Köszönöm, bár nem azt kérdeztem milyen fogyasztást szeretnél elérni... :):):):)
130-al a 6.5 szerintem irreálisan kevés. Az új típus nehezebb, bár elvileg fejlettebb kéne hogy legyen (motor, váltó módosított) de nekem 7.3-at akkor sikerült elérni, amikor maximálisan ügyeltem a vezetésre, a sebességhatárokra (mint mindig :) de ekkor vezetési élményről nem beszélhetünk, csak kíváncsi voltam. 130-nál 2 literrel többet eszik nálam.
A városi adat visszafogott gázpedál kezeléssel elérhető, a sportfokozattal majdnem ugyanannyit, 14.7-et mértem én is.
Ha hiszel a kompjúternek, akkor teletankolás után szerintem azért meglepődnél.
(nekem is 2.4-es Multitronic van, igaz fiatalabb évjáratú 2005-ös)
A váltóval az a gond, hogy ha a számítógépes diagnosztika nem hoz ki semmit, aknán nem találsz nyilvánvalóan szembetűnő dolgot (olajfolyás, elszakadt kábel, stb.) akkor nem az a kategória, hogy kapja szét mester, úgy leszek nyugodt. Ha azóta nem csinálta, nem nagyon tudsz mit csinálni, ami nem nagyon zsebbenyúlós dolog :)
Érdekelne mennyi a fogyasztásod, város, országút, vegyes, kímélő és sportos üzemmód szerinti bontásban. :)
Köszi.
Üdv.
(a szervizben azt mondták, hogy a 2.4-es ritka mint a fehér holló, Multitronic-kal kombinálva meg mint a griff madár :)
Sziasztok!
5 hónapja vagyok A6 (2002-es 2,4 V6 multitronic) tulajdonos. Megvétel előtt és után is átnézettem a motort, futóművet, diagnosztika, minden volt: kopóalkatrészeket, olajokat cseréltettem. Azóta kb. 5000 km-t mentem vele, és egy érdekes dolog jött ki két alkalommal: (egyszer pár kilométerrel a váltóolaj csere után, egyszer pedig most a nagy hidegben) mindkétszer nagyon egyenetlenül fékeztem, és a műszerfal kijelzőén a PRND fokozatjelző villogni kezdett, és nem indult el a gép, viszont járt a motor, utána újra indítottam, és kutya baja. Szerintetek mi lehetett a probléma a váltónál?
Szerettem volna egy waecot, de azt mondták nem lehet beszerelni mert nem lehet leszedni az üléshuzatot. Most ez így van, vagy csak bénák a szerelők a Moroalarm-nál?
A szövegben pedig azt lehet olvasni, hogy egy olyan üléshez (Recaro-t írnak, ami szerintem utólagos ülésnek tekinthető jelen esetben) amiben már bent vannak a fűtőszálak, vagyis az ülésfűtés maga....
Magyarul: ha tudsz venni 2 db "ülésfűtés-betétet", akkor ezzel a kábellel ez összeköthető a klímavezérlőddel... Természetesen feltételezem azt, hogy a csatlakozók stimmelnek, de szerintem ez csak a klímavezérlőnél fontos, magánál a betétnél "összefaragható"....
A gyári kapcsoló a klímavezérlőn van. Ráadásul 6 fokozatban állítható és nem is szeretném kifúratni a műszerfalat egyodanemillő 2 fokozatúkapcsolónak... és 45000Ft. :-( gyári megoldás kellene.
egyik cimborám már a harmadikat nyúzza, mondjuk évente 100e felett megy plusz még teherautóval is jár :-)
-az első (2005ös) hengerfejproblémák miatt motorcserés lett 92ezernél
-a második (2006os) az olajpumpa megállása miatt halt meg 230ezernél, mondjuk haver is hibás volt, megnézte a nívót, aztán ment tovább, hiába írta ki a kocsi, h nincs olajnyomás
-a harmadik még fut, bár még csak 40-50e körül van benne (fél éves)
úgyhogy amit írtál (hengerfej, olajszivattyú) azt ő megélte :-)
Amúgy hengerfej és olajpumpa gondok voltak vele zömében....
Tervezési hibás... Ha jól tudom - de erre nem esküdnék meg - nem egészen 1 évig gyártották, majd módosítottak rajt... Ilyen kaliberű változtatásoknak már szoktak új motorkódot adni, de ha esetleg ez nem történt volna, akkor az a biztos, ha 2006 utáni kocsit választasz...
Ugyan OFF tipus fórumáról jöttem de talán lesz ki segítsen rajtam./Ha tud/
Adott egy A6-os modell 2005-ös amiben Bluetooth kihangosító van.Természetesen gyárilag MMI-vel kombinálva.NOKIA 5800-as tipusú telefonnal párosítva a telefonkönyv adatait sehogyan sem sikerül megjeleníteni az autó kijelzőjére. Beállítással lehetnek gondjaim vagy a telefon ill. a kihangosító nem támogatja eme funkciót. Bárminemű tippet,ötletet szívesen fogadok.
Na, ennek baromira nem örülök akkor! Így akkor nem igazán tudom használni a telefont. Kíváncsi lennék, hogy ezt a hülyeséget egyik szoftverfrissítésben sem oldották meg? Kiderül, mert csütörötökön viszem a járgányt szervizbe