Nyugotan szóljatók megszoktam, hogy kijavitanak,ebből is tanulok.Sajna nem hallom meg a különbséget néha, csak rögzült szavakkat tudom jól írni ,kellemetlen ugyan ,de megtanultam vele együtt élni,másoktol meg csak remélem, hogy elfogadnak így is. Egyébként a lányommal ezért vagyok néha bajban,föleg hogy nem napközis,mert ebben nem tudok úgy segiteni neki ahogy szeretnék.Köztetek vannak tanárok ,ha bajban leszek legalább segiteni tudtok nekem:))
Lázam nincs, az északám türhetö volt,Kaptam teát, calciumot, meg Homeogene 9-et együtt hatásos, csillapodot a köhögésem is, napok ota az első északa fulladás nélkül, jövö héten megyek dokihoz, de este mocorgot ugyhogy vele ugy érzem rendben minden, legalább is remélem nem viselte meg nagyon a köhögés, és a láz. 2 napja ficereg erősebben ,de párom még nem érzi.A lányom is beiratam iskolába, bár elégé kifáradtam a végére, irritált a levegő a teremben, atol féltem végig oda vukkolok.:))Ma akkartam menni, de nem merttem elindulni a dokihoz, mert ha a buszon elkap az érdekes jelenet lenne.:))
Hiába jó az éhgyonri cukrod, a terheléses attól még magas lehet. Nekem szerencsére csak a 24. hét környékén kell terheléses cukorra ennem, mert nincs kórelőzmény. Domival semmi baj sem volt a cukrommal, remélem most is így lesz.
Nem azért irtam, mert arra gyanakodtam ,hogy nem tudod,csak sokan nincsenek tisztában ezzel ezért tüztem hozzá.:))Édesanyám 6 éve cukros,anyukája cukros volt amikor anyut szülte, anya testvérei mind cukrosak, elő fordult nálam is terheség alatti kiingás az 1 gyerekemnél, de most nekem is egyenlőre csak a 16 hetes vérvétel van, ha valami nem stimmel küldenek újabra.
A terheléses okát tudtam, csak itt mindenki olyan "fiatalon" ment.
Érdekes, nekem a doki erre nem kérdezett rá a kórtörténetben, a védőnőnek elmondtam, hogy anyai ágon minden idősebb rokon cukros, anyukám is pár éve, de ez sem hozta lázba. Igaz, az első laboromnál nekem az alsó határérték alatt volt...
Ahol lehetőség van örökölhető cukorbaj ott fokozatosabban vizsgálnak, nálam csak azért nem ,mert a terheség előtt voltam, itthon van cukorméröm ellenőrzőm, 2 hét és én is ihatom a csodás lötyöt,de én nem cukros vagyok, csak sűrű a családban a cukorbaj,de előfordul ,hogy leesik a vércukrom. Terhesség alatt fokozodhat a cukorbaj lehetősége, ezért a terheléses vérvétel.
Nekem is ott helyben kellett volna meginnom, de 5.én voltam a SOTE-n is vérvételen, abban volt éhgyomri cukor, így azt a részt megúsztam (mert elfogadta az itteni labor az eredményt). Gondoltam szépen kényelmesen itthon megiszom a löttyöt, visszaalszom még egy kicsit, és 9 körül elmegyek megszuratni magam.
Igen a zsömi-tej kombinációt én is hallottam, de az endokrinológus szerint az kicsit nevetséges, mert pontosan kiszámított cukormennyiséget kell bevinni (nem tudom miért).
De baba előtt én is megittam, kis küzdelemmel. Szerintem itt most a baba a bűnös (bár nagyon megértem őt :)) ).
De a legtöbb kismama legyűri azért. Nekem ma nem jött össze, lehet, hogy azért mert péntek 13.-a van? :D))))
Nem értem, ti mind sokkal fiatalabb terhesek vagytok, nekem meg csak a jövő hónapban kell mennem terhelésesre...
Mindenképp vigyél egy egész citromot, igazit, vagy annak a kifacsart levét és azt öntsd bele és keverd el. Másképp nekem is elképzelhetetlen, hogy ezt ki lehessen bírni, mivel nem csak egy korty.
Szóljál, hogy ezt nem tudod meginni mert valahol lehet zsemlét tejjel enni/inni és úgy nézik a cukorterhelést nem kell a cukros lötyi! Kérdezd meg hátha lehet nálatok is! Nekem ott kell meginnom helybe, nem tudom mi lesz velem!
Mert PCOS -em van, és az endokrinológus mondta, hogy gyógyszert erre már nem szedhetek (baba előtt kezdtek el kivizsgálni, mindenféle tüneteket okozott, de mire minden vizsgálatom meglett, a baba is megfogant) és marad a diéta és a folyamatos cukorterhelés. De ha hétfőn is kijön a glükóz, akkor hagyom a fenébe az egészet, hiszen nagyjából betartom a diétámat, ennél többet nem tudok perpillanat tenni magunkért.
De a PCOS miatt (gyakorlatilag inzulin-rezisztancia okozta, a terheléses inzulinszintem kétszerese volt a megengedettnek), eléggé esélyes vagyok egy jó kis gesztációs diabéteszre, ezért figyelnek gyakrabban :(
mozgás: aki vékonyabb talán könyebben érzi, másodiknál meg rutinosabb vagy, tudod MIT kell érezni :DD
Ideiglenes lakcím: aki tud infót, ne tartsa vissza, Ebi, szuper ahogy összeszedtél mindent!!! Én is Bajcsyba járok, de Istvánba tartozom, ha minden kötél szakad, akkor anyukámékhoz átjelentem magam. Gyerek állandó lakcíme az anyuka állandó lakcíme!!!! De tök mindegy, két nap alatt át lehet jelentkezni állandóra is, hiszen valóban előfodulhat, hogy szülés után - előtt költözöl... Ismertem egy kismamát, őt befektették a 24. héten, és már az új lakásba ment haza, közben költöztek volna, de ő ugye fekvéssel töltötte az átköltözést :D:D:D
Mai reggelem: el kellett volna mennem terheléses vércukorra, meg is ittam itthon a glükózoldatomat (undorító lötty, olyan mintha 75 g feloldott cukrot kéne meginnod)
de kih.nytam sugárban az egészet (bocs).
Nem elég, hogy elszúródott a mai reggelem, de hétfőn ihatom megint azt a szart, és egyáltalán nem vagyok biztos, hogy bentmarad.
Babamozgás: én folyamatosan érzek mocorgásokat a pocimban, de ez még nem a baba (sajnos) hanem bélmozgás, iszonyatosan fel vagyok fújódva az elejétől kezdve :)))) Hogyan fogom én ezt megkülönböztetni a babától???
Igyekszem helyesen írni,de nem az erőségem,:((( ezért elnézést kérek tőletek, születési hibám, bár egyre jobb minél többet írok.:))A magzat mozgást egyépként az elsőnél én sem tudtam mit várjak, még is tudtam ,hogy az -az.Szódás víz pohár tetejére érve buborék elpattan, pezsgés szerű érzés, a szeméremcsont felett érzed,hogy bluggy,az a gyerek, hasonlo mint mikor a belek mozognak, csak ez lejebb.:)))
Nekem azt mondta a védőnő anno, hogy olyan buborék-pukkanás-szerű érzés lehet. Egy csomóan érzik már 16 hetesen, én sokkal később sejtettem ilyen érzéseket először. Határozott mozgást pedig csak a 20. hetem betöltésének napján, de azóta minden nap érzem a "diszkót", amit Bömbike csap bent.
Én már totál el voltam keseredve, hogy miért nem érzem, de most olyan forgalom van már bent egész nap, hogy megrémültem, mi lesz így később, ha nagyobb a bébi. :-)
Meg az is lehet, hogy én jobban ki vagyok párnázva és azért nem éreztem meg könnyen, pl. a férjem úgy hiszi, eddig talán egyszer érzett valamit kívülről, de valszeg az sem az volt. Minden nap próbálkozunk este, hogy hátha ő is érzi már végre, de még nem tartunk ott. Pedig úúúúgy szeretném, ha meg tudnám neki is mutatni már!
Arrahne: nem eröszak a disznótor, nem KELL ide írni, ez csak egy lehetöség, hogy kérdéseidre több választ kapj, mint esetleg az orvostól, védönötöl stb. Ha valami nem tetszik...
Fnémónika: légyszi-légyszi legalább ezt az egy szót írd jól: egyébként. Nem akarlak bántani, örülök, hogy itt vagy és háromgyerekes anyuka lévén segítesz nekünk.
Megmozdulás: többedszer terheseknél hamarabb észrevesszük, hogy a gyereket érezzük,mert már tudjuk mire kell figyelni.
Érezheti a babát lehet hogy elszámolták,a 16 hét körül mozdul meg általában,de van aki hamarább érzi, az orvos ezt kérdezi is mikor mozdult meg az esetleges szülési idő következtethető belőle. keresztfiam is 14 hetesen mozdult meg,a lányaim 16 hét előtt pár nappal,a fiam 14 hétben be őt 2 héttel tulhortam de ez a szüléskor derült ki mert kiázott odabent,egyépként 40 hétre születet.
Csacskamacs, dejó, hogy vagy nekem :)))) Megkerestük a boltot, tök jó fejek, jól körbenéztem, és vettünk egy fekete l-es bandázst :) A ház előtt meg szomszédunk megjegyezte, hogy ugye babát várok, mert hogy kikerekedtem :D (nem volt kicsi mellem, se most elég "telt" lett, és ugye kicsi pocak :))))
Közbe olvasok vissza, én nem szeretek zuhanyozni :S Nekem is nap végén egy "forró" fürdő kell. Kávézni is szabad, csak mértékkel!
EbiHall, de jó fej vagy, sok érdekes dolgot leírtál.
Ajjaj, a saját lakásunkba (Pest megye) sok fontos dolog miatt ideiglenesen vagyok bejelentkezve, míg állandóra Szüleimhez (Csongrád megye). Most akkor én is mindent Szegeden kell intézzek majd? :SSS
Arrahne, üdv köztünk :) Ne akadj ki, nem tudhatja mindenki ugyanúgy kezelni a netet :) Nekem és a férjemnek se lenne munkánk, ha mindenki jól értene a számítástechnikához ;)
Felmerült legújabb kérdésem. Egy kedves ismerősöm ma azt mesélte, hogy felesége (első baba) a 14. (!) héttől érzi a mozgásokat! Vagytok itt, akik már tapasztaltak, mikortól várható , hogy érezzük? :)
Nekem van 3 gyerekem és nem vagyok szakértő:.:)),igy én is jártam teszem hozzá,kioktatak kérdésemre kérdés, és nem értem volt a válasz,:((( mi nem chetelünk beszélünk egymással, probálunk segiteni,vagy csak meghalgatunk,tapasztalatokat osztunk egymás között.Ezt a topit azért nyitotuk, hogy együtt maradhasuk ,ne kerüljük el egymást, ha terhes vagy akkor itt a helyed,ha már megszültél akkor is lesz helyed.Hisz minde tapasztalat jol jöhet néha. Tehát kérdez bátran nem nevetünk ki mind voltunk kezdők,biztos választ nem igérünk ,de segitünk ha tudunk.:)))
Arrahne, itt is szólok, az UH topikban is szóltam, de ha jól látom a hozzászólásaid számából, ezt gyakrabban olvasod, nem kioktatásnak volt szánva a tisztelt olvtárs megjegyzése, csupán a türelmetlenségednek szólt. Ha ma regisztráltál az indexre, előbb érdemes kicsit olvasni, megismerni a szokásokat, és nem a háta mögött leszólni valakit, aki jó indulatúan megjegyezte, hogy szakértői topikban (errefelé azok is akadnak, más fórumokon nem vagyok járatos) nem szoktak azonnal reagálni, néha csak órákkal később.
Ma regiztem de már ki is oktatot egy 3 gyerekes?szerinte nem vagyok elég tájékozott! Meg itt nem lehet chatelni, csak szakértőkkel beszélni és várni a válaszuk ra! Na ilyen nevel 3 gyereket , ezért tartunk itt ahol!
Fogadot orvosnál szeretnék,de még nincs eldölve ,mert még ö se tud semmit hogy lesz, majd akkor ha tudni valamit vissza térünkben maradtunk. Üdvözőlek egyépként köztünk, jó gömbölyödést.:))