Sziasztok! 2000 év járatú Berlingó 1 es autóhoz kresnék levegőszűrőcső alatt lévő levegődobozt amiben állítólag a levegőfordul meg nem tudom a pontos nevét, de ez az alkatrész a hütő előt van.
A levegőszűrőt és a motort összekötő csőből nyúlik le a vízhűtő előtt.
És most az a cső szigetelőszalagal van leszalagozva, hogy ne szívjon farslevegőt.
Ha esetleg valakinek van ilyen eladó akkor szivesen megvenném, kérem jelezzen akinek van ilyen.
Sziasztok nekem egy 2003-as Peugeott Partnerem van, ami ugyan az mint a Berlingo,tehát azt szeretném kérdezni,hogy hallottam olyanról,hogy a hátsóhídba be kell fúrni egy zsírzó bütyköt és ezen keresztül lehet a bennelévő alkatrészeket szírozni.
Tehát az lenne a kérdés,hova kell ezeket a bütyköket fúrni a hátsóhídon, ha valaki tudja ossza meg legyenszíves velem,vagy ha tud rakjon fel egy képet.
1.6 16V benzines 2001-es berlingo. Reggeli első indításkor akadozó, kihagyó motor, villogó sárga motorhiba lámpa a műszerfalon. Ha bemelgszik a motor abbahagyja, következő indításoknál már nem jelenkezik. Van amikor napokig reggel is kifogástalanul indul, főleg a nedves időt nem szereti.
Hibakód P0302 ( égéskimaradás a 2. hegeren). A gyertyák újak. Szerintetek injektor vagy gyújtó trafósor csere? Jó lenne anyagilag, ha pont nem a fölöslegessel kezdeném.
Szerintem a bowden.Legalábbis a céges berlingóban amivel néha járok abban azt cserélték,aztán megjavult egy darabig.Utána kuplung csere,mert a kolleganőm kinyírta:)
Tapasztalta azt valaki, hogy kuplungpedál kinyomásakor a pedál "beragad" kinyomott állapotban de a tengelykapcsoló nem választ? Sebességet nem lehet kapcsolni és csak a motor lekapcsolásával, lefullasztásával lehet megállni. Utána kézzel vissza kell húzni a pedált a helyére és mint ha mi sem történt volna ugyanúgy működik mint "újkorában". Mi mehetett tönkre? A bowden holtjáték utánállítója rosszalkodik? Választ előre köszönöm, üdv.
Egy banktól vettem egy 2007-es Partnert (75LE, jól felszerelt, 5 személyes) motorvezérlő, bsi, kulcsok nélkül. Egyik ismerősöm szerzett egy szintén bankos Berlingo (kisteher alapmodell, 90 lovas) vezérlőt, bsi-t és kulcsokat. Beletettük, be is indult azonban nem sokkal utána leállt és nem indult. Némi várakozás után beindult újra, ám megint leállt és csak következő reggel indult be pöc-röf és pár perc múlva ismét leállt. Amikor jár a motor akkor tökéletesen veszi a fordulatot és jól is megy. Mi lehet a hiba? Azonkívül mit kell még átrakni, hogy 90 lovas legyen a Partner? Esetleg a porlasztó csúcsokat át kell tenni?
A fekete dobozára (bsi) rá lehet tanítani a klímát, el.ablakot, centrálzárat? Most ugyanis ezek sem mennek.
Gondolom több Berlingo/Partner tulajdonosnak ismerős a hiba, hogy a oldalsó tolóajtó kilincs bekrepál és nem nyitható/csukható. Ma sikerült mecsinálnom 3 ezer Ft.-os alkatrészből fél óra alatt! A kilincstengely törik el azt kell kicserélni! Ha valakit részletek érdekelnek kérdezzen.
A pollenszűrő a kesztyűtartó rész alatt van, az "anyósülés" lábterénél. A burkolatát le kell csavarozni, és emlékeim szerint függőlegesen tolható ki/be.
Tudja valaki hol lehet a pollenszűrő a Berlingóban? Szeretném kicserélni, de eddig nem tudtam kideríteni, hogy hol lehet és furcsa módon a műszaki leírásában sincs semmi róla. 1.4-es. Köszönöm előre is.