csak az érdekességeket írnám le mire nincs magyarázat (eddig legalább is):
1.) valóban elgondolkodtató dolog, hogy eredeti forrássa a filmnek avi volt CD mérettel. Ebből csináltam DVD lemezt menü hozzáadásával. Ha a Totálcommandert nézem a vob ifó stb fájlméretek összesen legfeljebb a CD méretét adják de a DVD lemez megtelik. Tehát fájl méret nincs giga de a DVD lemez tele van!
2.)DL (dual layer) a probléma az amit mondok, Pc-n megy a menü, asztali DVD Orion -de avis változatot is tud- régebbi változat, haver gépén(nem tom millen gép) újabb változat, lefagy nem megy a film. miért, nem tudjuk! menü az úgy halott ahogy van az egész.
3.)shrinkelni nem akarom a saját készítésü filmeimet de azért érdekes, hogy a régebbi studio progival simán vitte a shrinket, az ultimate (bár nincs fönn a DVD plusz lemez) 12-es verzióval hibaüzenetet küld.
Hát úgy ezeket nem értem úgy általában. Nem tudom másnál is így van-e vagy csak velem fordul elő?!
"Teljes lemezt írtam mind a 4,7 gigával. szerintem valhol másutt van a probléma. volt korábbi verzióm is 9,4 azzal megshrinkelve (3,2 ver) nem volt hiba üzenet. próbáltam a kiirás nélküli fájlt shrinkelni az sem ment. lehet, hogy variáltak rajta valamit? a power dvd és asztali gépek viszik, nincs gond csak a hibaüzenet."
Oké ha teljes a lemez amit írtál,mind a 4,7 gigával, akkor honnan veszed ezt: "A studió 12 ultimate van meg. A filmet elkészíti kiírja nincs gond. (hacsak az nem gond, hogy alig teszi néhány száz megásra !!!!! a filmet és mégis elfoglalja DVD lemezt.)"
Ha az első idézet szerint olvasom a problematikát miért kell egyáltalán a Shrinket használnod?( nagyobb a kész video mint 4,7 gége?)Ha viszi asztali gép is meg számítógép is akkó ne nyúljá a Shrinkhez.
"más : a DL lemez esetén nero megírta lemezt. menü egyszerűen nem megy. a power dvd pc viszi, asztali gépen nem megy. gondoltam nem jelöltem nero írásnál a lezárást ezért, aztán megírtam újra lezárással, de így sem viszi az asztali dvd. lehet, hogy a TDK lemezzel van gond?" Amit visz a power dvd azt próbáld meg két másik ( ne a saját) asztalin is. A DL az mit jelent nálad? Dual Layert?
Teljes lemezt írtam mind a 4,7 gigával. szerintem valhol másutt van a probléma. volt korábbi verzióm is 9,4 azzal megshrinkelve (3,2 ver) nem volt hiba üzenet. próbáltam a kiirás nélküli fájlt shrinkelni az sem ment. lehet, hogy variáltak rajta valamit? a power dvd és asztali gépek viszik, nincs gond csak a hibaüzenet.
más : a DL lemez esetén nero megírta lemezt. menü egyszerűen nem megy. a power dvd pc viszi, asztali gépen nem megy. gondoltam nem jelöltem nero írásnál a lezárást ezért, aztán megírtam újra lezárással, de így sem viszi az asztali dvd. lehet, hogy a TDK lemezzel van gond?
Szia! néhány száz mega kevés, a lemezt azért foglalja el teljesen mert amikor kiírod dvd-re akkor lezárja a lemezt( nincs tovább írás) Azt kéne megnézned, hogy a lemezen a dvd struktura milyen? Tehát van rajta Audio,Video könyvtár? A könyvtárak milyen fájlokat és milyen méretben tartalmazzák? Amit a számítógép lejáccik az bármi lehet, nem biztos, hogy kompatibilis dvd struktura. Azért van az hogy a Nero kiíráskor újra osztja azokat a dvd kompatibilitás miatt ( amikor íráshoz készülődsz ezek jelennek meg a Nero ablakban először.A Nero tehát újra kiosztja azokat) Szerintem. Ne írd ki egyből, hanem tedd be kiírás nélkül módba és amit készített, azt próbáld meg a Cyberlinkkel vagy más dvd lejáccóval lejátszani. Üdv Sborisz
Szia! A studio egyike sem kedveli a codec pakkokat. Lehet ez is a hiba, pláne ha a pack telepítése történt később. Tipp ez csak,de nálam nincs fenn egyetlen külső pack sem, Másik szabály: egy vincsó a programnak és egy külön a klippeknek. ez utóbbi nálam egy velociraptor. Szal jó kis progi de gyakorlatilag nem tűr meg semmit maga mellett. Ha tud valaki oroszul akkor a drbobah.com-on próbálkozhat tipekk, tapasztalatok bőséggel. Üdv
Telepítettem a Pinnacle studio 12 -t, de az ellenőrző monitoron a lejátszásnál mindenféle színek villóznak kép nélkül. A videót a programmal inportáltam DVD-ről, de más filmeknél is ugyanezt tapasztalom. A videokártyám VIA Chrome9 HC IGP Family, letöltöttem a legfrissebb illesztőprogramot hozzá, de mégsem működik. A directX 9c telepítve van a gépen. A K-Lite Codec Pack-et használom. A gépem Fuitsu Siemens Amilo 1703.
Már több hete agyalok rajta, de nem tudom megoldani.
Hali! segítene valaki! találkoztatok már ezzel a problémával?
A studió 12 ultimate van meg. A filmet elkészíti kiírja nincs gond. (hacsak az nem gond, hogy alig teszi néhány száz megásra a filmet és mégis elfoglalja DVD lemezt.) A számítógépen DVD formátum fut no problem. Azonban mihelyt DVD lejátszóba rakom nem megy a menüje. A shrink pedig Invalid DVD navigation stricture ír ki hibaüzenetként!
Egy kérdés a lukra futás elkerülése végett: 1.) Amikor a kész projektet megnézed DVD módban engedi, hogy a fejezetekhez ugrálj?( magyarul van e benne több fejezet) Hány fejezet van a filmben?
2:)" lemezre írás nélkül" nem változtat a kész DVD struktúrán tehát az nem lehet gond. sőt egy pill. áramszünet és eldobtál egy lemezt és újra kezdheted a renderelést.
Próbálj beilleszteni egy képet a projektedről ide vagy küld el mailben: oibo@citromail.hu
Lenne egy kérdésem a címben említett progihoz kapcsolatban. Az öcsémnek csináltam kb 10 videó klippekből álló dvd-t menüvel, effektekkel stb. na most mikor a film készítést választom, akkor én mindig azt a menüpontot jelölöm ami a lemezre irás nélkül késziti el a projectet, de mikor NERO-val kiírom a lemezre akkor a dvd lejátszóba rakva a lemezt nem tudom használni a menüt ugyanis bármelyik jelenetet választom ki mindig az elejétől játsza le a klippeket. Kérlek benneteket, hogy aki tud segítsen. Előre is köszönöm
Kedves Sborisz! Köszönöm a részletes reagálásodat a két kérdésemre. Sajnos, csak most néztem fel a Fórumra, így nem tudtam reagálni és megköszönni a tájékoztatásodat. Közben a demot töröltem, így nem áll módomban kipróbálni a javaslataidat. Nem emlékszem, hogy a demon a monitor felett lett volna csúszka. A full frame megoldást egyébként a 10-es verzión rendszeresen használom, de kissé nehézkes, ha pld. a lejátszási sebességet akarom közben változtatni. Be kell valljam, hogy a két képsáv egymásra másolásáról irott javaslatodat nem értem. Megkérnélek, hogy írd le újra, amennyiben az a 10-es verzióra is vonatkozik. Még egy szívességet kérnék. Ha nem túl nagy kérés, a választ lécci a fotogeno@freemail.hu címre (is) elküldeni. Köszönettel: fotogeno
Hát asszem ez nem megy. Az eredeti formátumot nem tudod ezzel szerkeszteni és utána kimenteni az eredeti formátumban.( m2ts) Ehhez más féle szerkesztő progi kellene pl.TS muxer. Bővebben a googliban. Vagy itt: http://209.85.129.132/search?q=cache:GNVNDSLe20EJ:www.fw.hu/hulyegyereck/viewtopic.php%3Ff%3D6%26t%3D29%26p%3D99+m2ts+f%C3%A1jlok+szerkeszt%C3%A9se&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu
annyiban kene segitseg hogy a kamerabol leszedtt m2ts fajlokat hogy lehet ugy szerkeszteni hogy az eredeti fajl formatunm megmaradjon tehet semmi konvertalas csak szerkesztes es lementes (mkv ba nem tud menteni ha jol lattam mp4 full hd tud menteni de azt semmi nem nyitja meg kodek hiba matt)?
Na szóval: Video sáv: első klipp Átfedő sáv: második klipp Videoeszköztár:video effekt hozzáadás-StudiPlus RTFX-Kép a képben effekt Ugyebár a második sávon lévőhöz megy az effekt amin tudod állítani a poziciót hogy az eredetn hol legyen( vizszintes-függőleges) a méretét stb.stb. Ehhez az kell, hogy a demo-ban lehessen elérni a video effekteket. Ha vizjelesen akkor is legyen ilyen funkció kül. nem tudod előhozni.
szasz! Van a demo-ban PIP? Ha van akkor a vido sávon fut az eredeti effektek közül válaszd a "green-box" lehetőséget és a másik videót is látni fogod. ( a másik video legyen a 2.sávon és arra tedd a Green-effektet amit látni akarsz.) Ez kép a képben című effekt a video ládában találod. Most nem vok otthon de ha hazamentem, beírom részletesen. Az átméretezést hogy érted? A monitort a teljes képernyővel tudod full screen-re váltani.
Szevasztok, Pinnacle12 demom van még pár napig. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet átméretezni a kezelőfelületet, és az ellenőrző monitort? Azt is szeretném tudni, hogy folyamatosan hogy lehet egymásra helyezni a két képsávot. Nem áttünni egyikből a másikba, hanem egymás fölött futtatni?
Sajnos mind ánglius nyelven van, de ez van ezt kell szeretni. Ez utobbi oldalakon némely helyen video is mutatja az eredményt. Angol fordításra nem vállakozom mert az én inglisem sem a legjobb. Úgy nagyjából értem miről van szó, atöbbit kipróbálom. Hát ennyi. :)
Szia! Köszi az összes segítséget! A humorod majdnem olyan jó mint az enyém! :)
Nézem az oldalt de az angol nyelvtudásom nagyon gyatra! "Setup-JPSEffects_1.1.4.exe." ebben a progiban van a trancparency? És ez a pinnaclevel működik együtt?