Csodák nincsenek. Az Élet a Csoda, hogy LÉTezünk.
"A csoda csak az első, az Istenhez vezető számtalan lépcső-fok közül" - Al-Haladzs szúfi misztikus.
Amikor "csodás" gyógyulások történ-
nek csak MEGNYÍLvánul valaki által AZ, ami mindig is létezett, ami körülöttünk
"kívül-belül" VAN.
A horvátországi Braco nem beszél,nem
tapogat-csak nézi az előtte állókat. Egyedülálló a világ gyógyítói között abban is, hogy nem reklámozza magát, interjút sem ad (ellentétben a szkeptikusok önreklámozásával;).
A gyógyulások száma több ezer, ezeket folyamatosan feldolgozzák. Nem "kér" semmit, viszont AD.
Ez ugye ellentétes világunk elvével ;) Pontosabban egyet kér csak: nyitott-
ságot. A Braco-topik nyitójaként hasonlóképp kérek én is.
Jó fórumozást mindenkinek!
Valahogy úgy van, hogy az ember csak azt hiszi, hogy akarattal rendelkezik .Ez nem igy van . az embernek vágyai vannak . Erős vágyak = akarat ,, gondoljuk .
Csak a kettő között az a különbség, hogy amig vágyaid vannak addig le tudsz róla mondani anélkül , hogy ütköznél mig az akarat attól lesz akarat , hogy amikor ütközöl nem mo9ndassz le hanem egyre nagyobb erőkifejtés mellett egyre kevesebbet tudunk produkálni .
De amikor kifogytunk minden ötletből és már feladtuk akkor szinte magától megoldódnak a dolgok , játszi könnyedséggel .
Ettől lesz az akarat egy virtzuális valami ami az Egónak ,, jó ,, de nem a sorsnak.
Testünk egy vegyület . Mindenki tanult kémiát és tudja, hogy ha egy alkotóból kicsit több lesz a levesben akkor a szelid löttyből robbanóanyag is keletkezhet .
A gyógyszerek ezt a löttyöt tartják karban . De mitől lesz más a lötty összetétele .
Pl. vannak olyan anyagok amik a napsugárzás hatására veszitenek tulajdonságukból az Ember pedig az érzelmei okán módosult fizikai jellemzőkkel fogy gnómizálódni .
Tehát a belső ( éryelmi ) egzensúlz fontosabb mint a külső Pl. anzagiak .
Mert ha bellül egzensúlz van akkor tudod csak igayán , hogz csak ay töténik veled amire syükséged van .
Az embereknek fontos, hogy csak és kizárólag csak velük foglalkozzanak, rájuk figyeljenek . Ezért fizetnek ki egy csomó pénzt különböző látnokoknak és jósoknak, mert azon az egy órán Ő a fontos .
Ezzel is egyet tudok érteni.De mi a francnak kell látnokot, meg csodagyógyítókat fizetni, meg nem tudom miket, kiket fizetni. Az ember foglalkozhat magával. Tanulhat a test reakcióin, felfigyelhet erre arra és aztán felhasználhatja mindennapjaiban. Megismerni önmagad, ki vagy, hogy vagy, jól vagy, más akarsz lenni stb. Csak az emberen múlik mit csinál magán, magával- csak rajta múlik tanul e ezekből a megfigyelésekből. Mondjuk én nem hiszem, hogy van ember, aki csodával határos erővel, sugárzással stb-vel rendelkezik. Az erő mindenkiben jelen van, csak használni kell, más nem fogja helyettünk, nem is tudhatja helyettünk használni...........
Ezt én is aláírom. Ezzel csak egy kicsi bibi van modern világunkban. Az ember sok mindent szeret, szeretne - de magáról mintha megfeledkezne. Magát nem tudja szeretni. Nem tudja mi a jó a testnek és folyamatosan szinte kínozza. Nem figyeli, mi hat, hogyan hat és nem módosít szokásain. Aztán észreveszi, hogy valami nincs rendben, de nem az okot keresi, hanem az abból fakadó rázúduló bajt akarja orvosolni. Gyakran nem is maga, hanem valaki mást vet be, valami mást vet be. Pedig a bajt maga zúdította magára. Mivel az okot nem szünteti meg - a baj majd újból jelentkezik. Ha egy részt a testben már úgy kinyírt, hogy nem is érzi az ember, akkor jön majd máshol........
Ha az emberi testet is felosztjuk állatövi jegyekre akkor ez a nyaki terület a bika szimbóluma .
tehát anyagi vagy érzelmi biztonság hiánya vagy többletet jelent . Ha többlet akkor az rák ha hiány akkor hitbéli ( jupiteri ) analógiák kevésbé vannak jelen mint ahogy az kivánatos lenne.
Azért nem tudja magát meggyógyitani mert a saját ,, problémáit ,, kivül éli meg , a betegein . Mert senki sem lehet próféta a saját hazájában .
Voltam egy hasonló beavatásán , egy ezoterikus klubban, itt Budapesten .
Nagy élmény volt számomra és a meghivott vendégeim számára is. Mivel foglalkozom hasonló dolgokkal azért Én egy kicsit másképpen is fel tudom fogni ezt az egészet .
Az embereknek fontos, hogy csak és kizárólag csak velük foglalkozzanak, rájuk figyeljenek . Ezért fizetnek ki egy csomó pénzt különböző látnokoknak és jósoknak, mert azon az egy órán Ő a fontos .
Ezt úgy lehet racionalizálni, hogy valaki ezoterikus tanulmányokat folytat és talán a kezdeti háritási időszakon túl megért az egészből valamit .
Olvassátok Gárdonyi Láthatalan ember cimü könyvét.
Itt a, akönyv közepetályékán az öreg sámán egy tehenet gyógyit . A nagy hókusz-pókusz végén a tanitványa megkérdi : mi volt ez a nagy felhajtás .
Mire Ő : a felhajtás a gazdának szólt - hogy fizessen , a tehénnek meg elég ha szeretik .
A legbiztosabb kapcsolat Bracohoz - szerintem - a saját teamjével felvenni a kapcsolatot.
Anno, mikor előkészítették az első magyarországi bemutatkozását, és itthon még senki nem ismerte, a tiszta spiritualitás iránt lelkesedőként , már online marketinggel segítettem a munkájukat :)
A Facebook-os Braco-csoportban, bár nem az ő hivatalos oldala, de sok kérdést megválaszolnak. Érdemes ott tájékodni.
Mirdad ! Köszönöm a topikot amit nyitottál. Nagyon érdekelne a magyarországi segítő e-maile. Vagy öt külömböző e-mal cim kering az internetten. De szerintem nem valós. Igaz nem dobja vissza a levelet, de semmi válasz nem érkezik. Valahogy segítsetek felvenni a kapcsolatot vele, csak ez a reménységem.Utazni nem tudok. Nemtudom e-mailt fogad e Braco?
Azt egy szóval se vitatom, hogy van energetikai minőségünk. Csak azt, hogy ez az energia bennünk van és még a legérzékenyebb műszerekkel se mutatható ki pár méteres távolságból. Az hogy valaki a fényképről is képes információt szerezni az egyénről az rendben van. Azt én is tudok, szájról is tudok olvasni, pedig nem hallom a hangokat. De a száj mozgásából és a belém érkező hanghullámokból valahogy összerakja az agyam, hogy mit s mond az illető. A képről nem az energia jön felém (szerintem), hanem az alakzat. Ha letakarnád az illető szemét és elé tennél egy fényképet, akkor nem mondana sokat. Az alakzatokat viszont felismerjük. Az ember arcára, tekintetére rá van írva egypár dolog. Ezt értelmezni lehet és a sejtek évmilliók során megtanulták ezt. Gyakorlással, tanulással ez fokozható és sokkal többet fogunk tudni mondani, érezni egy emberről. Ezek a dolgok sokat segítenek és segítettek, hogy újra jól lássak szemüveg nélkül. Sokat kisérletezek ezekkel a dolgokkal is, hogy megjavítsam látásom. Már a 200%-ot is megütöttem, persze speciális körülmények között. Nem is nagyon örültem neki, az jött akkor az eszembe, hogy hol van még a 300%...............
Ez segített nekem 2009-ben, mikor rámszállt egy profi zsebtolvaj. Tudtam, mit akar, meg is mondtam neki, mikor mellémült és szóba állt velem az elhagyatott peronon (vonatra vártam és ez nem várható el egy vadidegentől). De kitartó volt. 17 percig dumáltunk, már fel akartam pofozni, hogy menjen a fenébe. Egy dolog bánt csak, hogy mikor a dülekedésben kinyitotta a zipcet és kivette a pénztárcámat, nem vettem észre - csak 4-6 mp után, mikor mondta, hogy jóvan na, megyek. A mozdulat már bennem volt és a kéz automaikusan a zseb felé ment. Nem menekült el, még csak 6 lépésre volt tőlem, de nem futottam utána. Kicsesztem vele és úgy vettem el tőle, hogy nem is tudta, hogy mellette vagyok és elveszem tőle az enyémet. Aztán megint beszélgettünk...........
"Ha az embernek lekötnék a szemét (hogy ne lásson), betömnék a fülét (hogy ne halljon) - akkor nem hiszem, hogy valaki meg tudná mondani, hogy Braco van a pódiumon, vagy más ember, vagy egy kődarab"
Óriási a különbség még így látatlanban is (szószerint), ui. teljesen más az egyes emberek ENERGETIKÁJA!
Neked ezt nem kell magyarázni: a saját hanggal való gyógyítást kikísérletezted; az elv ugyanez: a hang is rezgés, de hang nélkül is
rendelkezünk egy csak ránk jellemző energetikai minőséggel.
A "gyógyítók", de majdhogynem minden ember bírhat azzal a képességgel, hogy belső tisztasága, ereje folytán felhívhat gyógyító erőket, pozitív energiákat.
A pódiumra sem kell figyelni, elég csak a fényképüket nézni és érezhető az energiájuk!
Mint tudjuk, egyes médiális képességű (látó) emberek szintén képesek csak fotó alapján információkat szerezni. Az elv ugyanez:
az adott személy energetikáját érzékelik a képről.
Vagyis nagyon is megkülönböztethetőek az emberek a kisugárzásuk alapján. Így az is érezhető, hogy Braco áll a pódiumon, vagy a fényképen, vagy a szomszéd kéményseprő :)
Hát ez valóban nem jó példa. A hatás biztos nem ugyanaz volna. Hisz az ember lát, hall, szimatol, ízlel, tapint. De mit érezhetsz mondjuk Braconal, úgy 5-10 méterről, ha be volna csukva a szemed, le volna takarva a füled, nem tapogatna, nem ízlelhetnéd meg, nem tudom onnan éreznéd-e a szagát. De lehet hogy több érzékszervünk, de nem tudunk róla, legalábbis én nem tudok igen mást érzékelni........
Nos lehet hogy nem igazán ideillő példa de ha például egy randira nem a szerelmed jönne el hanem a neked kevésbé szimpatikus barátnője akkor ő hiába mondaná azt neked hogy vele is ugyanúgy mindent megtehetsz te mégsem éreznéd vele ugyanazt.Tehát jóval kisebb lenne a hatása.
Nos, akkor mi a frászt sugároznak? Ha az embernek lekötnék a szemét (hogy ne lásson), betömnék a fülét (hogy ne halljon) - akkor nem hiszem, hogy valaki meg tudná mondani, hogy Braco van a pódiumon, vagy más ember, vagy egy kődarab, vagy egy nyúl, vagy egy autó stb........ Ha az emberke csendben lesz 1 órát, akkor kb ugyanaz a hatás érné mindegyik esetben.
Ez a hit már jóval a találkozás előtt beindul (tehát nemcsak utána), mikor az ember megtudja, hogy elmegy oda és tudja az időpontot. Akkor már kezd gondolkodni, mi lesz ott, hogy néz ki, hogyan fog hatni az a csend, elmúlik-e a bajom stb - és a szervezet kezd ráállni ezekre a dolgokra és már megmozdul valami ebbe az irányba az embernél. Elérkezik a találkozás, egy kis ideig ott lesz a csendben és ott is fog ezeken a dolgokon gondolkodni. Az az idő, amit a társaságában tölt el, szinte elhanyagolható az illető előtte és utána való létézésével szemben. Az meg se közelíti a 0.1%-ot, lehet még a 0.01%-ot sem..........
Azonban kellenek lények, akik segítenek - ha mást nem is - ezt az erőt magunkban felszabadítani.
Hát igen, vannak is egypáran. De mint már valahol párszor írtam, bárki megtehetné. Csak azt kell csinálni, egy kicsit dumálni, elmélkedni, vagy éppen nem dumálni. A másik is azt fogja és megnyugszik ezáltal. És aztán otthon ismételget amennyit akar. Nem az a néhány perc segít, amikor ott van az ember, hanem az, amit aztán fog sokszor ismételni. Hogy nem jön ezekből az emberekből semmi a másik emberbe, az az is bizonyít, hogy megy ez a TV-n keresztül is. Tehát a gyógyító a Föld másik oldalán van, de az ember nézi, hogy mit csinál, vagy mit mond, hogy mit csináljak és ha szót fogad az ember, akkor hat. De ha nem akkor nem fog hatni. Mert mi is hat?............
"Én még mindig azt hiszem, hogy nem Ő gyógyított (meg Braco sem), hanem az ember saját maga. A nyugalom a lelki béke nagyon jó irányba tudja serkenteni a test működését."
Ez igaz, magunk tehetjük sajátmagunkért, a gyógyulásunkért a legtöbbet.
Azonban kellenek lények, akik segítenek - ha mást nem is - ezt az erőt magunkban felszabadítani.
Ha nem hitt volna nem tudott volna gyógyítani. Márpedig az ő Heilstrom-jának ("Gyógyáram") is a hit volt a kulcsa.
A betegségének inkább az lehetett az oka, amit korábban írtam: mintegy karmaként magára vállalta a bajokat. És ilyen nagy "dózisban" ez még őt is legyengítette.
Hogy hitt vagy nem hitt, vagy kevésbé hitt, vagy ki tudja miben hitt - az nem is annyira fontos szerintem. A lényeg az, hogy az ember nyugodt legyen, sztresszmentes, természetesen éljen, kihasználva a természet adta lehetőségeket és alkalmazkodjon ehhez. Az erő a nyugalomban, békében van - a belső békében. Ettől feléled minden az emberben, mert semmi se gátolja. Ezt nem tartotta be, mert olyan gondolatokat engedett be magába, ami nem belé való és ez sztresszelte. Ha mi a francnak kell a másik baját magamba gyömöszölni. Egy orvos se teszi, lesz*rják a pácienseket magasról, másképp 40 évet se élnének. Arra koncentrálnak csak, hogy megcsinálják a vágást, varrást, felírják a tablettát stb - a többit úgy is a páciens teste, lelke (főleg) végzi - vagyis a természet.......
Biztos láttál sündisznót. Ha megtámadja valami, vagy fél - összekuporodik és így védve van. Se ki se be nem megy semmi. De ez az állapot nem tarthat sokáig, mert az lenne a végzete. Ha elmúlik a veszély, feléled és elmegy máshová, táplálék után, megnyugszik stb. Míg összekuporodva van, addig sztresszes, mert fél. Na, bennünk kb 75 miliárd kicsi sündisznó van (sejtek) - félelemre, sztresszre ezek is összekuporodnak..........
ilyen szellemi-lelki gyógyítók esetén lehetséges, hogy magára vállalta, átvállalt (mintegy karmát) betegségeket és ez okozott nála ilyen súlyos elváltozást. Vagyis "megbetegítette magát".
Na ez az. Ha az ember rosszul gondolkodik, akkor az sztresszeli Őt és így belborult a belső békéje. Én még mindig azt hiszem, hogy nem Ő gyógyított (meg Braco sem), hanem az ember saját maga. A nyugalom a lelki béke nagyon jó irányba tudja serkenteni a test működését. Igaz, ezt beindították az embereknél, mert maguk nem tudták, nem hittek magukban, nem tudtak megnyugodni, ellazulni. El lehet mondani az embernek ezerszer, hogy lassan lélegezzen, az erre meg erre lesz jó. Nem hiszi. Elmegy máshova, ott meg drága pénzért megmondják neki ugyanazt és már elhiszi. Valakik elhiszik, hogy a homeo hat, pedig nincs benne semmi hatóanyag. Elmegy, megveszi, elhiszi - és hat. Sokszor hat és azt hiszi, hogy az hat. Pedig az erő mindenkiben bennt van, csak használni kell........
Nemrég akadtam rá és azonnal megvettem az Aranycsillag Ezoterikus Könyvesbolt-és Antikváriumban (Bartók Béla út) egy német kiadású, de magyar nyelvű kis könyvecskét: Bevezetés Bruno Gröning tanításaiba. (Grete Hausler-Verlag)
A betegségével kapcsolatban, mintegy megválaszolva korábbi kérdésemet:
ilyen szellemi-lelki gyógyítók esetén lehetséges, hogy magára vállalta, átvállalt (mintegy karmát) betegségeket és ez okozott nála ilyen súlyos elváltozást. Vagyis "megbetegítette magát".
Drago Plecko: BRACO - A csend mögötti erőc. könyvét, mely az első átfogó irodalom Bracoról.
Plecko a Zágrábi Egyetemen doktorált biokémiából, 3 évtizede a legjelentősebb parakutató az egykori Jugoszláviában, '86-ban a Pszichotronika 6. világkongresszusát vezette, a leghíresebb kutatókkal dolgozott együtt, stb. Személyesen tanulmányozta a legnevesebb jógikat, keleti mestereket (ír is róluk bőven), próbálva megfejteni a "titkaikat" (persze mindhiába).