Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
eladnám az IWELD TIG 200 superpulse DC AWI inverterem.
decemberben volt 1 éve,hogy megvettem a flex-fénynél 121.000 ft-ért.két hete hegesztettem vele 4 bevont elektródát,addig a dobozában volt bent a lakásban.ahogy nézem,a legolcsóbb helyen most is 120.000
Az enyém ilyen megoldású, de szerintem itt is jobb lenne ha az egyenirányító állítva lenne (szinte minden gépnél állítva van) jobban átjárná a levegő. Vagy még le lennének választva róla a kondik.
De a legjobb az lenne ha a bal felső sarokban lenne az egyenirányító, (kondi nélkül)+ventilátoros hűtéssel. Alul pedig nagyobb távolság kellene a főtrafó és a ventilátor között.
Ugyan úgy van betéve mint az enyém, a baloldalon csatlakozik a vezeték (csoki) lehet hogy más a forgásiránya). Én furcsállom hogy a tiéd befelé fúj, úgy tudom a Gusztié is kifelé fújt, de ha te azt mondod hogy befelé akkor úgy van.
Ez a része az enyémnek is ugyan olyan elrendezésű mint a tiéd, és nekem kifelé fúj. Ami magyar trafós gépet láttam és kifelé volt a matrica az mind kifelé fúj. Amin meg belül van a matrica, az befelé, vagyis ahogy fordítod a ventilátort. Vagyis én ezt így tapasztaltam eddig.
Vedd figyelembe azt is, hogy szívásnál a ventilátor sok "falsot" szív nemcsak a hűtőbordáról veszi le a meleg levegőt.Befúvásnál célzottan tudják odatenni a hűtőbordákat az áramlásba.Ha egy nagy doboz minden egységét akarjuk hűteni akkor jobb a szívás mert 100% a frisslevegő csere.A befúvásnál keveredik a hideg és a meleg levegő így nem teljes a légcsere.De ha célzottan hűtőbordákról akarjuk a meleget levenni akkor jobb a befúvás.
Van egy másik trafós gép(gépcsalád 180A-300A-ig) is aminek a belső elrendezése nagyon hasonlít Mnagy gépére. Abban is 2venti van és befelé fúj, azt mondta a gyártó hogy ők átfújatják a levegőt a gépen és így jobban hűt. Panasz sosem volt a gépekre hogy melegednének, és már évek óta így gyártják őket. Mikor megvettem az enyémet én is néztem hogy úgy fújja a levegőt kifelé, még gondolkodtam is rajta hogy nem hűtene jobban ha befelé fújna. De akkor még nem hallottam róla hogy van olyan gép is amiénél befelé fúj a venti, kivéve a Güde,Einhel.Tip, gépek ezeknek tejesen más a ventijük.
Szia, emlékszem mikor feltetted a fotót a gépedről valamit furcsálltam rajra, de akkor nem eset le . (az hogy látom a ventilátor matricáját belűről) Most volt időm és visszanéztem a képet és látom hogy a te gépeden a ventilátor befelé fúja a levegőt nem kifelé. Ez szokatlan mert általában kifelé szokták szívatni a meleg levegőt, a céges gépetek is kifelé fúj mind a kétfajta.(Bmax,Weldi) De biztosan jó így is mert ha nem működne a hűtés, nem így csinálták volna.
Nem fogja ezt sem sajnos ez lesz a harmadik áldozata.10 éves lehet a gép eddig más használta.Fogyatkozunk, már mint melósok, van felvétel de nem jön ember sok meló kevés pénz, van még gép....