Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Semmi komoly,tavaly a betáp kábel dugvillában tört el az egyik fázis szál,10 perc alatt meg csináltam.Binzel 5m- es munkakábel van rajta, ahova a gázterelő megy fel azt a betétet cseréltem még, meg hát gázterelő,áramátadó, de több mázsa drót után nem csoda.A 180- as kistesóját nyúvasztotta ki a kolléga, ő sokat dolgozik satupadon satuba, a gép mellette és hát kétszer is teleköszörülte de rendesen,évek alatt beszívta a ventilátor a vasport.
A gépeim közül kimaradtak a cégesek,nem az én tulajdonom de mégis :-) A kéket 7 éve hajtom, a pirosat decemberben kaptam az az aluminium hegesztőm, bár mindent tuda amit egy mig.Ezek tényleg termelnek napi szinten.
Nekem ESAB awi pisztoly van az ERGUS mellé, nem is a TXH széria, hanem amit az ESAB BUDDY TIG160 mellé adnak, az ESAB ET17. 28.000-ért vettem, hasonlóak az adatai a 150-eshez, de teljesen korrekt.
Jó a linken szereplő ár, de beszéljetek már bexxterrel, hogy mire is kell neked ez a gép, és cseréljetek tapasztalatokat. Mennyire kell az awi, milyen sűrűn használnád...
Ha az awi legalább olyan fontos mint a MIG, akkor lehet jobban jársz két külön géppel (neki is azt mondtam anno) Árban ugynaz egy IWELD pocketmig185-ös gorilla (MIG/MMA) + egy IWELD tig 200 superpulse (TIG/MMA ami egy teljes értékű HF DC awi) mint a 205 LT+ egy awi pisztoly.
240-es pisztolyt kapsz hozzá 3 méterest, az nagyon korrekt széria. Az egyik legjobban eltalált binzel, nem olyan nehéz mint a 360-as, de már sokkal komolyabb mint a 15-ös.
Rávettem magam s szétkaptam a kazettát (mint blöki a lábtörlőt XD) nem az elemmel volt gond, mert azon 2,89V-ot mértem. Az érzékelők álltak szarul (nagyon mélyen voltak, meg mozgott az egész, és az egyiknek a forrasztása sem volt okés. Megforrasztottam, beállítottam normálisan (és melegragasztóval fixáltam a helyzetüket.)
Összemelegítettem a kazettát, és láss csodát, sokkal gyorsabb lett a pajzs. Mondjuk awin még nem próbáltam. Egy próbát minden esetre megért :-)
Nekem ez van több mint egy éve. Teljesen jól használható. Mostanra az awi részét is kipróbáltam, de sajnos csak kölcsön palackkal és kábelekkel. Mindenhol ugyanazt a "co" kábelt adják. Nem volt a kezemben drága 50-100ezres kábel de szerintem középkategória lehet, én kényelmesnek érzem.
Ha érdekes lehet, garanciásan de használtan, lehet eladom az enyém. Kb 5 kg huzal fogyott rajta eddig.
Sziasztok co-awi-s invertert keresek először a mastroweldben gondolkodtam de a véleményeket olvasva nem igazán meggyőző számomra. Valószínű a Iweld PocketMIG 205 LT Digital lesz de ha van ötletetek meg hallgatom régóta szemezek a gépel nem tudom hol lenne érdemes meg venni és milyen awi-s kábelt ajánlatok hozzá? mindenhol ugyanazt a co kábelt adják? Mert eddig akiket meg kérdeztem mindenhol a válasz annyi volt hogy co-s kábel és semmi infó róla! A válaszotokat előre is köszönöm
Egyébként valószínű hogy ugyanaz az alfa meg a GYS, mert a GYS-nek utána néztem a saját honlapján, és ott ám nem 3,5 az alap sötétítés, hanem 4 mint az alfánál.
A kereskedő azt mondta hogy a pajzsot egy tapasztalt gyártó gyártja a lindének.
A látómező nem zöld, mint sok pajzsnál hanem aranysárga.
Awinál semmi gondom nemvolt vele, pedig hegesztettem már 5 amperrel is.
A bevillanás nem jellemző rá, de már volt rá példa induláskor.
(ezért a hegesztést úgy szoktam kezdeni hogy a neoncső felé nézek és attól besötétedik, utána kezdek hegeszteni)
Elemet nem tudom hogy lehet cserélni benne, mert nem láttam hol van.
Múltkor volt szó a fórumon márkásabb pajzsokról, akkor eljátszottam a gondolattal hogy a következő pajzsom talán más lesz, de 4-5×-ös árat nem adnék érte.