Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Akkor gondolom, hogy a nagy pajtából való költözésnek is köze van az ajándékozókhoz :) Mégis csak szebb a mostani műhely, jobban látják a reklám táblákat, zászlókat :)
Nagyon nem hegeszt rosszul, de akit én csodálok hegesztés minden területén az Jody! Mondjuk szerintem ChuckE2009-nek a legjobban az MMA hegesztés megy vagyis a régebbi videóiban nekem az tetszett a legjobban.
Én régen vasas cégnél dolgoztam ilyennel, ez is brutál gép, nagy Flex. Sajna nem az enyém, de engem biztos kiszolgálna egy ilyen újban.(elég volt tartani)
Na ez így igaz :-) Volt mostanában olyan kollégám aki 3 nap alatt 5 Bosch fúrógépet tüzelt el 13mm-es fúróval.Szívesen meg néztem volna amikor egy ilyen gép kifordul a kezéből:-)
Valamikor azok voltak, de pld aki utánam pár évvel vett ugyanolyan erba szórópisztolyt az nem volt elragadtatva. Biztos esett a minőség, az ár meg emelkedett. :-(
Olyan ez mint az extol elektromos gépek. Valamikor jók voltak és olcsók, ma már nem is olyan jók, csak a profi szériájuk, az meg annyiba kerül mint a metabo vagy a makita, vagy a dewalt.
ERBA márkájút vettem szintén jó rég festékszórót HVLP-t, HVLP minit, homokszóró pisztolyt, levegős 162-es racsnit, 1/2-es ütvecsavarozót (magyarul légkulcs XD), turbómarót, ez egész nem volt 30 .. mondjuk ez is mind kínai...
Azóta elszaladtak az árak mert akkor talán a HVLP pisztoly volt a legdrágább, 8000 Ft, a levegős flex valami 3500 körül volt, racsni is 3000
Az egyenes csiszolót legtöbbször csövek belső tisztításához használom awi hegesztés előtt.Meg a havernál az Ean esztergánál is használjuk ha hirtelen köszörülni kell valami apróbb tengelyfelületet.Csináltunk hozzá befogót a késtartóra.
ja... csak oda kell a levegő. Van is itthon olyan, meg levegős 125-ös sarokcsiszoló, meg levegős racsni is, de ebből csak az utóbbit használom néha, mert a többihez kicsi a kompresszorom. :-(