Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nincs róla videóm, nem is gondoltam rá.Az ív gyujtása nagyfrekvenciás,nyomod a kapcsolót indul a gáz meg a hegesztő áram, nem kell az anyaghoz érinteni a wolfram elektródát.Legutóbb 6mm vastag mezőgazdasági tárcsának hegesztettem be a 4 szögü allját 1,6- os wolfram 80A
Köszönöm a válaszodat. Esetleg videót készítettél róla működés közben vagy tervben van? :) Awi részével kb. milyen anyagvastagságig lehet dolgozni? Illetve ez koppintós vagy mi is a neve? Előre is köszi.
Állítólag a 1,5 fm es mind a két kábel sőt a 220 is . De én 3 méteresre szeretném cserélni . Valaha a Foniuszon szolgát ,ott is 2 fm esek voltak gyárilag . De ott volt amikor bő 4 méteres kábellal dolgoztam ,ott nem volt gond .
Most épp a weldi a jobb :-) mert azzal dolgozom 7 éve,előtte nagyjából 8 évig használtam a bmaxot akkor az volt a jó.Viszont az itthoni Hanyec féle finomabban dolgozik mind kettőnél.A weldin szénsav palack van, mig a sajátomon a gyártó javaslatára kevert gáz.Egy ideje a bmaxokon is kevertgáz van és máshogy "égetnek" mint szénsavval.
Nincs mit én köszönöm a gépet :) régóta filóztam ezen a gépen de ez kihagyhatatlan ajánlat volt nem lehetet kihagyni. Remélem mi hamarabb összejön a palackok is a két gépre. Nekem is sikerült eladni blm 2000 dtm-et most hétvégén lesz egy kis szabadidőm igy jobban megnézhetem a gépeket. :) következő terv a hegesztőkocsi lesz.
Nekem ilyen gépem van, egyszerűen kezelhető vannak előre beállított értékek az awinál ami itthonra bőven elég.Meg hegesztettem vele a 0,5mm- es réz lemezt is.Természetesen vannak sokkal jobb gépek drágábban, kérdés meg éri e hozza vagy viszi a pénzt.
Köszi ,de a 130 A es gépet kicsinylem .A shopon pedig még 1500 pénzel többet kérnek .Szerintem sem foghatok nagyon mellé elektrodás géppel . Majd kiderül szerintem belevágok .
Nos azért gondoltam erre az Iweld 170 es invertere, mert 160A ert tud tehát 3,25elektrodát is letudom ovasztani biztos .Mindeszt 60% on es 37500 ért,szerintem ár és használhatóság aránya legjobb . Persze biztos van jobb inverter a piacon de nem ennyiért ,csak gondoltam hátha van valakinek ez a típus és használati tapasztalata .
Sziasztok! A közeljövőben tervezek venni egy MMA és AWI kombi gépet otthoni használatra. Nézegettem az Alfaweld TIG 200QT gépet. Ez mennyire vállalható? Használ valaki megelégedéssel ilyet? Awi része mennyire jó? A hegesztésben nem igazán vagyok otthon, de szeretnék awi funkciót is később.
Vagy milyen más gépeket tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm.
Mielőtt egy ilyen átalakításba beleölöd a sok pénzt,(min.:25E.Ft) az előtolót is meg kell vizsgálni, hogy képes lesz-e a hosszabb munkakábelon megfelelően kitolni a huzalt.Mert ha nem, akkor nagy köpködés lesz a vége. Márpedig ezek a gépek nem arról híresek hogy nagyon darvas előtolójuk volna.
Nekem régebbi boss GWS 125 ipari van gépként motorikusan jó de a kapcsolója nem bírt 50 órát sem ! A szervizel is megjártam ,nem fogad el csak faxos megrendelést ! Soha többet nem vennék ilyen gépet! KB 100 óra után eltört a vezetéke nem látható módon ,ki kellett cserélnem ,de mire rájöttem hogy mi baja volt vagy két miatyánk ! De az is lehet hogy selejtest fogtam ki ! Nem is lett hozzá másik kapcsoló azóta is rendszeresen leég benne az érintkező ,akkor szétszedem felforrasztom és megint ki bir vagy 50-60 órát !
Ha már túl vagy a kínai göncökön és nem a jófogáson akarsz használt zsákbamacskát venni garancia nélkül, akkor ez szerintem jobb választás!
Nekem GWS 8-115 van itthon, már 10 éves a "megbízható munkatárs". Vágásra és csiszolásra is egyaránt van használva 125 mm-es koronggal.
Sokan túlárazottnak tartják a kék (ipari) Bosch gépeket.Én is annak tartanám,ha nem ilyenkor venném őket amikor készlet kisöprés és jelentős akciók vannak.
Egyébként nézőpont kérdése, hogy mi a túlárazott. A zöld (barkács) Bosch a Praktikerben vagy a valóban akciós kék (ipari) Bosch 3 év garanciával (regisztrálni kell!) és megbízható szervizháttérrel.
Az általad megjelölt ársáv környékén ajánlottam készüléket, de ha szét nézel az oldalon más márkában is van jó ajánlat. Nyilván, ha nagyobb összeget is rászánsz, akkor ár-érték arányban van jobb ajánlat is!
Ezt meg akkor ajánlom,ha el akarod felejteni a kulcsos korongcserét:
En csak otthoni viszonylatban dolgozok. 10 es anyagon a 4es palcaval 165 amper elegge beolvadt. Igaz akkor meg nem is volt lett volna tobb. . De ilyen csak 1 szer fordult elo. Teljesen igazad van a 3.25 mindig eleg volt
A 170 es 180 kozott nincs jelentps kulonbseg. Szerintem.
Ufyanakkor kizarolag a haztaji felhasznalas szempontjabol irtam amit. Mert ugye haztajiban elofordul hogy olyan palca van amilyen van..... nem tudok olyat amihez 4es palca kene idehaza.