Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nekem inkább az tűnt fel (nem csak ebben a videóban, csak ebben látszik teljesen egyértelműen) hogy nem csak optrel vegaview 2.5-os pajzsa van, hanem 684-es is :-) Jó dolga van :-)))
Komoly? :) Egy Miller se tartja meg az ampert? ráadásul el is tűnik hegesztés után! Vagy ez csak Spool Gunra igaz? Azért a mai ilyen-olyan kijelzős, digitális, elektronikus világban illene mutatnia. Igaz mutatja a Voltot, úgyhogy annyira nem is lényeg az Amper. De, akkor is egy Millerről beszélünk :)
Azóta a a változás annyi, hogy a Metabot elkunyerálta a haver, pedig majdnem vadi új volt.Nagyon jó egykezes fogása volt a vékony test miatt.Jött helyette egy Makita 9565cv, és egy gyorsdaraboló állvány.
Sok "tekerős" gépet akkor vegyél, ha tudod mit mivel és hova kellene állítani külömben csak szenvedsz.Otthoni dolgokhoz nagyon jó kis gép az egyszerűsége ellenére, ráadásul jó az ára, és a hozzá járó szerelések is használhatók.Az awi kábel 4 méteres 140A, az mma kábelek 3 méter körüliek azzal már 4-5 métert átlehet fedni és nem a gagyi kategória sem a fogó sem a testcsipesz.A pajzs az ami felejtős és megmosolyogtató olyan kinder tojásba való, de végeredményben használható.
A 185 ös elég mindenre. Igaz csak az 5kg os huzal megy rá,de lehet csinálni egy külső dobtartót amire rá megy a 15 kg os is. Én is csináltam csak ki kellene furjam a gép hátulját hogy bevezethessem a külső dobtartóról a huzalt az előtolóhoz,de addig nem furom amig garis
már néztem a Iweld pocketig 205-öst,de kevesellettem az 1 potmétert.ezért kerestem másikat.szerintem jobb,ha a főbb paramétereknek van külön tekerője,amire az ember kapásból rá tud nyúlni,ha akar egy kicsit állítani.
az awi rész,az lehet nem is kell,mert eddig sem használtam.csak gondoltam,ha van az nem baj.ki tudja nem-e kell valamikor,de a fő irány inkább a mig,de tudjon mma-t is.
Végre kipróbáltam az iweld pocetmig 185-öt és a iweld superpulse 200 gépet mma üzemmódban és szépen dolgozik mind a kettő :) nem csalódtam egyikben sem :)
Az a baj azzal az MTS-el amit linkeltél hogy az awija csak koppintós. Oké hogy "szinergikus a MIG/MAG funkció, de kihasználod-e?
Ha komolyabban beállítható gép kell és még mellé néha awi, akkor ott van bexxternek az eladó Iweld pocketig 205.
A gorilla/alfaweld 185 viszont teljesen jól használható kis cucc. A gyári görgő 0,8/1,0 az 5kg-s (200mm) és a 0,5-1kg-s (100mm) dobok rakhatók a gépbe.