ül a fenekén, domborodik a nagy pókhasa, farka kilóg a ketrecből, a lábai a rácsnak támasztva, és mindezt a kajásedényében. :-))))))) haláli fazon. :-))))
na, kicsit off voltam, sokféle állatunk van, nem írhatok mindegyikükről külön topicban. :-))))
ásás: a tojásrakásra nem gondoltam, de leírtam, hogy mikor szoktak ásni.
mivel nemrég vedlett, marad a melege van verzió.
a kigyózás kaja után van? mert úgy szokták lejjebb préselni a kaját. kimerevítit a mellső lábait, és a törzsével kígyózik. olyan, mintha fintorogna is.
Igen, Cebusnak igaza van! tényleg van logó böre, méghozzá nem is kevés.:)))))
De most ez egy kutyakiállításon dolgozonak magyarázzam??? :)))))))
Különben én is imádom a boxi lebenyével játszani:))))) Igaz ö nem annyira élvezi:DDD
Cebus: igen pont a vizestál körűl szokott ásni. Viszont most vedlet, nemrég. Túl melege sincsen szerintem.:) Valamint 3 hónaposan nem hinném hogy tojásokat akarna rakni.:)))))))))))) Föleg hogy az általam himnek gondolt állat csak kb 1,5 hónapos.:))))
Hogy milyen a fura póz, ahogyan ás? Hát igy kitekeredve, kigyózva. Nem is tudom megfogalmazni. Kicsit idegesen.
Itt vagyok, olvasgattam is, de csak most tudok írni. Valahogy mindig péntekre jön a sok meló. :-(((((
Szóval:
Gyula szépen fejlődik, az egyik képen még a narancs pöttyöt is felfedeztem! Nem vagyok állatorvos, de pigmentnek tűnik. :-)))
Quaint! A vizestál körül kezd ásni?
Normális esetben ásni szoktak akkor, ha nagyon melegük van, és hűvösebb talajréteg után kutatnak, vagy ha vedlés előtt állnak, akkor a nedvesebb talajréteg után ásnak, vagy a nőstények tojásrakás előtt szoktak próbaásásokat végezni.
Írj többet róla.
Mit értesz furcsa pózok alatt?
Farkas!
Nem fog lelkileg összetörni, ha csak egymaga marad.
Viszont az is igaz, hogy semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a kicsik előbújank a tojásból, és látod a fejlődésüket.
Végülis ráérsz később is dönteni, ha már érzel magadban elég erőt. :-))))
Megaztán a kicsiket el is lehet adni. Tudom,hogy nem erre megy ki a dolog, de biztos hogy nem fog a nyakadon maradni egy fészekalj kis gekkó.
És igenis van a bulldinak elég bőre, Quaint lécci erősíts meg ebben.
Az arcán mindenféleképpen van elég lógó bőr. :-))))))))))
köszönjük Gyula nevében is:) Nem tudom, hogy hogy érzi magát, mert nem szoktunk beszélgetni:) Igazándiból tudom, hogy párosan szép az élet:), de ha Gyula tényleg fiú, akkor nem igazán tudnék hozzá párt szerezni, mert
1 a párom nem biztos, hogy beleegyezne
2 nem mernék a tenyésztésbe belekezdeni - nemcsak hogy félek, hogy valamit elszúrok, hanem ugye ha esetleg kikelnek a picik, akkor azokért is felelős lennék
szóval patthelyzetben vagyok egyenlőre:)
az ásáshoz meg nem tudok hozzászólni, majd jön cebus:)))
cebus: a görik bajban lesznek, mert a bulldognak sem hosszú orra, sem hosszú füle nincs, amibe belekapaszkodnának:)))
na, tegnap lefotoztam Gyulakomát a narancssárga pöttyös farkával, remélem látszódni fog:) remélem, ezek a narancssárga pöttyök nem valami betegség jelei..