Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Na ez így igaz :-) Volt mostanában olyan kollégám aki 3 nap alatt 5 Bosch fúrógépet tüzelt el 13mm-es fúróval.Szívesen meg néztem volna amikor egy ilyen gép kifordul a kezéből:-)
Valamikor azok voltak, de pld aki utánam pár évvel vett ugyanolyan erba szórópisztolyt az nem volt elragadtatva. Biztos esett a minőség, az ár meg emelkedett. :-(
Olyan ez mint az extol elektromos gépek. Valamikor jók voltak és olcsók, ma már nem is olyan jók, csak a profi szériájuk, az meg annyiba kerül mint a metabo vagy a makita, vagy a dewalt.
ERBA márkájút vettem szintén jó rég festékszórót HVLP-t, HVLP minit, homokszóró pisztolyt, levegős 162-es racsnit, 1/2-es ütvecsavarozót (magyarul légkulcs XD), turbómarót, ez egész nem volt 30 .. mondjuk ez is mind kínai...
Azóta elszaladtak az árak mert akkor talán a HVLP pisztoly volt a legdrágább, 8000 Ft, a levegős flex valami 3500 körül volt, racsni is 3000
Az egyenes csiszolót legtöbbször csövek belső tisztításához használom awi hegesztés előtt.Meg a havernál az Ean esztergánál is használjuk ha hirtelen köszörülni kell valami apróbb tengelyfelületet.Csináltunk hozzá befogót a késtartóra.
ja... csak oda kell a levegő. Van is itthon olyan, meg levegős 125-ös sarokcsiszoló, meg levegős racsni is, de ebből csak az utóbbit használom néha, mert a többihez kicsi a kompresszorom. :-(
Persze hogy nem veszi :-) Az USA az egy kurva nagy piac, neki meg van nézettsége = olcsó reklám gépet, egyéb cuccokat ajándékozni neki azzal a szándékkal hogy teszteld!
Mondjuk azt nem értem hogy az itthoni fogalmazóknak miért nem ér meg termékvideót leforgatni? Gorilláról is szinte csak az én videóim vannak fent, alfaweldről szinte semmi. Egyedül a mastroweld az aminek vannak termékvideói. (stahlwerknek mondjuk nem kell mert az van gyári, és pont olyan kicsomagolós, bemutatós videókat várnék mondjuk el egy iweldtől, jasictól, alfaweldtől is)
Nekem most minden meghalt.......muszáj vennem valamit hirtelen, de én is Metabo-kat akarok venni tavasszal.
maseratiisti linkelte azt hiszem a múltkor, hogy csomagban milyen olcsón van most a kicsi és a nagy. 65e a kettő ami szerintem nagyon korrekt.
Sajna most annyim nincs, remélem lesz még ilyen akció.
Na a gyorsdaraboló nekem is nagyon hiányzik, főleg most, hogy a satupadom is darabokra van szedve.
Abból milyened van? (Csak azért kérdezem mert ahogy nézem elég árban a szórás pár ezertől 10e felett is van. Feleslegesen pedig nem fizetnék érte sokat.)