Van a Duna utcában egy épület, ami körzeti megbízotti iroda, polgárőrségi iroda, és egy biztonsági cég is ott tanyázik. Tehát állandóan van ott valaki. Az épület előtti járdát csak az enyhülés takarította meg. Ez is egy "példamutatás".
Nem tudom, hogy az Önkormányzatnak (közterület fenntartónak) milyen síkosságmentesítési kötelezettségei vannak. Addig rendben van, hogy a járdákat a telektulajdonosoknak kell síkosság mentesíteni. De a közutakat? Azt még el tudom fogadni, hogy amikor elkezd esni az ónos eső, nincs annyi gép a világon, ami azonnal meg tudná oldani a sózást. (Amiért persze a lakosságot büntetik, állami szinten teljesen elfogadott.) De ónos eső két napja nem esik, síkosságmentesítés meg csak a fő utakon van, a mellék utcák le vannak sajnálva.
Nem akarlak bántani, de az meg a Te felelősséged, ha a tükörjég úton mégiscsak autóba ülsz és összetöröd más kocsiját. Ha csak a sajátoddal mész fának vagy árokba, azt rendezd le önmagaddal. De másnak kárt okozni? Nem egy váratlanul felbukkanó jégfoltra mentél rá, hanem egyszerűen figyelmen kívül hagytad saját és/vagy járműved képességeit. Nyilván láttad, hogy tükörjég van a mellékutcákon, mégis elindultál. Tudod autóval elindulni csak egy lehetőség, időben megállni meg kényszer...
Motoszkál bennem egy kérdés a belterületi utak majdnem 100%-os LED lámpásításával kapcsolatosan.... Hogyan lehet az,hogy ha minden lámpatestet lecseréltek,akkor mégis maradt egy olyan - városhatáron belüli - útszakasz,ahol valamiért mégiscsak ottfelejtődött 16 db nátriumlámpa? (Mellesleg egy részük nem világít,legalább a fényforrást illene cserélni,ha új lámpatest már nem jutott oda...) Nem magánterületről van szó,hanem közútról,egyszámjegyű főútvonalról. (6-os főút a Bp. felőli lakott terület vége tábla és a Cooptim, nagyjából a Béga utca és Garam utca közötti szakasz. Lehet,hogy ez valójában mégsem belterület,de akkor is furcsán néz ki ilyen felemásan - finoman szólva.)
Valamit pedig jó lenne okoskodni a nevezett út főváros felőli végén is a körforgalomnál,mert egy idős nénike minden hajnalban a töksötét főút szélén botorkál a buszmegállóhoz (gondolom,megint nem jó helyre került a "kijelölt gyalogos útvonal"),legalább valami világítás illene oda is,ha már járda nincs...
Napközben azért néha lehetne jobban haladni. Meg hajnalban is,amikor szeretnek a sötétből körülnézés nélkül előugrálni a gyalogosok.
Én a Kálvin téri körforgalmat is lelámpáznám,ha Szegeden tud működni hasonló,akkor itt sem lenne rosszabb. Csak a zebráknak teljesen külön fázist kell adni,amikor csak a gyalogosok mehetnek - mindenhol egy időben - autók nem. És persze a négy bejáratnak is külön-külön. (Amennyire észrevettem a Kálvin tér legnagyobb gondja az aluljáró felől jövők visszafordulása az üzletek felé. Ezzel viszont helyhiány miatt nem nagyon lehet mit tenni.)
Szerintem felesleges. Valóban szeretnek egyesével szállingózni a gyalogosok, de ha nem így lenne akkor sem tudnál gyorsabban haladni a két körforgó miatt. A "Mekis" még hagyján, de a Calvin térnél mindig csak araszolás van.
Nem lehetne a központban a Stop-Shop és a bankok közötti gyalogátkelőhöz(a két körforgalom közötti zebra) egy jelzőlámpát telepíteni? Eléggé fel tudják torlasztani a sort az egyesével szállingózó gyalogosok még csúcsidőn kívül is,de nekik is biztonságosabb lenne átkelni... (10 esetből 9-szer körül sem néznek,csak mennek mint a...) És a taxisdrosztot is el lehetne paterolni onnan vagy a régi buszpályaudvaron belülre,vagy Érd-alsó mellé,hogy végre egy normális buszsáv készülhessen a körforgalom előtt. (A buszok haladásának segítése előnyösebb lenne,mint néhány taxi posztolása,akik ráadásul mindig úgy állnak,hogy ne tudjon a busz előrejutni a Kálvin téri megállóhoz. Pedig a délutáni tömegnyomorokban simán utast tudnának cserélni úgy,hogy a "saját helyükre" jussanak vissza a körforgalom előtt váró sorban.)
"Amikor csak a 3. autós engedi be látszik a fején, hogy nem tetszik neki."
Ha te állnál ott akkor te mit mondanál? Na erről írtam ebben a topikban, de hasztalan az egész! Ilyen közlekedőkkel nem szívesen találkozok az utakon mint te vagy:((((( Kár volt ide írnom, ez volt az utolsó.
Az alagútról meg annyit, hogy a CBA felől jövök fele a parkolóházon keresztül kerül, mert a Stopshop-tól áll a sor és úgy gondolja, hogy milyen f@sza gyerek és elé vág a többi "kreténnek".
(Már mint csúcs időben.)
A CBA felől jövők meg most már úgy érzik, hogy amint megjelenik a torkolatban egyből be kell őket engedni. Amikor csak a 3. autós engedi be látszik a fején, hogy nem tetszik neki.
"A dugók jó részéért azok felelősek, akik nem hajlandók a megfelelő sávban felvenni a többi közlekedő tempóját,"
Ez tévedés a dugót a sok autó meg a hülye forgalomszervezés okozza. Ha nem lennének "pofátlankodók", sietők akkor is annyi autó lenne az M7 előtt, csak más az autók sorrendje, van aki előbb van aki hátrább lenne a sorban, de ettől az autók száma nem változik. A dugót meg elősegítik azok akik beállnak a körforgóba, hogy Törökbálint felé se lehessen menni, ezáltal bedugul a Sóskúti út meg az Iparos u lefelé mert aki vinné a gyerekét a Törökbálinti úti suliba az nem tud menni. Szóval egy két autósnak sikerül még két irányban dugót csinálni, ha már ő nem tud menni szívjon mindenki, csókoltatom őket. Ilyen apróságokon múlik mekkora lesz a dugó és ehhez csak egy két balfasz kell:((((
Ha alkalmaznák a cipzár elvet sokk dinamikusabb lenne a forgalom. A Bem téri körforgónál is látom sokszor mit művelnek, jön a CBA felől mögötte is jó nagy sor meg előtte az M7-ig de beáll a körforgóba, hogy Törökbálint felé se tudjanak menni, nagy gratula az ilyennek, ha ő nem tud haladni hát a másik se menjen, szép hozzáállás. Vagy a másik hely ha megyünk a központ felé az alagút után jönnének ki a CBA felől de nem engedik a besorolást, a 90% alkalmazza a cipzár elvet és veszít 2 másodpercet aki leszarja az meg nyer kettőt (sokra megy vele). Régen nekem a sógorom mondta mindig ha valaki siet engedd mert biztos sürgős dolga van, neked is jólesik ha téged beengednek majd ha te sietsz, ezt talán meg kellene érteni és kevesebb anyázás lenne és tempósabb forgalom. Én csak a taxisokat nem engedem be elém mert az egy szörnyű népség, nem akkor pofátlankodnak ha utassal vannak ha nem mindig.
Pontosan. Aki bepofátlankodik megnyugszik, hogy milyen életrevaló módon vezet, és talán még a lelkiismeret parányi szikrája is fellángol benne ezért kötelességének érzi, hogy legalább két-három még nála is pofátlanabbat maga elé engedjen. Már csak azért is, hogy büntesse azt a sok "birkát", aki kulturált ember módjára végigaraszolja a sort és még tán rá is villantott vagy dudált a nemtetszését kifejezve.
Szerintem az ilyen hozzáállás segít a pofátlankodók fegyelmezésében. A dugók jó részéért azok felelősek, akik nem hajlandók a megfelelő sávban felvenni a többi közlekedő tempóját, hanem sávváltásokkal és az utolsó pillanatban történő nyomulással mindjárt két sávot is lelassítanak. Ha tehetem én is betartok nekik. Az értelmes embert tanítani kell (és lehet) az értelmetlent idomítani (de azt sem mindig sikerül).
Nem csak ez a baj, a Bem közből akarsz kihajtani akkor 2-3 alkalommal az van, hogy piros lesz az Iparos u forgalomnak 5-10 másodperc után újra zöld a Bem közben végig piros. Ugyan ez van az Aszfaltozó utcánál, ha onnan akarsz kanyarodni az Iparosra ott is várni 2-3 lámpaváltást mire egyszer zöld lesz. Mi a túróért nem lehet rendesen beállítani a lámpákat, egy héttel az átadás után már ez volt. Hol lehet ezt egy illetékesnek (nem illetékes elftinek) bejelenteni aki intézkedik is???? Valaki tudja?
Egy ideje élesben mennek a lámpák és szeptember eleseje óta érezni is "remek" hatásukat. Ahogy várakoztam számoltam is mennyi ideig zöld és piros, reggel, Parkváros felől az M7-re kanyarodva (Shell kút előtt). Kb 16-20 másodpercig zöld, és 30-35 másodpercig piros. Remekül feltorlódik az Iparos út. Lentről pedig szintén a lámpa fogja a forgalmat, és a körforgalomba se lehet bejutni. Ezt tényleg ilyen idiótán kellett megcsinálni?
Sikerült legalább olyan jó forgalomszervezést kialakítani, mint a centrumban a Diósdi-Budai út aluljáróval kombinált körforgójánál. Emlékeim szerint a régi vasúti-sorompós időben nem volt ekkora dugó. Igaz, talán ekkora autóforgalom sem.
Városi sajtótermékünk szerint nevezett lámpák reggel a Bp felé,délután a városközpont felé haladókat fogják segíteni.
Nos,ezek a lámpák péntek hajnalban valamitől bekapcsolódtak és oly mértékben segítették a főváros felé haladókat,hogy az M7 felhajtótól a körforgalomig és azon túl,a sóskúti úton is állt mereven a sor, reggel 6:20-kor!! Ezúton szeretnék gratulálni eme remek lámpaprogram kiagyalójának. Csak azt nem értem,hogy tulajdonképpen minek kellett a Törökbálinti úthoz körforgalom,ha utána ott vannak a lámpák,amik szépen megfogják a haladni szándékozó autókat,így bedugul az egész körforgalom? Inkább ide is lámpás kereszteződés kellett volna,a többi lámpához hangolva. Mi lesz,ha ismét elindul az iskolai szezon,netán kinyit az Interspar?