Igazából tökmindegy. Lehet rugózni azon, hogy a Sellita rosszabb-e, mint az ETA, meg azon is, hogy a Powermatic 80 rosszabb-e, mint a sima 2824. Egyik sem egy kiválóság. Én egyiket sem venném. Ha már mechanikus óra mellett döntenék, akkor már valami jobbat, vagy különlegesebbet, vagy érdekesebbet vennék. Ebben az árkategóriában sokkal jobb egy kvarcóra, vagy a Seiko 5 Sport család. Ma egy mechanikus órának semmi értelme, ha nem rajong érte a tulaja. Ha meg rajong érte, akkor ezek a kérdések fel sem merülnek, hiszen kiképzi magát a hobbista.
Ráadásul ezek teli hátlapos órák. Egy kezdő csak annyit érzékel belőle, hogy nem hordva hamar megáll, de legalább hetente elmászik akár egy percet is. A ketyegése nem hallatszik ezekben a tokokban. Én nem látom ezekben a pozitívumot. Ezt most kifejezetten a svájci alsó középkategóriára értem.
Sziasztok vásároltam ma egy Longines Hydroconquest 44 mm búvárórát.
A lünettával kapcsolatban érdeklődnék,én az acél típust választottam,mert nekem jobban tettszett.Mennyire strapabíró?Volt már valakinek ilyen mennyire állja a sarat?A kopásokra értem meg karcolásokra.
- Powermatic. Amiket olvasok róla, műanyag alakatrészek, bizonytalan jövő szervíz ügyben?
Nem bizonytalan.
- Rolex utánzat, ciki?
Nem ciki.Neked ciki? Akkor ne ilyet vegyél. :-)
- A hazai ár 250+, ér/tud ez MŰSZAKI OLDALRÓL MEGKÖZELÍTVE, többet, mint egy 150 ezres Steinhart, amiben valódi ETA van? (Bár arról is olvasni, hogy kínai.)
Nem tud. Több a járástartalék, de lomhán húz mindkettő. Mindkettő ETA. :-) A tokok, csatok, üveg stb. egyenértékűek.
SZVSZ ha tetszik és nem sajnálod rá a pénzt, akkor vedd meg. Ha bármilyen kételyed van, akkor ne vedd meg, mert csak bánni fogod.Egyik sem űrtechnika és egyik sem ér többet a másiknál. Az áruk egyáltalán nem tükrözi a minőségüket.
Az is igaz, hogy egyre több háztartásban már egyáltalán nem találsz mutatós órát (vagy nagyon max a mobil/okosóra/számítógép kijelzőjén van egy skin, amit egy kattintással cserélhetsz digitálisra). Legalabbis ismerősöknél járva bármilyen fali-, vagy karóra az egyre ritkább kategória, aki meg mégis hord, ott egyre nagyobb arányban vannak a hobbi érdeklődők, akik valamilyen mélységben ismerik a márkákat pl.
Így aztán felesleges is megtanulni, ha az emberek nagy része sosem találkozok vele. Akit meg érdekel, az majd önszorgalomból elsajátítja fél év alatt. Szextánst sem használ már senki, nem is háborodunk fel, hogy nem ért senki hozzá.
- Powermatic. Amiket olvasok róla, műanyag alakatrészek, bizonytalan jövő szervíz ügyben? - Rolex utánzat, ciki? - A hazai ár 250+, ér/tud ez MŰSZAKI OLDALRÓL MEGKÖZELÍTVE, többet, mint egy 150 ezres Steinhart, amiben valódi ETA van? (Bár arról is olvasni, hogy kínai.)
Hát, akkor tévedtem, olcsóbban is hozzá lehet jutni. Meg drágábban is. Szétnézve a neten simán vannak 5-600USD felett kínált - szép állapotú - acél tokosok, 1000 felett kínált arany tokosok is, meg jó lepukkant, torka véres kopottak akár 100 dollárért is.
Ma már Nyugat-Európában vagy az USA-ban egy ilyen - nem egyszerű - órának a tisztességes, korrekt szervize és legalább alapszintű optikai rendberakása önmagában 2-300 dollár (alsó hangon), ergo szinte mindent visz az állapot, megbízható, ismert-elismert eladótól, ellenőrizhetően szervizelt és tényleg szép állapotú óráért többszörös árat fizetnek.
De végül is tök igazad van, tévedtem, találtál guglizás után egy órát, amit 200-ért vittek el. Most milyen halálnemet érdemlek?
Így van ! Úgy látszik akciózzák is már a Rolikat ! Mondjuk ez az alap, sima lünetta, semmi flanc, de szerintem nagyon szép ! Ez még elfogadható méret, belépő a Rolex világba.
Volt már úgy valaki közületek, hogy annyira leszólták egy óráját, hogy inkább soha többé nem vette fel? Sőt, akár el is adta vagy kidobta azt, e miatt.
A Tisell diver-em lünetta betétjéről leesett a "pip". Tudtok olyan óriást ajánlani aki pótolni tudja? Ha külön nincs pip se baj, mert lehet a tisell-től komplett betétet rendelni ami nem vészes, csak azt is cserélni kéne.
Szerintem a Police és a G-Shock nem egy kategória... Az egyik divatóra, a másikat inkább "melós" óra. A linkelt Seiko meg megint más kategória, de inkább közel áll ahhoz a célhoz, hogy bárhová felvehesd... De általában az órától nehezen szabaduló férfiember minden alkalomhoz - öltöny/sport/túra-könnyű búvárkodás/extrém sportok - más más órát vesz. Olyan mindenest nem találsz, ami "mindenes". Szerintem. Én még a szíjat is cserélgetem az óráimon, hogy például nyáron is tudjam hordani bármelyiket, de akkor fém szíjjal az izzadás miatt, télre meg rakom vissza a bőrt.