egyébként bár tudom, hogy már beszéltünk az exogorth-ról és a bolygóból kirobbanó/potyautas magyarázatról, azért én kíváncsi lennék, mit gondolt róla Lucas ill a többiek, amikor a TESB-ben csinálták, de sajnos nem találtam erről semmi anyagot. arra emlékszem, hogy Ralph McQuarrie-nek is voltak róla rajzai, de azok önmagában nem cáfolják vagy nem erősítik meg ezt az elméletet. még az is lehet, hogy nem volt különösebb elképzelés mögötte, egy ötlet volt, aztán a "szilikon bázisú űrbéli életforma" magyarázatot már a fandom/wookipédia költötte hozzá.
ha ennyit jelent az öregedés, hogy nem emlékszem 20 évre visszamenően közel 84000 hozzászólásra csak ebben a topicban, akkor kérem a szerződést, hol kell aláírni? :D
egyesek kedvéért ide naponta le kell írni, hogy a csilliárd-trilliárd EU könyv, képregény, videojáték, matricás album, legyező, fogpiszkáló és szárnyas betét nem hivatkozási alapok és nem szebbítik fel a jelenkor SW hitványságait :D
az mi a f@asz? azt hittem a BSG cyborg hajóit hozza, az jó példa, de az egy másik univerzum, más történet, és az ki van találva. ez a Yuzhan Von biztos valami EU-s faszság, mint a bálnák.
MOST azt az "apróságot nem említem, hogy a Yuzhan vong hajók szerves technikával készültek, tenyésztett fegyverek, bio hiperhajtómű, De Az Úrbálnák Élők Ezért a Sátanmikiegér Tönkretette A Legendát Mert Csak, Jöjjön Vissza Lucas!
fejtsd már ki kérlek, hogy egészen pontosan mire gondolsz most
sokadszor írom: nem érdekel (de igazából fogalmam sincs, mert ezeknek se szeri, se száma), hogy melyik ökör milyen marhaságokat talált ki ide-oda még Lucas regnálása idején
ezek egyszerűen nem számítanak, felfogod EPIC?
ezt a mondatot tedd a magadévá: egy mostani hülyeség attól még hülyeség marad, hogy korábban is történtek már hülyeségek
és ne, ne relativizálj, ne próbáld az OT-t is a mostani moslék szintjére rántani olyan módszerekkel, hogy akkor is voltak bugyuta hozzáköltések
attól még a jelenlegi produkció hirtelen nem fog magasabb színvonalat képviselni, attól még az én kritikám nem lesz hiteltelen, mert valahonnan előrántasz valami totál ide nem tartozó érvnek tűnő valamit, amivel megpróbálod elérvényteleníteni
ugyanakkor én örülök, hogy gyerekként nem ezeket láttam
a klasszikus SW a mai napig, felnőtt fejjel nézve is megáll a lábán
ezek a vackok meg 12 éves kor felett sajnos kiszóródnak a földre az ember kezéből...
egyébként attól még, hogy fiatal korosztályt igyekeznek megszólítani, még nyugodtan lehetne normális és koherens történetet írni, nem csak felelőtlenül dobálni egymás után ami az eszébe jut
szóval sajnos nem csak a hangvétellel van a baj, hanem azzal, hogy úgy en bloc tűnik a sztori improvizatívnak
rövid epizódok? naná, hát még szép, hogy arról van szó, hogy 1-nél több hónapra fenntartsa a user a disney+ előfizetését, ezért rövidek az epizódok és ezért tűnnek még így is nagyon üresnek az évadok. minden évad után megállapítom, hogy ez bizony bőven belefért volna egy kétórás filmbe is :)
mivel minden hibája ellenére nekem eddig az Andor tetszett a leginkább, így én annak eléggé drukkolok és bízom abban, hogy szintet lép majd a beígért következő évad (például azzal, hogy nem lesz olyan dögunalmas) :D
arról nem beszélve, hogy az már egészen közel lesz az OT időszakához és cselekményéhez
jó jó, értelek, Batemant is, meg a többieket is, csak hát valahol én is rajongó vagyok, belőlem is kivált érzelmeket a dolog.
bocs, ha nem emlékszem mindenre, az a helyzet, hogy öregszem :)))
néha visszaolvasok kezdeti 2000-es évekbeli hsz-emet, hogy jé ezt én írtam? :D
amúgy a Boba Fett-et én se szerettem, Mandóból is mindig valahogy csak az utolsó 2-3 epizód fogott meg valamennyire.
lehet, hogy tényleg az van, hogy gyerekként tökre élveznénk ezeket, és Filoni tényleg főleg a gyerekeknek-fiataloknak írja, és csak néha gondol a régi rajongókra. ezzel nem tudunk mit tenni. talán az RO azért tetszik többünknek, mert ott valahogy sikerült a régi rajongóknak jobban megfelelni, és mi is már a komolyabb hangvételre vagyunk vevők, mint a debil űrbálnákra.
és igen, ha az elmúlt évek termését nézzük, Mandótól az Andoron át az Ahsokáig, van némi fejlődés, de valahol a jó dolgokat össze lehetett volna gyúrni egyetlen soriba, amiben pont kellő mértékben van az űrfantasy és a drámai, komolyabb vonulat. erre sajnos nincs igény és akarat a Disney-nél. a mennyiségre mentek rá inkább, mint a minőségre. sokat méltatlankodtam, hogy miért ilyen rövidek az epizódok, hát azért, mert nem is nagyon tudnának Filoniék mivel kitölteni egy hosszabb epizódot...
egy rész van vissza, utána gondolom megint jó sokáig semmi sem lesz SW fronton... Andor 2. évad nem tudom, mikor lesz, lesz-e egyáltalán.
majd játszok addig a Starfield-el, már-már SW feelingje van :)
De valahogy úgy látszik SW sorit kötelező végignézni, akár tetszik, akár nem. :)
Nem értem, miért jó azért nézni, hogy csak fikázza az ember.
én azért nézem, hogy képben legyen milyen mélységű sebeket ejtenek a SW-n. valóban fájó ez az egész, és olybá tűnik, mintha kínozná az ember magát így, dehát talán egyszer jön majd egy olyan film, ami feloldoz ebben az önsanyargatásban és akkor lesz ennek utólag értelme;)
Máskülönben meg olyan pr-ja van ezeknek a szaroknak, hogy ellensúlyozni kell a kritikával, azt meg akkor tehetsz, ha megnézted...
Számomra meg az a fura, hogy minden évben eljutunk ide. Hogy te ezen értetlenkedsz. És minden évben meg is válaszoljuk. Most akkor érdekel a válasz, vagy el sem olvasod és jövőre is meg fogod kérdezni?
Azért nézem, mert 20+ éve irogatok ide, olvasok itt. És nem akarok kiesni a pörgésből, nem akarok lemaradni. Lehet szeretni/nem szeretni, de az új időkben mindig az aktuális sorozat az SW jelene, aktualitása. Olyan vagyok, mint az a futball szurkoló, aki akkor is kijár a meccsre szurkolni, ha nem a bajnoki címért, hanem a kiesés ellen küzd a csapata.
Szar, meg minden, de az uborkaszünetnél még ez is jobb :) Legalább VAN téma :D
Egyébként pedig van élvezeti értéke annak is, amikor meglátod, felfedezed egy sztori hiányosságait és arra rávilágítasz. Én például kifejezetten szeretek kritikát olvasni. Én például az elvtelen ömlengést viselem nehezebben, és az időnként ehhez párosuló vakságot, meg amikor azt érzem, hogy valaki képes saját magának is hazudni.
Ráadásul én az Ahsokát kb idáig jobban is élveztem, mint a korábbi sorozatokat és ezt írtam is több alkalommal is. Aztán mára bizony kiüresedett ez is, de összességében talán még mindig jobban tetszik, mint a Mando/BB/Kenobi hármas.
Egyébként a későbbiekben is tervezem majd nézni a sorozatokat, recsegnek-ropognak, de ha már ennyi időt beleöltem... :D Meg hát mostmár kíváncsi vagyok, hogy hová akarnak majd ezzel kilyukadni. Nem fog tetszeni, de látni akarom a "teljes képet" illetve nem tagadom, hogy X db béna epizódra mindig jut 1-1 jól sikerült is, szóval "megéri" :D Na, de szóval tényleg nem akarom azt, hogy innentől kiszállok és x év elteltével totál ne legyek képben a sztori haladtával és fogalmam se legyen az SW diskurzusokról
Jaaa, hogy itt most megint az lesz, hogy egy nemdizni SW-kitalációs könyvben található hülyeséggel fogod megpróbálni érvényteleníteni mások véleményét?
És az immár sokadszor: hogyan is kapcsolódik ehhez a beszélgetéshez? Majd akkor én is összehordok hülyeségeket a témában és később hivatkozom rá :D
Love is love! Hülyeség is hülyeség! Teljesen mindegy, hogy dizni vagy nem dizni.
Ezt speciel kár volt magadra venned, mert írtál jót is, pl 83154 vagy 82780 hsz-ekben.
Ezek után pláne furcsa, hogy hulladékozod, pedig saját bevallásod szerint is voltak részek, melyek tetszettek.
Én sem csupa jót írtam, visszakereshető. Jelenleg érdekel még a sztori, a hangulata is jó (számomra), emiatt nem akadok fenn a hibákon.
De akkor válaszolj kérlek, te miért nézed, ha más oka van.
ST érából még valóban nincs semmi, de veheted ígéretnek, hogy nem fogom mozijeggyel gazdagítani a Disney-t ha ebbe az irányba megy, esetleg egy tékát megérhet :)
yep. Disney előtt a Lázadás galaxisszintű szerkezet, hadsereggek flottával, logisztikával, sőt árnyékkormánnyal, és rengeeeeeeteg adminisztrációval. ,imint minden ilyen a világon. Most meg minden wannabe szenátor elküldheti francba a legfelsőb hatalom (szenátus) különleges vizsgálóbizottságát, amely bizottság tagjai még életükben nem láttak jelentéseket, bürokrácát etc...n a ez a nonszensz, főleg hogy nem sokkal azelőtt a Galaktikus Birodalomban is ezerrel folyt a dokumentumgyártás.. ( a jubileumi novelláskötetben pont erről szól az egyik írás)
Holdót nem tudom. Leia egészen biztosan pofonvágta, az elején, Holdo akkor még nem is lépett színre. Ettől még persze lehet, hogy később Holdó is felpofozta. :)
Az Ahsoka néhány résszel ezelőtti jelenetében is már említik, hogy Organa szenátor tartja a hátát nekik, szóval biztosan nem alaptalanul dobták be most Thripio szövegét. :)
Szerintem ennek a jelenetnek az volt az egyedüli értelme, hogy bemutatta, hogy az ÚK veszélyérzete teljesen eltűnt. A büntetés nem volt annyira fontos, lehet úgy van, ahog te írod és Leia érdeme (bár nem értettem kristálytisztán most Leia tényleg közbelépett vagy csak Thripiot használták fel és utólag beszélnek Leiával) vagy pedig egyszerűen Hera akkora hős, hogy nem venné ki jól magát mondjuk egy lefokozás/kirúgás.
Leia vágta pofon? Nem Holdo? Fú de kiesett az egész ST sztori. Persze könnyen lehet, hogy az Ahsokával is pont így járok majd. :)