Keresés

Részletes keresés

Mr. Nocadlee Creative Commons License 2008.02.23 0 0 21433
A Counter Clock Incident a 2x06-os rész, ami egy Replikátor CD-n is rajta volt, ezért én Mr. Fusiont gyanúsítanám az elkészítésével. :-)

A Spockos-vulkános résznek eszembe jutott a címe: a "Yesteryear" az. Nem vetítettük azt conon felirattal régebben? Úgy rémlik, mintha egy Vulkán-témájú bulin lement volna, de nem emlékszem, hogy felirattal, vagy anélkül.
Előzmény: tippancs (21431)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2008.02.23 0 0 21432
Elküldtem. Jó munkát!
Előzmény: tippancs (21431)
tippancs Creative Commons License 2008.02.22 0 0 21431
Sok rész felirat fordítás a folyamatban van.

Ami kész:
1x01, 1x03, a második évad, vagyis 2x01-06
A feliratok.hu-ra elküldtem.
Láttam ott a 2x06 fordítását. Én máshonnan szereztem meg és belejavítottam, hogy a megszokott nyelveztű legyen.
A következő szempontok szerint igazítom a feliratot:
- a lehető legjobban megtartva az eredeti szöveget
- igazodva a magyar szinkron fül által megszokott(TNG, DS9, VOY, több, mint 400 rész) kifejezéseihez, technoblablához
- rövid legyen (nézni is jusson idő)
- ha a magyar szavak miatt a felirat hosszabb, akkor a tájmkódokat is igazítom

Később, mikor már kész lesz a többi, akkor szerettem volna ide írni egy köszönő hozzászólást azoknak akik segítenek ebben. Mivel ez egy igazi csapatmunka eredménye. De most jött elő a téma.

Mindenek előtt nb000-nak jár a köszönet aki beindította nemrég ezt a folyamatot. És annak aki már a 2x06 lefordította (nem írta oda végére hogy ki). Valamint Mr. Bene-nek, aki Kanadából besegít a fordításba.

A tribblis rész feliratát elküldhetnéd a tippanccs kukac gmail.com e-mail címre. Köszi
Előzmény: Mr. Nocadlee (21429)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 21430

És a mostani conra készül a Yesteryear-hoz is felirat.

Counter Clock Incident felirata nekem is megvan (talán a replikátor CDről)

Mr. Nocadlee Creative Commons License 2008.02.21 0 0 21429
Tökjó! Hová töltitek fel? Annó a tribblis részt megcsináltam egy conra, szívesen odaadom, hogy ne kelljen másnak újra fordítania (időzíteni kell valószínűleg, akkor még nem voltak TAS dvdripek).
Úgy rémlik, mintha a Spockos vulkános részt is megcsinálta volna valaki (most nem ugrik be a címe), és a Counter Clock Incident is mintha rajta lett volna valamelyik Replikátor-CD-n.
Előzmény: tippancs (21427)
Coolch Creative Commons License 2008.02.21 0 0 21428

Hát Picard személyiségéhez egész jól illett a kutatótiszt, habár szerintem jobb kapitány mint Kirk. Apropó látom Vilmosunk is belekóstolt az összes kategóriába: Vezénylőtiszt, Hadi/Gépészeti, és a googlen mintha láttam volna kutatós cuccban is.

tippancs Creative Commons License 2008.02.21 0 0 21427
Nekiálltunk néhányan és gőzerővel folyik a TAS feliratok fordítása.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.20 0 0 21426
Márciusi Trek-találkozó
2008 márciusában tavaszi Star Trek-találkozót tartunk, amelyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Az esemény helyszíne ezúttal ismét a Petőfi Csarnok lesz, ahol régebben már sokszor találkoztunk, és szeretnénk ismét olyan kellemes és vidám hangulatot teremteni, mint az ugyanitt tartott régi rendezvényeken. De persze nem(csak) nosztalgiázni hívunk Benneteket, hanem egy friss, új bulira, amely annál élénkebb és színesebb lesz, minél többen eljöttök.
A rendezvény helyszíne és időpontja:
Petőfi Csarnok (1146 Bp., Zichy Mihály út 14.)
2008. március 2., vasárnap , 10.00 órától 15.00 óráig

A találkozón többek között felelevenítjük a ritkábban emlegetett animációs sorozatot, tekintettel arra, hogy a rajzos Trek-széria harmincöt évvel ezelőtt született meg. Lesznek érdekes előadások, amelyek a Trek rajzolt változataihoz kötődnek, és persze ízelítőt is vetítünk majd. Természetesen szót ejtünk a tizenegyedik Trek-mozifilmről, amelyet az idei év decemberében terveznek bemutatni, valamint – ez immár visszatérő rovatunkká válik – a Trek más filmekben, illetve sorozatokban való megjelenéséről, amely mindig újabb és újabb humoros perceket kínál. Ezenkívül mesélünk majd az írott Trekről is, azaz ízelítőt mutatunk be az eddig megjelent könyvekből. Az egyéb előadásokon és érdekességeken kívül szokás szerint játszani is fogunk – és természetesen a nyeremények sem maradnak el. Mindenkit sok szeretettel várunk a tavaszi Star Trek-napon!
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.20 0 0 21425
Trek-tábor júliusban

A Magyar Star Trek Klub az idei évben is nyári tábort szervez, amelynek helyszíne – az elmúlt két évhez hasonlóan – Tatán, az Öreg-tó partján lesz. Téged is várunk, ha szereted a Star Treket, ha szeretnél hozzád hasonló fiatalokkal együtt lenni, játszani, beszélgetni, egyszóval egy hétig önfeledten jól érezni magadat!

A tábor időpontja: 2008. július 12-20. (szombattól vasárnapig)

Ízelítő a tervezett programokból: kirándulások, társasjátékok, szalonnasütés, vetélkedők, sportprogramok – és ami még eszünkbe jut. A lényeg a közös kikapcsolódás, és hogy jól érezzük magunkat együtt.

Szállás:
Az Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Táborban, kétágyas faházakban, közös vizesblokkal.
A szállás költsége: 1500 Ft+360 Ft IFA/fő/éj. Diákoknak, illetve hat évet betöltött gyerekeknek nem kell IFÁ-t fizetniük. A Hotel üdülési csekket is elfogad. Az ár étkezést nem tartalmaz. A tábornak saját étterme van kerthelyiséggel, ahol be lehet fizetni étkezésre, illetve a környéken több vendéglátóipari egység található, amelyek szintén számos lehetőséget kínálnak.

Amennyiben szeretnél részt venni a táborban, kérjük, jelentkezz Tóthné Szőnyi Zsuzsannánál az alábbi e-mail címen: ysu kukac freemail.hu. A jelentkezés határideje: 2008. március 15.
Tizenhat éven aluliaktól szülői beleegyezést kérünk.

gyökhárom Creative Commons License 2008.02.19 0 0 21424
Nem tudom eldönteni, hogy ennek örüljek vagy se :(
Előzmény: gunji jackdaw (21423)
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.19 0 0 21423
macmelon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 21422
Azok nem egyenruhák!
Előzmény: Mr. Nocadlee (21419)
STommy Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21421
A második kép a bevezető részből van, ott még a nők egyenruhája a TOS-osra hajaz.:)
Előzmény: Coolch (21414)
STommy Creative Commons License 2008.02.16 0 0 21420
Jaja, Krycek ügynökkel.:-)
Közben meg eszembejutott, hogy még Mr. Spock is szerepelt korábban a sorozatban, sőt a '60-as években készült verzióban Kirk kapitány is.
Előzmény: tippancs (21412)
Mr. Nocadlee Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21419
Igen, az Thomas Riker, nyert.

Ami Troi egyenruháját illeti, annyiféle volt neki a hét évad alatt, mint senki másnak. Voltak köztük igen borzalmasak is... :-))
Előzmény: gunji jackdaw (21415)
macmelon Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21418
Szerintem neki nem a zöld, hanem a feket állít igazán jól! :)
Előzmény: Coolch (21417)
Coolch Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21417

Détának jól állt a piros.

Tashanak is a zöld, függetlenül attól hogy sárga volt. :D

macmelon Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21416
Szerintem Deanna egyruhaviselési szokásai nem közvetlenül vannak összfüggésben a vizsgájával. Korábban is hordhatott volna (sőt) normál egyenruhát. Edward Jellico parancsára kezd el viselni, de aztán megtetszik neki.

Szerintem a vizsga ennek a folyamatnak a következménye (és nem fordítva). Maga a vízsga nem az egyenruhaviseléshez, hanem ahhoz kell, hogy Bridge Officer lehessen (apropó ez hogy van magyarul?).
Előzmény: gunji jackdaw (21415)
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21415

Nem, a két kép nem fake.

Az elsőn látható Riker a transzporterbalesetes "másolat", fejből már nem tudom pontosan, de a lényeg pl. itt olvasható:

http://memory-alpha.org/en/wiki/Thomas_Riker

Második kép: igen, Troi kap normál kék egyenruhát, mert valamikor 2370 táján sikeres vizsgát tesz:

http://memory-alpha.org/en/wiki/Deanna_Troi

(Lehet, hogy megint meg kéne néznem a sorozatot :-)

Előzmény: Coolch (21414)
Coolch Creative Commons License 2008.02.15 0 0 21414

Ezek fake képek vagy Riker valóban átvált sárga uniformisba, még Deanna meg kap egy ugyanolyat mint a többieknek van?

gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.14 0 0 21413
A mait még nem láttam, csak azt, hogy hétfőn lesz az utolsó rész :-(
Előzmény: tippancs (21412)
tippancs Creative Commons License 2008.02.14 0 0 21412
Az éjjel Kyra is volt a VH-ban.
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.12 0 0 21411

Ja igen, megtalálták Data fejét és le is másolták, s ez a másolat (egy testtel kiegészítve) szerepelt a Threshold c. sorozatban :-)

Előzmény: STommy (21409)
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.12 0 0 21410
Ja, tényleg, igazad van :-)
Előzmény: macmelon (21408)
STommy Creative Commons License 2008.02.11 0 0 21409
Ja, én azt hittem, hogy valaki megtalálta Data fejét a San Francisco alatti bányában és lemásolta. :-) És valami ilyesmi történhetett Doggett ügynökkel is, mert ő Ezrivel és Wesleyvel is csak a jövőben, a gonosz idegenek elleni harc során találkozott.
Ja és a hivatkozott VH-részek kb. felében elpusztul a Föld vagy kihal az emberiség. De ezek biztos csak tüköruniverzumok.:-DD
Előzmény: gunji jackdaw (21407)
macmelon Creative Commons License 2008.02.11 0 0 21408
Majdnem pontosak az adataid, kivéve, hogy Odo ittmaradt változata nem bír visszaváltozni, ezért olyan helyeken szerepelt, mint Rex felügyelő, Kántor illetve a bátonyterenyei tsz. majorjánál az őr kutyája.
Előzmény: gunji jackdaw (21407)
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.11 0 0 21407
Nos akkor:
- Wesley - Ő már a TNG-ben is majdhogynem Q-i magasságokba jutott, hiszen minden szabad volt neki, bármikor bajba sodorhatta az Enterprise-t, s egyszer se büntették meg. Később meg "utazó" lett, így oda megy ahova és amikor akar, mit neki egy kis időutazás. Így ha van kedve, szerepelhet akármelyik filmben.
- Worf - Egy génkezelt klingon őse épült be egy földi űrhajóba, lehet, hogy épp a Klingon Nagytanács megbízásából, s kémkedési célzattal.
- Odo - Emlékezzünk csak a "Little Green Men" című amúgy kiváló DS9-epizódra, amelynek végén hőseink egy atomrobbantás energiáját kihasználva akarnak visszajutni a saját idejükbe. De a radioaktív sugárzásnak van egy eddig még nem nagyon publikált káros hatása az alakváltókra vonatkozóan, márminthogy egy spontán mitózis-jellegű folyamaton esnek át hatására. Ez történik Odoval is, azaz ennek hatására két Odo lesz, az egyik visszamegy Quark-ékkal, a másik meg 1947-ben marad egy farkaskutya alakját felvéve. Aztán ahogy múlnak az évek, kedve támad a színjátszáshoz és különböző scifi és horror filmekben szerepel. Eléggé népszerű lesz a filmesek körében is, mert nincs szüksége maszkmesterre, hiszen alakváltó (ahogyan a múlt heti Végtelen Határok epizódban is látható volt).
- Doggett ügynök - Ő eredetileg maga a T-1000 terminátor, aki - miközben a film végén zuhan a forró acél tartálya felé - rájön, hogy őt tulajdonképpen egyáltalán nem érdekli az öldöklés, s egy tükörszerű fedőalakot felvéve felülről megkapaszkodik a tartály peremében, s speciális tükröződésekkel átveri Connorékat, hogy ő elpusztult. Majd amikor azok nem figyelnek oda, elmenekül. Később elkezdik érdekelni a megmagyarázhatatlan dolgok és emberi formát öltve beáll az FBI-hoz titkosügynöknek. Itt szerez tudomást a Cheyenne-hegy gyomrában folyó Csillagkapu programról is, majd csatlakozik az első Atlantisz-expedícióhoz. De itt sajnos kis baleset éri, mert az atlantiszi csillagkapu nem mimetikus polialoiddá, hanem normál emberré alakítja őt vissza. Végül főfogásként asztalon végzi.
- Data - Természetes Noonien Soong egyik őse az, akit láthattunk szerepelni.
- Ezri - Nagyon problémás eset, figyelembe véve, hogy a Dax-szimbióta is csak tíz év múlva fog megszületni, úgyhogy rajta még gondolkodom.

:-)))
Előzmény: STommy (21406)
STommy Creative Commons License 2008.02.11 0 0 21406

Sziasztok!

Leginkább csak olvasni szoktam a topicot, de akkor már ezt megkérdezem: és Odo hogy került a Földre az emberiség leigázása utánra? :-))

(Amúgy abban sorozatban sok ismerős arc fedezhető fel, pl. Ezri szerepelt korábban is, Doggett ügynökkel, aki később ugyannak a karakternek a bőrében Wesleyvel játszott. De volt Data és Worf is.)

Előzmény: gunji jackdaw (21402)
gunji jackdaw Creative Commons License 2008.02.09 0 0 21405
Ezri pont volt a héten megint a "Végtelen Határokban", meg az m1-en ma indult "5 nap az élet" c. sorozatban is.
Előzmény: tippancs (21404)
tippancs Creative Commons License 2008.02.08 0 0 21404
És még nagyon sokan. pl. Odo, Ezri(kétszer is), Wesley, Worf.
Előzmény: gunji jackdaw (21400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!