Keresés

Részletes keresés

Yag. Creative Commons License 2001.01.15 0 0 152
DECKARD

Érdekes dolgokat vetettél fel. Piramis játék. Elmondanád mik a Piramis ismérveit ? Abból talán kiderülhet mi köze a kettönek egymáshoz. Mindig érdekelt hogy általában hogyan definiálják a piramis rendszereket emberek ... hallhatjuk az erről szoló leirásod ?

.... ?

Előzmény: DECKARD (151)
DECKARD Creative Commons License 2001.01.15 0 0 151
Hagyd a fenébe Zero, ha volt is saját (önálló, ebben a kérdésben befolyásolatlan) véleménye az már a múlté. Most már TÉNYLEG szereti a Nagy Testvért...

Csak két gondolat: az MLM jellegű üzlet a már kiépült személyes bizalmi viszonyt használja fel egy termék értékesítésére (ezt használja a termék iránti bizalom kiépítésére). Ez roppant előnyös megoldás, mivel nem kell kiépíteni, amire akár az ügynöki rendszerben, akár a hagyományos kereskedelemben roppant kevés az idő (esetleg a termék iránti bizalom direkt módon pl. reklám útján kialakított). A hátránya, a személyes bizalmi viszonyt leamortizálhatja (SZVSZ ez számomra elfogadhatatlan). Mellesleg működik a kognitív disszonancia is, lévén a termék igen drága, tehát nem ismerhetem be, hogy semmivel sem jobb mint az olcsóbb, tehát mélyebben hiszek benne, s ezért akár tovább is ajánlom (ajánlott irodalom: E. Aaronson: Társas lény).
A pszichológiája piszkosul ki van találva, (valószínűleg az elmult 25-30 és kereskedelmi pszichológiai fejlődésére alapozva), piszkosul manipulatív, egyébként Yag összes szövege (és az általam olvasott kézikönyvek (AMWAY))is ettől bűzlenek. Azt nem kétlem, hogy egy szűk rétegnek ez a meló bejöhet, de az, hogy ezzel bárki nagy pénzt csinálhat, az egyszerűen hazugság (egy bizonyos típust keres a rendszer, s ezért van, hogy a sikeresebbje tökegyforma). Egyébként ez a típus engem személy szerint taszít, úgyhogy az én baráti körömben ez aligha lenne sikeres.

Piramisjáték és MLM...
Nekem úgy tűnik, hogy a lényeg az eladásból szerezehető és hálózatépítésből származó jövedelem ARÁNYA a döntő. A skála egyik oldalán a klasszikus ügynöki rendszer a másik végén a piramisjáték áll. Az MLM rendszerek valahol a kettő között.

deckard

Előzmény: John Zero (107)
Yag. Creative Commons License 2001.01.15 0 0 150
A 90-es évek elején tele volt velük az apróhirdetési újságok, ma már egy sincs.
Az meg, hogy az AMWAY haldoklik - egyértelmű.
Már korábban is kérdeztem, MI VAN A DD-kkel?

TaNGó

Ennyit jelent a szisztéma és a fejlődés. Akkor mint uj rendszer tanulási folyamt nagyon kevés volt. Kvázi a nagyobb egóval rendelkezők ugy gondolták majd jó az ahogy Ők kitalálják.
Ha az ujsághirdetések számával akarod lemérni a rendszer müködését , vagy hatékonyságát rossz nyomon jársz .
A DD kel mi van ? Szerintem köszönik jól vannak. Akik anniy pénzt keresnek amennyit szerettek volna , szépen elmentek "nyugdijba" és a családjukkal foglalkoznak. Akiknek nem elég , azok ma is dolgoznak . Akiknek elég ,de hobbyjuk lett vagy hivatásuk a rendszer azok már nem a pénz miatt dolgoznak. Egyszerüen jól érzik magukat avval hogy embereknek segithetnek. Furcsa nem ? Talán hihetetlen is. Ez van.
És ha arra gondolsz hogy azokkal mi van akik DD-k voltak ma meg nem keresnek egy vasat sem ? Hát én meg azt kérdem mi van azokkal a vállalkozásokkal cégekkel válllalatokkal , bankokkal amik szép jövövel nekivágtak igértek és ma már csak utcánlévő volt alkalmazottak maradtak utánuk , adosságok és fegyelmi valamint büntetőjogi eljárások ?
Az elöbbiek csak a magukét tették kockára, az utóbbiek másét de erősen.
Ismered ? Könnyü máséval vernia csajjánt .:)))

Yag.

Yag.

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 149
Akkor most 3x is rákérdezek, MI VAN A DD-kkel?
Ha továbbra sincs válasz, végülis az is válasz.
Yag. Creative Commons License 2001.01.15 0 0 148
dejo

A Chas Flow sokkal durvább dolgokat is boncolgat mint második kötet. Remélem azt sem agyod ki !! :)) Na abból lehet még sokat tanulni.
En egyet sajnálok . Ijen egyszerü és baromi szükséges dolgokat miuért nem tanitanak az iskolában ? Hejette azt nyomják , hogyan legyél egész életedre Jó Alkalmazott. Hogyan dolgozz másoknak hatékonyan..... mindegy semmi nemlehet tökéletes.

Yag.

Előzmény: dejó (143)
Yag. Creative Commons License 2001.01.15 0 0 147
John Zero

Az hogy Te mit hiszel el, mit gondolsz és mi a valóság , az nagyon két különböző dolog.
Elmondtad mit nem csinálnál, mi nem győz meg. Nagyjából és egészébe véve kiderült, nem igazán érdekel mi a valóság. ( Egy üzletembertől hallottam :"(..) És az emberek ülnek a jövedelemcsökkentő készülékeik elött.(...)"
Hogy ezek a dolgok nálad igy működnek? A te dolgod. Szerencsére azokat nem érdekli akik továbbra is hozzá akarnak jutni a termékekhez. Vagy mint üzletel evvel fogllkozni , vagy egyszerüen csak erről beszélni. És tudod miért ? Mert nem mástól kérdezik meg hogy nekik mi jó! Inkább megnézik , kipróbálják és utána mondanak véleményt.
A mostani vezetők akik 5-8 éve foglalkoznak evvel a tevékenységgel, be merik ismerni és vállalják , hogy az elején bizony Ök sem nagyon értették. Hogy követtek el hibákat ? Igen . Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit. Voltak akik nagytudásuan ki ha Én nem alapon megmutatták mi az az EMELEM és hogyan kell csinálni az AMVAJ üzletet.
Házaltak, tukmáltak, és miután nem jött pénz belőle, utána voltak akik köpködtek is. Róluk sokat lehet hallani hisz akinek rosz tapasztalata van annélkül hogy a rendszerben lett volna, termék került volna a kezébe, valószinü velük találkozott.
Akik fojtatták vállalkozás szinten azok megértették, meg kellett érteniük , hogy ez egy rendszer , sulyos szisztémával és ha nem tartják be a játékszabájokat , akkor bizony leshetik hogy megtérülő eredményt érjenek el.
És ez egy egyszerü folyamat . Fejlődés, tanulás, önelemzés, önuralom, és egy bizonyos fokú tisztelet valamint alázat az üzleti folyamatokkal szemben. Valamit valaiért .De ez igaz valamennyi üzleti folyamtra. Ha valaki nem hajlandó elfogadni a tényeket, az ne várjon eredményeket. Lehet árral szembe úszni. Kérdés, érdemes e.

John Zero .

Nem egy folyoban evezünk. És ennyi a külömbség.
Ja és mégvalami ... köszi hogy itt vagy ....:)) Ha nem lenne ellenvéleményed, és itt mindenki egyet értene mindenben , nem lenne miről irnunk, beszélgetnünk. Nem derülnének ki érdekes dolgok .)) ...... nem szép ijent kérni tudom , de kérlek , maradj olyan mint eddig . Kritikus, ellenző és hátsószándékot kereső. Igy szép az élet . :)))) Szerintem Én nem akarlak meggyőzni ezentúl sem semmiről. Nekem igy vagy jó ahogy vagy. A többiekkel egyetemben.
Éppen becsukódott az Amvaj könyvem ugyhogy az oldalszámmal nem szolgálhatok.Bocs attól aki ezt az edatot várta. :)

Yag.

Előzmény: John Zero (144)
blr Creative Commons License 2001.01.15 0 0 146
John Zero:
Igen, ha pl. veszel tőlem egy fogkrémet, nem tetszik, és 90 napon belül visszahozod, visszaadom az árát. (Persze én is továbbküldöm az Amway központba, és ők visszafizetik nekem, vagy levonják a következő megrendelésem árából, ahogy nekem tetszik.)
Ja, és kategorikusan ki merem jelenteni: nincs Amway Nagy Könyv ;) (Pontosabban van, de az a szerződést, az üzletszabályzatot, a tagok jogait, és a termékleírásokat tartalmazza.)

Dejó és John Zero:
A két szemlélet közül az egyiktek felfogta, hogy mit jelent a lánc vége. Aki úgy érzi, hogy a "lánc vége" átvágás, annak javaslom, hogy egyszer végre olvassa el/halgassa meg vkitől (olyantól, aki ért is hozzá), hogy ez az egész hogy működik. (Mármint egy tisztességes rendszerben.)

PAM-PAM:
Nem a személyes véleményed érdekelt, hanem kézzelfoghatóan mivel tudod alátámasztani az MLM hanyatlását.
Tudtommal jelenleg sem az Amway, sem a Morinda (NONI) nem panaszkodhat. Az FLP-ről és a TUPPERWARE-ről szinte semmit nem tudok. Az Oriflame tényleg kihalt. Az AVON nem volt NM rendszer, a Zepter-ről ne is beszéljünk. (A network marketing rendszerek nem dolgoznak kisker üzletekkel és TV-reklámokkal, pont ezt akarják kihagyni.)

John Zero Creative Commons License 2001.01.15 0 0 145
mármint: ..ami mehet az Amway-nagykönyvbe (feltéve, hogy nem onnan van ;-)
Előzmény: John Zero (144)
John Zero Creative Commons License 2001.01.15 0 0 144
dejó:
Látom sikerült olyan hozzászólást írnod, ami mehet az Amway-nagykönyvbe (a hogyan nyilatkozzunk nyílt Internetes fórumokban címszó alá).

Szerintem ha van elég pozitív szemléleted és energiád, akkor egy rendes céget is építhetnél, nem kellene az Amway rendszerben a lánc végén lenned (vagy majdnem a végén).

"Aki meg nem próbálta, az ne mondjon róla véleményt, mert ez félrevezetés, aljas dolog. Nekik azt ajánlom, hogy ismerkedjenek meg havonta egy termékkel, a MLM-rendszer lényegével, számoljanak és egy fél év múlva mondjanak ismét véleményt!"

Ez jó szöveg ;-)
Van fogkrém 3-500 Ft körüli kiszerelésben? Mert 1500 Ft-ot nem dobnék ki az ablakon.
Az pedig, hogy "garantált visszavétel, ha nem tetszik", egyáltalán nem győz meg. Ha odaállnék eléd, hogy nem tetszett ez a fogkrém, akkor visszaadnád a pénzem?
Ki bukja el ilyenkor az árát? Te? Vagy ilyenkor te is visszaviheted a raktárba a bontott fogkrémet, és visszakapod a pénzt?
Vagy ha 3 hónap után jövök, hogy a fogkrémet úgy használtam, ahogy kell, mégse tartott tovább 3 hónapnál?

Előzmény: dejó (143)
dejó Creative Commons License 2001.01.15 0 0 143
Sziasztok!
Most találtam a topicra, s örülök neki, mert most állok belépés előtt az AMWAY-be! S ezt egyszerűen: nyíltan vállalom. Végigolvastam az összes eddigi hozzászólást és várom a továbbiakat is, amikor csak tehetem, benézek ide. Ne engedjük megszűnni a topic-ot, mert roppant érdekesek a hozzászólások.

Az elmúlt 15 évben közalkalmazottként dolgoztam, de most már elegem van a megalázó anyagi és erkölcsi "elismerésből". Keresem a kilépés lehetőségét, az elmúlt években szereztem még egy felsőfokú végzettséget, de jelenlegi állásomban az előrelépést a minőségi bérkiegészítés után már csak háromévenkénti soros és az inflációt nem követő januári béremelés jelentheti. Ebben a helyzetben talált rám a N21, s a legjobbkor!
Épp most olvasom a már többek által emlegetett "Gazdag papa, szegeny papa cimu konyvet, bagolyvar kiado, robert kiyosaki irta."
A totál negatív ember kezébe először ezt adnám, s ha a könyv végén sem mozdul meg benne semmi, akkor végképp menthetetlen.

6-7 évvel ezelőtt másnaponta megkörnyékeztek az AMWAY termékforgalmazók, titkos találkozókra hívtak, s minden porcikám természetesen tiltakozott még a termékek kipróbálása ellen is! (Egyszerűen rosszul vitték az ügyet.)

Egy másik MLM-rendszerbe léptem, a Herbalife-ba. A termék is, a MLM rendszer is tetszett, de nem voltam képes raktárnyi mennyiséget itthon tartani (kp.hiány), akadozott az alattam lévők ellátása, így kiszálltam. Ez a cég nem használta a N21 személyiségfejlesztő rendszerét, de néhány elemét alkalmazta. Az abszolút pozitív életszemléletet tehát nem innen tanultam, hanem a családomból hoztam magammal. (jelzem: "szegény" családból)

Pár hónappal ezelőtt egy véletlen folytán mosogattam egy házibulin a Dish Dropps-szal. Én magam kértem az AMWAY-forgalmazó telefonszámát, s azóta havonta 1-2 terméket mindig rendeltem tőle.(Lásd fenn: ezt 6-7 évvel ezelőtt is megtehettem volna :-)) de akkor a csakazértsem munkált bennem és a rohadtkapitalista-mosópor-ügynökök elleni harc.

Nagyon elégedett vagyok a minőséggel, és meggyőződésem, hogy roppant gazdaságos! Most azért lépek be, mert így legalább 30%-kal olcsóbban jutok a termékekhez, a környezetemben mellékesként megkereshetem jelenlegi másod- és harmadállásom bérét==> időm több marad, a kazetták árát megkeresem a PontPlazá-ban és a hétvégi találkozókon csupa pozitív életszemléletű embert ismerhetek meg. Tudjátok, én szívesebben hallgatok egy "gyémánt"-ot, mint a kereskedelmi tévék vagy a Kossuth krónika híreit. Szívesebben hallgatok Pilinszky András kazettát, mint nézem az idióta filmeket a tévében.

Ha ennyi nyereségem lesz, már megéri! Ha meg több, az csak jó!! Soha senkit nem fogok becsapni, sem erőszakoskodni. Mindenki saját sikerének vagy sikertelenségének kovácsa. Ha elmegy az ilyen kedvezmények mellett, megérdemli.

Sajnálom Elisabeth-et, mert ostobaságáért (előre megfinanszírozott pontszerzés) és szerencslétlenségeiért (villamoson felejtett áru) a MLM-et, az AMWAY-t és a N21-et okolja. Az biztos, hogy a meg nem gazdagodott valamikori forgalmazók is valamilyen negatív élményük miatt hagyták abba. Ez lehetett a gyors meggazdagodás (munka nélkül sok pénzt keresni)önámítása, a szponzorának, felsőbb vonalának mohósága, erőszakossága és még sok egyéb.
Én ilyen esetekkel nem vitatkozok, mert az élmény valóban rossz lehetett.

Aki a termékeket kipróbálta és szakszerűen, ajánlás szerint használta az AMWAY-ról rosszat nem mondhat, mert akkor hazudna!

Aki meg nem próbálta, az ne mondjon róla véleményt, mert ez félrevezetés, aljas dolog. Nekik azt ajánlom, hogy ismerkedjenek meg havonta egy termékkel, a MLM-rendszer lényegével, számoljanak és egy fél év múlva mondjanak ismét véleményt!

Ettől függetlenül, hisz nem pont erről szól, mindenkinek ajánlom a "Szegény papa, gazdag papa" című könyvet, ha haladni szeretne a korral!

PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.14 0 0 142
"Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon."
Hát ehhez csak annyit tennék csak hozzá, hogy az MLM vagy megbukik, mint MLM, de azt nem hinném, hogy NÁLUNK bukik csak meg. Ilyen nincs! Ha már nálunk bukás lenne, bukás lesz máshol is!!! Nekem még mindig vannak ismerőseim, akik komoly eredményeket érnek el MLM-hálózatokban. Eredményeket csak úgy lehet elérni, ha van csoportod. A csoport pedig emberekből áll. Kvázi valami azért csak működik!
PAM
Előzmény: Törölt nick (138)
PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.14 0 0 141
Hát nem tudom, BLR hányat tud felsorolni, néhányat megemlítenék:
FLP (FOREVER LIVING PRODUCTS/ALOE VERA), ORIFLAME, AVON, NONI, TUPPERWARE, ZEPTER és hát aj ó öreg AMWAY... Több most nem jut eszembe...
PAM
Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 140
Kiváncsi lennék hányat tudnál felsorolni?
A 90-es évek elején tele volt velük az apróhirdetési újságok, ma már egy sincs.
Az meg, hogy az AMWAY haldoklik - egyértelmű.
Már korábban is kérdeztem, MI VAN A DD-kkel?
Előzmény: blr (139)
blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 139
Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon.
Ezt alátámasztanád valamivel?
Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 138
MLM-termékek?

Lassan minden MLM hálózat megbukik Magyarországon. Egyáltalán melyek azok amelyek még küszködnek? És mit forgalmaznak?

blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 137
Bocs az elgépelésekért:
nűmert: mert
építéek: építek
Előzmény: blr (136)
blr Creative Commons License 2001.01.14 0 0 136
Na jó, aki eddig nem jött volna rá, annak elárulom, benne vagyok az Amway-ben ;)
A termékcserékről: én még eddig nem ütköztem olyan problémába, hogy a lecserélt termék rosszabb vagy olcsóbb lett volna, és ezt a vevőim sem neheztelték...
Mindenki halad a korral, nűmert muszáj. Ezért van ma már az Amway-nél is baba-mosópor ;) amivel én messszemenően nem értek egyet, mert szerintem hülyeség. A gyerekeim ruháit eddig is SA8 Color-ral mostam, az SA8 Baby megjelenése után is azzal mosom.
A Deter-ről lett a váltás a Body Series-re (Henkel). Akinek a Deter jó volt, annak a BS is jó, legalábbis én sokkal jobbnak tartom (orvosi teszteknek vetettem alá a két sorozatot, amikor még be tudtam szerezni mindketőt - Románia rulez :)
Megjegyzem: nem építéek hálózatot, mindössze van néhány ismerősöm, aki rendszeresen rendel tőlem. Ők sem anyáztak, hogy Body Series-t vittem, és nem Deter-t.

És most azoknak, akik ellenzik az MLM-et:
Tegnap felhívott egy haverom, aki tudta, hogy benne vagyok az Amway-ben. Mondta, hogy vett végre egy mosógépet, és mit ajánlanék hozzá (mármint mosószert), merthogy én hozzájutok Amway-es cuccokhoz. Ebből következi, hogy annyira nem lehet szar...

És most azoknak, akik az MLM-et azonosítják az Amway-jel: nem vagyok hívő, nem csak Amway termékeket használok, sőt más MLM hálózat termékeit is rendszeresen használom, mert szeretem, vagy olcsóbb, mint a boltban.
Az MLM ma már világjelenség, az összes közgáz egyetemen tanítják. Aki nem hiszi el, hogy ez a jövő, az majd hamarosan rádöbben, és majd sajnálja, hogy kimaradt belőle. És ez nem konkrét cégre igaz, hanem általában.
Jah, hogy dolgozni kell? Mint mindenhol. Az már egy más kérdés, hogy én, mint Amway tag, csak azért, mert van vagy 7-8 haverom, aki nem akar belépni, havonta 15-20 ezret keresek, csak az árrésen. És a poén kedvéért: olyanok a vásárlőim, aki a világ összes pénzéért sem lépnének be alám, mert az MLM egy "szar". De mégis tőlem vásárolnak, és nem a boltban. Ezen érdemes lenne elgondolkozniuk azoknak, akik szerint egy "szar", és nagy "átvágás". Lehet, hogy mégsem?!

PAM-PAM Creative Commons License 2001.01.13 0 0 135
Igen, igen...
Annak idején, a "nagy Amway-es korszakomban", ezt a terméklecserélési cirkuszt én is megéltem és nemigen értettem.
Én nemsokkal azután ismerkedtem meg a céggel ill. a nálunk forgalmazott termékeivel, amikor az megnyitotta a piacot itt Magyarországon. Megszerettem a termékeit. Jó tapasztalataim voltak. Aztán egyszercsk bedobták, hogy jönnek új termékek! Nagyon megörültem, ugyanis azt ugye folyamatosan hallottam, hogy termékbővítés, termékbővítés, termékbővítés, Amerikában úgy húszezer féle termék van forgalomban stb. Na, aztán meg is érkeztek az újak! Igenám, de arról nem volt szó, hogy ezzel termékcsaládok szűnnek meg! Vagyis pl. az a régi, egyféle típusú sampon baromira jó volt az én hajamnak. Ha jól emlékszem 500 ml-es kiszerelésben volt, megérte az árát. Hozzá volt balzsam is, jó volt ez így együtt. MIvel én meg voltam vele elégedve, könnyen tudtam ajánlani másoknak is, használták is. Aztán megjött az új család! Igen, az nagyon jó, hogy mindenéle hajtípusra valót lehetett kapni, de nekem valahogy egyik sem volt olyan jó, mint az az első. Ráadásul, vagy vehettem 250ml-ben, vagy 1l-ben. Namost a 250ml-es a korábbi 500ml-es árához viszonyítva jóval többe került, az 1l-re pedig sokalltam az árát egyösszegben. Tehát a minőséggel sem voltam annyira megelégedve, az ára is magasabb lett, valahogy nem tetszett az egész.
Ilyen termékcsere több is volt. Újabb termék, többért, kisebb kiszerelésben, gyengébb miőségben. Pl. fogalmam nincs, hogy a régi, jól bevált DETER golyós dezodorral mi a bánat probléma volt, ami miatt le kellett cserélni?! Na mindegy...
Igen, a hagyományos kereskedelemben is ugyanez megy. Vedd meg ugye az új, inteligens mittomén milyen hiperszuper terméket - persze többért, mint a néhány hónappal azelőtt hirdetett az akkor éppen új, inteligens mittomén milyen hiperszuper terméknél. És abszolút nem biztos, hogy az újabb tényleg inteligensebb...
Valahogy az MLM-től nem ezt vártam. Ha az ugye annyira más, mint a hagyományos kereskedelem, akkor én nem szerettem azt látni, hogy mégis ugyanolyan... Ugyanis én bíztam a termékben, amit megszerettem. Ha megveszek egy boltban egy terméket, túl sok vesztenivalóm nincs, minthogy nem felel meg, amit megvettem és kidobtam a pénzem. Egyszer. És csak rólam van szó. De amikor vállalkozás szinten vásárolok és mosok, kenem, használom, meg még el is mondom az ismerőseimnek, milyen hiper-szuper az egész, jól beleszerettettetem őket a termékekbe, aztán egyszercsak ukkmukkfukkk eltűnik a termék, amiben én bíztam??!! És jön egy másik, ami nem olyan jó?! Hát akkoriban neméppen pozitívan éltem ezt meg...
Dehát eltelt azóta jónéhány év. Ma már tudom, hogy bármit el lehet adni, nem annyira a terméken múlik, hanem aki eladja...
Ahhoz pedig elég jók a termékek, hogy ha megfelelően van tálalva, ne csalódjanak benne... Csak hát az ára! Volt szerencsém bejutni egy Amway internet áruházba. Nagyon magasnak tartom az árakat! Nagyon... Annyira viszont azért nemjobbak, mint amennyivel többe kerülnek egy boltban vásároltnál. Szeintem.
PAM-PAM
Előzmény: ) (134)
) Creative Commons License 2001.01.13 0 0 134
Yag,

A probléma ott van, hogy volt egy kedves ügyfelem, aki azért nem vett tőlem fogkrémet, mert olyan sokáig elég volt neki, hogy a kilyukadt amikor még csak a felénél tartott. Nehezen értettem meg, de aztán nekem is kilyukadt és mostmár boltit veszek, méghozzá egy speciális és nem tubusos fajtát. Sajnos ez nincs mindenhol, meg biztos drágább is mint az amway, de tudod nekem fontos a minőség!

(Ha olyan jó volt az Allano család (egyébként a mai napig imádom) miért vonták ki a hálózatból??? Tudod szajkozom, hogy ez a tuti, aztán jön egy vevő, hogy elfogyott és kellene még x doboz, DE nincs a raktáron, mert változott a termékpaletta. (Engem éget a cég mint a sz*rt. Ügyfélnek tátoghatok, hogy most mi a répa van.) Az illatszerek pörgéséről nem is beszélnék. Ha nem szart árulna EZ az MLM hálózat, akkor a mai napig is hozzá tudnék jutni azon termékekhez amiket megszerettem... Sőt megkockáztatom, bármely országból bármely terméket be tudnám szerezni. Ez sajnos nem igy van. Annak a cégnek akit több mint 40 év alatt még ennyire sem érdekelt a dolgozói sorsa(még oktatási rendszerük sincs!!! Saját könyvük + h*gy) annak én nem dolgozok örömmel. Máskép meg nem érdemes.)
)

Előzmény: Yag. (123)
TZiky Creative Commons License 2001.01.13 0 0 133
Kedves Yag.,

akkor pontositom a kerdest. Egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) A es B esetben mennyibe kerul? Ekkor mar olyan mindegy, hogy a termek koncentralt, vagy sem.

Szoval mennyibe kerul egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) A es B esetben?

Amennyiben a fenti kerdesre valasz szuletik, raterunk a tobbi kerdesre ( minoseg, kornyezetvedelem, garancia, egyeb szolgaltatasok ).

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Yag. (132)
Yag. Creative Commons License 2001.01.11 0 0 132
Mivel mindenkinek mások a szokásai és elvárásai vásárlás közben és a termékekkel szemben ez egy érdekes kérdés. Hamár összehasonlításoknál tartunk, nem 'tom más hogy vásárol de magam a következő képpen járok el a boltban. Szelektáció. Legyen 5 féle a polcon abból amiből szeretnék venni. Nagyjából a legolcsóbb és a legdrágább kilőve. marad 3.(nem fogkrém) legyek kecsöp :)) a három nem egyforma kiszerelés.Igy az ár és tartalom közti arány a g/Ft. hatrozza meg . A minőséget magam határoztam meg avval hogy nam a legolcsóbbat és nem a legdrágábbat választottam. Innen persze el lehet kanyarodni arra hogy az ár képvisel e minőságet vagy sem , de most maradjunk itt. Szoval egyszerü az eset , az adott példánál minnél többet(g) kevesebbért(Ft) , vagy ugyanannyiért. Itt az ár már már elvi hisz 5Ft ide vagy oda .... de mint irányelv ezt tartom.
Remélem nem találja kisenki , hogy mindenkinek igy kell eljárnia , csupán egy szokás a sok közül.:) És eme kis kitérővel térnék vissza a kérdésre.

TZiky
Mint koncentrált termékek nem biztos hogy olcsobbak a boltinál. Bár... Egyszer kaptam egy számitást a mosóporról . Hetvenöt mosás. ... ? Heti három mosás, az havi tizenkettő .Hetvenött osztom tizenkettővel = hat hónap. Heti öttel, az havonta husz mosás osztom hetvenöttel = két hónap. Ahol gyerek van az utóbbi ahol nincs és egy pár az előző példa életképes. Lehet hogy nem naponta egyszer hanem egy nap ötször mos a mennyiség ugyan az. A gyerekes példát bolti ötkilós mennyiséggel ismerem : egy hónap.
Ez idáig sima ár és mennyiség összehasonlitás. Nincs benne a tartalom és a minőségi ráta.
Hogy környezetbarát és kilencvennap garancia van hozzá lehet hogy mellékes de , nem figyelmenkivül hagyandó. Szerintem sok háziasszony nyugodtabban vinné haza a cuccost ha a boltban is adnának garanciát. Ha van aki vásárolt már mosoport boltban és emléxik amikor ott ált a polc elött és ott próbálja eldönteni mejiket ? Ohatatlanul emlékei közt kutat a reklámblokkok közt. :) Megtalálja a számára megfelelöt és máris elfelejti hogy mi van ha nem is viszi ki a zsirfoltot és mi van ha mégsem olyan inteligens ? Nembaj ha annak a nönek jó volt ...... kipróbálm. Az hogy müködik vagy sem rejtéj. De hogy egyből megveszi a rizikót is az tutti. És már akkor tudja hogy ha mégsem müködik akkor nem veszi ezt többet . ...kipróbálja a másiat. Visszahozni ? Kicserélni ? Hol élünk !! És igy tovább és tovább.Nap mint nap .Sokan állnak igy a polcok elött. Avval hogy garanciás cuccost veszek , egyszerüen a pénzem védem. Ha valami nem smakkol az kiderül, ennyi idő alatt. Pénz vissza , vagy csere. És nem buktam rajta semmit. Hamár mérleget kell vetni akkor ne simán ár és mennyiség alapján tegyük. Annak a tulajdonságát is érdemes figyelembe venni.A mellete lévő szolgáltatásokat. Azt is pénzben mériknem ?

John Zero

Igen lehet hogy elfogultnak tartod a véleményem . Bár amikor ez történ közöm nem volt az üzlethez. Egyszerüen használtam . Vettem mástól. Aztán egyszerüen azért mentem bele a hálózatba hogy olcsobban vegyem meg.A többivel együtt Miután kipróbáltam töb dolgot ,nekem megfelet a minősége . Az hogy ebben üzlet is van ..... az mot más tészta . De egyik nem zárja ki a másikat. Éppen azért volt nekem kényelmes , mert Én dönthettem el hogy mit teszek. Egyik sem volt kötelező . Egyszerüen megnéztem , nekem mi a jobb. Nem a szomszédnak , vagy a munkatársamnak jobb e olcsobb e ? Nekem.

De én elfogult vagyok . Örülnék ha más is elmondaná tapasztalatát valamijen hálózatos cuccal kapcsolatban.

Yag.

Előzmény: TZiky (131)
TZiky Creative Commons License 2001.01.11 0 0 131
Sziasztok.

Volt itt pelda a fogkrem. Lattam is ra valaszkent egy kis szamolast.
De mi van akkor, ha en nem a bemutatott matekpeldanak a megoldasara vagyok kivancsi, hanem arra, amibol kiderul az, hogy a fogkrem mililiterje mennyibe kerul nekem A es B esetben. ( Nem ragaszkodom a fogkremhez. Lehet az oblitovel, mososzerrel, mosogatoszerrel is szamolni. )

Udv:
TZiky :-))

spacemantra Creative Commons License 2001.01.11 0 0 130

ja, lehet :)

mondjuk szar pelda, mert enis okadok a kolatol...

pl. ruhamosashoz konecntralt vagy sima oblitot veszel?

ott talan nem gaz. :)

vegulis a kolagyarban is szirupbol nyomjak, csak megvan az illuzio hogy az ember uvegbol veszi :)

franciaorszagban az uveges kola olyan izu mint nalunk a gepi..

space.

Előzmény: John Zero (129)
John Zero Creative Commons License 2001.01.11 0 0 129
spacemantra:
Jó a példád, csak máshogy kell nézni ;-)

A példa viszont ilyen: egy rekesz kóla (normál termék), vagy egy üveg kólaszörp (koncentrált, Amway-stílus)+sok szóda.

A kólát se szeretem igazán, de a kólaszörp még annak is alámegy minőségben...

Előzmény: spacemantra (128)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.11 0 0 128

en se hiszek a rekesz kolaban, az legalabb 5-szor annyiba kerul mintha vennek egy uveggel.. nehogymar valaki bemeselje nekem hogy az jobban megeri :PPPPP
John Zero Creative Commons License 2001.01.11 0 0 127
Yag:
Én nem azt mondtam, hogy nekem a legolcsóbb valami kell, a minőségre való tekintet nélkül, hanem azt, hogy a legolcsóbb, ami megfelelő minőséget nyújt.
Ez nálam lehet az 500 Ft-os "bolti" fogkrém is. HA az Amway a boltban árulná a fogkrémét, és az ára ez az ár alatt lenne (és a minősége is legalább ilyen jó lenne), akkor megvenném.

Amúgy meg lehet, hogy én nem próbáltam, de a te véleményed viszont elfogultnak tekinthető. (Ami nem kifogásolható, hiszen pl. minden gazda dícséri a saját borát.)

Előzmény: Yag. (126)
Yag. Creative Commons License 2001.01.11 0 0 126
John Zero

:))) Tudtam hogy nem lehet kihagyni .... magas labda volt és volt mit leütni. Remek . Hogy nem hiszel a "szuperkoncentralt" termékben nagyon nem baj. :) Nem templom ez. Öszintén mondom. Ezeknek a termékeknek egyáltalán nem célja a LEG olcsobbnakl lennie. Számtalan termék van ami ennél olcsobb. Csak én nem esnék abba a téveszmébe : Amig azt nézem minnél olcsobb legyen mellette elvárom hogy mindent tudjon. Ez nekem valahogy nem jön össze.
Bár saját tapasztalatról ugyan nem számolhatsz be , de azért pontosan tudod hogy mit nem lehet vele , meddig és miért !
Végül is. ... biztos te tudod jobban.
Kár lenne a sor arra hogy mennyi az elöállítási költsége. Szögezzük le :Neked nem kell nem szimpi mittom én .)) . Ettől még ugyan nem fogják leállítani a termelést és a forgalmazását európa 10 országában. És had ne soroljam fel europán kivüli országokat.
Nagy veszteség John Zero nem veszi meg. Semmi gond. Én sem megyek be minden üzletbe és veszem meg a legolcsóbb dolgokat.
Mint mondottam , csupán a vásárlási szokásaink és az igényünk más, és különböző.
Aki meg próbálta , tudja hogy egy főnek meddig elég. És miért.

Számomra ujjabb kép arról, hogy mijen jól lehet véleményezni valamit, amiről valódi tapasztalatuk egyenlő a nullával .

Köszönöm John Zero. :))

Yag.

Előzmény: John Zero (125)
John Zero Creative Commons License 2001.01.10 0 0 125
Yag:
Én is tudnék egy tubus fogkrémet egy évig használni, viszont én erre utólag nem lennék büszke ;-)

Nem hiszek az ilyen "szuperkoncentrált" termékekben. Ez csak mese, hogy "miért is drága" (annak, aki ezt elhiszi).
Igaz, hogy nem próbáltam még azt a "csoda" fogkrémet, de ennyi pénzért nem is fogom ;-)

A többi termékre nagyjából ugyanez mondható el. A 30% árrés pedig azt sejteti, hogy az előállítási költség messze az eladási ár alatt van. Tehát mondjuk, hogy az 1500 Ft-os fogkrémet 3-400 Ft-ért állítják elő. A közte lévő összeg a te és főleg az NM cég haszna.
Ami önmagában nem is baj, csak az, hogy ugyanezt valószínűleg olcsóbban lehetne adni (és megvenni) egy boltban vagy egy webáruházban.

Ha én egy racionális fogyasztó vagyok, akkor a célom az, hogy ugyanolyan minőségű terméket minél olcsóbban vegyem meg. Ha viszont így teszek, akkor biztosan nem fogom az Amway-t választani.

Előzmény: Yag. (123)
Yag. Creative Commons License 2001.01.10 0 0 124
John Zero

Erdekes amit mondasz .
Mikor még üzletileg közöm nem volt a rendszerhez magam is kiszámoltam. Mindjárt az ára szurt nekem is szemet. Nem csoda hisz ijen áron ... aztán, mondom miért ne. (Nehogy kitlálja valaki hogy most elövettem a promozó szöveget a polcról .:))) Személyes tapasztalat . Elöször magam is soknak találtm .13 hónappal késöbb . Hogy hogy nem akkor fogyott el.Illetve akkoriban járta a flakon a végét egyedüli használója voltam. Utánaszámoltam . 1500 Ft ?. (Egyébként csak most annyi , de akkor a bolti is olcsobb volt. )Ma jártam az egyik marketbe. 459 Ft.kicsit az átlagon felüli , mintha akkor lépett volna le a Tv képernyőjéről. De láttam 625 Ft is.Nem vettem akkor sem a legolcsóbbat, mert attól minőséget várni ....szoval csak egy garnitura foga van az embernek. De legyen most az olcsobb. 459Ft . ) Durván 2-3 hónapig elég az előző krém azon tipusa tapasztalata alapján.12 Hónap alatt 4X kell venni belőle igy 4 X 459Ft adtam volna ki. Ez tesok közt is 1836 Ft. 1836-1500 Ft = 336 Ft. De nagy üzlet mi ? :)) Ha hozzáteszem hogy nekem 30% al kerül olcsobba a rendszer miatt . Akkor minusz cirka 400 Ft . Szumma : 736 Ft. Ebből kvázi majdnem még másfél tubus f.krémre jön ki mint amit a példában használtam. Ez nem sok ...... aprópénz. 700 Ft.-ot spórolni egy év alatt fogkrémen. Ez mijen garasos.?? !! Most olcsóbb vagy drágább ? Bár ha sorba teszem, és ha a többi cuccoson is ennyit meg lehet fogni akkor az lehet hogy szembetünik már. Igaz egy összegben nagyon sok. A hipermarketekből kitolt kosarakon meg véletlen van mindenből 2-3-4 db .10-20 liter és a többi .
Igy azt vettem észre John Zero . Nincsenek egyforma vásárlói szokásaink ezek szerint. ettöl még nem döl össze a világ. És nem lesz népszerütlenebb sem a bolti , sem a hálózati termék.

Yag.

Előzmény: John Zero (120)
Yag. Creative Commons License 2001.01.10 0 0 123
John Zero

Erdekes amit mondasz .
Mikor még üzletileg közöm nem volt a rendszerhez magam is kiszámoltam. Mindjárt az ára szurt nekem is szemet. Nem csoda hisz ijen áron ... aztán, mondom miért ne. (Nehogy kitlálja valaki hogy most elövettem a promozó szöveget a polcról .:))) Személyes tapasztalat . Elöször magam is soknak találtm .13 hónappal késöbb . Hogy hogy nem akkor fogyott el.Illetve akkoriban járta a flakon a végét egyedüli használója voltam. Utánaszámoltam . 1500 Ft ?. (Egyébként csak most annyi , de akkor a bolti is olcsobb volt. )Ma jártam az egyik marketbe. 459 Ft.kicsit az átlagon felüli , mintha akkor lépett volna le a Tv képernyőjéről. De láttam 625 Ft is.Nem vettem akkor sem a legolcsóbbat, mert attól minőséget várni ....szoval csak egy garnitura foga van az embernek. De legyen most az olcsobb. 459Ft . ) Durván 2-3 hónapig elég az előző krém azon tipusa tapasztalata alapján.12 Hónap alatt 4X kell venni belőle igy 4 X 459Ft adtam volna ki. Ez tesok közt is 1836 Ft. 1836-1500 Ft = 336 Ft. De nagy üzlet mi ? :)) Ha hozzáteszem hogy nekem 30% al kerül olcsobba a rendszer miatt . Akkor minusz cirka 400 Ft . Szumma : 736 Ft. Ebből kvázi majdnem még másfél tubus f.krémre jön ki mint amit a példában használtam. Ez nem sok ...... aprópénz. 700 Ft.-ot spórolni egy év alatt fogkrémen. Ez mijen garasos.?? !! Most olcsóbb vagy drágább ? Igaz egy összegben nagyon sok. A hipermarketekből kitolt kosarakon meg véletlen van mindenből 2-3-4 db .10-20 liter és a többi .
Igy azt vettem észre John Zero . Nincsenek egyforma vásárlói szokásaink ezek szerint. ettöl még nem döl össze a világ. És nem lesz népszerütlenebb sem a bolti , sem a hálózati termék.

Yag.

Előzmény: John Zero (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!