Keresés

Részletes keresés

csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 188
A velőcsőzáródási rendelllenesség nagy százalékban kiküszöbölhető vele, ezt a dokim mondta.
Előzmény: Nanchy (185)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.11 0 0 187

Üdv itt!

Bár a rendszer kissé átgondolatlan, de szerintem amiatt ne izguljatok, hogy nem értek be azalatt a 8-10 óra alatt, ami egy első szülésnél minimumátlag :D:D:D

ÉNdoki közölte, hogy mire szülök, addig annyi minden fog változni, hogy nem is érdemes beszélni róla :D

Ő a Bajcsyban van, én az Istvánba tartozom, de az egészet úgy ahogy van nem értem, én nem az Istvánnak fizetem a TB-met, ezért felháborító, hogy egy másik kórház szolgáltatásaiért fizetnem kell - hiszen korábban már fizettem :SS

Jelenleg július 1-ig ahhoz jársz és ott szülsz, ahol akarsz, utána elvileg a körzetes kórházba, de októberig még három miniszterváltás lesz legalább :D:D

Védőnőtől kaptam megint repi Anyák Lapját, jókat kuncogok.

Vitamin: folsavat azért szerintem szedj.

Előzmény: Nanchy (179)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 186

Üdv közöttünk :)

Én most pár napja elkezdtem "csak" másnaponta szedni az elevitet.

Előzmény: Nanchy (181)
Nanchy Creative Commons License 2007.04.11 0 0 185

Igen, legtöbben a folsavat emelik ki. Bár pontosan nem tudom, hogy miért is JÓ, ha szedem. (Volt egy ismerősöm, aki mikor a FELESÉGE terhes volt szintén szedte a folsavat! Sőt, még a baba születése után is!:)  Ő azt mondta, jó az agyműködésének :) )

Á.

Előzmény: csacskamacs (184)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 184
Folsavat azért szedjél, az fontos.
Amugy minden doki mást mond. És most tesztelem magamon a Gravidát, mennyire fokoz étvágyat stb. Eddig nem eszem többet úgy néz ki.
Előzmény: Nanchy (181)
Nanchy Creative Commons License 2007.04.11 0 0 183

Tizedik hét ötödik napja:) Azaz 9+5.

Á.

Előzmény: csacskamacs (180)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 182
Csak az a baj, hogy akkora különbségek vannak osztályok és orvosok között itthon, hogy a hálapénzt nem lehet így eltörölni .Ennek akkor lenne értelme ha mindenhol egyforma ellátás lenne.

Előzmény: lujzer (178)
Nanchy Creative Commons License 2007.04.11 0 0 181

Jajj, bocs, "gyermekem"szólt, hogy elfelejtettem leírni, hogy március 21-én 6+5 korában 0,91 mm volt:)

Abban teljesen egyetértek, hogy ha az ügyeleteshez megy az ember szülni, ne fizessen egy árva buznyákot sem. Mert valóban az új rendszer egyik célja a hálapénz megszüntetése lenne. Márpedig az nem a rendszertől fog megszünni, hanem az emberek hozzáállásán.

És, hogy kérdést is tegyek fel: dokim (a nőgyógyi) azt mondta tartózkodjak a "kemikáliáktól", ne szedjek még vitaminokat sem, inkább egyek sok gyümölcsöt, zöldséget. Ez teljesen egybevág az elveimmel, csak mások szoktak rám csúnyán nézni. Nektek mi a véleményetek?

Á./Náncsi

csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 180
Szia Nanchy!

Üdv köztünk!
Hát igen ezen én is gondolkoztam, hogy hogyan érnek oda Szentendréről a Jánosba mondjuk egy jó kis dugóban. Nekem szerencsém van mert a 3. kerület elején lakom.

Hány hetes vagy most?
Előzmény: Nanchy (179)
Nanchy Creative Commons License 2007.04.11 0 0 179

Sziasztok!

2007. november 10-re számoltam a babám születését. 31 éves vagyok. Első gyermekem lesz, neme ismeretlen. (És nem is szeretném megtudni. Legyen a picim titka:) )

Eddig csak a terhességmegállapító uh.-n voltam, még a Schöpf-Méreyben. Holnap megyek a "területileg illetékes" terhes szakrendelésre, mert a nőgyógyászom ugyan elvállalja a terhesgondozást, de szerinte ide mindenképpen be kell jelentkeznem, a kiskönyvemet is itt állítják ki. Már nagyon várom, múlthétig egy dekát sem híztam(ezen a héten pedig még nem méretzkedtem), mellem ugyan feszül, de beleférek a régi, jobbféle melltartóimba, hányingerem vagy egyéb koraterhességre jellemző tünetem nincs. Vagyis néha fájdogál a hasam, de abszolút kibírható, enyhébb, mint a menstruációs görcseim korábban.

Már-már azt gondolom, hogy nincs is senki a pocakomban, hogy elmúlt....:)

A petefürkészem egyébként a S-M-ben (volt) doki, már kíváncsi vagyok mit fog mondani. Úgy halottam szülni lehet még ott, bár novemberig biztos változik. Az összeg, amit erre "árként" mondtak pedig, szerintem nem sokkal több, mint amit az orvosok, szülésznők összesen elkérnek... vagy csak én hallok nagyon rosszakat.

Egyébként "területileg illetékes kórház" a Margit lett volna, aminek a szülészetét a János vette át. Nos, hogy adott esetben otthonról (Szentendréről) hogyan érek oda.... azt elképzelni sem tudom... Majd mentőben, vagy árokparton szülök:)

Ja, és dolgozom, terveim szerint szeptember végéig, október közepéig mindenképp.

Á./Náncsi (bocs, ha hosszú voltam)

lujzer Creative Commons License 2007.04.11 0 0 178
Nos, hát az új rendszer célja, ugyebár épp a hálapénmz eltüntetése. hogy az ügyeletssel ugfyse tudsz előre megállapodni, hogy menyi az annyi, tehát talán nem fizetsz. De a magyar viszonyokat ismerve, sztem ebből az lesz, hogy vagy fizetek pluszban még a kórháznak is, csak saját doki legyen, vagy hálapénzt adok az ügyeletesnek is. Pedig tulajdonképpen miért is? Mert végzi a munkáját?
Előzmény: csacskamacs (176)
lujzer Creative Commons License 2007.04.11 0 0 177
Na, megnéztem a kórház honlapját, van itten mindenféle felvilágosító előadás, meg alternatív szülőszoba bejárás, találkozás a szülésznőkkel, ugyhogy asszem el fogok ezekre menni, biztos okosabb leszek tőle. De nektek is nagyon köszönöm az infókat.
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 176
Nekem sincs kidobni való pénzem így valószínűleg területi kórházban ügyeletesnél fogok szülni. Maximum szülésznőm lesz. Meg ugyebár az ügyeletes nem mond előre tarifát és szabom meg mennyit adok neki vagy nem adok neki.
De hátha addig még történik valami jó is az új rendszerben!!! Én bízom benne!
Előzmény: gaspoltshofen (173)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 175
Ezt is jó tudni, köszi.
Előzmény: gaspoltshofen (171)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 174
Nem, én úgy tudom, hogy járhatsz a saját választott dokidhoz, csak az hogy hozzá jársz, az nem garancia, hogy nála is fogsz szülni, mert ha éppen nem lesz bent, mert szabin lesz, vagy nyaral, vagy éppen műtőben van, akkor az ügyeletes doki fog ellátni. Bár lehet hogy ezt hálapénz fejében ki lehet kerülni, és meg lehet beszélni a dokival, de a lényeg hogy ha nincs bent amikor bemész szülni, a kórházban nem fogják neked behívni az éjszaka közepén, vagy szabadságról. Szerintem ezért nincs értelme fizetni magándokinak.
Előzmény: lujzer (170)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 173

Éppen most világosított fel a dokim. Minimum 30 eFt, de max. 100 eFt. A sima szülés 30 e Ft-os kategóriába tartozik bele, a császármetszés alaptarifája 180 eFt, tehát ennek kell a 30%-át venni, de erre jöhetnek még extrák császárnál. Nekem a dokim ma azt mondta, hogy szinte 100 %- hogy császár, és ha azt választom, hogy nála szeretnék szülni, akkor ezek a költségek fognak terhelni, de ikerszülésnél inkább számoljunk az extrákkal, de max. 100 eFt. Szóval ez az új helyzet, de akár el is törölhetik addig.

Gaspi

Előzmény: lujzer (152)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.11 0 0 172
Van 3 gyerekem, kidobi valo pénzem nincs, a szülésért valoszinű fizetek majd itt azt hallotam 100 000ft 30% normál szülés kórháznak orvosnak megbeszélés szerint.
császárnál 45000-50000ft körüli összeg.
Előzmény: Éloin (163)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.11 0 0 171

Korábban az Elevitet szokták ajánlani, de egy ideje van a Bérestől a Gravida, ez a legújabb, és ezt ajánlják a dokik, mert ebben van jód is, és Magyarország jódszegény.

Előzmény: liv81 (121)
lujzer Creative Commons License 2007.04.11 0 0 170
Az. viszont most nem értem már megint a rendszert, biztos nagyon hülye vagyok. szóval, én a szent Imrébe tartozom, most megnéztem az EÜM honlapján. De nem oda mentem nőgyogyihoz, hanem a fehérvári úti rendelőbe. bár gondolom, az is az én körzetem. a doki legalábbis szület a szent imrében. akor most járjak hozzá, vagy tegyem át a székhelyem a szent imrébe, h legalább a kórházat ismerjem belülről?
Előzmény: liv81 (168)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 169
Én csak 6 hetente járok és így kb. 36000-et fogok nála otthagyni ,de mivel megszünt nálunk a szülészet-nőgyógyászat nem igen van más választásom.
Szülni ugyse lehet már nála ezt ő is tudja.

Előzmény: Jázmin79 (164)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 168
Ez annyira undorító, hogy előre megmondja egy doki, hogy mennyi egy szülés.
Éloin Creative Commons License 2007.04.11 0 0 167
Igen, a Baross u. az a SOTE I.
Előzmény: lujzer (166)
lujzer Creative Commons License 2007.04.11 0 0 166
Oké, megnyugtattatok, egyelőre nem fizetek, és nem is izgatom magam rajta. A barátnőm egyébként a baros u-ban szült, tehát gondolom oda is járt, az pedig a sote, nem?
Előzmény: Éloin (163)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 165
Van aki közli előre van aki rád bízza mennyit adsz. Én eddig elég durva összegeket hallottam és ha még erre jön a 30% is, azt szerintem sokan nem tudják kifizetni.
Előzmény: lujzer (162)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 164
Az az igazság, hogy sógornőmék kisebb vagyont fizettek a terhesség alatt magánrendelésre + a szülésre (2-300.000 Ft.) Én úgy vagyok vele, hogy mivel a helyi kórházba járok, és ott van egy szimpi doki, így tb-re megy, amit ugye rendesen vonnak a béremből, akkor miért fizessek külön? Az külön szerencse, hogy valóban nagyon kedvelem az orvosom, és tiszteletben tartja, hogy dolgozom, így ügyeleti időben fogad, és nagyon várnom se kell így, csak ha műtőbe van. Még nem kérdeztem utána hogy megy ez a szülés dolog, szülhetek-e Nála, de nyilván akkor fogunk valamennyi pénzt adni, vagy a terhesség vége felé.
Éloin Creative Commons License 2007.04.11 0 0 163

Én normál munkaidejében járok,tehát nem fizetek. Ez sztk-s rendelés a SOTE-n, de én úgy tudom, hogy a SOTEs dokiknak nem lehet magánrendelésük, mert oktatókórház.

De én elvből nem megyek magánrendelésre.Persze kifizetsz kb: 80.000-100.000 Ftot a terhesgondozásért, majd mégegyszer ennyit a dokinak a szülésért és ha nem a kórházába tartozol akkor még a kórháznak is max. 120e Ftot.

Szóval én a terhesgondozásért nem fizetek, majd fogok eleget perkálni a szülés után.

Előzmény: lujzer (148)
lujzer Creative Commons License 2007.04.11 0 0 162
és mennyi a tarifa a szülésnél egy dokinak? Vagy ezt közlik előre? És ha nem fizetek? ugyis utólag szokták nem? akkor meg már mindegy. Persze, lehet, h most nagy a szám, h nem fizetek, és kész, de mire odajutok, inkább fizetek, csak legyenek normálisak...
Előzmény: csacskamacs (156)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.11 0 0 161
Ok derítsd fel hogy milyen !!
Mivel Triumph szerintem nem nyúlik ki és stretch tehát elég rugalmas is. Nekem sok Triumph melltartóm van, de még nem volt vele gondom.
Előzmény: lujzer (154)
liv81 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 160
Én is sztk-ba járok, de soha nem adtam még a dokinak hálapénzt, mert annyi erővel tényleg mehetnék magánhoz is. Egyébként én azért járok az sztk-s dokihoz, mert aki van hozzánk közel magándoki, az hülye. Ez meg eddig aranyos volt.
Előzmény: csacskamacs (153)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 159
Éloin, ha van előre kapott időpontod az Uh-ra, akkor nem kell a terhesambulancián bejelentkezned, csak ülsz az UH előtti padok egyikére és vársz, amíg behívnak. A kis kék könyvet ott nem veszik be előre, simán behívják azokat, akiknek van időpontjuk. Azt tudni kell, hgy félóránként 4 embernek van időpontja, tehát ha mondjuk 4-re kell menned, akkor még ott fognak várni páran, akik úgyzsintén 4-re várnak (+ a sürgős esetek, a fekvőbetegek stb. A SOTÉn mindíg fel kell készünki hosszú várakozásra. Bár nekem a legutóbb csak 15 percet kellett várnom. Előtte viszont 2,5 órát) 
Előzmény: Éloin (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!