Keresés

Részletes keresés

Pucros Mackó Creative Commons License 2000.09.07 0 0 297
A világon minden példátlan: már az ókorban is ismert volt, hogy nem lehet kétszer ugyanabba az ügyfélszolgálatba belekötni.

Szerintem az elégedettség az ügyfélen is múlik, elvégre az ő tulajdonsága. Lehet ugyan próbálkozni azzal, hogy az ember vagy a vállalat minél többek elégedettségét vívja ki, de egy határon túl már nem érdemes. Mindenkit úgysem lehet megnyerni, mindig maradnak elégedetlenek.

Talán általában is kifizetődőbb arra törekedni, hogy akik vérmérsékletileg hajlamosak az elégedettségre, azoknak legyen minél több okuk rá.

Előzmény: Danka (296)
Danka Creative Commons License 2000.09.07 0 0 296
A Matav egy eleg nagy ceg, sok szolgaltatasa van ... bla bla bla

Miert nem tudja megoldani az ügyfélszolgálatát, a közönségkapcsolatait úgy, hogy az ÜGYFELEK is ELÉGEDETTEK legyenek???

Asszem muszakilag és technikailag a szolgáltatásaik muködnek, csak az eladása és tálalása bibis: olykor PÉLDÁTLAN AHOGY AZ EMERREL BÁNNAK akarva akaratlanul, de ezen változtatniuk kell!

MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.07 0 0 294
Tisztelt Dr. Doolitle!

A MATÁV jövő évi árai kialakításában nem tudok információval szolgálni.

A Csak Önnek akcióban tényleg nincsen kötelező 3000 Ft-os havi forgalom.
Sőt, 2500 Ft forgalmi jóváírásat tartalmaz.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Dr.Doolittle (288)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 293
Tisztelt és nagyon kedves Matáv Rt. Ügyfélszogálat!

Vajon legutóbbi észrevételemet a nem megfelelő akció-tájékoztatásokkal kapcsolatban nem szándékosan nem méltatták válaszra!?

Ugyan nem magukat érte a vád, de más itt nem nagyon mutatkozik meg, ezért mielőtt a Straub-féle mail-t használnám, remélem legalább megnyugtatnak, hogy a megfelelő helyen Walaki értesült a kritikáról!?

További sikereket!

Maus Róbert Péter

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 292
MINDENKINEK!

Egy kis információ a mtáv védelmében (is)!

A Távközlési Törvény KONKRÉTAN szabályozza a vezetékes (analg) telefonszolgáltatás műszaki követelményeit és ebben 2400 Baud-os adatátviteli sebességet (voice modem) követel meg!

A modemeknél BE LEHET állítani az adási szintet (lásd a matávnet helpdesk-jének MODEM linkjénél), amivel esetleg meg lehet kisérelni javítani az összeköttetés minőségén!

Javaslom, hogy akinél 56k-val nem jön össze a kapcsolat, az a következőket nézze át:

- egy minőségi telefonkészülékkel (pl. Panasonic KXT2315 vagy társai, de lehetőleg NE üzenetrögzítős, mert annak tápegysége zavarhat) a vonalra csatlakoztatva a kézibeszélő felemelése után adjatok be pl. egy 0-át (erre elmegy a tárcsahang és kb. 15-25 sec. ideig várja a központ a következő számjegyet, tehát ezalatt elvileg zavartalan a vonal) és figyeljétek meg, nem serceg-ebrummos-e (hálózati 50 vagy 100 Hz), nem sustorog-e valamint ha belefújtok a mikrofonba, nem túl erős-e a hallgatóban ilyenkor hallható ún. kifújás (ez a kászülék és az analóg központi végződés közötti távolság valamint a vonali áramkör - a központban - megfelelő összehangoltságát mutatja).

- ha van elektromos "kedvű" szaki a közelben, érdemes lehet megmérni a vonal két vezetékének egymáshoz valamint a földhöz (pl. védőföld!) képesti feszültségét (egyen feszültség), melyek a hallgató letett állapotában (vagy kihúzott készülék esetében):

'a' ág (USA elnevezés szerint 'T', mint TYP) közelítőleg 0 volt a földhöz képest (ideálisan abszolúte 0Vdc!

'b' ág (alias 'R', mint Ring, azaz csengetés) negatív 48V a földhöz képest (ez a névleges, a gyakorlatban 52-54V lehet)

és a két vezeték között szintén 48V (illetve 52-54V) mérhető

míg felemelt kagyló esetén (pl. hold állapot a készüléken)

'a' és föld között = kb. 18-20V
'b' és föld között = kb. 28-30V
'a' és 'b' között = kb. 8-12V

A lényeg az, hogy a két vezeték feszültségváltozása a letett állapothoz képest szimmetrikusan történjen (azaz amennyivel az egyik fesz. csökken, annyival nőjjön a másik).

Lehet még vonali zárlati áramot is mérni (semmi nem megy tönkre!), annak minimum 50 max. 100 mA-nek kell lenni (ezt készülék nélkül! kell mérni).

Rövidrezárt kábel esetén IS igaznak kell lennie a szimmetriának, azaz az eredetileg mért 'a'-'b' feszültség felét kell mérni a földhöz képest!

Ha 2..4V-nál nagyobb asszimetria lenne a kagyló felemelt helyzetében, vagy alaphelyzetben (főképp az 'a' ág esetében) nagyon más feszültség lenne jelent, akkor alaposan rá kell lépni a hibabejelentők sarkára, mert gázos a vonal állapota!!!!

- a saját kábelszakasz (egészen a kifejtési pontig, ami a Matáv házon belüli falidobozaként ismeretes) nincs-e nagyon - túlzott! - hosszban ún. lakásvezetékkel kiépítve? Ez ugyanis nem sodrott vezeték (gyakorlatilag olyan, mint a telefonokhoz mellékelt vonaloldali vezeték, de általában kéteres csak), ezért hajlamosabb a különböző ipari zavarok felvételére! Nincsen-e megsérülve a látható vezeték?

A központ típusa erősen befolyásolhatja a minőséget:

1.
AR (Crossbar) központok esetében a mechanikus (rugós) kapcsolóberendezések miatt alapvetően előfordulhat nagyobb ún. zajbeütés, de ha ez túl sűrű és nem függ attól, hányadik beemelés (azaz vonal kérés) után nézitek, akkor érdemes a központ műszaki vezetőjét személyesen felkeresni, mert ha szépen megkéritek, megnézetik a számotokhoz tartozó szerelvényeket - a hiba sokszor egy kis mozdulattal évekre kiküszöbölhető!

Ha azonban jellegzetes ciklikusság tapasztalható a beemelések száma szerint a zavarok előfordulásában (pl. csak minden 5. beemeléskor van gond, bár ez a szám inkább jóval nagyobb vagy változatos lesz), akkor rá kell bírni ugyanezen műszaki főnököt, hogy a hibás ún. közös használatú áramkört keresse meg (nyugi: értenek hozzá, csak több ezer előfizetőjű központban nem veszi észre automatice...) és a hibát ekkor is ki lehet javítani!

Ha nem ilyen jellegű a gond, akkor ki kell tökölni, hogy CSAK helyi (sőt: központon belül jelentkező, pl ha a hívó és a hívott első 3-4 jegye ugyanaz, akkor ez van!) a hiba, amihez két modem kell csupán meg némi idő...

Ha CSAK központon kívüli hívás esetében áll fenn a hiba, akkor ezt már csak azért is jelezni kell a főmuftinak, mert ezért hivatalosan is baja lehet, ha nem veszi észre (ezt elvileg kívülsről is vizsgálják, bár talán csak szúrópróba-szerűen).

Ha helyközi kapcsolatban (ez azért, tekintve, hogy majd mindegyik ISP rendelkezik helyi számmal, nem jellemző) van gond (esetleg csak!), akkor az illetékes távközlési igazgatóságon (esetleg a HIFnél) kell bejelenteni, mert az már több ezer embert érinthet!

2.
Digitális központ esetében (kivéve talán néhány rosszul karbantartott EWSD, Siemens központot) elvileg nem lehet adatátviteli gond sem az analóg modemek esetében, bár azt azért nem árt tudni, hogy az 56K-s lefelé irányú sebesség azért már a műszaki határokat súrolja (lévén az analóg-digitális jelátalakítás során eleve egy sávzáró szűrővel kezdődik a dolog, a mintavételezés pedig 125 mikroszekundumonként történik, azaz 8KHz-cel - a központon belül pedig 64kbps adatátvitel (illetve ennek többszöröse, általában 2Mbps a multiplexelés azaz a technológia miatt, de a mi szempontunkból ez lényegtelen) van az előfizető végpontok illetve az előfizetői és a kimenő vonali (ún. trunk) végpontok között a hangátvitel szempontjából! Azaz a legkisebb (beszéd)adatátviteli hiba - ami a beszédérthetőséget, meg a 2400bps voice modemet nem is zavarja - itt már jelentős hatással bír!

A következő (a Matáv által a mai napig publikusan tagadott) hiba a központok közötti digitális jelfolyamok ún. időalap-eltéréséből adódó 'keretvesztés' (azaz egy 32 beszédcsatorna információit hordozó PCM keret, multiplexel adattömb szinkronizációs hibából adódó elvesztése, eldobása vagy helytelen 'vissszaállítása'), mely egy normál beszéd vagy kis sebességű voice modem ill. akár egy 9600/14400-as fax esetében sem okoz gondot (főképp a modem és fax által használt hibavédő és javító módok miatt), azonban az 56k-s irányban a modem már esetleg nem fog tudni megbírkózni ezekkel a 'tűkkel'!!!
Ezt a hibát - lévén az analóg oldalon gyakorlatilag kimérhetetlen, a digitális oldalon pedig mérik, de letagadják ha van is, másrészt kis (idő)százalék esetén nem is szabványon kívüli - viszont nem lehet kijavítani, de reményeim szerint egyszer meg fog oldódni!

Nagyon fontos hangsúlyoznom, hogy egyes (és nem is feltétlenül az analóg) alközpontok is okozhatnak olyan jelenséget, ami az 56k-s (de akár a 33.6k-s) modemek ilyen sebességű felkapcsolódását megnehezítheti esetleg meg is gátolhatja! Ha ilyen gyanú állkna fenn, akkor a "Terminálablak kinyitása tárcsázás után" beállításával és ATM3 (modem hangszóró mindig aktív) valamint izlés szerint ATL1..3 hangerő mellett meg lehet figyelni, hogy a username (loginname) megadása (kézzel!) után (az enter után) a két modem elkezd-e egymással hosszasan 'csevegni', ami hasonlatos a CONNECTxxxx előtti kommunikációhoz (ez az ún. újraegyeztetés és ez már önmagában jelzi, hogy valami gond van a vonal fázismenetével).

Ha az alközpontnak analóg portja (áramköre) van a Matáv felé, akkor meg lehet beszélni az üzemeltetővel egy olyan ellenpróbát, hogy felkapcsol a mellék vezetékére egy városi vonalat, és ha így nem jelentkezik a hiba, akkor ki kell méretni szakemberrel a központot (Comex vagy országosan ma már MatávCom esetében ell lehet menni a HIF-ig, mert velük jók a kapcsolataik és hamarabb kimennek helyszíni mérésre...)!

Azoknak, akik ISDN (NT doboz) analóg telefoncsatlakozására kötik a régi analóg modemet (elég sok ilyen példát láttam itt is és más topikban) és az addig (analóg vonalon!) 56k-val kifogástalan modem visszaesik 40-45k-ra, javaslom, hogy méressék be a HIF-fel az NT-t, mert előfordulhat, hogy kifogásolható minőségű a kialakításuk (elvileg logikus műszaki okát e jelenségnek a hanyag tervezésen kívül nem igazán látom!!!), de lehet, hogy 'csak' a tápegységük nem a legjobb (azt hiszem köztudott, hogy a legjobb márkák esetében is előfordulhat tömegesen a kondenzátorok kiszáradása, kapacitásvesztése, főképp jó hosszú és esetleg nem is megfelelő tárolás esetén, ami kellemetlen következménnyel járhat). És nem árt megkukkantani, hogy rendesen le van e földelve az NT doboza (ha műanyag lenne, árnyékolás épp az alkalmazott digitális áramkörök miatt, a zavarszűrés végett kell legyen) illetve a 'TEST'-e!

Remélem tudtam segíteni mindenkinek, de értelmes kérdésre mail-ban is szívesen reagálok!

Mindenkinek sok sikert kívánok!

Maus Róbert Péter

Macika Creative Commons License 2000.09.07 0 0 291
Előző hozzászólásom ellenére maximálisan egyetértek veled, március 1-jével álltam át ISDN-re, az első számlámat pedig (107.000 Ft) május 27-én bírták kiküldeni.

Persze, hogy dobtam egy hátast, nem volt levonva az április 1-től aktivált „Mindenkinek”, sőt nem is tudtak róla, elvitatták még azt is, hogy egyáltalán megrendeltem volna (1212 rulez), közel 3 hét volt, mire megtalálták a megrendelésemről készült felvételt, aztán a „kedvenc szám” csomagomat sem találták megrendeltnek, pedig március 1-jén lett aktiválva, aztán azt már csak rámhagyták, nem voltak hajlandók kikeresni a felvételt.

Augusztus 26-án kaptam meg az első korrekt számlát, addig közel 40x reklamáltam, kezdetben az 1212-n, aztán – megunva azt a kötelezően lekezelő-megnyugtató stílust, amit belemosnak az ügyfélszolgálatosok agyába – már osztályvezetői szinten b@szogattam őket, és még így is eddig tartott.

Azért, hogy jót is írjak (bár ez természetes volna), azóta teljesen korrekt, fillérre stimmel a számlám.

Előzmény: FatMo (289)
explorer68 Creative Commons License 2000.09.06 0 0 290
Mi is Európai ország vagyunk, mégha nem is nyugat.
FatMo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 289
Édes Macika!

Azért kűzdök vele, mert szeretném megtudni, hogy miért vezettek félre. Végre van egy ember aki korrekt válaszokat ad. Kérlek hidd el nekem, hogy az 1212 ezt mondta. Egy európai országebn ilyen nem fordulhat elő. Ezért izzadok!

Előzmény: Macika (287)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.09.06 0 0 288
Tisztelt matáv Ügyfélszolgálat!
A mail(eke)t megkaptam, kösz. Azonban hadd ismételjem meg a hivatkozott hozzászólása után beírt kérdésemet, melyre nem kaptam választ:

Még annyit hadd kérdezzek, bár konkrétumok még nyilván nincsenek, de elképzelhető, hogy az új listaár drasztikusan magasabb lesz a mainál? Mer akkó a zasszony megöl.
És kiegészíteném egy, már korábban feltett kérdéssel: A Csak Önnek! csomagban nincs kötelező (vagy előre fizetett) 3000 Ft forgalom?
Válaszát előre is kösz.
Dr.Doolittle

Előzmény: Dr.Doolittle (269)
Macika Creative Commons License 2000.09.06 0 0 287
Drága FatMo!

Augusztus 19-én írtad le először ezt a sületlenséget, amire ketten reagáltunk is. Mindketten leírtuk – több hónapos tapasztalatból – hogy ez butaság, vagy Te értettél félre valamit, vagy az ügyfélszolgáltaon fogtál ki 10-szer egymás után <20-as IQ-val rendelkező ügyfélszolgálatost.

Mindenesetre augusztus 21-én Te írtad le a következőket:

FatMo válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-21 21:51:16 (172)

Igazatok volt! Tényleg pluszba jön rá a három rongy! De esküszöm nektek, hogy most ugyanazokkal a szavakkal kérdeztem rá, mint öt másik esetben, amikor az ellenkezőjét mondták! A MATÁV HAZUDIK!!!

Ezek után nem nagyon értem, hogy miért izzadsz most ezzel a dologgal újra.
Most akkor vagy Te nem tudod, hogy mit írsz le, vagy inkább szeretnél hinni az álmaidnak, bármilyen logikus magyarázattal szemben.

Előzmény: FatMo (286)
FatMo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 286
Az ISDN már be van kötve. Én csak azt szeretném megtudni, hogy miért tájékoztattak félre engem. Azt, hogy milyen módon fordulhat elő, hogy 10 alkalommal állítanak valamit és kiderül, hogy nem igaz.
Előzmény: MATÁV Rt. (285)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 285
Tisztelt FatMo!

Amennyiben megadja adatait (ugyfelkapcsolat@matavnet.hu),
utánanézek ISDN megrendelésének.

Üdvözlettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: FatMo (279)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 284
Tisztelt Hegyivadász!

A MATÁV nem korlátozza az adatátviteli sebességet.

ISDN müszaki kérdésekre az 1212 (0-főmenű, 6-isdn / 3-müszaki) tud bővebb felvilágosítást adni.

Üdvözlettel:

MATÁV Rt.

Előzmény: FatMo (283)
FatMo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 283
A munakhelyemen 31200- 55600-ig megy. Mindig máshogy. Otthon nekem is csak 33600-at tud.
Előzmény: hegyivadasz (282)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.06 0 0 282
Tisztelt Matav!
Ezek szerint a Matav az analog vonalon szandekosan lekorlatozza az adatatviteli sebesseget? Tud erröl a Fogyasztovedelem es a Versenyfelügyelet?
Előzmény: MATÁV Rt. (281)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 281
Tisztelt Hegyivadász!

Az analóg vonalat a MATÁV Rt. beszédcélú szolgáltatásra nyújtja, így ezért nem
tud nagyobb sebességet elérni ezen a vonalon.

Amennyiben jobb minőséggel, ill. nagyobb sebességgel szeretne a világhálóra csatlakozni,
a digitális vonalakat ajánljuk.Lsd: ISDN akció lent.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkpacsolat

Előzmény: hegyivadasz (278)
Filburt Creative Commons License 2000.09.06 0 0 280
T. Ügyfélkapcsolatok,

köszönöm az információt!

Tisztelettel,

Filburt

Előzmény: MATÁV Rt. (273)
FatMo Creative Commons License 2000.09.06 0 0 279
Tisztelt Matáv!
Kérem válaszoljan arra, hogy milyen módon fordulhatott elő az alábbi eset:
Mikor elkezdtem gondolkodni naz ISDN-re váltáson többször (kb. 10x) beszéltem ügyfélszolgálati munkatársukkal. Bizalmatlan ember vagyok, ezért minden alkalommal rákérdeztem, hogy az általam használt átalánydíjas Mindenkinek csomag kiváltja-e a havi 3000 Ft. kötelező forgalmat. Minden, hangsúlyozom minden esetben azt a választ kaptam, hogy kiváltja! Ehhez képest pár hétre rá ismét felhívtam (érdeklődtem, hogy mi a helyzet a megrendelésemmel) az 1212-t, ahol szinte hülyének néztek, hogy én, hogy képzelek ilyet? Azért erint egy picit érzékenyen a dolog, mert a kedvezményes időszakon kívül nem használom a telefont. Tudom, hogy ezzel már nem lehet mit csinálni (már be van kötve az ISDN), de szeretném megtudni miért fordulhat elő ez. A másik problémám az volt, hogy Interneten keresztül szerettem volna megrendelni a dolgot (a 2000 Ft-os kedvezmény miatt) és nem érkezett be a megrendelésem, (többször elküldtem) úgyhogy végül telefonon rendeltem meg. Kérem amennyiben módjában áll válaszoljon!
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.06 0 0 278
Köszönöm es meg egy kerdes. Miert nem tudok az 56k-s modememmel 56k-val csatlakozni a halora? Miert megy ez 33,6-on ugyanazzal a modemmel? A 380038 szerint a telefonvonalam nem bir többet. Ezert kerem valaszoljon, nem hiszem, hogy a szakirodalmak hegyivadasz telefonvonalara is kiternenek.
Előzmény: MATÁV Rt. (276)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 277
Tisztelt Hegyivadász!

Az analóg vonal esetében a számítógép digitális jeleit a modem analóggá alakítja,
és ezt az analóg jelet viszi át a csatornán.

ISDN esetében a digitális jel átvitelére kerül sor.
Ebben az esetben 2 db 64 k-s csatortna ill. 1db 16 k-s csatornát különböztetünk meg,
ami utóbbi a kapcsolat felépítésére szolgál az NT és a központ között.

A 2 vonal (ISDN, analóg) technológiája különböző.

Ha szeretne többet megtudni a számítógépes hálózatokról, szakirodalmakban
rengeteg információt talál e kérdésben.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: hegyivadasz (267)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 276
Tisztelt Hegyivadász!

Az analóg vonal esetében a számítógép digitális jeleit a modem analóggá alakítja,

Ebben az esetben 2 db 64 k-s csatortna ill. 1db 16 k-s csatornát különböztetünk meg,

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: hegyivadasz (274)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 275
Tisztelt Hegyivadász!

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: hegyivadasz (267)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.06 0 0 274
Tisztelt Matav!
Nekem mar nem is valaszol? Hat Bastya elvtars mar egy senki?? :)
Előzmény: MATÁV Rt. (273)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.06 0 0 273
Tisztelt Filburt!

Úgy értelmezem a kérdését, hogy mivel Ön a Mindenkinekre fizetett elő, ezért 6 óra elött nem
telefonált, ill. utána is csak helyi beszélgetéseket folytatott (általában), így a forgalma nem
érhette el a 15.000 Ft-ot.

Valóban ebben az esetben a Kihívás akcióban vehet részt (12.500 Ft belépési díj), ill. a
MATÁV-Westel közös akciójában, ahol szintén nincs belépési díj. ( az akció lényege, hogy
amennyiben a Westelnél bármilyen mobil készüléket vásárol részt vehet benne. További info:
80/220022)

A MATÁV Rt. mindíg újabb akciókat hirdet. Amennyiben szeretne egy ajánlatot ISDN vonal
létesítésére, kérem írjon az ugyfelkapcsolat@matavnet.hu cimre.

Másik kérdésére a válaszom a következő: A MATÁV mindíg próbálja az áraival az ügyfelek igényeit leginkább kielégíteni, ezért részesíti Őket ilyen mértékű kedvezményekben.

Megkérek minden kedves Fórum tagot, hogy aki a fent megjelölt e-mailre ír, adja meg
a telefonszámát és a 9 jegyü ügyfélszámát, hogy minél hamarabb felkereshessük
ajánlatunkkal.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Filburt (272)
Filburt Creative Commons License 2000.09.06 0 0 272
T. Ügyfélkapcsolatok!

Talán nem volt egyértelmű a kérdésem. Másképp fogalmazva tehát: hogy ha én min 3 hónapja a "Mindenkinek" szolgáltatást használom, akkor nem fizethetek elő a "Csak Önnek" ISDN csomagra?

Ez esetben egy újabb kérdés: mi a jó ebben a Cégnek (MATÁV)? Ugyanis ha előfizetek az itt említett ISDN csomagra, akkor mellé azonnal előfizetnék a Mindenkinek szolgáltatásra is és akkor ugyanúgy havi kb. 6500 HUF-ot fizetek, mint most, 1 analóg vonalra. (Sőt, lehet, hogy kevesebbet is pár száz forinttal, az Ön által megadott havi ktg.-ek (6 375 Ft) alapján .)

Köszönettel,

Filburt

Előzmény: MATÁV Rt. (263)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 270
Kedves Matáv Rt. - úgyismint Ügyfélkapcsolat!

Kíváncsi volnék az Önök véleményére is:

vajon hogyan döntene a Pesti Kerületi Bíróság illetve a Gazdasági Versenyhivatal, nem is beszélve a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségről, amikor abban az ügyben tárgyalnak/vizsgálódnak, hogy

"A Matáv Rt. gbennfentes információkkal üzérkedő kereskedői megkárosították az ügyfeleket"

vagy
"A fogyasztók elégtelen tájékoztatása miatt több ezer potenciális felhasználó nem élhetett az akciós ISDN lehetőségével..."

Ugyanis egész augusztusban és szeptember eddigi napjain figyelemmel kísértem mind ezt a honlapot, mind a Matáv Rt. hivatalos honlapját és a Csak Önnek alább leírt _időszakos_ feltétel-módosítását SEHOL sem közölték!

Erősen él bennem a gyanú. hogy itt bizony jó alaposan sikerül(t) átverni az előfizetők nagy részét. Hiszen ha egy akció feltételeinek - a potenciális megrendelők számára KEDVEZŐ - megváltozását nem hozzák nyilvánosságra, az egyrészt erős visszaélés az információkkal és emiatt a visszaélések melegágya is, de akik pl. a nem ismert feltélel-módosulás miatt a honlapon reklámozott akcióban (12.500 kp. belépési díj!) jutott ISDN-hez, és a számlája az elmúlt 3 hónapban elérte a min. 8 ezres határt (néven nevezve: a MINDENKINEK csomagot használók többsége(!!!) implicite beletartozik ebbe a csoportba), az a következő 24 hónapban írd és mondd 24x2.500 + 1x 12.500 = 72.500 Ft-ot veszt (kamatokkal van az 100 ezer is!).

Nagyon ajánlom a Tisztelt Matáv Rt. még tiszteltebb gazdasági (és PR!) döntéshozóinak, hogy a különböző akciók publicitása tekintetében tartsák be az elvárható minimum követelményeit legalább és az akciók általában is konvergensek legyenek az előfizetők számára!

Szívélyes üdvözlettel

Maus Róbert Péter
távközléstechnikai fejlesztő

Előzmény: MATÁV Rt. (268)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.09.05 0 0 269
Mail elment, köszi a segítséget. Még annyit hadd kérdezzek, bár konkrétumok még nyilván nincsenek, de elképzelhető, hogy az új listaár drasztikusan magasabb lesz a mainál? Mer akkó a zasszony megöl.
Köszönettel
Dr.Doolittle
Előzmény: MATÁV Rt. (268)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.09.05 0 0 268
Tisztelt Dr. Doolitle!

Engedje meg, hogy válaszoljak kérdéseire.

A 2500 Ft díjkedvezmény a szerződés idejére jár, vagyis 24 hónapra.

A MATÁV Rt. a meghirdetett árakat garantálja 2000.dec.31.-ig, utána az új listaár
85 százalékáért biztosítja( 15 % kedv.) a régi ügyfeleinek. Ez a díj nem egyezik meg az
analóg vonal havi díjával.

Az NT-t a MATÁV biztosítja ügyfeleinek.

A Haladó csomag tartalmazza azt az NT-t, amely 2 dig.+2 analóg+ RS232-es porttal rendelkezik.
Mindenképpen kell választania egy díjcsomagot, lsd: http://www.matav.hu/akcio/isdn_junius/

A "Csak Önnek" akció ténylegesen csak azon ügyfeleinnek szól, akiknek a forgalma elérte a 45.000 Ft-ot visszamenöleg (3 havi).
Amennyiben megadja 9 jegyü ügyfélszámát és telefonszámát (lehet az ugyfelkapcsolat@matavnet.hu cimre is, igy teljesen inkognitoban marad személye), utánnanézek.

Várom további kérdéseit.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Dr.Doolittle (264)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.05 0 0 267
Tisztelt Matav
En is megrendeltem az ISDN-t, bar eddig meg nem sikerült vele neteznem, mert napokba tellik atallitani a matavnet elöfizetesemet isdn-re.
A kerdesem az analog modemre vonatkozik. Van egy 56k-s modemem, amivel csak akkor tudok feljelentkezni a halora, ha a specialis beallitasoknal beirom az at+ms=11 varazsszot, amivel allitolag lelassitom a modemem 33,6k-ra. Minderre a 380038 szerint azert van szükseg, mert a telefonvonalam nem bir többet. Akkor, hogy müködhet az isdn 128k-val ugyanazon a vonalon????
Előzmény: MATÁV Rt. (263)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2000.09.05 0 0 266
Na, most, hogy újra átolvastam a díjakat, kezdem kapizsgálni, hogy miről van szó.
Tehát a 2500 forint díjkedvezmény miatt a havi előfizetési díj 4875-2500=2375 forint. (Bocs az előbbi láma kérdésért, azt hittem, a netprofi valami internet előfizetés, de utánanéztem)
Így má értem.
De meddig kapom a 2500 díjkedvezményt? Mer addig megéri úgy tűnik.
Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!