Miután a Skalár-e az egydimenziós vektor?-ral már úgyis jól lejárattam magam, így bátorkodom előhozni egy másik gyermekkori nümükémet.
Például itt az a csoda, amit a nemrég fellelt Archimédeszi Palimpszesztben is megtaláltak, miszerint a(z azonos magasságú és átmérőjű) henger=gömb+kúp
Mindigis zavart, hogy milyen szépek lennének a képletek, ha az a fránya Pi pontosan három lenne, és
nem 3,14...
Elhülyéskedtem a kérdéssel, de a legtöbb, amit a fagyos közönyön kívül ki tudtam váltani vele, az a fagyos elutasítás volt.
Talán mert belekevertem a Jóistent is.
Oly módon, hogy a Jóisten nem a térdén hajlította meg a teret (Pi<3 lett volna), nem is az ujjával csettintve (Pi=3 maradt volna) hanem ajkaival pontosan kiszámítva cuppantott (Pi=3,14... lett), mikor teret teremtette.
(Az Élet Értelme: http://zorroaszter.nolblog.hu/archives/2012/06/03/Az_Elet_Ertelme/)
De talán itt az indexen vannak érzőbb szívű olvtársak is.
Tehát a végső kérdés (The Ultimate Question):
Létezhet-e olyan speciálisan horpadt nemeuklideszi tér, ahol a pi pont három?
És ha létezik, ez lenne minden geometria ősanyja?
A körkerület/átmérő hányados bármely görbült felületeken közel pi=3,141592..., ha kellően kicsi köröket tekintünk egy adott (rögzített) pont körül. Erről szólt a 159-es és a 269-es üzenetem. Tehát nincs olyan görbült felület, amin minden kör kerülete az átmérő 3-szorosa lenne. Ha egy kicsit mást értünk geometria alatt, mint görbült felületet, akkor már más a válasz, lásd a 233-as üzenetemet.
Tényleg nehéz úgy beszélgetni, ha mindent 5-ször el kell mondani, illetve ha a publikált, lektorált eredményeket is kétségbe vonja valaki.
Azt a bizonyos formulát (utolsó formula a 159-es üzenetemben) Bertrand és Puiseux bizonyította 1848-ban. Közismert. A részletes bizonyítását megtalálod a Spivak: A comprehensive introduction to differential geometry, Volume 2, 3rd edition könyvben a 147. oldalon. A könyvet magát letöltheted innen. A djvu formátumú dokumentumok olvasására pedig ajánlom a WinDjView programot.
Ha már ilyeneket írsz, akkor legalább annyira összeszedhetnéd a zűrzavaros gondolataidat, hogy kiderüljön, nekem szól amit írsz vagy az ellen sűrű, tömött sorainak.
Azt hiszed, a Parlamentnek nevezett sertésólban vagy?
Ha nem jut eszedbe semmi értelmes, akkor még mindig használható egy-két újrahasznosított érv, miszerint például az "ellenfél" ideges. És hogy "köpköd"?
Túlságosan belemerültél a politikai hazudozóversenybe.
Itt tények kellenének. És érvek.
Például észrevehetted volna, hogy nekem jó lenne a cáfolat is.
Nem lett volna nehéz észrevenni, ha nem az ujjaddal böködnéd a monitorodat miközben felmakogod a megérteni áhított szöveget.
Innováció? Hülyeséget beszél. Már az első tisztázó kérdést sem fogta fel (mit ért azon hogy pi=3 világ). Azt sem fogta fel, hogy ezt tisztázni kellene. Mikor próbálták egyes konstrukciókon kimutatni hogy nem megy, azt sima ködösítésnek tekintette. Nincs érzéke a matematikához, ez a helyzet. Csak valami miatt azt hiszi hogy van, és toporzékol. Olyan, mint az a lány, aki az xfaktorban hozzávágta a mikrofont a zsürihez.
Belinkelt egy képletet, amiből látszik. Te nem látod belőle?
Megadta a könyvet, amelyből a képletet vette. Nem hiszed el, hogy ez szerepel abban a könyvben? Vagy azt nem hiszed el, hogy a képlet jó? Akkor miért nem nézel utána saját magad?
Nekem nem ér annyit. Túl kicsi a valószínűsége hogy hibás lenne.
Ehhez jön a csúf előítélet, Gergo73 nem szokott hülyeségeket írni, te meg állandóan.