Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Szia, kíváncsiságból kérdezném hogy ahol dolgozol melyik gépek a jobbak, melyik bírja jobban a strapát, a kék Weldi mig vagy a Bmax-os. Mert mindkettőt nagyon dicsérik, de te mégis napi szinten dolgozol velük, mik a tapasztalataid.
Van egy trafós co hegesztőm. Az a gondom vele, hogy kicsit rövid a munkakábelem. Nézegettem a fixen beépíthetőket, de a hosszabbak is csak 70 cm pluszt adnának.
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben átalakítanám euro csatisra egy normális pisztolyhoz, hová lehetne bekötni a gázszelepet?
A mostaninak a markolatban van, ez az egyetlen problémám vele.
Ja ja van két 1400W- osom az egyik fordulatszám szabályozós, + egy 2200W-os Makita és a kis tesója egy 750W- os 115-ös.A leg fiatalabb is 7 éves, de hát itthon nem mennek annyit mint egy cégnél és csak én használom.
Mint mondtam az utolsó "kínai" is letérdelt, és most nincs semmi. Alkalomszerű használat lenne most a célja, csavart levágni, köszörülni kicsit, hegesztést megköszörülni stb....., mert hát ezek sokat nem is bírnak. Szakaszosan lehet csak velük ugye dolgozni, csiszolás kizárva.
Igazából 10e környékében gondolkodom (lehetőleg postával) a kicsi esetében mert ugye 15-16e körül már akciósan ki lehet fogni 125-ösben pl. Makitát ha pedig többet adnék érte akkor 24e-ért ott a Metabo 125-öse ami már 1000W fölött van és csiszolásra is jó.
Tehát olyan 10e környékében gondolkodom.
Persze ha a 24e-s Metabo ott lenne 13e környékén fullosan nem mondanám, hogy nem kell. :)
Igaz nekem nem ilyen van de úgy általában jók az inverterek már nem a hetra kategória.A használatijában 3,2mm- es elektródáig 100-130A ig van a táblázata, ha ez neked meg felel vedd meg.Jó az ára és 60% - on tud 160 ampert.
Ezen a topikon még új vagyok, szeretnék információt kapni egy inverter trafócskáról . Nemtudom valakinek van e Iweld Gorilla Pocketpower 170 IGBT invertere ? Erről tapasztalata ? Nekem inkább barkácsolásra kell ,vagyis néha egy kerítés vagy a takimhoz potkocsit csinálni . Eddig Foniusom volt no annak a közelébe biztos nem ér ,de a Hetra 100 is be adta a derekát .De valamit vennem kell mert néha kellhet két vasat egybe hegeszteni és nincs mivel. Tehát ha valakinek valami tapasztalata van szivessen fogadom . Ja és 37500 ért venném.