Ime egy Szdsz-es képviselöjelölt kampány közben. Rendkivül kreativ, ujszerü és egyedi ötleteket felvonultato alkotását hamarosan vastaps jutalmazza rajongoi körében. Csak igy tovább.
,,Tízezrek tüntettek szombaton Berlinben és Strasbourgban amiatt, hogy Közép- és Kelet-Európából érkező, alacsonyabb bért elfogadó munkavállalók a régi EU-országokban, a szolgáltatási szektorban elvehetik a hazaiak elől a munkahelyeket.
Berlinben 30-40 ezerre, Strasbourgban, az Európai Parlament székhelyén ezrekre becsülték a tüntetők számát.
Christian Hansen, a globalizáció-ellenes Attac szervezet németországi szekciójának vezetője kijelentette: "nem akarjuk a totális verseny Európáját. Az, aki tovább folytatja a neoliberális politikát, szétrombolja az európai álmot". "
Ennek a palinak - a hatalom iránti sóvárgásban - elment a józan esze!
Ha kigyűjteném és ide beírnám azokat a kampány beszédeit, melyekben az egyik mondatával agyoncsapja a másikat, bihari azt mondaná: kettős mércével mérek... :))
Egyre szilárdabb a meggyőződésem, hogy a Fidesz lebecsüli és mélységesen megalázza a választókat. Ez nem kampány, ez handabandázás, irreális ígéretek és hazugságok halmaza. Csak a hülyéket lehet ilyenekkel traktálni, józanul gondolkodó embereket nem.
Nyilvánvaló, a Fidesznek csak a hatalom kell! Mindenáron!
Orbán: "A Fidesz megépíti a 4-es metrót"
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8926
Ez érdekes! Eddig ott fúrta a Fidesz a 4-es METRO ügyét, ahol tudta!Úgy látszik, szükségük van a budapesti voksokra, folyik a szavazatmaximálás…
Ilyen a politika és tájékoztatás, most kinek van igaza, nekem vagy neked?
Meg merem kockáztatni, egyikünknek sincs igaza.
Egyikünk sincs (ebben az ügyben sem) a megismerhető teljeskörű információk birtokában. Különböző hírforrásokat olvasunk, nézünk, hallgatunk és ugyanazt a hírt különbözőképpen vagyunk hajlamosak értelmezni, hogy magáról a hírforrás hitelességéről már ne is beszéljek. Kiszolgáltatottjai vagyunk a tömegtájékoztatásnak és ehhez még hozzá jön a pártkötődésünk, jó vagy rosszhiszeműségünk...
Sok esetben nem is maga a hír, hanem a hírt követő nyilatkozatháború enged következtetni a hír értékére, valóságtartalmára.
Vizsgáljuk meg fentieket szóbanforgó hír tükrében.
Reggel megjelent egy akár kétes értékűnek is mondható hír arról, hogy a Népszabadság olyan információk birtokába jutott, amikből olyan következtetések vonhatók le... etc. nem folytatom tovább, olvastad.
Erre a hírre reagál Stumpf. Miről szól a reagálás? Nem felel meg a valóságnak, ilyent én nem..., hanem a kormány...ect. ezt sem folytatom tovább.
Számomra az általad beírtak nagyobb hír értékkel bírnak, mint maga a hír, mert Stumpf reagálása végig arról szól, hogy elhárítsa személyét illetően a felmerülő felelősség kérdését. Semmi konkrétumot nem mond védekezésképpen, de végig tagadásban van.
Számold meg, hányszor fordul elő az a két szó Stumpf nyilatkozatában, hogy "nem" és "én" ill. ennek a kettőnek a kombinációja!
Ha tiszta lenne, akkor egy kézlegyintéssel elintézné az ügyet azzal:
- Ez akkora ostobaság, hogy nem is kívánom kommentálni.
Nem ezt teszi. Tagad! Miért és mit tagad, ha nem követetett el semmit?
Te mire következtetsz a hírből és a hír megjelenését követő Stump nyilatkozatból?
Ilyen a politika és tájékoztatás, most kinek van igaza, nekem vagy neked?
„Sajtó-helyreigazítást kér és kártérítési pert fontolgat a Népszabadság ellen Stumpf István, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere - tudósít a Magyar Rádió.
A lap mai száma szerint ő állította le a Postabank konszolidációját vizsgáló KEHI-ellenőrzést. Stumpf István azt mondja, nem rendelt el ilyet, a lapban közölt levélmásolat sem valódi.
Szinte semmi nem felel meg a valóságnak, nem én kértem a KEHI-t arra, hogy elinduljon egy ilyen vizsgálat, hanem a kormány döntött 1998 decemberében, hogy a KEHI vizsgálja meg a Postabank helyzetét.
És én nem adhattam utasítást a vizsgálat elindítására, sem pedig a leállítására, mert ez csak a kormány hatásköre, tehát amiről a Népszabadság beszél, az nem felel meg a valóságnak, és nem felel meg a valóságnak az sem, hogy én egy levelet írtam volna Sepsey Tamásnak - nyilatkozta Stumpf István”. (radio.hu)
Figyelmességet megköszön a felhívásokkal és cikkekkel kapcsolatban, melyeket elolvastam: Stumpf István- Postabank, Deutsch-Für- Fittelina Kft., Szalay úti ingatlan, továbbá hiánypótló helyzetelemezés.
Csupán azért tettem bejegyzésem felétek, mert amikor Orbánnal kapcsolatban, volt-e taggyűlés és írtak jegyzőkönyvet vagy sem, hónapokig folyt gyalázkodás.
Amennyiben esélyegyenlőség lenne nálatok, és nem alkalmaznátok kettős mércét, akkor legalább annyira kiveséznétek ezt Nomentana-ügyet, mint a Tokajit is.
Newton egyik tétele (hatás - ellenhatás tétel) szerint, ha "A" test hatást gyakorol "B" testre, akkor "B" test is ugyanakkora hatást gyakorol "A" testre.
Úgy látszik ez a tétel a politikára is igaz, azzal a különbséggel, hogy itt nem testekről, hanem pártokról van szó!
Elsősorban bihari figyelmébe ajánlom az alábbi írást és a fentebb ismertetett newtoni tételt!
Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere volt az, aki leállította a Postabank konszolidációja során törvénytelenségeket feltáró Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatát 2000-ben - derül ki a lapunk birtokába került dokumentumból.A visszaélések felderítésére kezdeményezett "mélységi" vizsgálatokat azért állították le és a jelentést azért titkosították 20 évre, mert azok a Fideszhez közel álló személyek érintettségét mutatták ki.
Ma értesültem arról, hogy tagtársunk Szalai Sára tanárnő, aki az SZDSZ egyik alapító tagja, a SZETA tagja, rövid betegség után elhunyt. Nekünk Szolnokiaknak Ő jelentette a folytonosságot csoportunk életében, tisztelettel gondoltunk folyamatos küzdelmére a szeta szolnoki tagjaként a szegények támogatásért, gyakran megalázó körülmények között. Sajnos egészsége az utóbbi fél évben nagyon megromlott, és hazudnék ha azt mondanám, nem készültem én is lélekben a halálára, most még is alig tudom túltenni magam rajta. Kérlek benneteket, honlapjainkon is emlékezzünk meg Róla, hogy olvasva, minél többen gondoljanak rá, tisztességére, önzetlenségére, szerénységére, segíteni akarására.