Keresés

Részletes keresés

zzoltan Creative Commons License 2005.01.18 0 0 179
Sziasztok kedves Ikonosok! :)

A hétvégén készítettem pár képet az épülő házatokról.
Akit érdekel, letöltheti innen: Ikon képek
Véső Creative Commons License 2005.01.18 0 0 178

Kedves Lakótársaim!!

Most jöttem a Lurdy Házból, és zzoli nyomán én is megerősíthetem, hogy aki szeretné megnézni, hogy a Nagy Könyvben (földhivatali) ténylegesen be van jegyezve széljegyen a tulajdoni joga, az 625+25+375=1025 Ft-os díjér kikérheti a Házunk nem hiteles tulajdoni lapját, amin a Raiffeisen jelzálogjoga is látható.

Üdv.

Modrooka Creative Commons License 2005.01.14 0 0 177
:-D
Előzmény: zzoltan (176)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.14 0 0 176
Helyesbítek és bocsánatért esedezem: Modrooka :)
Előzmény: zzoltan (175)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.14 0 0 175
Kedves Moodroka! :)

Az, hogy valaki 31 éves, nem jelenti azt, hogy közel van a 40-hez, ergo tényleg nem öregember. :)
Előzmény: Modrooka (174)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.14 0 0 174

Kedves zzoltán!:-)

Az, hogy valaki közel van a 40hez, még nem jelenti azt, hogy öreg ember:-)

Előzmény: zzoltan (173)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.14 0 0 173
Modrooka hány évesnek nézel Te engem? :))) Vagy most miért írtad ezt a 40 évet? :)))

Sajnos nem a korhatár a gond nálunk... Még 6 évesen! (cselekvőképtelen koromban) került a nevemre a telek, amire megépült szüleim háza. Igen ám, de csak 1995-ben lett meg rá a használatbavételi engedély. Igaz haszonélvezettel terhelt, tehát semmit nem tudok vele kezdeni, de mivel valamelyik agyontanult politikusunk 1988-nál húzta meg a határt, így nekem nem jár a szocpol.
Sőt okosan szinte minden más támogatást is ehhez az ingatlantulajdonhoz kötnek, vagyis se adójóváírást nem fogok kapni a törlesztőrészletek után, se ÁFA visszaigénylést.
Persze, sokkal jobb a helyzetem, mint sok más embernek, hiszen úgy 30-40 év múlva lesz egy házam. És addig? A híd alatt nevelejem fel a gyerekeimet vagy eleve tudatosan 60-70 éves koromra tervezzem be őket?
Előzmény: Modrooka (171)
Véső Creative Commons License 2005.01.13 0 0 172

Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem, mi is kell tulajdonképpen.

Nekem nincs gondom a bürokráciával, de amikor már nem 100%-osan világos (s nem az én nehéz felfogásom miatt, hanem a rengeteg ilyen-olyan, innen-onnan összeszedhető, sokszor felesleges papír miatt), akkor úgy gondolom, hogy valami nincs rendjén.

Na meg ugye bankonként is eltér a szükséges dokumentumok listája. Én az OTP-nél forinthitelt veszek fel (kockázatkerülő egyén vagyok), remélem, azért sikeresen túlesek a procedúrán.

Még egyszer köszike Nektek!!!

Üdv. mindenkinek

Modrooka Creative Commons License 2005.01.13 0 0 171
zzoltan, azt ugye tudod. hogy most már 40 év a felső korhatár az elő szocpol igényléséhez...
Előzmény: zzoltan (169)
fiend Creative Commons License 2005.01.13 0 0 170
Nálunk a végén már ahhoz sem kérték!:-) Teljesen meg voltak kavarodva, hogy mihez mi kell! :-)
Előzmény: zzoltan (169)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 169
Valószínüleg a listám kicsit hiányos, illetve személyre szabott. Ugyanis nekünk sajna nem jár a szocpol, így az ehhez szükséges dokumentumokat gondolom le sem írta a Tibor.
A házassági anyakönyvi kivonat a kiegészítő kamattámogatásos hitelhez kell.
Előzmény: fiend (168)
fiend Creative Commons License 2005.01.13 0 0 168
Nálunk még nem jutott a Banknak (Raiffeisen) eszébe, hogy házassági anyakönyvi kivontot kérjen! Tőlünk Jegyzői igazolást akartak a szocpol jogosultság igénybevételéhez. Ezt a mi jegyzőnk nem volt hajlandó kiadni mivel azt nem igazolhatja, hogy lehet gyerekünk. Ugyanis megeleőlegezett szociálpolitikai kedvezményt vettünk igénybe! Kb. másfél-két hónapunkba telt mire a Bank felfogta, hogy ilyen igazolást nem kap és nem is kérhet! Már a nem tudom milyen Hivataltól vagy irodától is beszerzett egy Állásfoglalást arról, hogy neki mit és mikor kell igazolni! És érdekes módon nem sokkal a mi hercehurcánk után megjelent a bank weblapján, hogy kell nekik a házassági anyakönyvi kivonat is! Szóval azért ez érdekes volt! :-) De mostmár túl vagyunk rajta!
fiend Creative Commons License 2005.01.13 0 0 167
A közüzemi számla helyett nálunk elfogadtak egy saját névre szóló Mobiltelefon szerződést! Igaz az külön érdekes volt, hogy az Adóstársnál elegendő volt bemutatni egy Dominós vásárlási számlát is ami a nevére szólt!:-)
Előzmény: zzoltan (166)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 166
Szóval a Kazay Tibor ezt írta nekem:

A hiteligényléshez csak az alábbi dokumentumokat kell hozni (a hitelkérelmi nyomtatványt, illetve az összes többi nyilatkozatot mi bocsájtjuk a rendelkezésére, ezek beszerzéséről Önnek nem kell gondoskodni).Tehát amit hozni kell:

1. Személyigazolvány+ Lakcímkártya (ha van).
2. Adókártya.
3. 1 db eredeti adásvételi szerződés.
4. Munkáltatói igazolások (a munkáltatói végén lévő nyilatkozatot nem kötelező kitölteni).
5. Ha a munkabér folyószámlára érkezik, akkor az utolsó két havi eredeti folyószámlakivonat - ha nem a számlára érkezik akkor Apeh jövedelemigazolás.
6. Kétféle közüzemi számla az állandó lakcímről + a befizetést igazoló csekk vagy folyószámlakivonat (amennyiben a számláról lett kiegyenlítve)
7. Házzassági anyakönyvi kivonat (amennyiben házasként igényli a hitelt).

A fedezetül szolgáló ingatlanról:
-Ha a hitel fedezete csak a megvásárolandó ingatlan lesz, úgy erről Önnek semmit sem kell hozni!
-Ha más fedezet is be lesz vonva, akkor arról kell a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap( minden esetben), illetve a Térképmásolat de ez csak családi ház esetén!

A vagyonbiztosítással most nem kell törődni, ezt csak a legvégén kell megkötni és a Bankra engedményezni (szabadon választható, hogy melyik biztosítónál kötik meg).
Előzmény: Véső (162)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 165
Nekem az AL-es hitelügyintéző küldött egy listát, hogy mit kell nekünk csatolni. (személyi, lakcímkártya, adókártya, munkáltatói igazolás, 1 eredeti szerződés, bankszámla kivonat, közüzemi számla + befizetést igazoló csekk). A többit (tulajdoni lap, alaprajz, stb...) majd az AL csatolja.
Mindjárt megkeresem azt a mailt és csatolom. :)
Modrooka Creative Commons License 2005.01.13 0 0 164

Szia Véső!

Tulajdonlap  az új lakásokról is kell, és azt az AFtől kell elkérni. Nekünk legalábbis ők adták anno.

fiend Creative Commons License 2005.01.13 0 0 163
Ha akarsz olvasni a hitelfelvételi tortúráról akkor olvasd el ezt http://fiend.freeblog.hu (sajna nem tudok linket beszúrni mert kicsit hülye innen bentről a böngésző:-( ). Itt egy darabíg (amíg bírtam idegekkel) vezettem egy naplószerüséget a lakásvásárlásunk bonyodalmairól!
Véső Creative Commons License 2005.01.13 0 0 162

Micsoda tortúra ez a hitelügyintézés!!

Nem világos számomra, hogy a hitelbenyújtáshoz az új lakásról is kell-e tulajdoni lapot kérni vagy sem.

Reggel hívom az AF-es hitelügyintézőt: 9:00-ig max. az üzenetrögzítővel cseveghetek.

9:05: az ügyintéző már tárgyal, nem kapcsolható.

AF-es telefonos kisasszony: majd ő segít, megkérdezi. Majd vmilyen térképmásolatot emleget, amiről eddig az OTP-s lisán szó sem volt.

OTP telefonos ügyfélszolgálat: válasszon a menüből, majd automata hang tájékoztat a hitelekről, "élőhangos" segítségnyújtás, na az nincs a menüben.

Nesze neked Véső, de amikor majd utalni kell a kedves kis összegeket, biztos nem fog rólam megfeledkezni az OTP, s rögtön rendelkezésre fognak állni, ha vmit nem teljesítek.

Másnak hogy megy ez az egész hercehurca (már aki hitelfelvételre adja a fejét)?

Véső Creative Commons License 2005.01.13 0 0 161

Úgy legyen Catman, majd megpróbálom nem olvasni a Centeresek oldalát, mert ott lehet olyan dogokat olvasni, ami nekem eszembe sem jutott az egyeztetés során. :))

Ha meg fázok, majd elkérem Tüskebökiék fürdőszobaajtó feletti hőmelegítőjét egy-két órára...(vicc). Egy lépcsőházban vagyunk, nem kell messze menni...

Előzmény: Catman (160)
Catman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 160

Latom, nemcsak en jovok ra dolgokra modositas utan. :)

Jelenlegi lakasunkban (viszonylag uj epitesu, hasonlo szerkezetu, mint az AL lakasai) a nappaliban van egy nagyobb (kb. 1m) es egy kisebb (kb. 60cm) radiator. A nagy radiator el van zarva az elotte levo novenyek miatt, de igy sem fazunk, es a gazszamlan sem latszik... Szoval biztos vagyok benne, hogy eleg lesz az a radiator nalad (nalunk is hasonlo az elrendezes)...

Előzmény: Véső (158)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 159
Én rákérdeztem, és pontosan ugyanannyi a törölköző szárítós radiátor és az eredetileg betervezett normál radiátor teljesítménye. :)
Előzmény: Véső (158)
Véső Creative Commons License 2005.01.13 0 0 158

Engem az nem hagyott az éjszaka nyugodni, hogy a nappali-konyha összefüggő teret (mintegy 22 négyzetméter) eléggé be fogja-e melegíteni az a radiátor, ami a nappali sarkában van elhelyezve. Vagy a konyhában dideregni fogunk?

Háát, igen, mindig a mósosítás után jön rá az ember, hogy erre se meg arra sem gondolt, meg még ezt vagy azt is meg kellett volna változtatni.

De hát késő bánat...

Bár épületgépész számolta a szükséges radiátorméreteket, elvileg elégnek kellene lennie.

Én a fürdőbe törölközőszárítós radiátort kértem, remélem, amellett nem kell majd dideregnem.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (157)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.01.13 0 0 157
Épp most vacakolok, mert a radiátort nekünk is úgy számolták ki, hogy a félszobákba 40 cm szélesek (?) lesznek a nappaliban pedig (120-as ablak alá) 90 cm. (mind 50 cm magas. Először azt hittem inkább túlméretezik, de ez nem úgy tűnik. A mi lakásunk csak a két rövidebbik falán keresztül hül, reméljük, hogy elég lesz a fűtés. Téli éjjelekre lehúzzuk a redőnyt! :-)
A WC-be mi sem kértünk, de a fürdőbe - biztos, ami biztos - tetettem az ajtó fölé egy konnektort, hogy onnét mehessen egy elektromos melegítő, ha kevés a fűtés vagy szezon előtt/után fáznánk.
Előzmény: fiend (156)
fiend Creative Commons License 2005.01.13 0 0 156
Én mint épületgépész kicsit utána számoltam és a mi lakásunkban jó volt a radiátor kiosztás a szabvány szerinti hömennyiség szügségletnek megfelelt! :-) Mondjuk ettől függetlenül én kivetettem a wc-be tervezett radiátort és inkább az előszobába kértem egy alacsonyabb de duplakonvektorost! Igy legalább elfér egy tükör vagy egy kisszekrény a radiátor felett! A wc-be meg nem igazán szükséges, szerintem!:-) A modosítási igényemet az épületgépész tervezőjük minden további nélkül elfogadta! Sőt mi még a szobatermosztátot is áthelyzetettük mert ajova tervezék ott nagyon útban lett volna, és ezt is simán elfogadták!
Előzmény: zzoltan (155)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 155
Szerintem a szükséges radiátorok méretét az építész, illetve épületgépész vélhetően jól kiszámolta.
A kisebb radiátorokkal max. tovább vannak nyitva a szelepek, hogy ugyanazt a hőfokot elérjed, viszont a nagyobb radiátorok miatt több melegvíz megy át a szelepeken, vagyis szerintem ugyanannyi lesz a fogyasztás.
Ráadásul a nagyobb radiátorok több helyet foglalnak el.
De javítson ki valaki, aki ért hozzá, ha rosszul gondolkozom.

Legfeljebb ha téli estéken megfagysz, garanciális javításként jelzed, hogy kissé el lettek méretezve a radiátorok és cseréljék le. Olyan kis naív vagyok. :))))
Előzmény: Véső (153)
zzoltan Creative Commons License 2005.01.13 0 0 154
Természetesen készítek képeket, de én sem járok a fellegekben, úgyhogy légi felvételeket ne várjál. :) Magasföldszinten van az albérlet. :)))
Szerintem majd feltöltöm egy FTP szerverre a képeket és onnan le tudod majd szedni őket. E-mailben kicsit macerás lenne, mert gondolom korlátozott a postafiókod mérete.

Azt viszont látom, hogy minden hétköznap reggel 7-től este 9-ig dolgoznak, illetve szombatonként is. Csak vasárnap áll a munka. :)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (152)
Véső Creative Commons License 2005.01.13 0 0 153

Jó reggelt, jó napot (kinek hogy)!!

Nem akarok már megint kétségbeesni :))), csak többször olvastam a Centereseknél, hogy többen (opcionálisan) nagyobb radiátort rendeltek, mint ami alapból jár.

Tőlünk is vannak ilyenek?

Erre nem is gondoltam a műszaki egyeztetésnél. Remélem, azért nem fenyeget fagyásveszély téli estéken.

Üdv.

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.01.13 0 0 152
zzoltan! Igen, nagyon örülnénk a képeknek, mert mi csak a földről tudunk fotózni. Ha esetleg az eredeti, teljes méretű képeket fel tudod tölteni valahova, vagy el tudod kuldeni e-mailban (ha nem modemes vagy), az nagy öröm lenne nekem mint az építkezés képei gyűjtőjének. (küldök használható postaládacímet)

A lépcsőház:
Bluenose
vándor9

B lépcsőház:
fiend és kisfelesége, Modrooka
Gabrini

C lépcsőház:
Imperio
Papagena79
Tuskeboki es Tsa
Véső

Akikről még nem tudjuk:
Fedél nélkül előfizető
és még sokan mások

Tiszteletbeli Házfelügyelő:
zzoltan
zzoltan Creative Commons License 2005.01.12 0 0 151
Csak segítség képpen, a Takarnetről 1025 Ft-ért lehet szemle típusú (nem hiteles) tulajdoni lapot lekérni. Tehát bank nem fogadja el, de ha csak simán érdekel valakit a tulajdoni lap, akkor ez is bőven megteszi. Ügyvédi irodák is ezt használják.

Egyébként jelenleg pont az IKON házra látok rá az albérletből, ahol lakunk. Ha gondoljátok, majd készítek pár képet nektek, hogy láthassa mindenki mi újság a Véső utcában. :)
Előzmény: Véső (150)
Véső Creative Commons License 2005.01.12 0 0 150

Én sajnos mindig olyan kétségbeesős vagyok, előre is elnézést ezért. :))) Csak valahogy jobb félni, mint megijedni...

De tényleg, eddig egy szavunk sem lehet, ütemesen, rendben épül a házunk, és tényleg szép, precíz munkát végeznek rajta. Ez kívülről is látszik.

Ha minden így megy a továbbiakban, akkor valószínűleg mi leszünk a legboldogabb lakástulajdonosok a fővárosban.

Apropó, tegnap fedeztem fel, hogy tulajdoni lapért a Földhivatal Lurdy Házban lévő ügyfélszolgálati irodájához is lehet fordulni. Hátha rajtam kívül ez az info másnak is újdonság.

Az egyetlen szépséghiba, hogy itt 3400 forintot kell leszurkolni, mert 400 forintba kerül az, hogy a drága ügyfélszolgálatosok fel- illetve lecsatlakoznak a világhálón (a 3000 forint ezt már nem fedezi).

A www.takarnet.hu -n bővebb infó is elérhető (nyitvatartás).

Üdv.

Előzmény: fiend (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!